Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calzedoniadura

Druga ciąża po macierzyńskim a szykany w pracy

Polecane posty

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie tymi glupimi komentarzami. Masz prawo do zycia prywatnego jak my wszystkie. Czy bys miala dwie ciaze jedna po drugiej czy tez w odstepach i tak beda gadac. Zdrowie Twoje i Twojego dziecka jest najwazniejsze. Ja na zawolnienie tez poszlam bardzo szybko i to jeszcze za namowa kierownika, dodam ze pracuje w sklepie. Wiedzial ze chce miec dziecko i ze bede sie o nie starala. Mialam problemy z zajsciem przez kilka lat. Dodam tez ze jak chcialam wrocic w trakcie wychowawczego na obnizony wymiar czasu okazalo sie ze mnie nie chca. W tym czasie przyszedl inny kierownik ktory mnie nie znal i probowal wmowic ze nie ma u nas czegos takiego jak pol etetu itd. Mimo jego niecheci wrocilam wlasnie na pol etatu poprzez zlozenie wniosku z jego pominieciem. Dobrze mi sie pracuje. Nikt mi nie gada ty taka owaka, kazda ma swoj tylek i na niego patrzy i go pilnuje. Fakt umowa na pol etatu mi sie konczy we wrzesniu i nie wiem czy mi przedluza czy nie ale przez ten czas pracowalam najlepiej jak moge, bez zwolnien itd.

Gość gość
Powiedzcie mi jak to jest w Polsce. O co chodzi z tymi zwolnieniami. Dlaczego prawie każda ciąża tutaj jest zagrożona? Powietrze nie takie czy kobiety słabe. Jeszcze 15-20 lat temu nie było tylu ciąż zagrożonych. W chwili obecnej prawie wszystkie jeżeli pracownik ma opłacaną składkę chorobową.

Gość gość
nie przejmuj się autorko pracą!!! Przynajmniej zwolnisz stanowisko dla ambitnych kobiet! Racja bachory najważniejsze i rozmnażanie się. Tylko potem nie skamlij że nie masz czym ich nakarmić :-DPracy to ty już nigdzie nie dostaniesz. To się nazywa selekcja naturalna-ty widać jesteś stworzona do rozkładania nóg :-D A my pracowite i ambitne do zycia na poziomie a nie tylko od pierwszego do pierwszego

Gość gość
A bylas kiedys w klinice leczenia nieplodnosci? Widzialas ile ludzi nie moze muec dzieci? Kiedys tez tego nie bylo. Jesli ja pracuje w sklepie i musze dzwigac itd. To ide na zwolnienie tym bardziej ze cuaza byla uzyskana przez inseminacje

Gość gość
Wadnij szmato trzeci raz a potem sie dziw czemu patrza na ciebie jak na szmate tasiemcu.

Gość gość
no jak wy w sklepie ambitne sprzedawczynie pracujecie to lol :-D autorka ma prace siedzącą i jęczy że nie może siedzieć, wywalą ją na zbity pysk. Potem będzie latac do opieki społecznej po jałmużnę z naszych podatków :-o

Gość gość
Rozwalona p***a cie swedziala na macierzynskim to sie teraz martw.Teraz twoj stary bedzie mogl spokojnie na laski chodzic jak bedziesz gniła w wyru.

Gość gość
Gdyby nie sprzedawczynie to bys glodna chodzila, u nas jest akurat taki rynek ze ludzie ze studiami w sklepie pracuja

Gość współczujacasarrra
Z tego co wy piszecie na tej kafe to tak KOBIETA NA UTRZYMANIU MĘZA TO UTRZYMANKA- POWINNA PRACOWAĆ Pracownica nie powinna zajść w ciąze szybciej niż po 4l zatrudnienia i pracować 9mies ciązy gdyż "ciąza to nie choroba" Kobieta majaca 1 dziecko to leniwa świnia egoistka krzywdzaca dziecko- dlatego że nie ma rodzeństwa. Tylko jak tępe suki pogodzić prace z rodzeniem dzieci- i to jak tu wiele podkresla z mała róznica wieku być idealna matka, pracownica? Same się wykluczacie miernoty.

