Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skonsultowac z lekarzem?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mloda matka, ktora nie miala do czynienia z niemowlakami. Pytanie kieruje do doswiadczonych matek. Moj synek skonczył 4 miesiace, od jakiegos czasu zauwazylam u niego dziwne ruchy. Lezy plasko np na kocyku i macha intensywnie nozkami. Raz jedna, raz druga albo podnosi obie wysoko i robi nimi taki wykop. Nie placze, tylko tak sobie kopie, sie bawi, smieje. Albo trzymam go na kolanach, na chwile w pozycji siedzacej i patrzy w stopy albo gdzies w dol. Czy to sa objawy niepokojace? Glowe ladnie trzyma, raczkami lapie zabawki. Ogolnie raczej zdrowy, wesoly. Co o tym sadzicie? Przepraszam za ewentualne bledy ale pisze z telefonu.

Gość gość
Dziecko uczy się nowych umiejętności, może właśnie "odkrywa", że posiada nogi i że to jego własność ;) Nic nie konsultuj, dziecko Ci się po prostu rozwija.

Gość gość
To patrzenie w dol tez jest normalne? Martwie sie. Boje sie, ze przeocze cos waznego :-(

Gość gość
Patrzy, obserwuje, coraz więcej zauważa, spokooooojnie ;) Masz zdrowe, radosne, ciekawe świata dziecko, czyli w pełni normalne! ;)

Gość gość
ja na Twoim miejscu, żeby być w pełni spokojna, nie diagnozowałabym Dziecka przez Internet. Sama gdy tylko mam jakiekolwiek wątpliwości, idę po prostu do lekarza. Z tego co opisujesz, rzeczywiście wsyztsko wskazuje na to, że dziecko jest po prostu zainteresowane swoim ciałem, ale wiesz, jeśli Cie to niepokoi, to co Ci szkodzi się uspokoić u specjalisty, który to potwierdzi. Swoją drogą, nie chcę się wtrącać, ale czy oby nie za wcześnie próbujesz go sadzać? Nie wiem czy w 4 miesiącu nie jest to zbyt dużym obciążeniem dla kręgosłupa…lekarzy jest wiele, chociażby ten co może pomóc http://neurologwroclaw.com/zakres-dzialalnosci/, ja do niego chodzę, ale wiadomo, nie wiem gdzie mieszkasz i czy Ci po drodze. Daj znać czy się dowiadywałaś…