Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiąca

karmienie w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość taka sobie ja matka nie polka
temat o karmieniu piersią w miejscu publicznym a nie o sikaniu po krzakach.... zalozcie osobny o dymie papierosowym i sraniu pod blokiem....

Gość prodżekt ranłej
taka sobie ja matka nie polka popatrz scholastycznie na problem, a nie klapki na oczy, bo to nie temat o szczaniu i paleniu. Trochę szerszego spojrzenia na świat Ci życzę,bo strasznie jesteś ograniczona w tym co piszesz.

Gość taka sobie ja matka nie polka
wiesz nie jestem ograniczona-nie obrazaj mnie proszę, tylko nie lubie odbiegania od tematu,bo znając zycie i prawa jakimi rzadzi się to forum to wiem ze zaraz będą "walczyc" o to dlaczego faceci obsikują bloki jak popadnie a gdy kobieta w krzaczkach gdy ja przymusi sytuacja siknie sobie to zaraz jest smiech i wyzwiska...zycia nie znasz czy ty jesteś ograniczona/y??? temat o karmieniu a nie sikaniu i paleniu,proste.

Gość gość
Gosc z 10:42 brawo! Po pierwsze to nie rozumiem, gdzie niby te cyce wywalone, przeciez w czasie karmienia nic nie widac! Ostatnio orzy rodzinie siedzialam w pustej sypialni i karmilam, weszla kuzynka, podeszla "zajrzec" i powiedziala "przepraszam, nie wiedzialam, ze karmisz". Bo nic nie bylo widac. I tysiac razy czesciej gole biusty inie tylko widze wszedzie naokolo i wcale nie karmiacych matek. Ukrywanie sie z karmieniem piersia, bo inne matki to obrzydza, bo nie moga karmic, bo facetom sie podoba- no przykro mi, ja za to, ze karmie, przepraszac nie bede. Uwazam, ze to inni powinni przepraszac, ze kaza mi sie wstydzic czegis, co nie jest wstydliwe. A to, ze jeszcze dzielicie matki na lade i te"paskudne, z obwislymi cycami" to skandal. Plakac sie chce., ze matka matce wilkiem.

Gość mamamamamamaa
jedne robia to z klasa inne wywalają cycka i dlatego tak to odbieramy...

Gość lalalinka
mnie czeka wyjazd z niemowlęciem na wakacje - 2 tygodnie karmienia gdzie bądź. Juz raz to przerabiałam, przy poprzednim dziecku. Można to robić dyskretnie, można się zasłonić i już. Dziwi mnie że matki karmiące, nie wszystkie ale spora część nagle przestają się wstydzić a zaczynają obnażać. Dla normalnego człowieka karmiąca pierś, ociekająca mlekiem i obsliniona to obrzydliwy widok. po co dorabiacie ideologię do obnażania się? Niestety byłam świadkiem wielu takich karmien, gdzie baba zamiast się odwrócić chociaż, zasłonić dzieckiem, pieluchą czym bądź machała mi wielkim sutem przed nosem - fuuuuu!

Gość gość
lalalinka 10/10 ale wieśniaczki tego nie zrozumieją nigdy bo nie maja w sobie za grosz klasy i ogłady!

Gość gość
Ja karmisz cycem to siedz w domu nie wywalalaj piersi po galeriach bo to jest pase:-)

Gość Wesoła Mama
Ja nie karmię cycem, karmię piersią, na żądanie:) Takie mam zalecenie od pediatry:) Moja córka niestety słabo łapie wagę... Przykre, ze dorosłe bądź co bądź kobiety nie są w stanie prowadzić rzeczowej dyskusji na jakimś, możne nawet nie najwyższym, poziomie. A już przytaczanie argumentów obrażających nasze dzieci (sugerowanie, że moja córka zostanie tucznikiem, bo karmię ją co 1,5 h) jest poniżej jakiegokolwiek poziomu!!!

Gość gość
Krm sobie na zadanie tylko aslaniaj siebie i swoje cycki. Bo ja mam zalecenie od psyhiatry :D aby sie nie denerwowac wiec jak juz maciora te cyce wywala to ja staje i sie gapie i komentuje :P

Gość gość
wesola mama ale nikt tu(madry!) nie mowi zebyscie nie karmily tylko zebyscie to robily dyskretnie...jak w sklepie nie ma przeznaczonych dla matek z dziecki specjalnych pomieszczen to narzekacie z eich nie ma a jak sa to nawet muzyka z glosnika puszczana niektórym przeszkadza..badz przy was chlopie madrym i pisz wiersze....wszystko można zrobić z klasą nawet się wysiusiać....

Gość gość
" wesola mama ale nikt tu(madry!) nie mowi zebyscie nie karmily tylko zebyscie to robily dyskretnie..." no ale jeżeli w owym pokoiku do karmienia jest za głośna muzyka to znaczy, że należy ją wyciszyć, bo ktoś swoich obowiązków nie wypełnia a nie czepiać się matek, że marudzą. Dwa, ciągle tu ludzie piszą "niech matki karmią dyskretnie" no więc, ja też nigdy nie widziałam matki która by "wywalała nagą pierś w najbardziej zatłoczonym miejscu jakie w okolicy można znaleźć". No nie widziałam nigdy. Zawsze, napotkane matki karmiły dyskretnie, więc zupełnie nie rozumiem popularności tematu. Problem wywalanych nagich piersi jest problemem tak marginalnym, a ludzie zachowują się jakby za każdym rogiem czyhała na nich matka karmiąca, chcąca wywalić swą pełną mleka pierś na widok publiczny.

Gość gość
Hehe dokladnie.