Gość gość
Nikomu nie dogodzisz :)

Gość gość
28.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość nie przejmuj się autorko pracą!!! Przynajmniej zwolnisz stanowisko dla ambitnych kobiet! Racja bachory najważniejsze i rozmnażanie się. Tylko potem nie skamlij że nie masz czym ich nakarmić smiech.gif Pracy to ty już nigdzie nie dostaniesz. To się nazywa selekcja naturalna-ty widać jesteś stworzona do rozkładania nóg smiech.gif A my pracowite i ambitne do zycia na poziomie a nie tylko od pierwszego do pierwszeg AMBITNA? TY UŁOMEM JESTEŚ CO WYNIKA Z TWOJEJ WYPOWIEDZI, MENELKA TFUU

Gość gość
Ależ drogie panie, wy sobie pracujcie! Ile tylko chcecie. kafeteria tylko czeka na wasze tematy pod tytułem - ciąża po 40, dlaczego jestem samotna, Wszedzie dookoła dzieci a ja nie mam itd. za 10 lat autorka tego tematu będzie miała fajne dzieciaki i pracę a wy co? zamiast męża i dziecka kot i pies :D jesteśmy wszystkie dorosłe i właśnie teraz jest czas wyborów - dziecko albo kariera. nie wszystkie dziewczyny chcą siedzieć całymi dniami w pracy, chcą mieć dzieci a wy karierowiczki nie wiecie co to instynkt macierzyński więc wracać do pracy i nie zawracać dupy!

Gość gość
Nie moglas mu loda zrobic tylko odrazu sie puscic na mecierzynskim?nastepnym razem zastanow sie zanim dasz d**y.

Gość gość
Autorko ciesz się że wykorzystasz macierzyński oraz l4 a sama widzisz co warte sa "koleżanki" z pracy, póżniej poszukasz nowej i co za problem?? U mnie w pracy była kobieta która po powrocie z macierzyńskiego popracowała miesiąc poszła na l4 na 2tyg później popracowała 6t i poszła na zwolnienie bo okazało się ze jest w 3 ciąży. I co świat się nie zawalil wyklinały ja bezdzietne- udające że robią karierę- fikcja, słuzki dla wszystkich które to nic poza gadaniem nie potrafią, oraz te które dzieci mieć nie mogą. Zwykła mentalność narodu, szybko ja zwolniono gdy wróciła do pracy po tej 3 ciąży, jednak minęły 2lata ma lepsza prace i 3 dzieci, a te lizod**y bezdzietne które marza o karierze dalej sa w firmie na posyłki i w sumie nie osiagneły nic wiec niż babka która w ciągu5l urodziła 3 dzieci- ona ma rodzine a te marzenia o karierze i w oddali myśl o dziecku- pewnie około 40 bo te karierowiczki już obecnie maja:29l,31 oraz 33 ;) hahaha frajerki

Gość gość
kochane kafeterianki mnóżcie się jak króliki, nie pracujcie! Tylko potem nie skomlijcie że nie macie z czego żyć, nie zakładajcie tematów typu"jak przeżyć za 30zł do końca miesiąca"albo"musiałam ze wszystkiego zrezygnować dla dzieci-jak zyć" Nie latajcie też po Mopsach bo same sobie taki los zgotowałyście..a i nie zapomnijcie żeby odpuścić temat typu" mąz odszedł do brzydszej koleżanki z pracy " :-D

Gość gość
Seks z mężem to nie jest puszczanie się ani tym bardziej dawanie dupy, Widać panie pracoholiczki mają skrzywiony światopogląd.

