Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vodpinky 123

Druga ciąża Ponowne starania

Polecane posty

Gość madziorek1985
Aaaaa mam jeszcze jeden objaw sluz jak przy owulacji juz z 5/6 dni...

Gość CzarnaOwieczka
Mogę tylko dodać że od ostatniej @ troche przytyłam, mimo że nie zmieniłam odżywiania, nie wiem czy tylko ja tak mam że ciągle wydaję mi sie że jestem w ciąży a tu nic, i za chwile pojawia się @ jestem zrozpaczona :/ Chyba pora wybrać się do lekarza ale boje się że wykryje mi cos co uniemożliwia mi zajście w ciążę, przesiaduje tylko na internecie i szukam objawów ciąży takich aby sie u mnie zgadzały, wymiotów nie mam ale jak dobrze pamiętam to w pierwszej ciąży mdłości pojawiły mi się dopiero w 2 mc. Powinnam wrzucic na luz tylko ciągle mi w głowie siedzi dzidziuś :/ A mało tego przyszła wiosna a matki w ciąży wyrosły jak grzyby po deszczu :D Wszędzie ja je widzę :/

Gość maminkakubinka
z tymi objawami to różnie bywa, ale pamiętajcie, że większość z nich "ujawnia się" dopiero po terminie spodziewanej@.!!! i to same niepotrzebnie nakręcamy się - no tak mądra jestem, ale jak wyluzować - tego niestety nie wiem ;) Pamiętam, ze strasznie swędziały mnie piersi, wtedy nie wiedziałam że to 1 objaw ciąży, a później (po teście) doszedł ból sutków. Innych objawów nie miałam:)

Gość maminkakubinka
i jeszcze pytanko - to że bierzecie kwas foliowy to oczywiste ale czy wspomagacie się czymś więcej?

Gość vodpinky
Napisałam do Was długi post i nie przepuściło mi tego -wyskoczyła informacja że to spam ktoś wie o co chodzi?

Gość goralka1
Ja jeszcze jutro i kończę Clo, parę dni temu to było ok 3-4 dc kłuł mnie prawy jajnik a dziś z rana zobaczyłam śluz z nitkami krwi. Kurcze przecież dopiero okres mi się skończył, nie możliwe żeby to były jakieś plamienia implantacyjne, chyba że mam owulację. Dziewczyny miała któraś z Was coś podobnego?

Gość vodpinky
Ja wróciłam nad ranem z pracy i przetestowałam się na owulacje bo tak mi się wydawało że to te dni i test to potwierdził więc muszę dziś się z mężem starać bo miną te dni i kolejny cykl będzie do niczego

Gość vodpinky
Góralka ja nie miałam więc nie wiem ,aczkolwiek może to byc plamienie implantacyjne

Gość VODPINKY
Czyżbym została sama na placu boju ?:)

Gość czarnulka2013
jestem dotrzymam ci towarzystwa:)

Gość goralka1
dziś mój 10 dc, już skończyłam brać Clo i nic nie odczuwam, żadnych kłuć jajnika/ów. Ciekawe czy w tym cyklu będą jakieś pęcherzyki. W sobotę idę na monitoring. Co słychać u Was?;)))

Gość maminkakubinka
vodpinky - a może pozostałe dziewczyny tak się starają, że nie mają czasu wejść na forum ;) Ja wczoraj pomyślałam, że muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie aby ciągle nie myśleć tylko o brzuszku więc posprzątałam prawie cały dom - ale miałam tępo - jak nigdy ;) aż jestem z siebie dumna. No ale jak tu nie mysleć gdy: dzisiaj wychodzę z domu wita mnie sąsiadka z miesięcznym dzieckiem, wyjeżdżam samochodem zatrzymuje mnie kuzynka w 8 m ciąży, po obiedzie była u mnie szwagierka w 3m ciąży i za chwilkę idę do przyjaciółki- 2 m ciąży. A i do tego są to drugie dzieciaczki (pierwsze dzieci są z tego samego rocznika co mój synio) oj ciężko, ciężko...

Gość maminkakubinka
goralka1 - trzymam kciuki, nie zawsze jajniki dają o sobie znać vodpinky - a jak wasze staranka? ja to tak jeszcze z tydzień do najgorętszego okresu ;)

Gość vodpinky
Hejka wczoraj nie wyszły starania bo tak mnie żołądek bolał że szok więc albo dziś ,ale ten cykl z góry mozna bedzie zaliczyć do nieudanych :) Lęce działać buźka dziewczynki :D

Gość vodpinky
Hej dziewczynki co tam u Was? ,mnie się komputer zespuł ,dlatego dopiero dziś jestem :/

