Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaona21

Nie mam wyjścia, muszę usunąć ciążę

Polecane posty

Gość gość
Autorko. Dobrze sie zastanów nad tym, bo to jest poważna decyzja. Ja nie usunęłam ale jak miałam 21 lat tez zaszłam w ciążę. Poroniłam w 8tc. Wiadomo szpak I tak dalej, ale po wiem ci ze moze nie cieszę sie ze tak sie stało, ale napewno nie zaluje. Czasem przejdzie mi przez myśl ze moje dziecko miałoby 7 lat. Ale w tamtym czasie niestety ale nie mieliśmy nic dziecku do zaoferowania. Dzisiaj mam 3 letnia corke. I jestem szczęśliwa. Mała ma wszystko co potrzebuje, a my nie musimy sie martwić co do garnka włożyć albo za co opłacić rachunek.

Gość gość
kazdy jest kowalem swojego losu Rob co Ty uwazasz za sluszne, nie sluchaj innych, oprocz madrowania sie nikt z nich Ci nie pomoze

Gość gość
Straszne życie czeka Cię jeśli zabijesz własne dziecko. To nie jest tak, że masz w sobie jakąś fasolkę, to Twoje prawdziwe dziecko, ono już jest! Chcesz je zabić? Popatrz na niemowlę na ulicy i zastanów się czy chciałabyś je zabić gdyby było Twoim dzieckiem? łatwo nie będzie, ale są organizację które pomagają kobietom w takich sytuacjach. Wiesz jakie możesz mieć problemy psychiczne jeśli zdecydujesz się zabić swoje dziecko? Nie uciekniesz od tego do końca życia, już ZAWSZE będziesz myślała co by było gdyby... jak wyglądałoby Twoje dziecko. Jestem niewiele starsza, mam 1,5 roczne dziecko, jak się dowiedziałam byłam przerażona, alr mojego skarbu nie oddam za nic w świecie i choć nie jest łatwo bo macierzyństwo jest ciężkie to nie lubię zostawiać go choćby na godzinę. Jego uśmiech, słowa, przytulenie - takiego szczęścia nie zaznasz od nikogo...

Gość załamanaona21
Witam. Wiem, ze dyskusja potem toczyła się bez mojego udziału, ale mam już termin u lekarza na czwartek. Także decyzja podjęta:(

Gość gość
Nie masz wyjścia, niestety :(

Gość gość
Ale wy jesteście zawistni i wredni, dziewczyna nie ma wyjścia jest na łasce ciotki. Ciotka jej pomaga bo bez niej by się dziewczyna nie utrzymała. I teraz co? Ma urodzić dzieciaka i siedzieć u ciotki z nim na głowie a ciotka ma mieć jeszcze jedną gębę na utrzymaniu? Pomyślcie kretyni!!!! Dziewczyno jeżeli naprawdę masz taką sytuację to usuń to dziecko bo zmarnujesz sobie życie które już teraz do najlepszych raczej nie należy ale masz szansę wyjść na prostą a z dzieckiem nie ma na to szans bo cię całkowicie pogrąży.

Gość wdowa matka
Oddać byś nie potrafiła ale najzwyczajniej w świecie zabić to juz tak? Ty nienormalna jesteś. Oby ci doktorem spapral sprawę i obys zeszła po zabiegu!! Jak można!! ?? Płakać mi się chce czytając to. Mam dwie malutkie córeczki i nie wyobrażam sobie życia bez nich. To bliźniaczki. Sama je wychowuje bo tatuś nie zdarzył się o nich nawet dowiedzieć. Zginął w pracy a ja o ciąży dowiedziałam się w dzień po pogrzebie. Większość mówiła usuń. A jego rodzina ze to nie jego. Dajemy rade. Obie identyczne jak tatus:(

Gość gość
Wdowa matka jesteś dzielna pozdrawiam

Gość gość
wdowa współczuje straty męża, ale jestes w zupełnie innej sytuacji niz autorko i powiem Ci ze ten kto doradzał Ci aborcje to jakies debile, dlaczego miałabys usunąć ciąże?? Bo Twój mąz zginął?? Autorko współczuje Ci i trzymam za Ciebie kciuki

Gość gość
a jak zalatwilas to u lekarza? z kad mialas pieniądze? to jest bardzo duzy koszt . i jaka metoda usuniesz?

Gość gość
gość 21:41 posłuchaj tej dziewczyny miałam podobna sytuacje ale prawda ejst taka ze nie uciekniesz nigdy od tego , prawda tez jest taka ze ejsli kobieta nie chce nie urodzi.

