Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce zostać z dzieckiem w szpitalu i spać na podłodze

Polecane posty

Gość gość
Podziwiam osoby ktore zostawiaja dzieci i szpitalu bo gwiazdunie musze spac w lozeczku bo jej na krzesle nie odpowiada. Chodzbym miala stac dzirn i noc, dzien i noc i tak przez miesiac to bym stala a dziecka bym nie zostawila tym bardziej 2 miesiecznego, to malenstwo potrzebuje ciebie tym bardziej w takiej chwili. Ja jako nastolatka lezalam w szpitalu i byla dziewczynka 5-6 lat to zawsze ktorys z rodzicow byl przy niej !!

Gość gość
Moj syn spedzil w szpitalu 10 dni jak mial 5 lat i w zyciu bym go nie zostawila samego. I bez tego byl przerazony. Pielegniarki byly bardzo mile i troskliwe, ale mama to jednak mama. Starszy syn w ciagu dnia byl w szkole, po szkole byl w tym szpitalu razem ze mna, maz przyjezdzal po pracy, zostawal na pare godzin, a ja w tym czasie jechalam ze starszym dzieckiem do domu. Szybki prysznic, jakis na predce upichcony obiad i z powrotem do szpitala. Widzialam inne dzieci, jak staly z nosami przyklejonymi do szyby i czekaly na kogokolwiek z rodziny. Ktoras madra mamusia napisala cos o rozpieszczonym dziecku, co za p*****ly saskie! Pobyt w szpitalu, kiedy jestes chory i przestraszony, kiedy cie kluja i ostukuja, jest stresujacym i ciezkim przezyciem nawet dla osoby doroslej, a co dopiero dla dziecka.

Gość gość
kochasz to dziecko?wpadka no nie?

Gość gość
kochasz choc troche to dziecko? wpadka?

Gość gość
Ale z was idiotki 5 latka porównują do 3 mc dziecka które śpi 20 h na dobę graty

Gość gość
ja bym zostawiła- nie rozumiem w czym problem :/ nie macie własnego życia prócz dzieci?

Gość gość
jak trafiłam z moim dzieckiem 8 tygodniowym do szpitala..to mi powiedziano,że nie tylko mogę, ale powinnam zostać z nim w szpitalu...tez miłam perspektywę krzesła, albo podłogi..ale znalazło się łózko( opłata)... bylam krótko..ale były tam matki po dwa tygodnie...Zmieniały się z kimś z rodziny, Jedno dziecko strasznie ciągle płakało, zazwyczaj było samo...hm...mamusia pewnie taka wygodnicka...jak autorka...bo 2 miesiace po porodzie nie chodzi się zazwyczaj do pracy.. Ja miałam akurat łózko, ale były matki, co dwa tygodnie spały na krześle lub podłodze..TO MIŁOŚĆ MATCZYNA.. autorko..nie powinnaś mieć dziecka, nie nadajesz się na matkę:)

Gość gość
twoje dziecko spi 20 godz na dobe?

Gość gość
Dobrze ze ty się nadajesz na matkę ze swoją nienawiścią do mnie nie znając mojej sytuacji

Gość gość
czyli autorko uwazasz, ze z 3 mies nie trzeba zostac, to od jakiego niby wieku?

Gość gość
jasne 3 miesieczne śpi 20 na dobę...i do tego jeszcze chore i grzecznie śpi...masakra, co za niunie..

Gość gość
wiec co to za sytuacja?ja oceniam to, ze bez wyrzutow idziesz do domu i sie usprawiedliwiasz, tzn swoja wygodę

Gość gość
twoja sytuacja jest taka....jesteś matka i masz chore dziecko w szpitalu, które cię potrzebuje i amen

Gość gość
w lutym bylam z dzieckiem w szpiatalu, spedzilismy tam 10 dni i nei zostawilam go nawet na chwile samego, przede wsyztskim dziecko sie boi, jest w obcym miejscu, nie iwe co sie dzieje jak mozna zosatwic go bez matki, tylko z nia czuje sie bezpiecznie, moj syn ma pol roku 3 razy wyrwal sobie wenflon i nie wyobrazam sobie ze jest wtedy sam, podchodza do neigo obce baby, kluja go, badaja, mierza,dlaa mnie cos niewyobrazalnego zebym go tam zostawila samego, przeciez to dziecko to tam traume by przezylo, a podejrzewam ze bardziej bym sie wyspala na tym taborecie niz w domu w super wygodnym lozku i z myslami w glowie czy z moim dzieckiem aby wsyztsko dobrze

Gość gość
22.13. Daruj se osobiste wycieczki. Skoro uwazasz, ze 3 miesieczne dziecko nie potrzebuje rodzicow do szczescia, to moze w ogole zostawiajmy dzieci po porodzie w szpitalu i zglaszajmy sie po nie jak maja, bo ja wiem, z rok. Przeciez to i tak bez roznicy.

