Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niby Rosja to taka bieda z nedza

Polecane posty

Gość gość

Ale .... duzo latam po swiecie , zwiedzam i wsxedzie widze Rosjan , cale rodziny dobrze ubrani, siedxa w dobrych restauracjach , wypoczywaja w kurortach a Polakow nigdzie jeszcze nie spotkalam :( no sorki raz 4 lata temu w Legolandzie ale to pewnie tacy Polacy jak ja z Norwegii albo Szwecji albo z Niemiec

Gość gość
Ja nie pisze o terenach skrajnie biednych bo w polsce tez sa takie gdzie ludzie zyja w kurnikach i nie maja wody w domu, ja mam na mysli zwyklego Rosjanina i zwyklego Polaka

Gość gość
To pewnie oligarchów rosyjskich widzisz, a nie zwykłych Rosjan.

Gość gość
poprostu Rosjan jest 3 razy więcej na świecie niż Polaków, do tego Ukraińcy i inne narody byłego ZSRR często mówią po rosyjsku więc ich można łatwo pomylić, a to już da liczbę z 5-6 razy większą. Wielu Rosjan jest bogatych, ale wystarczy pojechać na wschód i jakąś wioskę i bieda aż piszczy.

Gość gość
Oligarchow?? Nie sadze , zwykle rodziny z dziecmi , dobrze ubrani w moim mniemaniu ladnie i normalnie a nie w stare szmaty z poprzedniej epoki, no i dlaczego w takim razie nie widuje oligarchow z Polski?

Gość gość
W Polsce oficjalnie nie ma oligarchów(tylko biznesmeni i POlitycy), więc nie można ich zobaczyć. Jak niby rozróżnisz, że to nie byli rosyjscy oligarchowie? W Rosji nie jest tak źle, bo w Moskwie jest dobrze, a w reszcie Rosji to już niezła bieda.

Gość gość
Rosjan po pierwsze jest dużo więcej niż Polaków, po drugie nie wstydzą się swojego pochodzenia a Polacy niestety często tak... i wreszcie najważniejsze - biedna Rosja to mit! Ja z kolei wiele razy byłam w Rosji i poza wsiami, które rzeczywiście są dość biedne a raczej dość skromne i zacofane, widzę miasta pełne przepychu i zamożnych ludzi.

Gość gość
Zebyscie mnie zle nie zrozumieli ja nie chce pluc na Polske tylko tak sie mocno utarlo ze Rosjanin to bidok i nedzarz , taki biedny zacofany zapijaczony nielubiany 'brat Polaka ' i ogolnie jak to dobrze zyc w Polsce a nie w takiej Rosji

Gość gość
polacy są skąpi i boją się jeździć za granice np. moi rodzice nie jesteśmy aż tak super bogaci ale ogólnie nam starcza myły momenty w życiu że było naprawdę biednie w zeszłym roku byliśmy nad morzem w jakiejś polskiej wsi i w tym roku w to samo miejsce jedziemy jest tani i fajnie ale ja nigdy nie byłam za granicą chciała bym pojechać do Bułgarii ale rodzice nie chcą bo sępią kasy bo boją się za granice jechać bo nie znają języka do tego boją się ruski i że Niemcy będą krzywo patrzeć normalnie masakra :O

Gość gość
I co z tego, że nie są biedni, skoro nie używają mózgu?

Gość gość
Nie uzywaja mozgu ?? Przesadzasz. To tak samo jak slysze jacy to Szwedzi nie sa debile i ulomy tylko jak w takim razie tacy ulomni daja sobie rade a tacy super inteligentni i sprytni Polacy nie

Gość gość
Chodziło mi o to, że Putina popierają, więc trudno powiedzieć, by używali mózgu.

Gość gość
Rosjanie się dorobili na nielegalnym handlowaniu u nas, to pojechali sobie na wakacje :D

Gość gość
Ciul w to jak sie dorobili fakt jest taki ze w co wiekszych kurortach menu jest tez po rosyjsku albo np guidning co mnie szczerze zdziwilo

Gość gość
polacy tak mowia bo chca sie pocieszyc i dowartosciowac :) ot cala prawda

Gość gość
up

Gość gość
bo rosja to potega

Gość gość
To chyba Rosjanie z Moskwy i Petersburga wyjeżdżają na wakacje. Duże miasta rosyjskie są rozwinięte, te 2, które wymieniłam bogate, ale małe miasta i wsie, to naprawdę bieda z nędzą :(

Gość gość
W Rosji jest bardzo duże rozwarstwienie społeczne. Są obrzydliwie bogaci oligarchowie i obszary niewyobrażalnej dla nas nędzy.

Gość gość
Dokładnie - w Rosji jest tak, że bogacze są bogatsi od naszych bogaczy, a biedni biedniejsi id naszych biednych.