Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calzedoniadura

Druga ciąża po macierzyńskim a szykany w pracy

Polecane posty

Gość gość
póki co najpierw pracodawca będzie darmozjady utrzymywał, ZUs, na koniec pewnie MOPS

Gość gość
Idę o zakład , ze żadna z tych zajadłych p** nie ma dziecka, baaa nawet nie ma faceta do łóżka. Nie martw się autorko topiku. Głowa do góry :) . Ciesz się będziesz miała dwoje dzieci. Cudownie:)

Gość gość
Tak a potem dwójka dzieci autorki będzie pracowała na takie PlZDY jak wy co wolały szefowi dupsko lizać w pracy niż wziąć na siebie odpowiedzialność jaką niesie macierzyństwo. wprowadzić podatek na tych wygodnickich to zaraz przestaną szczekać xxx peeezdeczko mam 3 dzieci a mimo tego nie miała ciurkiem 3 lat przerwy w pracy. Stul pysk głupia pi po bo aż żal ciebie słuchać.

Gość gość
W naszej firmie dziewczyny są uczciwe i powiadamiają o swoich planach związanych z dziećmi a my się za to odwdzięczamy. Zawsze się dogadujemy ale jeżeli ktoś postanowiłby w taki sposób nas naciągnąć to wkurzyłabym się na maxa. Raz nawet w ciążę zaszła dziewczyna, której kończyła się umowa zlecenie i już mieliśmy jej nie przedłużać, specjalnie przedłużyliśmy jej umowę żeby miała do urodzenia dziecka bo zawsze była fair. Nie można porozmawiać jak z człowiekiem? Jeżeli powiedzialabyś że będziesz chciała drugie dziecko i tak nikt by Cię nie mógł zwolnić a przynajmniej pracodawca mógłby sobie wszystko lepiej zaplanować. Fakt, może i by się zdenerwował ale wszyscy wyszliby na tym lepiej.

Gość fly fly
mam 2 dzieci i nigdy n ie miałąm tak wymuszonej przerwy w pracy. Bo nie miałąbym wracać do czego. Ale co instynkt macierzyński każda su/ka ma i suka zapragnęła kolejnego bachora ponad wszystko.Nie no bravo. Szykany :-D

Gość gość
Jak samemu wykończyć swoją małą firmę? Zatrudnić kilka kobiet w wieku produkcyjnym

Gość gość
Idę o zakład , ze żadna z tych zajadłych p** nie ma dziecka, baaa nawet nie ma faceta do łóżka. Nie martw się autorko topiku. Głowa do góry usmiech.gif . Ciesz się będziesz miała dwoje dzieci. Cudownieusmiech.gif -> cudownie to będzie miała jak zostanie bez roboty.

Gość gość
oby Cię mąż zostawił z tymi upragnionymi bachorami..niech przejrzy na oczy że pasożyta ma w domu. Wtedy będzie rozpacz bo pracy już na 100% nigdzie nie znajdziesz

Gość gość
A ja mam nadzieje autorko, że pracodawca poprosi zus o kontrolę zasadności wystawienia zwolnienia. Ja tak zrobiłam i laleczka musiała szybciutko wracać do pracy. Oczywiście umowa tylko do dnia porodu była. Skoro była w stanie latać po galeriach i być na tyle bezczelna żeby na imprezę firmową przyjść no to sory.

