Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podsumowanie mojego życia na 28 urodziny

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Dziś mam 28 urodziny i pragnę zrobić małe podsumowanie mojego życia. Co osiągnęłam? Mam wspaniałe bliźniaki, urodziłam je jak byłam w II klasie LO, przed maturą był ślub. Na szczęście gdy poszłam na studia rozeszły się drogi moja i ojca moich dzieci. Jeszcze na pierwszym roku studiów wzięłam rozwód i związałam się z M. z którym do dziś jesteśmy w sobie zakochani. Skończyłam dwa kierunki studiów - ekonomię międzynarodową stacjonarnie i zaocznie sinologię. Znam biegle język Chiński, Angielski i Niemiecki. Z ekonomii piszę pracę doktorską. Gdy byłam już na studiach magisterskich rozpoczęłam pracę w międzynarodowej korporacji. Dziś nadal tam pracuję, mam stanowisko managerskie i zarabiam 5 cyfrową kwotę :) Samochód? Range Rover. Do tego od pół roku jestem szczęśliwą posiadaczkę własnego mieszkania (96 metrów kwadratowych). Odwiedziłam także Japonię, Koreę, Malezję, Australię i trzykrotnie moje ukochane Chiny. Marzenia? Odwiedzić Indie, no i kolejny raz Chiny, obronić doktorat przed 30, wziąć ślub z M. To ostatnie niebawem się spełni, jesteśmy od pół roku zaręczeni. No i co myślicie, osiągnęłam sukces?

Gość gość
masz marzenia ale kto wie moze sie spelnia

Gość gość
zazdrościcie mi :) często spotykam się z zazdrością ludzi i nauczyłam się radzić sobie z tym :)

Gość gość
Wow fajnie masz, zazdroszczę Ci :) a co z ojcem bliźniaków?

Gość gość
a w jakim kraju mieszkasz? trzeba mieć chyba farta żeby tak się rozkręcić

Gość gość
eeehhhhhhhh nudne prowo to i nikt nie odpisuje ;)

Gość gość
Słabizna, ja miałem podobne mieszkanie już na studiach, których zresztą nie skończyłem, bo żaden z tego pożytek. Teraz prowadzę własną firmę, do pracy dojeżdżam komunikacją miejską albo w wyjątkowych sytuacjach taksówkami. Wolę zaoszczędzoną na samochodzie kasę wydać na dzieciaki, a dobre zabawki kosztują więcej niż miesięczne koszty utrzymania auta. Z Chińczykami utrzymuję stałe kontakty handlowe i są to na ogół ludzie sympatyczni i uczciwi, ale nie rozumiem co może być fascynującego w azjatyckiej kulturze dla Europejczyka. Zamiast jeździć po Japoniach, Koreach i Malezjach wolę spędzić 2-3 tygodnie w Paryżu czy Rzymie, broń Boże w Berlinie czy Wiedniu - to taka nasza europejska Azja (brak wyższych uczuć, dyscyplina, sztywne formy, brak dowcipu i eleganckiej dzikości). A tak poza tym, to jak już wyrzucą Cię z dnia na dzień z tego twojego korpo to może nawet się spotkamy kiedyś w autobusie. Nie wiem ile weźmiesz za Range Rovera z wieloletnim przebiegiem i nie wiem czy Twój M. będzie chciał kobietę z przebiegiem, ale za to bez kasy. ;) Aha i nie zapominaj, że wykształcony Chińczyk może się obrazić jeśli użyjesz sformułowania ,,język chiński''. ;)