Gość 21:41 nie rozumiesz pewnej rzeczy, ktoś kto jest w ciąży której nie chce nie patrzy na zarodek jak na dziecko, nie czuje z nim więzi, nie chce stanu w którym jest i zrobi wszystko by wrócić do normalności z przed ciąży, wyrzuty sumienia wcale nie muszą się pojawić, a całe zajście często jest wymazywane z pamięci

Gość gość
dokładnie, jestem przykładem na to że wyrzuty sumienia nigdy się nie pojawiły...choć minęło już dobrych kilkanaście lat, nadal uważam że to była wówczas najlepsza a może jedyna słuszna decyzja

u mnie ponad rok ale ani dnia nie żałowałam, fakt jak gospodarka hormonalna wracała do normy miałam jakieś wątpliwości, ale teraz to była najlepsza decyzja jaką mogłam wtedy podjąć

Gość gość
Nie przesadzacie trochę to życie tej dziewczyny i ona zrobi co będzie uważała w tej chwili za słuszne dla siebie ,nie każdy ma cos takiego jak sumienie nie w każdej sytuacji .Nie będę owijała że ja tez z tych co raczej by nie przeżywały ,ja chciałam usunąć natura zdecydowała za mnie i nie poczułam ani krzty żalu .

Gość gość
up

Gość wdowa matka
Miałam 20 lat i nie pracowałam bo nie musiałam. Po śmierci męża musiałam płacić kredyt za mieszkanie za działkę, czynsz oplaty i do tego utrzymać bliźniaki. Życzliwi mówili że łatwiej mi będzie bez dzieci. Znajdę prace staje na nogi może znajdę kogoś. Bo gdzie znajdę prace w ciąży i to bliźniaczej. I kto mnie potem będzie chciał z dwójka dzieci. Niby logiczne. Ale nie mogłabym. Akurat wam uwierzę ze nie macie wyrzutów. Idź zabij jakieś dziecko na placu zabaw i nie miej wyrzutów. To takie samo dziecko tylko mniejsze i nie rozumie co się dzieje. Jak można zabić takie maleństwo? Takiego małego skarba? No jak. Dziwie się tym bardziej ze niby nie żałują te które juz po tym maja dzieci, może je też zabijcie. Też przecież były zarodkami, płodami to nie dziecko tylko płód. Pomyślcie o tym z tej strony.

Gość gość
No chyba twoje dzieci jakąś rentę po ojcu dostały !Po za tym jestes chyba glupia bo porównujesz dziecko chodzace ,gadające to płodu które usuwane nawet jeszcze nie ma określonej plci.Nie ja bym nie miała wyrzutów i nikt mi ich nie w mówi, takim rozczulaniem nad dzieciakami nieda ich nie nakarmić,ani wykształcić.

Gość gość
płeć jest określona w chwili zaplodnienia tylko widoczna jest w około 20tygodniu. Doksztalc się. Dziecko to dziecko niezależnie od tego czy ma trzy lata czy od trzech tygodni jest w lonie matki. Nie wam decydować o życiu nowego małego człowieka. Feministki się znalazły.

Gość gość
No o to chodźi ze nie wiesz co tam masz jakiej płci i o to mi chodźi ja się dokształce ale twoja błyskotliwa inteligencja w szybkim kapowaniu niestety uleciala .

Gość wdowa matka
Tak dostały po urodzeniu i udowodnieniu ze są to dzieci męża. W czasie ciąży nie miały renty przecież. Poza tym ich renta to równowartość raty mieszkaniowej.

Gość gość
Na szczęście są kobiety które od chwili zapłodnienia nie ochają i Achaja na dzieciątkiem w łonie bo inaczej byś widziała setki wyciągniętych łapek ,ciekawe tylko czy twoja łapka sięgnęła by do portfela.

Gość gość
Nie wiesz co masz. Wiesz!! Masz dziecko swoje własne!! Które będzie podobne do ciebie i mówić do ciebie mamo tylko za jakiś czas

Gość gość
Nikt tu nie mówi o ochaniu i achaniu tylko szacunku do życia. Widzę poza tym ty blyskotliwa istoto ze mylisz mnie z wdowa matka. Nie to nie ja:)

Gość gość
Tak jasne wdowo co ty musiałas udowadniać ,skoro bylas żoną nochyba ze tylko partnerką .

Gość gość
Wcale cie myle .

Gość wdowa matka
Musiałam gdyż rodzina męża poddała to w wątpliwość co zostało wykorzystane, państwo tak chętnie nie daje rent. Jak ma się czego czepic to się czepia

Gość gość
No dobrze napisałas szacunek do życia ,ale co to życie maja niektóre dzieci ,a ze są tylko dziećmi to niewiele mogą.

Gość gość
I to ze niewiele mogą to powód by nie szanować ich życia? Maja je od tej chwili w której było wam tak super dobrze. Dlaczego im je zabierać? Co takiego są winne by karać je w ten sposób?