Gość goralka1
Witaj;) U mnie 12 dc cyklu, wczoraj okropnie mnie jajnik bolał na wieczór, aż nie mogłam się podnieść i przekręcić na łóżku bo to sprawiało mi ból - kłucie. W sobotę idę do gin, zobaczy czy mi się torbiel czasami nie zrobiła, tylko nie wiem czy to nie za wcześnie na torbiel i dlaczego skąd ten ból - oznaka owulacji? vodpinky działaj, działaj - nigdy nie wiadomo, czasami owulka potrafi się przesunąć;))

Gość juz raz mama
czesc, tez chetnie dolacze. mam 1,5-roczna corke i tez zaczelismy sie od kwietnia starac o drugie dziecko. dzis powinnam dostac okres, na razie nie mam... przy pierwszym dziecku udalo mi sie w pierwszym cyklu. czyzby powtorka ;)? (staram sie nie nakrecac)

Gość goralka1
Witaj ;) juz raz mama trzymam kciuki żeby udało się za pierwszym razem ;)) który dziś Twój dzień cyklu?

Gość gość
Powodzenia dziewczyny! U mnie w najbliższej rodzinie i znajomych jest wiele par co długo się starają, są tacy po inseminacjach, in vitro, ale mi się udało zajść w ciąże 4 razy w pierwszym cyklu starań, z tym że było 1 poronienie. Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Gość goralka1
Dzięki gość za słowa otuchy, nie dopuszczam myśli że nie uda się, to mój 2 cykl starań, narazie nie zniechęcam się;))

Gość juz raz mama
dzis mam 30 dc, cykle od pol roku mam 29-30 dni, wczesniej bywaly tez dluzsze. na razie bola mnie piersi, co zdarzalo mi sie przed okresem czesto, ale odkad wrocila mi miesiaczka po porodzie to juz nie bolaly, az do teraz. poza tym jestem troche wrazliwsza na niektore zapachy, ale sama juz nie wiem, czy sie nie nakrecam... hmmm...

Gość czarnulka2013
nie wiem co mam napisać bo czekam za @ a działamy więc zobaczymy. to tez mój 2 cykl starań

Gość elizkaM
Hello:) dziewczyny a ja tu z takim zapytaniem - czy robiłyście sobie po pierwszej ciąży jakiekolwiek badania ginekologiczne? typu: usg, cytologia itp. Ja chciałabym iśc do ginka ale mam stracha:(

Gość czarnulka2013
elizkaM byłam po połogu na kontroli i lekarz robił mi usg i cytologie na następnej wizycie :)

Gość goralka1
elizkaM owszem, robiłam sobie cytologie, usg dopochwowo, wymaz na różne grzyby itp. oraz hormony a przede wszystkim prolaktynę co wyszła mi 10 razy podwyższona i to była przyczyna moich nieudanych prób zajścia w ciąże. Także nie bój się i zbadaj się, moja siostra zaszła w ciąże nieplanowaną i gdy zrobiłą wymaz okazało się ze ma bakterię Coli i całą ciążę musiała brać antybiotyki, lepiej wcześniej się zbadać niż później faszerować siebie i dziecko lekami;))

Gość maminkakubinka
hej dziewczyny u mnie właśnie 9dc (zwykle trwa 28)więc jeszcze nic nie zmajstrowaliśmy;) W najbliższy poniedziałek wybieram się do gin- będzie to 13 dc- więc może zobaczymy czy owu będzie w terminie. W tym cyklu zaczęłam łykać wiesiołek i piję siemię lniane (o kurcze zapomniałam kupić -już mi się kończy)- liczę ze choć troszkę poprawi mi się ten śluz. kiedyś miałam idealny śluz i było proste kiedy płodny kiedy nie a teraz to po prostu 0 :( elizkaM - dlaczego masz stracha?? dziewczyny co z nami? jak jesteśmy w ciąży chodzimy do gin i jest to dla nas normalne, a gdy już mamy dzieci to nie chodzimy??? nie jest to przyjemne - fakt - ale to nic strasznego!! i tak jak napisała goralka1 - lepiej zapobiegać... juz raz mama - i jak u Ciebie?dobre wieści? vodpinky - i jak staranka?? czarnulka2013 i goralka1 - które dc macie?

Gość goralka1
maminkakubinka dziś mam 14dc więc działam , w sobotę idę do gin zobaczyc noje pecherzyki. Jestem ciekawa czy jeszcze będą bo to będzie 16dc.

Gość maminkakubinka
goralka1 - dziewczyno to Ty masz czas jeszcze na kafe siedzieć??? ;) ;) już mi do roboty!! działaj, działaj...!!!;)

Gość goralka1
Działam, działam Kochana ;))) Tylko martwi mnie, że wogóle nie widzę na bieliźnie czy na papierze śluzu płodnego - suchoooo:(. I nie wiem co myśleć o tym. Ok uciekam do mężulka ;))))

Gość czarnulka2013
hej dziewczyny. Ja mam 17dc. ale ten miesiąc jest zaliczony do straconych bo choć wczoraj miałam rozciągający śluz ( czyli owu ) a nic nie było bo mąż był zmęczony a dziś opija imieniny :(