Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pulneo a sen dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja roczna córcia jest chora ma przepisane leki wykrztusne min syrop pulneo zawsze ma drzemki ok 11 a dziś juz o 9 zasnęła choć próbowałam ja zabawiac tylko ciężka noc spowodowała że była nie wyspana. Syrop podałam o 8 na ulotce jest napisane że nie zażywać przed snem bo można się udusić co robić powinnam ja obudzic

Gość gość
lepiej obudź szybko... tak swoją droga to według mnie (mgr farmacji) głupotą była zmiana dostępnosci tegoż sterydowego syropku z dostępnego na receptę na dostępny bez Rp - sterydy sa silne i powinny byc stosowane w ostatecznosci... no ale coz, ciekawa jestem, kiedy zaczna sprzedawac u nas (w Rosji już sprzedają) morfinę i barbiturany bez recepty... za te zmiany odpowiada "nfz" i co z tego, ze pracuje w aptece - ja nie decyduje o tym co ma jaką odpłatnosć, mogę tylko przestrzegać - ludzie nie trujcie się

Gość gość
A co może spowodować duszenie ? Cofajaca sie wydzielina czy odruch kaszlu głupie pytanie ale nie do rozumiem nie mogę jej obudzić trzymam ja na rękach i dalej śpi. Boże wystraszyłam się teraz bo dziś w nocy śniło mi się że nieżyjący dziadkowie trzymali ja na rękach

Gość gość
----> gość z 9:35, jeżeli wg. pani magister farmacji chlorowodorek fenspirydu - dla informacji- substancja czynna Pulneo, jest sterydem to pogratulować wiedzy :D Swoją drogą zdania co do skuteczności tej substancji są podzielone...

Gość gość
Może ułóż ja nieco wyżej? Dodatkowa poduszka pomoże.

Gość gość
pulneo sterydem??? co za debil to napisał :D

Gość tamara_8
Ty lepiej przeczytaj co pulneo ma w składzie. Żółcień pomarańczową E110, która jest syntetycznym barwnikiem i może wywoływać reakcje alergiczne u dziecka. Po tym jak przeczytałam ulotkę odstawiłam ten preparat i przestałam podawać dziecku.

Gość gość
zamiast pulneo daje dziecku fenspogal, nie ma w składzie żółcieni pomarańczowej i smakuje o niebo lepiej niż pulneo