Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwielbiamzapachbzu30

z pierwszym dniem lata zaczynam starania !!!

Polecane posty

Gość feminka28
Ksiezniczka ciesze sie za badania wyszly dobrze. A tak sie balas:-) odpoczywaj i kuruj sie kochana.

Gość Jagoda111
Feminka, miesiączkę powinnam dostać dzisiaj, może w nocy dostanę, albo jutro. Myślę, że test był wiarygodny, choć różnie to bywa, była jedna mocna krecha i ani cienia drugiej, gdyby doszło do zapłodnienia, to poziom hormonu powinien być na tyle wysoki, aby wskazać cokolwiek. Tak jak napisałam, w sumie to się cieszę, oczywiście chcemy już dzidziusia, ale istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że zaraziłam się różyczką, a to przy ciąży byłoby straszne. Tak więc czekam na wyniki przeciwciał różyczki i jeśli wszystko jest w porządku, to przy następnym cyklu próbujemy dalej : ) Księżniczko, 6,5 cm to już taki cudny Mały Człowieczek : ) Dobrze, że wzięłas chorobowe, wypocznij i wylecz się dobrze. Mam nadzieję, że mdłości i wymioty miną. Życzę Wam wszystkim przyjemnego wieczoru : ) Cieplutkiego w sercu i domach : )

Gość feminka28
Ksiezniczka fakt lepiej sie wyleczyc i dopiero zaczac staranka. Zdrowka Ci kochana zycze i oby te badania byly dobre. Daj znac co i jak.

Gość feminka28
Ksiezniczka fakt lepiej sie wyleczyc i dopiero zaczac staranka. Zdrowka Ci kochana zycze i oby te badania byly dobre. Daj znac co i jak.

Gość feminka28

Gość feminka28
Jagoda fakt lepiej sie wyleczyc i dopiero zaczac staranka. Zdrowka Ci kochana zycze i oby te badania byly dobre. Daj znac co i jak.

Gość feminka28
ten moj post mial byc do Jagody przepraszam ale jestem rozkojarzona jutrzejszym szpitalem

Gość feminka28
Dobranoc Kobitki milych i przyjemnych snow.

Gość feminka28
ja juz w szpitalu czekam na badania. Milego dnia kochane wam zycze

Gość księżniczka 84
Feminka daj znać jak w szpitalu?co będę Ci robić?Moje dziecko jest bardzo duże jak na ten tydzień ciąży, więc pewnie będzie drugi syn :)choć liczymy teraz na córeczkę, mąż od pierwszej wizyty pyta się gina czy już widać, bo tak marzy o córeczce, syna rozpieszcza na maxa, a co dopiero z córą:)Koleżanki dziecko, która jest dłużej ode mnie w ciąży mierzy 5 cm.Płody męskie zazwyczaj są większe i cięższe. A co do mojego samopoczucia, rano strasznie wymiotowałam, na szczęście mdłości odpuszczają, jedynie co to zapalenie zatok, ból głowy, nie sypiam w nocy praktycznie wcale. Keiro jakie badania gin zalecił?na kiedy masz termin porodu?ja też pracowałam przez 3 mies. i widzisz do jakiego stanu się doprowadziłam, jestem bardzo zła na siebie. Lepiej leżeć w domu, i tak L4 płatne 100 %, a za pracę w ciąży nikt nam orderu nie da, więc po co?

Gość feminka28
ksiezniczka witam:-) ja mialam narazie pobrana krew na morfologie i hormony. Mieli mi zrobic dzisiaj usg ale maja straszne urwanie glowy na poloznictwie. Jutro juz napewno bede miala i usg i wyniki badan . Naszczescie moj lekarz ma jutro dyzur wiec bede wszystko wiedziala. Tak to leze i odpoczywam:-)

Gość kkeira84
Termin mam na 24 maja, a badania to: morfologia, TSH, mocz, glukoza, toksoplazmoza ( czyli typowe) i to na razie tyle. Feminka, daj znać koniecznie jak wyniki. Miłego weekendu dziewczyny!