Gość gość
No i super! Ja tez tak zrobie :D

Gość gość
Nie chce mi się czytać całego Twojego wpisu,ale sam tytuł topicu jest wymowny więc ok. Słuchaj ludzie ludziom nie są życzliwi-zawsze Cię obgadają, będą patrzyli z zawiścią, jak sieodwrocisz wbiją nóż.NIE PRZEJMUJ SIĘ OBGADYWANIEM,MIEJ TO W D***E!!! Rób co do Ciebie należy!!!Myśl przy tym o sobie,swojej rodzinie i dziecku,takze tym w brzuchu!!!To jest najważniejsze.Pamiętaj ze NIKT ABSOLUTNIE NIKT nie doceni Twojego zażynania się,zaangazowania i tak Cie obgadają ze dzieciorób,ze cwana itd. Idz na zwolnienie a potem sobie przyjdź po macierzyńskim do pracy-MASZ TAKIE PRAWO!!! Wiadomo ze wokoło zobaczysz niezadowolone minki,zwlaszcza od starych bab,oczywiscie nie wszystkich bo sa i ludzkie,ale w srodowisku gdzie jest np. dużo kobiet masz generalnie przechklapane,bo od dziś wiadomo kobieta kobiecie wilkiem i czegos takiego jak solidarnosc u kobiet nie doświadczysz. pamiętaj myśl o sobie,rodzinie i dziecku i olewaj ludzi. powodzenia,pozdrawiam:)

Gość gość
jakie wykańcza firmę? Przecież na zwolnieniu to płaci ZUS, a nie pracodawca. A skoro wiadomo, że druga ciąża + zwolnienie to się normalnie zatrudnia na zastępstwo i tyle, bo wiadomo, że szybko do roboty dziewczyna nie wróci. Ach ci biedni, biedni pracodawcy, taaa jasne :P. Co to nawet papier toaletowy kupują "niby do firmy" i huśtawkę ogrodową też do firmy, i tuje też do firmy :P.

Gość gość
Pierwsze 33 dni płaci pracodawca. Jeżeli np. masz 3 takie panny w ciąży i dostają powiedzmy 3000 zł to płacisz ok. 3 x 5000 zł za każdą, mało? Myślisz, że pracodawcy mają tą kasę z kosmosu? Myślenie jak w PRLu

Gość gość
no tak pierwsze 30 dni płaci pracodawca, w tym czasie musi już zatrudnić kolejną osobe na to stanowisko. Czyli mamy już 2 pensje, dodatkowo musi płacić ubezpieczenie obowiązkowe i za każdy rok musi dac 20 dni urlopu. Nie no prawie 10 tyś to takie pierdnięcie. Załóż pustaku firmę i zobaczymy jak będziesz sr/ać pieniędzmi

Gość gość
Plus zaległe urlopy za które też trzeba bulić. Panienki nie będzie z 4 lata w pracy, policzcie sobie ile będzie sięjjej należało PŁATNEGO urlopu. Ale jak się myśli tylko o swojej d... to jest jak jest i mało kto chce zatrudniać kobiety. Podziękować za to możecie same sobie

Gość gość
szkoda tylko tych uczciwych.. ale cóż. Z taką mentalnością wyniesioną z domu ze praca to złoo....to w najlepszym razie zasilisz grono samotnych matek w domu samotnej matki

Gość gość
Dziękuję autorce dzieciorobce za świetne zachowanie! Brawo! Twoje.zachcianki najważniejsze! Bachor rok po roku najważniejszy! Super że przez takie mleczarnie jak ty pracodawcy wsadzaja młode kobiety do jednego wora bo przecież każda to rozplodowka.

Gość gość
baby ze wsi powinny rozpłodowca za kudły z domu wywlec i dać nauczkę na przyszłość. Bo z taką mentalnością to wrócimy do średniowiecza gdzie kobiety tylko przy garach stały i nie miały żadnych praw.

Gość gość
Wróci po 4 latach laby do firmy, weźmie pół roku zaległegourlopu, potem wwróci i co 2 tygodnie będzie L4 bo dzieci chore. Żal mi szefa :-(

Gość gość
jakie wszystkie madre a pozniej placza ,ze po 30 sa samotne i nie maja rodziny.

Gość gość
zawsze sZef może zlikwidować stanowisko pracy :-D i goowno mu zrobi

Gość gość
nie no, przed 30 trzeba już natrzepać bachorów a potem do pracy już nie iść bo ktoś się nimi musi zająć. I się kula....

