Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vodpinky 123

Druga ciąża Ponowne starania

Polecane posty

Gość goralka1
Witajcie;)))) Troszkę rozleniwiłam się chyba przez ten upał, u mnie dziś 11 dc, na 17.06. mam wizytę u gin. Coś mnie łapie - chyba jakaś alergia. Dziewczyny coś pouciekały, co u Was?

Gość mamawiki87
cześć dziewczyny ,ja wróciłam wczoraj z poznania, i nie mogę się w niczym odnaleźć,wróciłam bardziej zmęczona niż byłam przed wyjazdem:) a jeszcze wczoraj były takie burze że nie mieliśmy do nocy prądu:( .OKRESU DALEJ NIE DOSTAŁAM ,ale jeszcze mam czas coś mnie już brzuch pobolewa,pozdrawiam odezwę sie na spokojnie teraz ide ogarnąć i do pracy:(

Gość Taka  Sobie  mama
MamaWiki87, Góralka witajcie :) piszcie piszcie trzymam kciuki za brak @ ja mam dzis 17 dzień cyklu mam wiec poamłu bierzemy sie do roboty bo to jednak bedzie najlepszy czas :)

Gość maminkakubinka
hej dziewczyny!! i ja się melduję. Jestem cały czas z Wami:) tylko przez tą ładną pogodę jakoś nie mam czasu na kompa, a wczoraj wieczorem robiłam dżemiki i powidła truskawkowe U mnie nic ciekawego, już po@ i właśnie dzwoniłam do mojej gin (umówiłyśmy się że gdy "będzie czysto" to zadzwonię). no i ustaliłyśmy ze mam przyjść 16.06 na usg- tylko jeśli znowu owu (;)) przyjdzie dopiero ok 17 dc to chyba nic za bardzo nie zobaczymy;( tzn tak mi się wydaje NO to abyśmy miały okazję więcej popisać no i lepiej się pozanć:) zadaję pytanie: Jak wyglądały Wasze pierwsze porody???i pierwsze dni po?? Ja miałam cc (miednica ogólnie zwężona- jakoś tak mniej więcej) nie miałam więc możliwości urodzić siłami natury. Byłam usypiana, synio urodził się o 9.20 i wyniesiono go do tatusia. kilka minut po tym jak przewieziono mnie na salę położna zapytała czy może przynieść dziecko bo maleństwo zaraz wszystko zje (raczki, kocyk itp;)) no i synio został już ze mną :) ok 15 przyszła do mnie pielęgniarka aby pomóc mi się podnieść i zrobić kilka kroków, o 17 już chodziłam (zgięta w pół ale chodziłam). opiekę miałam bardzo dobrą położne bardzo miłe udzielały rad podpowiadały. ze szpitala wyszliśmy w 5 dobie- po cc wypisywali dopiero po zdjęciu szwów.

Gość Taka sobie mama1
macham wieczornie mąż jeszcze pracuje ale kreski owulacyjne były dzis mocne wiec były chwile na przytulanki tylko mąż jakoś tak szybko wyskoczył :p mam nadzieje ze to co sie dostało a rade :) śluz dzis typowo płodny :) mój poród opisze jutro trwał niecałe 4h i wspominam go rsuuuupe

Gość Taka  Sobie  mama
hej hej dziewczyny :) Jestem oj chyba faktycznie owulacja nastała wcześniej bo dziś mnie jajnik kłuje i podbrzusze boli hmm ale nie nakrecam sie :P Co do porodu to mąż ledwo zdążył do szpitala bo całość od pierwszego skurczu i odejscia wod trwała niespełna 4 h bolało jak diabli ale jak podali mi małą to była najpiękniejsza chwila miałam nacięcie 3 szwy wyszłysmy w trzeciej dobie i nawet całkem niezle szło mi siadanie :P po ok 9 h po porodzie poszłam się wykąpac w asyście męża mała była od połowy ciąży już głową w dół mam nadzieje ze koeljny bedzie podobny a moze i krótszy :)