Gość feminka28
Dam znac napewno:-) 10 dc. Od dzis zaczal mi sie plodny sluz:-) oby tak dalej. Rano bede wiedziala o wynikach albo jeszcze dzisiaj na obchodzie.

Gość feminka28
Witam wyniki nie są dobre. Potwierdzaja ze mam PCOS:-( . Jeszcze mnie czeka usg. Zalamalam sie troche. Czekam jeszcze na wyniki testosteronu. Tarczyca, prolaktyna w normie. Estriadol , progesteron i jeszcze jakis hormon juz przez to wszystko nie pamietam mam kiepski ze az Doktor glowa pokiwal:-(

Gość feminka28
Nie ma pecherzyka dominujacego:-( . W poniedzialek jeszcze raz usg. Lekarz nie traci nadzieji ja juz powoli tak. Oczywiscie zostaje w szpitalu do poniedzialku ale tym to sie nie przejmuje. Oby poprawa byla w poniedzialek. Jesli nie podwajam dawke lekow. To znaczy letrozole. Moj mąż bedzie robil jeszcze raz badanie nasienia. Jezeli nie bedzie poprawy z tymi moimi jajnikami lekarz powiedzial ze jeszcze laparoskopia bedzie.

Gość feminka28
Ja chyba sama do siebie pisze:-)

Gość feminka28
A Wy jak kobietki zyjecie? Pisze tak o sobie a nie zapytam u Was. Wybacznie mi.

Feminko, przynajmniej wiesz co Ci dolega i co dalej z tym robić. Głowa do góry, trochę cięższa droga przed Wami, ale MUSI się udać.

Gość feminka28
Keira nie trace nadzieji ze do poniedzialku cos jeszcze urosnie. Dokladnie wiem chociaz co jest za mna nie tak ale to takie trudne niestety. Ciezko bedzie ale walczyc bede napewno ja i maz.

Gość Efa24
Dziewczyny jestem strasznie nieszczesliwa... Placze caly wieczor. Odechcialo mi sie zyc. Zaluje wszystkich swoich decyzji w zyciu. Zostalam ze wszystkim sama. I zrozumialam ze maz tak na prawde dziecka wcale nie chce bo w ogole go to wszystko nie rusza. A ja nie chce juz zyc. Powtarzam to juz praktycznie codziennie. Stracilam sens zycia, zalamalam sie. Obiecalam ze czasem dam znac co u mnie niestety optymizmem wam nie zawialam :(

Gość uwielbiamzapachbzu30
Feminka - glowa do gory. musi sie udac. czy mialas jakies symptomy wskazujace na Pcos? mysl pozytywnie bo wiara czyni cuda. czytalam kiedys ze dziewczyny zachodza w ciaze z pcos. jest to mozliwe ! Efa Kochana ! przytulam Cie mocno bo wiem przez co przechodzisz. mieszkajac tysiace kilometrow od domu tez czasem siedze i rycze bo jest mi zle. bo moja mama jest tak daleko i jak sie z mezem pokloce to nie moge do niej wpasc na kawe i sie wygadac. i maz tez mnie czasem wkurza ze mam ochote go udusic hehe.. pamietaj ze po burzy zawsze wychodzi slonce. wiec idz na dlugi spacer albo najlepiej pojdz gdzies sama na wakacje i na spokojnie przemysl sobie wszystko. Kiera jak tam? ciesze sie ze masz opiekunczego meza. ja owu mam miec w przyszlym tygodniu wiec prosze przyslac mi dobre, ciazowe fluidy. pozdrawiam Was wszystkie i kazda z osobna.

Gość feminka28
Uwielbiamzapachbzu symptony hmm... wczesniejsi lekarze tylko mowili wielotorbielowate jajniki nie uzywali nazwy PCOS. Mam bardzo nieregularne cykle no i brak tej owulacji. Na obchodzie powiedzialam ze cos tam nie zaczyna ciagnac w jajnikach. No ale zobaczymy jutro po usg jestem dobrej mysli. Ale jak nic nie wykaze to sie zalame.

