Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blanka220488

Czy są tu osoby używające retinoidów??

Polecane posty

Gość Blanka220488

Witajcie:) Czy są wśród Was osoby stosujące zewnętrznie retinoidy w celach odmładzających??Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami i pielęgnacją. Ja od października stosuje Retin A, ostatnio przeszłam na większe stężenie jednak jakos nie widze efektu :( a Jak jest u Was?

Gość gość
Ja stosuję, ale kremy apteczne bez recepty razem z kwasem hialuronowym. Efekty żadne po 4 miesiącach. Żadna zmarszcza mi sie nie wygładziła. Zero ujędrnienia skóry. Stosuję nadal, bo mam większy zapas. Stosuję też na dłonie, bo mam pomarszczone jak staruszka ze względu na kontakt z chemikaliami w pracy i tu jakby minimalnie lepiej - ale szału nie ma. Dodam,że jestem po 40-tce, więc kremy z retinolem powinny mi służyć. Dla mnie ten cały retinol to pic na wodę.

Gość blanka220488
retinol w kremach jest slaby, przeznaczony dla młodych skór (wbrew temu co jest na opakowaniu) sama zaczynałam od avene z retinaldehydem. Obecnie stosuje retinoidy na receptę - to bardzo mocne środki trzeba wiedzieć jak stosować. Ale przy dłuższej kuracji efekty są piorunujące!

Gość gość
a tak czasami tak mozna to robic czemu nie :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Czytałqm na innym forum, że retinol w połączeniu z kwasem ferulowym przynosi super efekty odmładzające. Jest nawet zabieg o nazwie Reti Fusion Therapy.