Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calzedoniadura

Druga ciąża po macierzyńskim a szykany w pracy

Polecane posty

Gość gość
Dziecioroby pieprzone zamiast pracować to siedzą z bachorami w domu no ale przecież autorka "kocha" swoją pracę. Żałosna baba

Gość gość
miej w doopie a potem nie dziw się że ciebie mają w doopie :-Di kólo się zamyka nierobie

Gość gość
ty od słownictwa skoro tobie na kasie nie zależy to po co ci urlop w ciązy? zwolnij się i daj pracować tym co chcą

Gość gość
A czego się spodziewałas produkując następnego usrańca? Jeszcze sobie trzecie gowno zrób za rok.

Gość gość
no jak to czego? ze pracodawca jej pogratuluje :-o

Gość gość
dajcie jej spokoj! dobrze zrobila. A co wy tak zalujecie pracodawcow? p******* jestescie

Gość gość
Zalujemy pracodawcow bo niektore same nimi sa. Trzeba wyjrzec poza czubek wlasnego nosa. Ten pracodawca daje jej prace. Rozumiesz?

Gość gość
Przepraszam ale jakie szykany w jakiej pracy skoro ty nie chodzisz do pracy? A no szkoda bardzo zeby wszyscy ci przyklasneli.

Gość gość
te podle s####i to wszystkie BOCIAN przynosl.

Gość gość
Bo to mentalność polaczka cwaniaków. Jak za komuny. Tu coś ukraść, tam kogoś oszukać, byle mi pod d u p ą dobrze było

Gość gość
Nie bocian, ale tez nie matka len i naciagaczka. W czasach naszych matek nie bylo l4 profilaktycznych....

Gość gość
I wlasnie przez takie KRETYNKI jka Ty mlode dziewczyny maja problem ze znalezieniem pracy bo szef mysli ze taka szuka tylko etatu zeby sie zaraz puscic i kase brac. Nie mow ze Ci zalezy na pracy bo tak nie jest. Jkaby Ci zalezalo choc troche to moglas poczekac pare miesiacy i wrocici do pracy a nie ponad trzy lata kase ciagnac od pracodawcy. Mysle ze nie bedzies zmiala do czego wracac. Ja bym zwolnila taka osobe bo to brak szacunku do pracodawcy.

Gość gość
Moja znajoma jest księgową w dużej firmie i mówiła mi kiedyś że z tymi ciążami jest tak "dziwnie" że 90% kobiet pracujących na etacie są całą ciążę "chore" a 90% tych które pracują tam na kontrakcie pracuje do 8 miesiąca i krótko po porodzie wracają. Takie to choroby I zagrożone ciąże. Bardzo wybiórczo atakuje ta straszna choroba :-D. Moja koleżanka dostała L4 od początku ciąży tylko dlatego że ma 34 lata. Wysportowana babka, zdrowa jak koń

Gość gość
Dzown trafem ciaze w pl sa zagrozone a te same ciaze u w uk czy francji zagrozone nie sa.

Gość gość
Te u prowadzących własną działalność też nie :-D

Gość gość
I te ktorym na pracy zalezy tez w sumie zagrozonych ciaz maja najmniej.

Gość gość
W sumie co się dziwić, większość kobiet w Polsce traktuje seks jako przykrą dolegliwość więc jej rezultatem jest choroba - ciąża :-P

Gość gość
Normalnie oplulam sie ze smiechu.

Gość gość
Droga Autorko, uważam, że powinnaś przede wszystkim zadbać o zdrowie swoje i swojego Dziecka. Pracę zawsze można zmienić, natomiast jeśli coś się stanie Dzieciątku z powodu Twego zaniedbania - nie wybaczysz sobie tego. Przecież tutaj chodzi o życie i zdrowie Twojego Dziecka - w ogóle nie powinnaś mieć wątpliwości. Podaruj tę ciążę jako prezent od losu - spędzisz więcej czasu z pierwszym Dzieckiem, będziesz miała największy wpływ na jego wychowanie :) Serdecznie Ci gratuluję! PS Nie przejmuj się niemiłymi komentarzami - ci ludzie po prostu Ci zazdroszczą i trzeba się po prostu śmiać z ich dziecinnego podejścia (przecież mama każdej z tych osób kiedyś poświęciła dla nich pracę)

Gość gość
ludzie jaki pasożyt?? pracowała NORMALNIE? Co to w ciążę kobieta zajść nie może? Jakie niby pracodawca ma straty? Bo z tego co wiem to ZUS płaci i L4 i macierzyński. Normalnie jesteście żałośni i zawistni.