Gość księżniczka 84
Dziewczyny, ja cały weekend na studiach pdpl spędziłam, tzn. wczoraj cały dzień, a dziś do 12, potem relaks u rodzinki. Na szczęście mam l4 i nie muszę jutro jechać do pracy, dzięki Bogu, zatoki mi troszkę przechodzą. Bardzo cieszę się, że dzidzia jest pod sercem i że mam takiego kochanego synka, który ciągle mnie przytula, całuje brzuszek. Mąż tez mi dogadza kulinarnie. Efa rozstaliście się czy poważnie pokłóciliście?często dokonujemy złych wyborów, uczymy się na błędach...Liczę, że da się u Ciebie sytuację naprawić! Feminka ja też mam diagnozę PCOS od 20 roku życia, naprawdę to nie wyrok, miałam 4 krotnie podwyższony poziom prolaktyny, torbiel, który był wielki i mdlałam, cykle bezowulacyjne po 60 dni, na szczęście mnie pomógł dobry lekarz i szybko zaczęłam działać, w młodym wieku się leczyłam, może gdyby teraz by mnie zdiagnozowali byłoby gorzej!jeśli nie uda się naturalnie, napewno po inseminacji tak, mąż ma dobre plemniki!!!!!!!!!!!!!!!koleżanka miała podobny problem i po laparo zaszła w pierwszym cyklu

Gość feminka28
No wlasnie lekarz wspomnial o laparoskopi jak nic sie nie poprawi. Boje sie jutrzejszego dnia. Jajnik mnie rwie ze lezac go tak czuje ze nie dosc ze łóżko niewygodne to jeszcze z nim nie moge sobie dac chwilami rady. Cykle srednio jak nic takiego sie nie dzieje to mam 28-34 dc. Mam nieregularne niestety.

Gość akida2014
https://imageshack.com/i/f0BO7tvrj Dziewczyny potrzebuje pomocy. Robilam testy, wszystkie pozytywne, druga kreska wychodzi praktycznie od razu. Pierwszy od lewej robilam w sobote rano, drugi w sobote po poludniu, trzeci w niedziele rano a czwarty dzis. Co o tym myslicie. Czy dzisiejszy test nie powinien byc duzo ciemniejszy niz sobotni? I czemu pre test wyszedl tak slabo mimo ze byl robiiny z rana? Juz nie wiem co o tym myslec

Gość księżniczka 84
Akido, a który to dzień cyklu u Ciebie?może miałaś późniejszą owulację i stąd taki delikatny wynik?u mnie te dwie kreski były praktycznie o takiej samej intensywności, a robiłam w 4 tc (4 dni po terminie okresu). Może to za wcześnie.

Gość akida2014
Ksiezniczko umnie dzis 10 dzien po terminie @. Tez pomyslalam, ze moze owu sie przesunela, bo jeszcze przed dniami plodnymimialam lekkie zapalenie pecherza, bralam bralam ten nowy lek co go reklamuja a pozniej bylam przeziebiona. Ale dzisiejszy test powinienbyc juz duzo ciemniejszy niz sobotni. Boli mnie prawy jajnik,piersi, ale tylko jak je nacisne i kregoslup, oprocz tego nic sie nie dzieje. Chyba sprobuje sie dzisiaj wcisnac do lekarza,

Gość feminka28
Akida lec do lekarza niech rozwieje wszelaki watpliwosci. Trzymam kciuki mocno

Gość feminka28
U mnie cykl stracony jednak:-( niestety. Od nowego cyklu podwajam stawke letrozole i pewnie znowu do szpitala na badania i monitoring. Pecherzyki nie urosly jednak:-( przykro mi bardzo ale trzeba sie podniesc.

Gość feminka28
Akida no i jak tam u Ciebie sytuacja?