Gość gość
Ja nie widzę problemu w wyjściu o 23 jak dziecko śpi i powrocie o 9 rano jak się budzi

Gość gość
moje dziecko nascie lat zostalo w szpitalu, a ja z nim. potem juz mnie pielegniarki przekonaly, zebym pojechala do domu,bo juz nic nie grozi ;)

Gość gość
Czy wy w ogóle mężów macie? Bo i ja dziecko miałam w szpitalu, nic bardzo groźnego, po urazie więc nie drżałam o jego życie, i po prostu zmieniałam się z mężem, jedną noc on, drugą ja, każde z nas mogło normalnie przespać się i umyć w domu... Jak mały miał drzemkę też wiedziałam że mam minimum 2 godz., zostawiałam swój nr. tel innej mamie z sali w razie czego i szłam na obiad, ona uznała to za dobry pomysł i też zaczęła wychodzić- wcześniej tydzień od rana do wieczora na kanapkach z domu...

Gość gość
moge was o cos zapytac ?wPolsce jak male dziecko jest chore nie daja matce nawet lozka obok dziecka.

Gość gość
a ja widzę problem...i pewnie 90 % matek też... ( na szczęście)...dziecko potrzebuje matki tez od 23 do 9 rano...

Gość gość
.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Sama się zastanów ze NFZ płacisz a Polskę teraz do czasów wojny poroqnujesz nie wierzę w to , co przeczytałam....co ma składka na NFZ do twojego bycia matka dla dziecka także podczas jego pobytu w szpitalu...? ja nic nie porównuję, tylko przytaczam przyklady...ale ty i tak tego nigdy nie zrozumiesz....jesli to nie prowo, to żal mi twojego dziecka

Gość gość
na co lezy dziecko?

Gość gość
22:25, a z czego zyjecie, skoro twój mąż też nie pracuje?

Gość gość
Bo dla takich ludzi dzieci nie sa najwazniejsze, tylko sa bo sa po co gwiazda ma siedziec w szpitalu z dzieckiem ktore jej potrzebuje jak moze wyspac sie w lozeczku swoim bo co innego moze robic ? Gotowac obiad czy pranie robic ? :/ bez serca sa niektore matki ja mojj coreczki nigdy bym nie zostawila predzej serce by mi peklo a glowa pelna mysli czy placze czy spi a moze kluja ja teraz , nie wyobrazam sobie tego !! Do konca zycia bym sobie nie wybaczyla poruszyla bym niebo i ziemie a z dzieckiem bym zostala chodzbym miala stac czy spac nawet pod tym lozeczkiem !!! To tak jakbys ty potrzebowala pomocy a matka by poszla spac bo jest zmeczona napewno miala bys pretensje do niej jesli masz dziecko to powinno byc ono dla ciebie CALYM SWIATEM TAK JAK DLA MNIE JEST MOJA CORECZKA !!

Gość gość
Płacisz składki zeby na podłodze spać jak pies czy jak suka

Gość wifigdańsk
a ile dziecko ma? bo w sumie neiwiadomo co pisze autorka moze jakos zaznacz swoj nick zeby cię mozna było odróżniac. i w jakim szpitalu zmuszają? do spania na podłodze? pierwsze słyszę... u nas tez rodzice zostają z dzieckiem (nikt nie zmusza-poprostu rodzice sami chcą) ale sa łózka dla rodzica,takie polowe,rano się sklada. fakt ze niewygodne i ze trzeba rano złozyc i dopiero wieczorem mozna rozłozyc po obchodzie a tak cały dzien na twardym krzesle no i nic jesc nie dadzą bo przeciez pacjentem jest dziecko a nie rodzic,tyle ze jak np ktos nie ma skad wykombinowac pozywienia to poprostu głoduje albo pizze zamawia ; p no i oczywiscie w szpitalu nic nie ma ani mydłą ani papieru toaletowego,ani sztuccow,wszystko trzeba miec swoje,gorzej jak ktos trafi np z wypadku-nieprzygotowany) ale- ja bym swojego dziecka nigdy nie zostawila. no chyba ze juz bym bardzo musiala,np w domu drugie itp ale to tylko i wylacznie na noc bym szla do domu. raz tylko zostawiłam małą dosłownie na 2 godz. bo musialam wypozyczyc inhalator z przychodni i miec potwierdzenie ze mam ten inhalator w domu-to był wymóg zeby nas wypisac ze szpitala,inaczej nie wyszłybyśmy jeszcze z parę dni... ale to oczywiscie moje sąsiadki ze szpitalnej sali z ktorymi zdazyłam się zaprzyjaznic*****elegniarki wiedziały o tym,mala spala,panie miały moj tel wrazie gdyby co,no i zdazylam zalatwic sprawe i nic się takiego nie stało. ale to był jedyny raz a moja wygoda,czy jedzenie w tamtych chwilach w ogóle nie mialam tego w głowie.

Gość gość
a co jest winne dziecko,ze takie są realia w niektórych szpitalach/

Gość gość
ja bylam tydzien z corka w szpitalu i nawet bym na taki pomysl nie wpadla zeby ja zostawic tam sama :-0

Gość gość
ja mieszkam za granica jak moja corka 4 latka byla w szpitalu byly pokoje 2 lozka dla dziecka i matki sniadanie obiat kolacja .i miasto nie bylo duze 2 szpitale .jak czytam szkoda gadac co sie u nas dzieje.

Gość gość
niech dziecku 3-miesiecznemu wytlumaczy, ze przeciez placi skladki i przeciez nie bedzie spac na podlodze