Gość gość
vodpinky---------31----------małopolska----zaczynam 3 cykl-----syn 4,5 Góralka---------31-------lubelskie----zaczynam 3 cykl--córka 10l Maminkakubinka-----31-----lubelskie----zaczynam 3.. syn 3,5 Basima---------28-------dolnośląskie----------pierwszy- -----syn 6l Taka sobie mama------31----śląskie-----zobaczymy--------córka 5lat mamawiki87 ..27..małopolska..pierwszy...córeczka 7lat

Gość mamawiki87
cześć dziewczyny:)poród z córeczką miałam taki że w dniu terminu byłam na kontroli u lekarza mojego w szpitalu,i ponieważ miał wtedy dyżur bardzo zależało mi żeby zostać ,o godzinie 8 rano dał mi zastrzyk i powiedział widzimy się za godzinę jak coś ruszy to zostanę :0 pojechałam z mężem do jego brata i zmartwionym krokiem wracałam do szpitala bo nic mi nie było..asz do wejścia do szpitala,nagle mnie złapały takie skurcze że myślałam że nie dojdę do windy:) potem sprawdzanie przez położną podczas gdy odeszły mi wody...były czarne:( usłyszałam musimy szybko urodzić...i tak po paru 'masażach' szyjki macicy kroplówkach o godzinie 19;55 urodziła się WIKI DWA RAZY OWINIĘTA PĘPOWINĄ, A JA DOSTAŁAM KRWOTOKU ,PĘKŁA MI MACICA,MIMO TO BYŁ TO NAJPIĘKNIEJSZY A RACZEJ JEDEN Z PIERWSZYCH NAJPIĘKNIEJSZYCH DNI KTÓRE ZASERWOWAŁO MI MOJE MALEŃSTWO:)

Gość mamawiki87
przepraszam ,nie widziałam ,że dalej pisze z caps lockiem:P wiecie doszłam do wniosku ,że strasznie długi mam ten nick i teraz będę wpisywać się mati

Gość mamawiki87
ja mam dziś 32 dc i na razie nic ,ale się nie łudzę tydzień temu test ciążowy jedna kreska:( muszę inny nick wymyślić bo tamten już istnieje:(

Gość Taka sobie mama1
Mamawiki87 a może poprostu mawik :) ale miałaś przejścia faktycznie ja miałam już tez zielonawe wody mała dostała antybiotyk na wszelki wypadek

Gość maminkakubinka
mamawiki ale miałaś przeżycia dobrze,że wszystko skonczyło się ok:)

Gość vodpinky
Mama Wiki -oj to rzeczywiście dużo przeszłaś przy porodzie ,ale najważniejsze że wszystko jest ok. Ja podobnie jak Maminka miałam cc,ale zanim do tego doszło 8 godzin miałam podawane wszystko co tylko mozna na rozwarcie i nic,także do szpitala przyjechałam o 5 rano ,cc miałam o pare minut po 15stej,ale mnie nie usypiali byłam tylko do pasa znieczulona. W szpitalu byłam 3 doby i dzieki Bogu bo siostry na tym oddziale byly paskudne !!!brr U mnie dziś 21 dc wczoraj mnie nawiedziło i zrobiłam test ,niewiem czemu oczywiście 1 kreska ,kurcze czemu tak jest że jedni muszą czekać ,a inni odrazu zaskakują :(

