Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Posyłacie swoje dzieci na religie ? Bo ja nie

Polecane posty

Gość gość

nie indoktrynuje, jak beda dorosle to same wybiorą czy chcą wierzyc czy nie

Gość gość
chyba nałożnicą

Gość gość
Pamiętam jak wprowadzili do szkoły a bylem w podstawówce to nie chodzilem bo to ebany przymus zboczencow w sukienkach

Gość gość
kiedys posylalam ale teraz juz nie bo sie niczego nie uczyla :) www.youtube.com/watch?v=G4uoOwny5Uo

Gość gość
Posłałam bo chciała iść. Dorośnie to wybierze co dalej z tym robić. Ja chodzilam na religie chodz teraz jestem ppo czesci racjonalistką. Nie zaszkodziła mi religia w zaden sposob a nawet pomogła w wyborze tego kim jestem dzisiaj.

Gość BrzydkaOna
Nie, mój dzieciak, lekcje religii spędza na świetlicy, jakby była to pierwsza albo ostatnia lekcja, krócej w szkole by siedział. Jak dorośnie, samo zadecyduje czy chce wierzyć czy nie, chrzest, komunie , bierzmowanie może przyjąć w kazdym wieku.

Gość gość
oczywiscie ze posyłam, same chetnie chodza

Gość gość
gdy upadnie kk to polska znowu dostanie sie w niewole na wiecznosc to zapowiadał jezus

Gość gość
Jesteśmy od wieków w czarnej d***e kleru i dopiero jesli sie uwolnimy od tej korporacji dopiero Polska zacznie się rozwijać.

Gość gość
Niektórzy wierzą, że 2x2=5 a niektórzy, że 6. Ja uważam, że 4 ale może jestem słabej wiary?

Gość gość
telewizji i internetu też jej nie pozwalaj oglądać .tam to dopiero indoktrynują.

Gość gość
Religia to opium dla mas.

Gość gość
oczywiście ze posyłam,dziecko się rozwija w dobrym kierunku,zachowanie dziecka zmieniło się na plus,mało tego chce więcej na temat Boga wiedzieć,więc nie wymyślajcie ze jak będzie dorosłe to samo zadecyduje,może nie raz dostaniesz mamusiu kochana po mordzie od swojego kochanego dzieciaka,bo jemu wolno tak się zachowywać,a tobie nie,bo .....więc nie wymądzrzajcie się tu na forum,a tym wszystkim którzy uważają że to jest złe,to zapraszam,poczytajcie sobie jak ludzie tu piszą,jakie chore marzenia mają co można tylko podstawić pod paragrafy,więc nie opowiadajcie tutaj głupot!!!Najlepiej wg.was już 7latka uczyć zachowań seksualnych,czyż nie taki jest zamysł lewacki????

Gość gość
Lepiej dzieci uczyć zachowań seksualnych niżby księżulo-pedryl miałby się do niego dobierać.

Gość gość
Nie posyłałam dziecka na religię ,a teraz bardzo tego żałuję,bo on nie wie co jest dobre a co złe,nawciskali mu róznych głupot do głowy na lekcjach zamiast religi i gówniarz teraz ma 13lat a zachowuje sie jak dorosły,,bo jemu wolno z koleżanką,bo ma potrzeby,,to co my z mężem mówimy to się nie liczy,,bo Pani powiedziała,,juz nie mogę sobie poradzić z nim!!!

Gość gość
sama nie jestem wierząca ale posyłam na religie bo tam nie ksiadz uczy ale nauczyciel świecki....zreszta wspanialy o wielkiej wiedzy..i uczy tez o innych religiach a nie tylko o jednej...uczy tolerancji dla innych i naprawde moje dziecko jest wspaniale i dobre dzieki tym lekcjom..sa tez jego koledzy ,ktorzy nie chodza bo mamusia zabronila i sami to mowia mojemu grzesiowi .... a rodzicie maja z tymi dziecmi same klopoty..co rusz wychowawczyni wzywa ich do siebie.... a najlepsze ,ze z moim nie mam problemow zadnych i innymi dziecmi ,ktore chodza na religie tez nie ma ..wiem to od pani wychowawczyni...ktora sama doszla do tego ,ze to ma wplyw..

Gość gość
gość 12:21 - hahaha, nie kłam ;) wymyslilas to sobie ;) Pewnie jestes księdzem pedałem :O

Gość gość
na religi sie uczy tolernacji:), dobre sobie:) bez sensu temat, ludzie maja wypalone lby od religii kto o zdrowych zmyslach wierz w te brednie:)

Gość gość
mam takie pytanie do tych co chcą żeby dziecko samo zdecydowało w przyszłosci i nie wysyłają dzieci na religie ; teraz pytaliście dziecko czy chciało by chodzić na religię ?

Gość gość
ja pytalem syna i mowi,ze nie,woli grac na swietlicy :-D a co dobre a co zle sam go nauczylem,nieporzebny mi do tego ksiadz ani katecheta,zreszta ja nie wierze w boga a on niech sobie wybierze. O ile bedzie co wybierac bo za 20 lat gdy starzy umra chyba nie bedzie juz tak katolicki ten kraj

Gość gość
Wolę żeby moje dziecko nauczyło się odróżniac dobra od zła, niż aby uczono go technik masturbacji...

Gość gość
to je naucz od czego jestes? wlasnie od tego by dziecko wychowywac i uczyc

Gość gość
gość - no wlasnie od czego jestes matko ? Po co sie decydowalas na dziecko, a teraz dajesz je wychowywac obcym ludziom w sutannie o wątpliwej moralnosci i wiedzy ? Czego ksiądz moze nauczyc dziecko ? Turlania się na kolanach do Czestochowy ? Odmawiania paciorka co wieczór ? Czym była swieta trojca? Po co to komu ? Chodzilam na religie i wiem jak te lekcje wygladają, nikt tam nikogo nie uczy odrozniania dobra od zła :O

To czyli waszym wyimaginowanym barwnym życiu dzieci ,które nie uczęszczają na religie zawsze lądują na dywaniki z powodu zachowania i rodzice regularnie wzywani do szkoły są? Co jeszcze wywróżycie? :) To rodzic wychowuje, a nie jakiś tam fantazyjny przedmiot

Gość gość
robię to,a jak ktoś jeszcze mi w tym pomoże to będzie bardzo gut, gdyby człowiek był wstanie przekazać dziecku całą potrzebną wiedzę zlikwidowano by w ogóle szkoły,matmy i biologii też go uczę a mimo to obok tego posylam do szkoły.wsparcie się przydaje

Gość O222
Wolałbym lekcję etyki, mogłoby być z elementami filozofii, z DOBRYM nauczycielem, który nie tylko byłby wzorem moralnym dla młodych osób, ale też "otworzyłby" przez nimi świat. Sam uczęszczałem na zajęcia z etyki, które prowadziła świetna osoba, a ponoć to rzadkość! Niestety, większość jest skazana na "czytadła" ulotek prawicowych i oglądanie filmów o Smoleńsku...