Gość gość
Sramie straty ma pracodawca. Zatrudniam pracownika, doszkalam go inwestuje a on mi s*******a za zwolnienie i macierzynski. Ok. Ma wrocic I xa0 zachodzi w druga ciaze. Na czas jego nieobecnosci zatrudniam zaztepsrtwo ktore musze wyszkolic i zainwestowac w nie. Bo lala l ma l4. Dziwne ze te babki ktore na zleceniach pracuja nie maja zagraozonych ciaz i zdrowe dzieci rodza. Zagrozone ciaze mamy na etacie. I wy sie dziwicie ze na smieciowkach pracujecir....

Gość gość
Gosciu z 22.04 przypomne ci ze za czasow kiedy nasze matki byly ciezarne to nze nikt nie dawał zwolnień na lewo i prawo.

Gość gość
jak skonczy sie macierzynski po drugiem dziecku to bedziesz w pracy tylko 1 dzien a potem cie zwolni I juz masz po powrocie do pracy... Teraz to jzu sie przygotuj na to, ze bedziesz trwale bezrobotna... co za kretynka...

Gość gość
przez takie jak autorka topiku potem kobiet nie chca zatrudniac... bo zatrudni jedna, da jej umowe stala, a ona zajdzie w ciaze, no to trzeba zastepstwo za nia, da tamtej umowa tamta tez zajdzie, no I juz trzecia trzeba utrzymywac... firma padnie z tylko tego powodu...

Gość gość
Nie tak od razu, po macierzyńskim weźmie jeszcze pół roku zaległego płatnego urlopu. Tak na pożegnanie

Gość gość
Co za zawiść! Podłość! Autorko człowiek pracuje,żeby żyć a nie żyje by pracować.Pracę możesz zmienić. Skup się na rodzinie i olej tą smarkatą chołotę z zerowym doświadczeniem życiowym i o inteligencji pantofelka. Taki jad produkują tylko życiowi nieudacznicy i frustraci, którzy swoją niemożność znalezienia porządnej pracy tłumaczą ciążami kobiet. Co za płytkie myślenie! A wasze matki nie były na macierzyńskim bo rozmnożyły się przez podział w dwa dni i były zwarte i gotowe by służyć społeczeństwu. Żenada...

Gość calcedoniaura
W firmie pracuję od 9 lat, cały czas się szkolę, nigdy nie byłam na L4 nie wliczając w to ciąży. Pracowałam nawet z gorączką 39 stopni i to po kilkanaście godzin dziennie nieraz, pomimo że warunki szkodliwe. Mam poważne problemy z donoszeniem ciąży, grozi mi poronienie. Nie rozumiem tego jadu i nienawiści jaka się sączy z tych wypowiedzi. Pracodawca miał mnie na każde zawołanie, kokosów tam nie zarabiam, za to szefowa zrobiła remont prywatnego mieszkania na koszt firmy. Argumenty, że narażam firme na straty do mnie nie przemawiaja. Wkurza mnie chamstwo innych osób a zwłaszcza kobiet, mamy "babski" zespół. Jak czytam niektóre wypowiedzi, to myslę, że my polki mamy to we krwi :)taką wrednośc i nienawiść. Myślę też że karma wraca, nie zyczmy więc komus tego czego same nie chciałybysmy doświadczyć.

Gość gość
niektóre to maja we krwi oszustwo i naciąganie.Tyle w temacie

Gość gość
Jakie szykany? To narmalna reakcja kierownictwa na wiesc o tym ze nie bedzie cie przez kolejne rok i 8 miesiecy. Pozniej urlop a pozniej dzieci w przrdszkolu beda chorowac. Chcialabys miec takiego pracownika? No raczej nie.

Gość gość
autorko olej robote nie ta to inna! dbaj o siebie i o dzieci i nie przejmuj się tym9i debilkami wrednymi