Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Posyłacie swoje dzieci na religie ? Bo ja nie

Polecane posty

Gość gość
Nie wpisujesz sie z argumentami w tresc jestes wciaz obok, zaczynasz nowy watek na podst. przykladu zamiast odniesc go do meritum, wmawiasz innym dzieci do brzucha. Ciezko, ciezko .... :) Twoj argument o wyborze to tylko przyslonka majaca pokazac Twoja niby tolerancje a sama w tekscie pokazujesz jaka jestes stronnicza. Tak naprawde narzucilas swoim dzieciom to w co wierzysz i nie ma co robic z siebie hipokrytki o dawaniu komus wyborow.

Gość gość z kokardką
Wiesz Toxyczna jak narazie to do Strasburga odwołują sie raczej osoby które komuś krzywdę zrobić chciały i im się nie udało.Dla mnie konstytucja panstwa ustalana przez ludzi wcale synonimem prawości być nie musi i nie jest.Ludzie mogą ją w każdej chwili zmienić-wystarczy że zmieni się władza.Jak konstytucja Ci np nakaże zabić Twego męża albo dziecko-to też sie jej podporządkujesz?Ja nie.Dla mnie ponad konstytuacja panstwa stoi prawo Boże.I ono gwarantuje to że nawet gdybym byla psychopatka,i sama z siebie nie umiaola odróznic dobra od zła(i tu jest tez odp na to dlaczego ja sama nie powinnam być jedyna osoba ktora uczy dziecko odrózniania zla od dobra...bo nie wiadomo czy ja sama odroznic umiem..dlatego konsiltacja z zewnątrz jest wskazana) to prawo Boże jest obiektywne.

Gość gość
.

jeśli uważam ,ze coś jest słuszne i potrzebne nie czuję się do tego przymuszona . Jeśli moję życie jest wyrazem mojej wiary - jak mogę z nim " ominąć " wychowanie moich dzieci żeby Boże broń ich nie " przymusić " ?:) Ponadto nie ma gorszego rozwiązania dla dzieci niż życie w niestabilności , w niepewności do do zachowań rodziców .

Po części tak, każdy rodzic ma pełne prawo wychować dziecko tak jak chce zgodnie z jego wola i sumieniem, ale po drugiej części cholera przecież KAZDY rodzic MUS się stosować do Prawa Opiekuńczego ,wypełniaj swoje rodzicielskie obowiązki ,które nie podlegają dyskusji w niektórych kluczowych sprawach dot wych . dziecka . Jeśli będziesz mu ewidnetną krzywdę robić ( bo ty uważasz ,ze to jest słuszne co robisz) , państwo ma prawo wkroczyć i zabrać tobie te dziecko- takie realia

Gość gość z kokardką
No dokładnie alium . Ja też już idę-działka wzywa do wyplewienia.3 macjie kobietki (nawet te toxyczne oraz psychopatyczne :)

spokojnie ,nie galopujmy :) nikt nie moze zmienić konstytucji tak zeby mogła zachęcać do zabici kogokolwiek - nie w naszych czasach :) Ale konstytucja jak każde prawo ludzkie wzorowana jest na prawie naturalnym - dla niewierzących - czyli Boskim- dla wierzących :)

Gość gość
Tylko skąd możesz wiedzieć co jest tą krzywda a co nie? Jeśli nie istnieje żadne obiektywne prawodawstwo(założywszy że Boga nie ma) Konstytucja Cu to powie?? Litości...

Kuzwa Pawo Boze pozwala na kamieniowanie i stosowanie wszelakiej przemocy wobec drugiej osoby Stary Testament poczytaj Tez byś się pod prawo Boze podporządkowała w przeciwieństwie to co glosi nasze obecne prawo karne??

Gość gość
Eutanazja i aborcja to przeciez zabojstwo.

Gość gość
W niektórych państwach jest zezwolenie np na eutanazję dzieci(bodajże Belgia?nie wiem teraz dokładnie).Dziś jest zezwolenie jutro może być nakaz,kto to wie?

ale my nie rozmawiamy toksyczna o uchybieniach w wychowaniu dzieci kwalifikujących rodziców do przyjrzenia isę im przez odpowiednie służby . Rozmawiamy o wychowaniu dzieci w wierze lub nie :)

Gość gość
Na to Jezus pochyliwszy się rysował palcem po ziemi. Gdy nie przestawali Go pytać, wyprostował się i rzekł im: «Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem». I znowu pochyliwszy się, rysował po ziemi.(J 8,8-11) Nikt nie ma prawa nikogo zabijac, bic, ponizac .

