Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miałam pierwszeństwo przed kobietą w ciąży w aptece?

Polecane posty

Gość gość
swoją drogą, gdyby to faceci chodzili w ciąży i rodzili, stan ten uznany byłby oficjalnie za wręcz zagrażający życiu...

Gość gość
A tak szczerze...co MNIE obchodzi zle samopoczucie obcej baby? Czy ciezarna interesuja moje problemy zdrowotne? Pewnie nie wiec.... :P

Gość gość
No jest grupa totalnych egoistów ,dla których sie tylko oni licza reszta nie .W sumie masz rację g***o mnie obchodzi twoje samopoczucie :)

Gość gość
O to wlasnie chodzi. Ciebie gowno obchodzi moje samopoczucie a mnie twoje :D O tym mowie :D

Gość gość
Autorko, a ile ty tej krwi oddałaś co? Bo o ile mi wiadomo to bez kolejki ma Zasłużony Honorowy Dawca Krwi. W jednym masz rację, w aptekach i u lekarzy (oprócz właśnie zasłużonych dawców w aptece, czy samej służby zdrowia u lekarza) raczej pierwszeństw nie ma ze względu na stan zdrowia, bo każdy może się paskudnie czuć.

Gość heatrow
01.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość obie miałyście prawo iść bez kolejki, ale obie zachowałyście się jak prostaczki. Ty wyskakujesz przed brzuch ciężarnej ? Matko i córko, nie wiem ca ja bym Ci zrobiła jakbyś mnie chociaż dotknęła.... ;/ przecież tam w środku jest maleńkie dziecko... ;/ Kobieta w ciąży zawsze ma przywilej - niezależnie czy to pisze czy nie.. wiedz, że ona mogła się dużo gorzej czuć niż Ty.... . . . no tak nastepna mysli ze jak w ciazy to trzeba sie z nia obchodzic jak z jajkiem bo jest wazniejsza o d innych, twoj brzuch twoja sprawa a nie innych zrozumcie to durne zaciazonebaby!

Gość gość
do wyzej-brzydka istota jestes !

Gość heatrow
brzydka bo prawde powiedzialam> kiedy wkoncu zrozumiecie zze nie jestescie swietymi krowami?

Gość gość
Autorko szacun - jesteś wielka tym co robisz - darujesz innym zdrowie i życie, tacy ludzie jak ty uratowali mojemu dziecku życie kiedy potrzebowało transfuzji krwi. Uważam że macie zbyt małe przywileje, uważam także że kobietę w ciąży także należy traktować inaczej. Jednak ta którą opisałaś zachowała się jak ostatnia chamka! Ciąża nie zwalnia z kultury!

Gość gość
A co mnie obchodzi baba w ciazy? sama mam problemy ze zdrowiem i raczej nikogo obcego to nie interesuje. Ja Wam, ciezarne maciory, tych dzieciakow w brzuchy nie wlozylam, to wasz swiadomy wybor jak i wszelkie bolei cierpienia ciazowe.

Gość gość
ta,to nie brzydka,to monster :O

Gość ja miałam lepszą sytuację
i od tamtej pory zyczę takim ciężarnym ciężkiej choroby bądź im dzieciom. Po operacji nie mogłam stac za długo, mam problemy od wielu lat z krwią i obiegiem krwi co czasem źle się kończy, ale mniejsza z tym. Wyszłam ze szpitala i dostałam od lekarza kartkę, że w aptece mają mnie obsłużyć poza kolejka, gdyż dłuższe stanie na nogach jest groźne dla mojego życia. Tak życia, a nie brzucha czy wymiotow badź zawrotów główki. Weszłam i grzecznie pokazałam wszystkim kartkę i każdy mnie przepuścił, poczekałam jedynie aż pani przy kasie załatwi swoje sprawy. I gdy już owapani odchodzila wepchała mi się ciężarna mamrącząc zaledwie przepraszam. Ja również przeprosiłam, pokazałam kartkę, a ona jak nie zacznie wrzeszczec, ze ona jest wazniejsza, bo nosi w sobie zdrowe dziecko a takim jak ja to nogi powinni uciąć i dać wózk to problemu ze staniem by nie było po czym zaczęła śmiać się jak głupia i czy mi sie to podoba czy nie mam ją przepuścić bo ona nosi w sobie nowego człowiego. Aż zdębiałam. Nie mogłam się odezwać po prostu. W końcu pani farmaceutka powiedziała cos w stylu ''pani jeszcze nie urodziła zdrowego dziecka, więc radziłabym nie być tak pewną siebie a poza tym pani stan to nie choroba natomiast ta pani jest chora więc zapraszam na koniec kolejki''. Ciężarna pokrzyczała coś o bezczelnosci i wyszła z apteki. Od tamtej pory nie szanuje takich kobiet