Gość goralka1
Witajcie ;)) Mnie alergia złapała na dobre, okropnie się czuję. U mnie poród był po terminie, wzięła mnie moja lekarka, która prowadziła całą całą moją ciążę na porodówkę aby wywołać skurcze bo jakoś małej nie spieszyło się na świat. Od 8 rano do 20:35 wymęczyli mnie skurcze były ale nie było rozwarcia, pod koniec to nie wiedziałam jak się nazywam - mdlałam, małej zanikało tętno i szybko cc, córa urodziła się o 20:35 z 7 punktami ale warto było pocierpieć. Po porodzie na drugi dzień dostałam temperatury miałam okropne dreszcze momentami było mi okropnie zimno, że nawet koce nie pomagały. Chodziłam w pół zgięta, ale szybko dochodziłam do siebie, co nawet ordynator był zdziwiony że ja już wstaję i chodzę. Pielęgniarki były ok. wyszłam w 5 dobie. Podobno teraz długo nie trzymają po cc moja siostra rodziła w styczniu tego roku też miała cc to na 3 dzień już była w domu i w niedziele jeszcze ją puścili. mamawiki87 - kochana robiłaś testy?

Gość Taka  Sobie  mama
hej ja mam dziś 19 dzień cyklu wg poprzedniej długosci @ mam dostac 2 lipca ale wczoraj dzis czuje bolące podbrzusze i wiecie co nawet maż sie smiał że byłoby super jakby sie jednak teraz udało :) wczoraj nie mogłam spac i oglądałm do póżna w nocy serial Położne na TVN style i aż sie przeraziłam bo w porównaniu z tymi babkami to nasze położne oczywiście są wyjątki są sto lat za murzynami masakra I wiecie co nawet już przetrawiłam mysl że może sie uda i bardzo tego chce Nie testuje czekam cierpliwie do 2 lipca choć pewnie testy bedą kuci bo w domu mama 2 hehehe poczekam jak nie przyjdzie @ wtedy zatestuje albo pójde na bede choć i tego sie boje bo mnie pierwsza w poprzedniej ciąży nie wyszła a 2 dni pózniej już tak

Gość mawik
to ja mamawiki:) korzystam z podpowiedzi skrótu nica:) -dziękuje wczoraj siedziałam jak na szpilkach 33 dc...i co ?okazał się pierwszym ,chwile po tym jak rozmawiałam z mężem że będzie mi przykro jak dostane @ to dostałam, ale spoko dziś już to przetrawiłam i czekam żeby jak najszybciej sobie poszła i pocieszam myślą ,że przynajmniej wiem ile trwał cykl i kiedy się mam testować najszybciej dziweczynki trzymam kciuki za WAS!! widzę ,że nie tylko ja miałam utrudnienia przy poprzednim porodzie,dobrze że wszystko dobrze się skończyło ..

Gość goralka1
Witajcie:-) mnie jakieś paskudztwo zlapalo jutro idę do lekarza bo nie dam rady iść do pracy. Ten cykl będzie marny w staraniach. Dziś mam 15 dc także najgoretsze dni ale przez chorubsko nie mam sił na nic. Trzymam kciuki za Was :-)

Gość Caarolinee88
Czesc:) postanowilam ze sie musze kogos poradzic... Jestem mamuska prawie dwuletniego chlopaczka. Od pazdziernika zeszlego roku staramy sie z mezem o rodzenstwo dla niego ale efekty mizerne. Na poczatku maja okazało się ze test jest pozytywny...jednakze 2 tyg później zaczelam plamic i efektem bylo poronienie samoistne calkowite. Podjelam znow starania i znow porazka. Zastanawiam się nad braniem jakis naturalnych wspomagaczy typu olejek z wiesiołka lub siemie lniane. Brala ktoras z Was to moze? Do kiedy to sie pije/lyka? Tzn do owulacji czy moze dluzej. Zapisze sie do lekarza na zbadanie progresteronu bo wydaje mi sie ze niepowodzenia moga byc tym spowodowane.

