Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moim marzeniem jest auto z automatem NIENAWIDZE ZMIANY BIEGOW

Polecane posty

Gość gość

Takie p********ie, non stop trzeba zmieniac a to z dwojki na trojke, potem czworka, znowu dwojka, jedynka i tak w kółko! Muszę sobie kupic jakieś z automatyczną skrzynią biegów bo nie wytrzymuję tego p********ia:P

Gość gość
Mój Tata, Chłopak i Brat też lubią tylko auto z manualna skrzynią biegów:) Twierdzą, że wtedy "czują, że jeżdżą". Dla mnie wręcz przeciwnie, to jest udręka:P

Gość gość
Ja też nie umiem już teraz jeździć na manualnej skrzyni biegów. Zupełnie inny poziom, nie trzeba się martwić, patrzeć na obroty silnika. Jedzie sobie człowiek elegancko :) Niedawno coś zaczęło mi zgrzytać i nie do końca płynnie wchodzą mi teraz biegi. Miała któraś z Was podobny problem?

Gość gość
""Niedawno coś zaczęło mi zgrzytać i nie do końca płynnie wchodzą mi teraz biegi"" x Automatyczne skrzynie biegów sa bardzo drogie w naprawie, czesto ich naprawa przewyzsza wartosc samochodu. Tak tez pewnie jest w Twoim przypadku :) Wiec one nie sa do konca takie idealne

Gość gość
poza tym automaty wiecej palą niz manualne

Gość gość
Tyle że jakoś 90% amerykanów jeździ na automacie bo cenią sobie komfort i wygodę, a nie pierdzielenie sie ze sprzęgłem dodatkowo dobre dwusprzęgłowe skrzynie biegów zmieniają je szybciej niż nawet najlepszy kierowca ręcznie, obniżają spalanie i poprawiają osiągi (np. przyspieszenie) Pewnie zaraz wielu będzie miało ból d**y, ale najlepszą automatyczną skrzynią jest DSG od Volkswagena

Gość gość
hehe a ja dziś sobie takie kupiłam :D fiat croma

Gość gość
a żeby było śmieszniej to nigdy w automacie nie jeździłam dziś będzie pierwszy raz;)

Gość rafgt26
"""dodatkowo dobre dwusprzęgłowe skrzynie biegów zmieniają je szybciej niż nawet najlepszy kierowca ręcznie, obniżają spalanie i poprawiają osiągi (np. przyspieszenie) Pewnie zaraz wielu będzie miało ból d**y, ale najlepszą automatyczną skrzynią jest DSG od Volkswagena "" x No tu akurat we wszystkim masz rację

Gość gość
Tak? A ja 25lat jeździłam automatami i tak 5lat przed przesiadka do manuala zaczęłam przysypiać trochę tzn. często komuś w zad wjeżdżałam bo w jednej ręce komóra w drugiej kanapka i jeszcze gazete próbowałam czytać:D A teraz sobie jeżdżę biegi zmieniam i mam ręce zajęte-problem roztargnienia rozwiązał się sam!:P

Ja tam lubię czasem usłyszeć jak jadę i jak przeskoczy 4000 obrotów przy starcie spod świateł. A miny małolatów w zagazowanych niemcach są bezcenne :P

Gość gość
Ja ostatnio miałam problemy z moim z automatem i znajomy powiedział mi, że w http://www.renz.pl/ szybko serwisują automatyczne skrzynie biegów i faktycznie szybko się uwinęli.

Gość gość
s********j reklamiarzu

Gość gość
no pewnie ze naprawią tyle ze to bedzie kosztowac 10-12tys zł

Gość gość
ja nie lubie automatu, maz sobie taki kupil rok temu i raz nim jechalam. Przy hamowaniu mam odruch wciskania sprzegla a automat ma tak wielki pedal hamulca ze go niechcacy wciskalam i auto stawalo mi praktycznie w miejscu. Wole mojego manuala, jezdze 20 km dziennie z tego pol autostrada to sie nie zmecze zmiana biegow, a jak chce miec lepsze przyspieszenie to zawsze moge zredukowac bieg.