Gość gość
a pracodawcy tacy swieci, tak? ja pracowalam 2 lata - pierwszy raz zastepstwo, kolejny rok lata umowa na rok, mialam dostac na nieokreslony, szefowa mi obiecala, a jak przyszlo do podpisania kolejnej umowy, to mi mowi, ze pierwsza na zastepstwo byla i ona jednak podpisze kolejna na rok tylko... a jak mi sie nie podoba, to moge szukac innej pracy (gdybym wiedziala wczesniej, to bym szukala, no ale przeciez miala byc na nieokreslony)... nic, podpisalam, a za 3 miesiace prztnioslam L4 ciazowe, umowe przedluzyli do dnia porodu, zaplacila mi jeszcze za urlop. faktycznie bardzo uczciwie postapila, a ja pewnie mialam jeszcze waszym zdaniem w tej ciazy pracowac??

Gość gość
jak nie spełniałaś oczekiwać pracodawcy to na co liczyłaś? pewnie obijałaś się i stąd zmiana decyzji pracodawcy

Gość gość
Teraz nie bedzie ****** starej tylko d***** bo bedzie sie bal ze znowu wpadnie szmata.

Gość gość
9:00, oj spelnialam, spelnialam, nawet nagrody dostawalam i wysylala mnie jako jedyna na czesc szkolen. jak przynioslam l4 w ciazy, to mi wprost powiedziala, ze myslala, ze moze przez krotka umowe nie zdecyduje sie na dziecko... czyli z premedytacja to zrobila, zeby mnie "powstrzymac", niestety wyszlo francy bokiem.

Gość gość
Widzę, że po jednej i po drugiej stronie barykady w tej dyskusji siedzą panie, które trochę przesadzają w swoich opiniach. Sytuacja jest moim zdaniem banalnie prosta: 1. czy autorka miała prawo zajść w ciążę: MIAŁA 2. czy jej pracodawca ma prawo być tym faktem rozczarowany: MA 3. czy autorka ma prawo iść na zwolnienie lekarskie z powodu zagrożenia ciąży: MA 4. czy pracodawca będzie miał moralne prawo zwolnić autorkę (wtedy gdy będzie to prawnie dopuszczalne) z powodu utraty zaufania i strachu przed powtórką: BĘDZIE MIAŁ.

Gość gość
zgodze sie z twoimi 4 punktami, ale dodalabym jeszcze piaty: czy pracowdwca ma prawo zachowywac sie wzgledem autorki po chamsku i denerwowac ja w ciazy: NIE MA.

Gość gość
Zabezpieczaj sie jak stary cie r/u/c/h/a a nie wpadasz a potem fochami strzelasz.

Gość gość
gość zgodze sie z twoimi 4 punktami, ale dodalabym jeszcze piaty: czy pracowdwca ma prawo zachowywac sie wzgledem autorki po chamsku i denerwowac ja w ciazy: NIE MA. x Zgoda, tylko ja w opowieści autorki w pierwszym poście nie widzę żadnych chamskich zachowań pracodawcy. Pracodawca wyraził swoje rozczarowanie i tyle (chyba, że coś przeoczyłam).

Gość gość
Jak sie przyjmowalam pare lat temu do pracy to pracodawca pytal sie czy jestem mezatka i czy mam i czy planuje dzieci.A dlaczego?Bo baby przyjmuja sie i odrazu wpadaja.

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie praca bo to TYLKO PRACA , Nie bedzie ta to znajdziesz inna :)

Gość gość
a dalaczego? bo się pracować nie chce! I po co to równouprawnienie skoro same się sprowadzacie do nianiek i kur domowych?

Gość gość
gwarantuje ci że, jak pokaże świadectwo pracy(pracodawcy wręcz tego żądają-no chyba że praca na czarno) to normalnej pracy już nigdy nie dostanie.i to na 100%

Gość gość
9:15, mysle, ze nie powinien wcale komentowac, wyrazanie niezadowolenia czyjas ciaze tez jest moim zdaniem nieuprzejme. mnie np. jedna z kolezanek (nie przepadalysmy za soba) tuz przed porodem opowiadala, jak to jej sasiadka popekala i jaka ma traume porodowa. tez chamsko moim zdaniem.

Gość gość
a uprzejmym jest fundowanie sobie kolejnego dziecka kosztem pracodawcy a potem odebranie ekwiwalentu za urlop za 3 lata jak się nie pracowało?