Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIOWKI 2015

Polecane posty

Gość 83marta
cześć dziewczyny, pozwólcie że do was dołączę, to moja druga ciąża, dzisiaj robiłam test i wyszły 2 piękne kreski, wizyta u lekarza za tydzień w poniedziałek, według kalkulatora ciąży termin na 30 stycznia 2015

Gość katrankaa
Ja mam z kolei nadzieję że jeszcze załapię sie na grudzien, to będę miała dzieciaki rok po roku ( rocznikowo;)) Ale będzie co ma byc, grunt żeby było zdrowe. Moja pierwsza ciąza skonczyła sie poronieniem, więc póki co staram sie nie ekscytowac jeszcze, ale jestem dobrej mysli. Zresztą przy rocznym synku nie ma czasu na myślenie, tylko lekkie mdłości i wielkie balony przypominają mi ze cos się dzieje;D

Gość viva86
byłam wczoraj na wizycie u gin. :) maleństwo ma 2,3 cm i wszystko jest ok ;)

Gość gość
Dziewczynyn jak samopoczucie? Ja w week troszke zmarłam, wczoraj pobolewal mnie brzuch więc dzis zostałam w lozku.

Gość viva86
AnniMari jak tam u ciebie ?

Dziewczyny, czy którejś z was lekarz coś mówił o usg genetycznym? ja mam kolejną wizyte 22.06 i ma mi to usg robić. Wczoraj byłam na wynikach które mi przepisał i zapłaciłam za nie 310 zł :/ tragedia.

Gość viva86
ja mam to badanie miec 28.06, 310 zł ? to co ty miałaś za badania zlecone ? ja za moje płaciłam 100 zł

podejrzewam że miałam robione jakieś nie standardowe badania z racji że 3 lata temu przechodziłam nowotwór jajników (dzięki Bogu nie złośliwy) ale pan doktor ostrzegał mnie że zapłace za nie dużo. a Ty moja droga chodzisz do lekarza państwowo czy na kase? ja szczerze chodze i państwowo i na kase, po moich przeżyciach z lekarzami najzwyczajniej się boje, i zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego prywanego właśnie z racji finansów

Gość viva86
ja też chodzę prywatnie koszt jednej wizyty to 150 zł.

ja też płace 150, przeraził mnie koszt tych wyników ale one pewnie są jednorazowe, poźniej będą tylko standardowe.

Gość Milka1308
Ja też chodziłam prywatnie, ale właśnie z racji tego, że zapłaciłabym tyle za wyniki, zapisałam się na NFZ i zapłacę tylko za toxo. ;) Dziewczyny, nie ma tak u Was, że jak Wam lekarz z NFZ zleci podstawowe badania to nie płacicie ?

Gość gość
paulina1670___Wrocław___23 lata___1 ciąża___04.01.2015 AnniMarii___Opole___25 lat___1 ciąża___05.01.2015 Viva86 ___Pomorze___27 lat___2 ciąża___06.01.2015 Milka1308 ___Trójmiasto___21 lat___ 1 ciąża ___06.01.2015 Sylwia250 ___skąd?___25 lat___2 ciąża___08.01.2015 Flower1990 ___Racibórz___24 lata___1 ciąża___9.01.2015 katrankaa__Śląsk___30 lat___2 ciąża___09.01.2015 Kitka534 ___skąd?___wiek?___która ciąża?___02.01.2015 Decor ___skąd?___wiek?___która ciąża?___05.01.2015 jaroszekk ___skąd?___wiek?___która ciąża?___06.01.2015 ankakoleżanka___skąd?___wiek?___która ciąża?___06.01.2015 mamusia3 ___skąd?___wiek?___która ciąża?___6-7.01.2015 aniusia31 ___skąd?___wiek?___która ciąża?___22.01.2015 kasiaczkastaraczka_skąd?__wiek?___która ciąża?___25.01.2015 doloris ___skąd?___wiek?___która ciąża?___30.01.2015 83marta______skąd?___wiek?___2 ciąża___30.01.2015 OGARNĘŁAM TROCHĘ TĘ TABELKĘ, JAK KTOŚ MA OCHOTĘ NIECH SIĘ DOPISUJE, NA GÓRZE SĄ OSOBY, KTÓRE PODAŁY JAKIEŚ INFORMACJE O SOBIE, RESZTA NIECH UZUPEŁNIA ALBO SIĘ DOPISUJE. POZDRAWIAM. :)

Gość ninina
Hej dziewczyny, ja mam co prawda termin na 1 lutego ale się do Was przyłączę :) To moja 2 ciąża, wczoraj byłam na usg, 6 tydzień się zaczął. We wtorek idę na oddział na badania, potem wizyta 24.06. W tej ciąży nie mam żadnych objawów, w pierwszej to była masakra. Pozdrawiam Was gorąco :)

Gość aniusia31
Hej dziewczyny co do badan prenatwlnych to zazwyczaj sa robione prywatnie i mozna je zrobic ale nie trzeba. I tak w nich wychodz tylko prawdopodobienstwo czy dziecko jest chore czy zdrowe.czasem lekarz moze skierowac na badanie na kase chorych nesli istnieja jakies przeslanki ku temu np chore dzieci w rodzinie lub wczesniejsze poronienia. A jesli ktos ma skopiowana tabelke i moglby dopisac do moich danych bo nie chce mi sie tefo przepisywac. Kestem z Wielkopolski mam 31 lat i jest to moja 2 ciaza. Moj syn ma juz prawie 5lat.

