Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

woda z sokiem od kiedy

Polecane posty

Gość gość

Tak się zastanawiam od kiedy zaczęłyście podawać swoim dzieciom wodę mineralną z sokiem-od razu mówię gdyby to był sok który sama robię, pytania by nie było-pytam o kupny sok. Moje dziecko pije wiem, że świństwo ale tylko wodę smakową i tak lepiej niż było bo wcześniej tylko herbatki te granulowane z hipp czy tej drugiej firmy już nie pamiętam bo najczęściej kupowałam hipp. Szły tego 2 duże puszczki czasem 3 na miesiąc więc uważam tą wodę za lepszą.

Gość gość
Bo PO co dawalas te herbatki? Przyzwyczailo sie do slodkiego Mozesz podawac wode z sokiem w proporcji 1:5 Sok::woda od 6 mc zycia Ale najlepiej coraz bardziej rozcienczaj az zacznie wode pic a smakowe odstaw. Moja 16 miesieczna pije tylko wode I mleko z cycka wieczorem. Nic wiecej Jej podawac nie zamierzam:)

Gość gość
bo był na modyfikowanym-mimo wielu chęci i poświęceń nie mogłam karmić piersią i nawet lekarz mówił że musi pić, a wody pić nie chciał to dawałam herbatki... ma obecnie 1,5 roku.

Gość gość
jak to wody pic nie chcial ? bo najpierw dalas cos slodzonego to sie nie dziw,jak nie bedzie chcial jesc to co nie dasz nic ? moje jakos wode pily i piją sok to syf sama glukoza i syropy glukozowo fruktozowe-witam ladne ząbki

Gość gość
nie chciał pić i pluł po miesiącu jak nie pił a tylko był na mm to podałam herbatkę. To że twoje dziec***iły wodę nie znaczy że każde dziecko również pić będzie. Dawałam TYLKO mm i wodę po miesiącu podałam herbatkę bo nie pił nic

Gość gość
i masz rację mam oprócz tego niejadka że się na ćwiczę zanim coś zje ale z drugiej to dobrze bo nie jest gruby a szczuplutki, wręcz idealny a Twoje dziec***ewnie zapasione stąd nienawiść

Gość gość
Rozcieńcz tak zeby było jak najmniej słodkie. A tłumaczyć sie nie musisz moze stać cie na dentystę :P

Gość gość
moje jakos wode pily i piją sok to syf sama glukoza i syropy glukozowo fruktozowe-witam ladne ząbki x x o jakich ty sokach piszesz? Bo chyba nie tych dla niemowląt ?

Gość gość
Kobieto: kup w auchanie herbatę z suszu (są różne smaki). Zaparzysz, potem wyrzucisz owoce i masz pyszną, zdrową herbatę! Moje dziecko jest młodsze, ma 16 miesięcy. W ciągu dnia popija wodę (zwłaszcza poza domem), a do śniadania, kolacji czy obiadu dostaje herbatę (owocowa z torebki, owocowa z suszu, owocowa hipp z saszetek, zwykła czarna bardzo, bardzo słaba, mięta), czasem wodę z odrobiną syropu malinowego (to nie sok, tylko syrop), ale rzadko i jeśli już to tego syropu leję niewiele (woda tylko nieznacznie zmienia kolor) Jeśli chcesz dziecku dawać wodę "smakową", to kup wodę źródlaną (tak, źródlaną, a nie mineralną!) i do tego jakieś soki owocowe przeznaczone dla dzieci (soki, nie syropy), typu bobofrut czy hipp. I taki sok przeznaczony dla dzieci rozcieńcz wodą. A tak w ogóle, to dawaj dziecku wodę. Próbuj jeszcze raz. Będzie lato, gorąco. Nie wyobrażam sobie, jak można ugasić pragnienie czymś słodkim. A na pewno takim czymś jest woda z syropem czy sok. U mnie sok (przecierowy, jakiś dla dzieci) czy nektar to jest podawany jako deser, a nie służy do popijania. Próbuj dziecko przekonać do wody.

Gość gość
nie znasz historii, wypowiadasz się, nie odpowiadasz na pytania a próbujesz zrobić wojnę. A więc co jakiś czas robię dzień, że w butli/kubeczku stoi woda MAMA I JA. Tak jak normalnie bo mu picia nie ograniczam. NIE WYPIJE zasypia przy butli z piciem i wtedy mu nawet w ten dzień daje smakową bo inaczej dużo płaczu, nawet się zanosi raz mi się zaniósł porządnie, i nie wypije. Daje mu wtedy smakową i wypija nawet... 3 butelki na raz bo zwykłej nie tknie. Próbowałam wszystkiego, ale co ty idealna mama możesz o tym wiedzieć? Przecież Twoje dzieci są super ekstra bo TY je tego wszystkiego nauczyłaś. Nigdy nie miałaś problemów z piciem jedzeniem takich jak ja więc się nie wypowiadaj. Pytanie było jasne a Ty w swojej idealności zapomniałaś o czytaniu ze zrozumieniem i odpowiadaniu na temat.. Oj matury byś nie zdała.

Gość gość
a to specjalnie mam jechać 100 km do auchana? chyba śmieszna jesteś :D