Gość gość
Prawo Boże zakazuje wszelkiej przemocy wobec drugiego czlowieka.Poczytaj CAŁY Nowy i Stary Testament.Alium wez jej rzuć cytata :)

prawo Boże tez dopuszcza Kazirodztwo i brutalne znęcanie się nad druga osoba ( kamienowanie, podpalanie , bicie dzieci ) także uwzglednaicie na pierwszy miejscu te wasze Prawo Boze?

Gość gość
Alium pamiętaj że rozmawiasz z ''T o x y cz n ą"' więc nie wiesz czy nie rozmawiacie o toxycznych rodzinach ktorym powinny sie przyjrzeć służby ;)

nie wiem w jakim kraju mieszkasz toksyczna ani o jakim bogu piszesz :)

Gość gość
AAa no proszę bardzo...to teraz doszliśmy do meritum,dlaczego warto posyłac dzieci na religię :) Choćby po to aby dowiedziały sie co nakazuje Prawo Boże a czego nie,aby potem nie pisały na forumach takich głupot jakie pisze Toxyczna Kobita :)

Otoz w STARYM TESMAMENCIE roi się aż od powoływania na okrucieństwa i przemocy O ukamieniowaniu nigdy nie czytałaś ? we w lape choć raz S.T i dopieo zabiera glos w czym co masz przeczytane

Gość gość
Dobrze było tu mówione-że najpierw warto poznać zasady własnej wiary,prawo Boże jakie jest zapisane w ''naszej''wierze,a dopiero potem poznawać wierzenie i bóstwa innych kultur i religii.

Kokarda pierwsza zaczęłaś pisac ,ze dostosowujesz się pod prawo boze w pierwszej kolejności, ja do tego nawiązałam , ze w prawie bozym w S.T widnieją czyny karalne obecnie w naszy prawie ,wiec jak to pogodzisz??

widzisz toksyczna na religię dzieci nie posyłasz to i nie wiesz , że Jezus przyszedłszy na świat wypełnił ST :) " stare przeminęło , oto wszystko stało isę nowe " Jak widzisz warto choćby z tego względu czegoś sie dowiedzieć :)

Gość gość
I okazalo sie ze Toksyczna i owszem wierzaca jest. jest fanatykiem antykatolicyzmu. Ale najpierw zapoznaj sie z "wrogiem" bo inaczej narazasz sie na smiesznosc wypisujac podobne mity bez pokrycia a tekst trzeba rozumiec i siwe glowy nad nim latami siedza a ty sobie czytniesz i bez kontelstu wyplujesz co zas . :) :)

Gość gość
Toxyczna u Ciebie widzisz wychodzą braki w wykształceniu, i to właśnie na lekcjach religii miałabyś szansę je uzupełnić,bo tam mogłabyś się dowiedzieć co zawiera Pismo św,(jeśli samej nie chce Ci sie przeczytać calości,a tylko coś tam liznęłaś,raz czy dwa na wyrywki i na tej podstawie snujesz teraz swoje teorie).Ja w ''łapie''jak sie wyraziłaś mam je b.często,choć na pamięc go jak protestantki czy jehowici nie pamiętam,ale znam jego treśc i przesłanie.W przeciwienstwie do Ciebie.

Gość gość
Poczytaj Dziady bez kontekstu spolecznego historycznego obyczajowego a potem sie wypowiadaj. Smiech na sali gwarantowany. To przeczytaj jeszcze raz Biblie - ze zrozumieniem

no to skoro Biblię przestudiować to musisz wiedzieć co było dalej kiedy Jezus przyszedł na świat :)

Nie jestem wierząca w waszego Boga wydumanego , nawet o to mnie nie posądzajcie A to co pisze to żadne mity tylko szczera prawda

Gość gość
musilam chodzic jako dziecko na religie,dzis jestem ateistka, chodzenie na lekcje religii ma sie nijak do prrzyszlych pogladow.przychodzi wiek,w ktorym czlowiek madrzeje i mowi NIE tzw.autorytetom.do nierzmowania nie poszlam,bo jako juz mniej lub bardziej swiadoma 14-latka nie pozwolilam,by mnie rodzice zmusili ttego tego.nie kradne,nie zabijam,wiec jak widac religia nie ma tu nic do rzeczy.