Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do Katolików dlaczego ludzie odchodza od KK? mam chyba jasna odp

Polecane posty

Gość gość
wg Biblii na potrzeby kapłanów reszta powinna oddawać 10% dochodów plus ofiary na światynię niektóre kościoły opierajace się na starym prawie żydowskim tak czynią .

Gość gość
Może odchodzą dlatego że KK miesza się do każdej dziedziny życia i chciałby rządzić?

Gość gość
jakoś taki pastor Godson który jest pastorem i jedocześnie posłem nikomu nie przeszkadza ! - wielu pastorów bylo prezydentami USA , a w Polsce lewizna wiecznie mami tych swoich ogłupialych hodowlanych lemingów , że kościół chce władzy , pomimo ze sprawowanie publicznych urzedów w kk jest zabtonione , a w innych religiach dozwolone ! - wyhodowano pokolenia idiotów , które nie wiedza po prostu jak jest , tylko gegaja, jak im media każa gęgeć

Gość gość
odchodzą bo widzą że kler sam łamie przykazania Boże i postępuje wbrew temu co głosi...

Gość gość
odchodzą w konsumpcjonizm i w narzucaną z każdego miejsca niby 'realność ', gdzie nikt nie będzie kazal im się spowiadac za swoje grzechy wobec siebie i bliżniego - obowiazuje wpajany luzik i i chęć do wszelkiego ograniczania się jakimiś zakazani religijymi , czyli nakazami Boga - teraz bogiem jestem JA !!! i JA sam decyduje , co mi wolno , a co nie ...i co jest grzechem a zresztą - jak wierzę w Boga , to on i tak mi wybaczy :classic_cool:

Gość gość
Odchodzą bo KK popiera niesprawiedliwą włądzę, wystarczy ze rządzący pójdą świętokradzko do komunii i pokażą te fałszywe pyski a już KK włazi im w d**y tym bardziej że jest przez nich finansowo wspierany, co do reszty ludzi, KK nie chce widzieć całej niesprawiedliwości i zła jakie sie dzieje w tym kraju i każe cierpieć tym którzy i tak już cierpią, czyli nic sie nie zmieniło od wczesnego średniowiecza.

Gość kąkol
Bóg zapłać decydentowi za "Treść została uznana za SPAM". Sęk w tym, że nie wiem czemu konkretne streszczenie nauki Chrystusa jest "SPAM" i co to znaczy. Może kto wyjaśni?

Gość gość
jest paru masońsko-zydowskich biskupow , którzy włażą swoim ziomkom do doopele ...co nie rzutuje na 90 % normalnej reszty katolików kk zawsze był infiltrowany przez komunistycze służby i masonerię aby popierać akurat to , co te mędy zamierzają aby kościól popierał tak jest w całym swiecie , gdzie np. katolicy papiescy w chinach są szykanowani i zwalczani , a pseudokatolicy rządowi mogą bez problemu kultywować swoje nauczanie

Gość gość
odchodza tylko letni katolicy tak zwani niedzielni

Gość gość
Gorliwi katolicy też odchodzą. Wystarczy Biblię przeczytać i ruszyć mózgownicą.

Gość gość
gdyby czytali i ruszyli mózgownica to by wiedzieli ze bez ducha sw nie należy czytać pisma św jak książki tylko czyta sie w calosci bo rożne zagadnienia sa rozbite po kawałku po jednym zdaniu i tak robia świadkowie jehowi czytaja wersetami i dochodzą do bzdurnych wniosków np ze jezus jest Michałem archaniołem

Gość gość
A mi się wydaje ze to właśnie katolicy czytają fragmentami nie biorąc pod uwagę całej Biblii :)

Gość gość
O ile katolicy wogóle ją czytają bo z tego co wiem na seminariach do biblii się mało co zagląda

Gość gość
bydlo potrzebuje wiary obojetne czy to katolicyzm czy inna potrzebuje aby mozna bylo je trzymac za mordy ! wy przeciwnicy wiary jakiejkolwiek ...pojmiecie to ale bedzie zbyt pozno ....wtedy gdy ze strachu nie bedziecie mogli wyjsc na ulice aby zrobic zwyczajne zakupy :) zanim sie zacznie cos potepiac ,cos co istnieje od zarania dziejow nalezy sie wpierw doinformowac,poczytac ,douczyc a na koncu logicznie pomyslec i zastanowic ...jak wygladaloby ludzkie zycie bez wiary ? co to jest wiara ? czy tylko ksiadz i kosciol ? modlitwa ? otoz nieeee....to tez zasady ,to bojazn strach winy i kary ludzie to takie smierdzace byle co ,co potrzebuj***ata nad swoimi plecami ;) obojetnie czyj to bat byleby skuteczny :) bez niego ...zapanuje taki haos na swiecie ,ze zeby pojsc sie wysrac bedziecie potrzebowali obstawe :) zatem , nie pluc nie mielic ozorami a uzywac mozgu,zgodnie z jego przeznaczeniem

Gość gość
Gościu o 10:16 jak taki znawca jesteś to może mi wytlumaczysz jakim prawem kościół zabrania księżom się żenić albo jakim prawem zmienił dekalog pod siebie? Ładnie to tak zmieniać słowo Boże? Ty zarzucasz komuś że ktoś coś źle interpretuje a zobacz sam w co ty wierzysz. Albo jeszcze lepiej jakim prawem każą do siebie mówić "Ojcze święty" kiedy w Biblii czytamy "I nikogo na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem, bo jeden jest wasz Ojciec, ten niebiański"? Mt 23:9 uważasz że to jest ok? Skoro czytasz Biblię z duchem świętym to proszę nie krępuj się. Chętnie posłucham twoich wyjaśnień

Gość gość
18:50 mądre słowa piszesz. Masz rację należy się doinformować i logicznie pomyśleć. Reszta: bezbłędnie napisane.

Gość martyna 33
Gosc 18.55 masz racje.Jak mozna podwazac Slowo Boze. W Biblii wyraznie jest napisan o niebie i piekle,a w KK wymyslili czysciec,zeby pieniadze brac za msze w intencji zmarlej osoby. Albo Pan Jezus powiedzial,ze jest jedyna droga do Boga.A KK wymyslilo modlitwy do swietych,modlitwy do Matki Boskiej.

Gość gość
Martynko 33 zgadzam się z Tobą co do nieba ale piekło nie jest dla mnie takie oczywiste.

Gość gość
Odchodzą, bo pozwolono żeby byle ciul umiał czytać i pisać. Jak ciemne chamy czytać nie umieli, to do kościoła chodzili. A jak ich nauczyli, to nie chodzą. Ale ciemne pozostali. OT CAŁA TAJEMNICA.