Hej dziewczyny:) Jestem w mojej pierwszej ciąży:) termin mam na 12 stycznia:) mogę się do Was przyłączyć???

Gość gość
stymulowana jasne ze tak :) witamy :)

Gość hashimotka88
Cześć Dziewczyny, pozwolicie, że dołączę do Was? Pierwszy pozytywny test wyszedł mi 10 maja, po kilku minutach ojawiła się blada różowa kreseczka, 11 maja zrobiłam betę - 115, 2 dni później beta 350. 22 maja byłam u lekarza i jeszcze nie było widać serduszka i zarodka, trochę mnie wystraszył, bo powiedział, że już powinno być i kazał zrobić betę. Zrobiłam i wyszło 15 000:) W poniedziałek byłam u gina i było już serduszko:) Termin mam na 23 stycznia, wg okresu to 9 tydzień, ale prawdopodobnie miałam później owulację i teraz zaczyna mi się dopiero 7. Czuję się strasznie - mdłości przez cały dzień, samopoczucie mam jak na porządnym kacu, i tak od paru dni. Odrzuciło mie od kawy, alkoholu, ryb, warzyw i wielu innych rzeczy. Jem na okrągło owoce typu winogron, truskawki, ananas świeży, mango i zupę pomidorową. No dam się pokroić za zupę poidorową. To moja pierwsza ciąża, udało się za pierwszym razem, jestem bardzo szczęśliwa, ale też pełna obaw, leczę się na niedoczynność tarczycy, stąd moje obawy. TSH spadło mi do 2,5 więc jest w miarę OK. JEstem z Wrocławia. Pozdrawiam Was:)

Witam Cię hashimotka :-) obie jesteśmy Wrocławianki ( choć ja nie z samego wrocławia a z Oleśnicy) ja mam podobnie jak Ty, albo Tule się do muszli albo do poduszki. Dwa tyg temu ciągle jadłam pomarańcze a w chwili obecnej truskawki pod kazda postacią i chleb z PASZTETEM i pomidorem :-P pozdrawiam

Gość ninina
hasimotka88 ja też mam niedoczynność tarczycy, po pierwszej ciąży nie mogłam długo wyregulować odpowiedniej dawki leków, a tu zaskoczenie druga ciąża. Po kolejnej wizycie u gina jadę do mojej endokrynolog, zobaczymy co powie. Jestem z wielkopolski, mam 26 lat ;)

Witam,, na 19 stycznia 2015 termin.. po pierwszym usg w 5 tyg.. Malenstwo miało 3,6 mm.. taki o to prezent dostałam n Dzień Mamy :-):-):-) To moja druga ciążą Wiktoria ma 5 lat..

Gość Milka1308
Dziewczyny, czy któraś z Was musi robić toxo ze względu na królika miniaturkę ? Czytałam, że bezpośrednio zaraża tylko kot... Sama nie wiem co mam o tym myśleć.

Gość katrankaa
Milka - toxo powinna zrobic każda kobieta w ciązy i to przynajmniej dwukrotnie. Ja słyszałam że największe prawdopodobienstwo zarażenia wystepuje przy jedzeniu surowego mięsa i to nawet niekoniecznie przy jedzeniu, ale czesto kobiety robiąc np kotlety mielone kosztują mięsa sprawdzajac czy jest odpowiednio doprawione i to wystarczy. Skoro można się zarazić przez mięso to widocznie nie tylko kot jest nosicielem. Źródłem zakazenia moga byc odchody, skad trzeba uwazac przy wymianie kuwety i dobrze potem umyc ręce. Ale podobno ryzyko zakazenia w ten sposób jest bardzo małe.

Dzień dobry:) hashimotka88 u mnie wychodzi 9 tc, a ja nie czuję nic;/ dziewczyny nie mam w ogóle objawów, czasem mnie zamuli ale to raz na tydzień i tyle:;/ staraliśmy się o dzidzię ponad 2 lata i teraz się martwię, że co coś jest nie tak, bo nic nie czuję:( ostatnie usg miałam tydzień temu, wszystko było ok i słyszałam serduszko:)

Gość viva86
jak tam dziewczynki / u mnie zaczyna się 10tc i pomału powraca energia i zaczyna ogarniać mnie spokój, że będzie dobrze :)

U mnie koniec 10 :) powoli mdłości ustępują i jak by ból piersi też był mniejszy, albo się już do niego przyzwyczaiłam. A jak wasza waga? Ja ponad 3kg w dół.

Gość margoladka84
Witam was dziewczyny , odnośnie surowego mięsa zdanie mojego lekarza jest takie że nie ma żadnych przeciwwskazań, Jestem obecnie ns kontrakcie w Japonii moja ciążę prowadzi tutejszy lekarz.. Rozpoczęty 7 tydzień juz za mną , mdłości senność taka jest codzienność mojego dnia :-):-):-):-)

Gość koko82
Hej kobietki dołączam się, termin 12.01, fasolka 14mm. To moja trzecia ciąża, mam 2,5 letnią córcię z pierwszej. Mam pytanie odnośnie waszego TSH bo u mnie wyszło 2,86 i gin mnie wysłał do endokrynologa, powtórzyłam badanie i jest już 2,52, jak to u was wygląda czy któraś ma tak delikatnie podwyższone, bo wizytę mam dopiero we wtorek?

Gość aaries
Stymulowana nic sie nie martw , ja chyba 8 tydzień (dzisiaj mam lekarza a USG we wtorek ) I tez nic nie czuję oprócz tego , że chce mi się bradziej spać. W poprzedniej ciązy też tak miąłam i wszystko było OK .