Gość gość
Same niedoroby tutaj siedzą. Idiotki do potęgi. A kto ma dzieci rodzić, faceci? Chyba zawsze tak było ,jest i będzie, że kobiety pracują zawodowo,zakładają rodziny i rodzą dzieci. Nie rozumiem o co ten skowyt. Każdy pracodawca musi się z tym liczyć zatrudniając kobietę. Nikogo nie powinno to dziwić. Autorka dobrze zrobiła że od razu zaszła w drugą ciąże, jeśli w swoim życiu planowała dwoje dzieci. Szybko je odchowa, pójdą do przedszkola, a ona wróci do pracy. Te trzy lata w stosunku do conajmniej czterdziestu które musi przepracować do emerytury,to chyba niewiele. Przestańcie pluć jadem, bo wami w przeszłości też mamusie się opiekowały. Tylko że kiedyś macierzyństwo traktowano zupełnie inaczej...Nie tak jak teraz, szkoda słów.

Gość gość
Wszystkie krystaliczne, bez problemow i takie uczciwe sie odzywaja.... ;-/ autorko nie przejmuj sie. To normalne ze kolezanki w,pracy sa tylko wtedy kiedy,jestes tam na co dzien. Wystarczy zwykly urlop i generalnie zapominna sie o pracowniku. Jesli chodzi o cala sytuacje... Roznie uklada sie w zyciu i tobie ulozylo sie wlasnie tak,wiec na bok odloz troski i zajmij sie dziecmi. Nic nie dzieje sie bez powodu!!!!! Moja kumpela dlugo szukala meza, a potem nie mogla zajsc w ciaze. Zostalo in vitro i maja super dziewczynke. Lekarze mowili ze jest bezplodna i naturalnie nie zajdzie. W pewnym momencie na macierzynskim okazalo sie...ze jest w 4 mcu ciazy! I pewnie pracodawca tez uwaza ze to jej,zlosliwosc , ale za kazdym stoja wieksze lub mniejsze problemy zyciowe i trzeba troche wyrozumialosci.ř

Gość gość
no teraz pracodawcy zmądrzeli na szczęście i jest więcej pracy dla mężczyzn. Więc nie jazgoczcie o złych warunkach zatrudnienia dla kobiet---to był wasz swiadomy wybór

Gość gość
Polska ma najniższą liczbę urodzeń w Europie. Demografowie biją na alarm bo kraj wymiera i wizja katastrofy demograficznej już całkiem blisko a tutaj proszę jaka "sprzyjająca" atmosfera do rodzenia nowych obywateli :/ Wcale dziwne nie jest, że kobiety nie chcą rodzić. Ani z tego szacunku, wdzięczności a już najmniej pieniędzy :/

Gość gość
po 1 miej w d... co mysla mowia twoi wspolpracownicy i tak do niej nie wrocisz bo cie zwolnia po macierzynskim za taka chamska akcje bo po 2 oni maja racje dla malej firmy to starszne zawirowanie i koszty rzucialabym l4 na stol a jeszcze lepiej wysylala i tyle by mnie widzieli

Gość gość
Prosze jaki poziom i slownictwo,i to pisza kobiety. Strasznie to przykre ze mozna na kobiete takie slowa wylac. Waszym zdaniem kobieta nie ma prawa byc w ciazy. straszne z was osoby, tylko pieniadze liczycie,sa jeszcze inne wartosci tak piekne jak milosc czy macierzynstwo. Ale domyslam sie ze nie kazda tego doswiadczyla. Moze autorka mogla rozwiazac to inaczej ale stalo sie. A tekst ze maz powinien ja zostawic jest wrecz z kosmosu. . ludzie jak wam nie wstyd? To tylko praca dopelnienie a nie sens zycia, dla jasnosci ja mam jedno dziecko i nie. i pracowalam do konca a pozniej zrezygnowalam po polrocznym urlopie z pracy ale nie robilam tego dla kogos tylko dla siebie.