Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orsalit

ZATRUCIE POKARMOWE U KARMIĄCEJ.

Polecane posty

Gość orsalit

witajcie pomóżcie mi, nie wiem co robić. jestem mamą 7 miesięcznego niemowlaka który cały dzień jak tylko zje moje mleko wymiotuje lub robi rzadką kupkę pojechaliśmy na pogotowie zalecono poić dziecko i podawać smectę kiedy mały dostaje kaszkę lub mleko modyfikowane nic się nie dzieje. dodam iż dzień wcześniej głupia zjadłam chyba z 2 jajka faszerowane pieczarkami i majonezem i dzisiaj czuje je na żołądku (niestrawność nieprzyjemny zapach przy odbijaniu) prosze pomóżcie czy to może być to????

Gość gość
a na pogotowiu nic nie powiedzieli?? skoro Was wypuścili do domu to stan dziecka jest dość dobry. Możesz podawać smectę i orsalit. Generalnie w większości sytuacji mleko matki jest najlepsze, ale jeśli jesteś pewna że objawy nasilają się po karmieniu to odstaw lub ogranicz na kilka dni karmienie piersią a najlepiej zrób sobie bardzo rygorystyczną dietę/bezmleczną przede wszytskim/

Gość gość
rota wirus jak odbija ci się zgniłymi jajkami i dziecko też pewnie podłapało, bo nie wierzę że nie czułaś przy jedzeniu że jajka są nieświeże.