Gość Taka sobie mama1
hej dziewczyny ja mam 20dc testy owu juz negatywne po tej wpadce dwa dni po zaczęło mnie kłuc w dole brzucha pobolewa jak na @ nawet musiałm sie wspomagac nospą a wczoraj i dziś zaypiam na siedząco jak nigdy musiałm sie zdrzemna cpopołudniu bo nie dawałam rady nie chce sie nakrecaćale skakałabym pod sufit jakby sie udało zastanawiam sie moze w piątek pójde zrobic bete z krwi :) żeby miec obraz sytuacji miłego wiczoreu

Dobry wieczór kobitki :) Ja wykończona po tym tygodniu. Ledwo co wczoraj skończyłam pracę a jutro znowu muszę iść.Ale jeszcze miesiąc i urlopik :D Mam 26 dc cyklu i jutro najdalej we wtorek spodziewam się miesiączki.Tak mnie dzisiaj brzuch bolał więc myślę że nadejdzie.I piersi bardzo bolą-co prawda jakoś mocniej niż zazwyczaj. W sumie jestem pewna że dostanę. Jak tam u was?Podczytywałam was co jakiś czas ale nie miałam czasu napisać czegokolwiek. Co do mojego porodu-niedobrze go wspominam bo małymi się dusił.Miałam cesarkę bo stracił tętno .Co ja z mężem przeżyłam! Aż mi się pisać nie chce.

Gość vodpinky
Basima to współczuje porodu -my Jesteśmy na rówono w cyklu ja tez we wtorek powinnam dostać@-I też dopiero co wróciłam i jutro idę na rano-porażka my chyba w tej samej firmie pracujemy hahaha Taka sobie mama-oby to była ciąża fajnie by było !!!tego Ci życzę!! Caroliine-ja wspomagam się tylko kwasem ,wiem że olej z wiesiołka łykają ale nic wiecej nie wiem na ten temat.Zrób hormony i Bedziesz wszystko wiedziała i ,współczuje straty maleństwa. Góralka-prędko do lekarza i łykaj coś Maleńka i bierz się za starania :P Mawik -szkoda ze ta ochyda @ sie zjawiła ale trzymam kciuki by teraz się udało -tak bardzo mocnooo Maminka co u Ciebie ?

Gość Taka sobie mama1
hej ja już w rac oczy mi sie zamykaja masakra wstac nie mogłam do tego doszły straszne zaparcia juz dawno nie miałam takich problemów ostatni raz z córcią w ciąży no zobaczymy co to bedzie ja biore tylko kwas foliowy od jakiś ponad 2 miesięcy o wiesiołku myslałm ale jakos sie rozmysliłam miłego dnia

Gość maminkakubinka
hej:) dzisiaj zostałam w domu bo synio rozchorował się - miał bardzo wysoką gorączkę:( o 17 mam wizytę u gin - zobaczymy czy coś ciekawego będzie widać - 12dc (poprzednio w 14dc pęcherzyk miał 16mm) Caarolinee88 - wiesiołek i siemie lniane są na poprawę śluzu, więc jeśli nie masz z nim problemu to nic Ci nie pomogą. Siemię jest ogólnie bardzo zdrowe więc jeśli chcesz je pić to możesz bez względu na dc tylko, że wiele dziewczyn nie może przełknąć tej galaretki- smak no cóż nie najlepszy:( z wiesiołkiem trzeba troszkę bardziej uważać - pić go tylko do owulacji bo może powodować skurcze. Ja sądzę, że u Ciebie mogą być jednak problemy z progesteronem. A po poprzednim poronieniu Twój gin nie zwrócił na to uwagi?? Ja w pierwszej ciąży miałam 1 wizytę dokładnie w dniu kiedy dostałam plamień i od razu luteinka. teraz już w starankach wspomagam się progesteronem odezwę się po wizycie miłego dzionka dziewczynki

Gość Caarolinee88
Mam szczęście to malo przejmujacych sie lekarzy i powiedzieli mi ze poronienie bylo zapewne z powodu wad wrodzonych zarodka. No i ze mam zielone swiatlo do dalszych staran ale teraz sobie to wszystko ukladam i stwierdzam ze to progresteron. Teraz w sobote po terminie dostalam @ ale wczesniej pare dni mialam bolace piersi,zmeczenie i mdlilo mnie niesamowicie i nagle trach wszystko ustalo...a @sie spoznila. Wczesniej podobnie tez tak miewalam ale lekarz uznal ze to norma. Co do wiesiolka to nie zaszkodzi w sumie... bede brala do dnia owu lub dzien wczesniej dla pewnosci by nie przedobrzyc :)