Gość gość
No wiesz , ta jedna sytuacja nie powinna sprawic byś znienawidziła wszystkie kobiety cięzarne .Bo nie wszystkie takie sa :)Poprostu trafiłaś na osobe gdzie hormony buzują w czasie ciązy .Ja sama mam dwójkę dzieci nie raz mnie przykrośc spotkała , bo zle sie czułam i np siedziałam sobie w autobusie a starsza osoba cos tam krytykowała , ale nigdy nie wpychałam sie poza kolejnoscia ba nawet mnie przepuszczano bo jakas Pani z banku widziała ze stoje i nie ma miejsca i na cały głos prosze przepuscic cięzarna .Nie raz były awantury a ja Bogu ducha winna :)Najgorsze w moim przypadku było ze jakas baba od k***w mnie wyzywała i bluzgała na moje dziecko , nawet groziła że mi w brzuch p**********i i wysram bachora zaraz strasznie sie bałam to była młoda kobieta .Nie mysląc długo poszłam do kierowcy on ja wyprosił z autobusu , myslę że trafiłam na wariatke albo na osobe która nie moze miec dzieci i tak jadem pluła echh .Teraz jak widze kobiete w ciazy sama jej zaproponuje miejsce gdy widze ze zle sie czuje , bo to widac po człowieku :)

Gość gość
No a ja stoje zawsze do kas pierwszenstwa , bo jestem inwalidką .Ale nie widac tego po mnie i kiedyś stałam sobie , a kobieta w ciązy chciała sie wepchać .Wieć mówie do niej przepraszam to kasa pierwszenstwa tak a ona no że tak , więć niech czeka na swoja kolej a ONA NA TO ŻE MA TYLKO 2 RZECZY , więć ja jej na to a ja mam 15 , i co mnie to obchodzi , była beszczelna i zaczeła mnie dziugac brzuchem , powiedziałam czy nie żal jej dziecka jak tak robi , i że musi też poczekać bo ja mam też pierwszenstwo bo stałam wczesniej od niej .A ta z buzia do mnie i ochrona przyszła i zaczeła sprawdzać czy mam prawo tu stac okazałam dokumenty legitymacje inwalidy :)a ona ze zyczy mi takiego traktowania jak ja ja potraktowałam , więc ja jej na to ze moje dzieci sa zdrowe i ze ja nie byłam taka beszczelna osoba jak ona by sie wpychać :)a poza tym jezeli ma siłe drzec ryja to sie dobrze ona czuje i musi swoje odstać jak kazdy w tym kraju

Gość gość
i po co taki wywody? Chamka jest chamka -w ciazy,albo i nie ,,,

Gość bbbabbba
a ja z innej beczki powiem\ 3 razy bylam w ciazy, i szczerze mowiac zdarzalo sie, by mi ktos ustapil miejsca w tramwaju, autobusie, przepuscil w kolejce, ale nigdy, powtarzam NIGDY nikt mi nie pomógł wejść z wózkiem do tramwaju czy nie pozwolił podejść do kasy wcześniej z dzieckiem na ręku/ w wózku. Ludzie! Bardziej ta pomoc jest potrzebna zmęczonej wyczerpanej matce płaczącego szkraba niż babce, która nierzadko od kilku miesięcy jest na l4 i sobie spaceuje po aptekach itp...

napisałam, że chodzi o ''takie'' ciężarne czyli o specyficzny typ. I nie wciskaj mi tu nic o hormonach, bo akurat tej ciężarnej nie hormony skakały, a była niewychowaną wredną suką, bo tylko taka osoba może coś takiego powiedzieć. I mam nadzieję, ze urodziła chore dziecko, bo jestem za tym by takie głupie osoby spotykała kara. Ja dziś jestem zdrowa juz na szczęście i zawsze przed czy w trakcie choroby starałam się być życzliwa dla innych. Nie zasłużyłam sobie na takie traktowanie przez kogoś kto myślał, ze jest kimś bo zrobił sobie brzuch. Wszak ciąża to żaden wyczyn czy dokonanie.