Gość maminkakubinka
to melduję co na wizycie: same dobre wieści:) - endometrium 8 mm(podobno dobrze:)) - jajeczko ładne 17mm (ostatnio 2 dni później miało 16mm czyli jak widać owulka może nam się przesuwać) - jajeczko z lewego jajnika (gin powiedziała ze bardzo dobrze bo ostatnio było z prawego) - w środę mam zrobić test owu i działać (ale chyba nie wytrzymam i zrobię jutro) - za tydzień mam znowu iść na usg zobaczyć czy ładnie pękło mawik - trzymam kciuki za rozpoczęty cykl i bądź kochana cały czas w gotowości;) bo wydaje mi się że zanim wszystko Ci się ureguluje to cykle mogą mieć różną długość goralka1 kobitko to Ty nie wiesz kiedy chorować ;( Taka sobie mama1 - mocno trzymam kciuki:) Basima vopinki- co u Wad?? przydałyby się jakieś dobre wiadomości na tym forum Caarolinee88 - sprawdź ten progesteron!! i może poszukaj dobrego lekarza buziaki dziwczynki

Gość Taka sobie mama1
MaminkaKubinka super wieści ja też chyba sie zapisze na obserwacje bo jakoś trace nadzieje ze sie udało dziś temp 36,7 wiec wcale nie jakaś rewelacja :( i chyba zostaje mi czekac na @ która pewnie przyjdzie wczesniej skoro owulacja była wczesniej :( buu a miałam sie nie smucić ale jakoś nie moge sie powstrzymac miłego dnia

Gość mawik
witam kochane dziewczynki:) ja już przełknęłam pierwszy nie udany cykl,i nawet nie było tak źle,przed braniem tabletek miałam bardzo silne bóle podczas miesiączki, a teraz..okres dostałam w piątek 13 ,brzuch mnie leciutko pobolewał tylko , a wczoraj już z mężem wieczorem...mogliśmy się 'poprzytulać':) bo miałam tylko rano jeszcze plamienie, teraz tylko najgorsze znowu czekanie za miesiąc czy @ się znowu pojawi..i oczywiście miesiąc ''przytulania:P trzymam kciuki dziewczyny za WAS ,bo widzę że co poniektóre niedługo mogą nam oznajmić że maja dwie kreseczki!!tego WAM życzę, a teraz idę coś poćwiczyć bo skoro w brzuszku nic nie ma to na lato niech będzie w formie:)

Gość gość
vodpinky---------31----------małopolska----zaczynam 3 cykl-----syn 4,5 Góralka---------31-------lubelskie----zaczynam 3 cykl--córka 10l Maminkakubinka-----31-----lubelskie----zaczynam 3.. syn 3,5 Basima---------28-------dolnośląskie----------pierwszy- -----syn 6l Taka sobie mama------31----śląskie-----zobaczymy--------córka 5lat mawik ..27..małopolska..drugi cykl ...córeczka 7lat

Dobry :-) u mnie narazie cisza. Miesiaczka nie mam. Robilam wczoraj test jak wróciłam z pracy o 22:30 ale dupa :-P jakiś zepsuty bo kreska ukosna do połowy się zrobiła. Ja to mam szczęście hehe. No nic jak dzisiaj nie dostanę to jutro zrobię następny. Ale pewną jestem ze dostanę dzisiaj skoro wczoraj nie dostałam. Vody- co u ciebie?

Goralka- zycze szybkiego powrotu do zdrowia :-) takasobie- nie nakrecaj się żeby potem nie było żalu :-) ale zycze żeby to było to!