Gość gość
Ja miałam w przychodni akcje , byłam z córka na badaniach i miałam wrócić jeszcze raz po 1 godzinie czy po dwóch juz nie pamietam .I wsiadły na mnie emerytki ze jestem beszczelna że one wojne przezyły , ze to ze tamto .Tylko zlę trafiły wyskoczyła pielegniarka i dała ochrzan tym starszym ludziom , jedno zauwazyłam najgorsze są kobiety

Gość gość
No wlasnie-zle wychowane,bo w ciazy i zle wychowane,bo nie w ciazy ;)

Gość gość
Słuchaj masz dziecko- dzieci , u kobiet w ciązy buzuja hormony !!! płacza , kłoca sie albo jedzą coś czego by nie ruszyły normalnie .Nie zycz drugiemu co tobie nie miłe , bo zeby ciebie nie dopadła jakas znów choroba .Jak tak zle zyczysz cięzarnym .Chamów mamy na swiecie i sa i bedą .Ale dla mnie jak człowiek po takiej jednorazowej sytuacji zle zyczy ciezarnej to chyba mam nastepna chorobe ale w głowie idz sie przebadaj , bo normalny człowiek tak nie mysli jak Ty

Gość gość
Poza tym to nie Ty jesteś od dawania kar , nie zlorzeczy sie ludziom .Zwłaszcza że sama byłas chora , ale chyba najwidoczniej mało cie doswiadczyła ta choroba !!

Gość gość
Myślę że tej Pani wyżej , choroba uszkodziła mózg nie dopływa jej chyba tam krew jak p******i takie głupoty .Może warto znów sie udac do lekarza bo chyba nie tak sie z toba coś tam dzieje :P

Gość gość
Wbijcie sobie to raz na zawsze do swoich zacietrzewionych główek!!!!! Kobieta w ciąży nie ma żadnych większych praw w APTECE. W sklepie w kasie pierwszeństwa tak ale w aptece nie. To prawo NABYWA tylko i wyłącznie gdy źle się poczuje a nie z automatu bo ma brzuch. Natomiast honorowy dawca krwi i np szpiku oraz inwalidzi WOJENNI mają takie prawo zawsze bez względu na to czy się źle czują czy nie. Pomagają ludziom i nie muszą zbawiać świata przepuszczając innych w kolejach, co za śmieszny argument, ze jak pomagasz oddając krew to pomagaj przepuszczając innych. Może was zaskoczę ale kiedy mieszkałam w PL parę lat temu z tego tytułu miałam DARMOWE leki. Nie miała ich kobieta w ciąży, emerytka czy np chory na raka miałam ja.

Gość gość
No ale wiesz nie kazdy ma na czole wypisane że jest tym czy tamtym .Ja tam proszę o okazanie dokumentu , bo staruchów kłamców jest pełno :)jestem osoba wnikliwa jak ktos jest beszczelny .Jak mnie osoba starsza poprosi żebym ja przepusciła zawsze to robię .Bo jest zyczliwa a nie chamska :)

Gość gość
Dziwne mój mąż , był honorowym dawcą i zawsze płacił za leki .Może jakies układy miałaś ?

ZASŁUŻENI honorowi dawcy mają za darmo leki refundowane

Gość gość
Naprawdę pierwsze słyszę o tym , aż sie spytam go jak wróci z pracy

napisałam wyraźnie, ze chodzi o takie ciężąrne a nie o wszystkie! Tak, takim co mówią, ze powinni ci obciąć nogi byś na wózku mogła jeździć i wtedy czekać w kolejce to życze właśnie tego samego im bądź im dzieciom. Nikt nie ma prawa tak mówić do nikogo. Ja zawsze ciężarnym pomagałam nawet wózki wnosić do mieszkań matkom, miejsca zawsze ustępowałam, ale raz nie mogłam i coś takiego usłyszałam? No sorry, ale niech jej nogi obetną skoro taka niecierpliwa, może na wózku ciąże znosi sie lepiej? Fajny tekst? No nie bardzo więc jak ona mogła tak do mnie powiedzieć. I teraz juz jestem matką, przeszłam ciężko ciążę i zdarzyło mi się z kilka razy poprosić o przepuszczenie w kolejce, ale tak jak i przed ciążą jak źle się czułam tak i w ciąży nikt mi problemów nie robił. Nie wiem, może pytałam kulturalnie, a nie życzyłam ludziom wózka inwalidzkiego?

a sam wątek to prowo- aż się nie chce komentować, codziennie komuś ciężarna wpycha się w kolejkę, a potem opisuje to w necie poszkodowana/poszkodowany/osoba postronna

Gość gość
Słuchaj tak czy tak , dzieciom tych matek nie powinnaś żle zyczyc by były chore .To nowy człowiek i wcale nie musi byc jak mamusia .To nie wina dziecka że ma takich rodziców , rozumiem ze przykre to było ale chamy sa i bedą i trzeba mieć dystans do takich osób