Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

awantura o miejsce dla dziecka w pociągu

Polecane posty

Gość gość
Nie kumasz tlumoku ze w tlk sa miejscowki bezplatne? Jezdzie z dzieckiem pociagiem co 2 tygodnie i chyba wiem co mam napisane na bilecie. Nie bedzie stekac jak baran chociaz gowno wie. Wyrazie mam napisane na bezplatnych biletach wagona taki miejsce srakie. Jezeli wg ciebie to nie miejscowka to co to jest?

Gość gość
W TLK na bilecie są oznaczone miejsca ale nie są to konkretne miejscowki jeśli nie ma doplaty. I można się klocic a i tak się nie wygra. Pracuje na kolei. Dziecko do 4 lat ma 100% zniżki ale jeśli rodzic nie doplaci za miejscowke to, o ile nie ma wolnych miejsc, musi trzymać dziecko na kolanach. Jeśli ma doplate do miejscowki dla dziecka to może domagać się opuszczenia tego miejsca przez osobę, która tam siedzi. W innym wypadku takiego prawa nie ma.

Gość gość
A w ktorej spolce pracujesz? I co to jest jezelu jie miejscowka na ktora nikt sie nie zglosi na danym odcinku bo zwyczajnie po sprzedaniu jej do bezplatnego biletu nie ma jej w systemie i nikt jej nie sprzeda na danym odcinku. Tak sie sklada ze ja tez pracuje na kolei. Nie w ic ale w innej spolce. Mam kwartalna sieciowke i zawsze jak kade pociagiem tlk to ide do pop-u i biore bezplatna miejscowke dla siebie. I nadal twierdzisz ze sa platne? A ffacet ktory miejscowki wcale nie mial mial praeo tam siedziec skoro kobieta miala zarezerwowane to miejsce?

Gość gość
o kutfa ale walka :O Autorko zrób zdjęcie biletów (swojego i dziecka), wstaw je nam tutaj oraz wyślij je z mailem do "sieci" pociągów którymi jechałaś z opisaną sytuacją i z zapytaniem kto miał rację a następnie nam ja tu wstaw ok? Najlepiej w formie print screena to wtedy będziemy widzieć, ze ktoś oficjalnie z ich maila odpisał.

Gość gość
Autorka póki co nie wyjasnila czy miala wykupiona miejscowke oddzielnie dla siebie i oddzielnie dla dziecka. Cos chyba nasxiemniala i uciekla

Gość gość
Kiedy mialam 12 lat wracalam ze szpitala. Ręka w gipsie druga w nandazach.. I nogi mocno obite. Na nosie blizba po szyciu... Starsza dewota kazala mi wstac :] na szczęście moja mama mnie obronila. Awantura sie zrobila na cały autobus.. Kierowca jak mnie Zobaczył kazal wysiąść tej wstretnej babie. Facet z jajami a takich teraz mało

Gość gość
23:07-jeśli tak rozumujesz jak piszesz, to się nie dziwię że nie ogarniasz

Gość gość
Niesmialo zauwaze, ze przytoczona tutaj ustawa nt. bezplatnych przejazdow dzieci do lat 4, o ile nie zajmuja osobnego miejsca dotyczy Komunikacji zbiorowej AUTOBUSOWEJ. Dyskusja dotyczy pociagow. Jesli jest miejscowka dla dziecka ze wskazaniem miejsca i wagonu, to dziecko mialo prawo na ty miejscu siedziec. A nie buc. Krzykaczom polecam czytanie ze zrozumieniem.

Gość gość
Hihi senator czy posel tez ma darmowy bilet. Czy to oznacza ze musi placic za miejscowke badz stac w pociagu?

Gość gość
poseł lub senator musi mieć miejscówkę by siedzieć :) teoretycznie w każdym pociągu są 2-3 wolne miejsca na wypadek W, ale co do zasady poseł i senator musi mieć tak samo jak dziecko bilet darmowy czy to miesięczny, czy kwartalny czy jednorazowy plus wydrukowaną miejscówkę, jak raz za miejscówki posłowie i senatorowie nie płacą ale np za miejsce sypialne owszem, przez 7 lat pracowałam w biurze poselskim i zamawiałam zarówno loty, jak i miejsca w pociągach i zawsze tak było że trzeba było mieć miejscówkę, która była bezpłatna :P

Gość gość
Nie 2-3 miejsca a 2-3 przedzialy sa wolne, bez rezerwacji. W ic eic miejscowki sa platne 12.5 i 16.5 w tlk w 2 klasie rezerwacja m8ejsca jest bezplatna.

Gość gość
Możesz napisać skargę bo konduktor powinien wezwać SOK. Na każdym dworcu mówią "Pociąg objęty jest CAŁKOWITĄ rezerwacją miejsc". Więc jak ktoś nie ma miejsca, może kupić na niego bilet, lecz nawet na bilecie jest poinformowany o konieczności stania. Gdy nie chce stać, nie powinien wsiadać do tego pociągu tylko pojechać następnym.

Gość gość1222
dokupując bilet dla dziecka do 4 lat otrzymuje się bilet z miejscówką dla dziecka, a wszystko to za okrągłe 0 zł. I jeśli nawet matka nie korzystała by z tego miejsca non stop to nikt nie ma prawa tam usiąść bo jest zarezerwowane.

Gość gość
straszne rzeczy! Napisz do Super Expressu albo Faktu! skandal. A tak na powaznie, nie moglas tego olac? Zatloczony pociag, a Ty akurat musisz dziecko posadzic, przeciez nie wazy 60kg to dziecko chyba moze na kolanach posiedziec. Ja bym nie miala z tym problemu i na sile domagala sie "bo mnie sie nalezy i juz". moja matka z mala siostra jezdzila w takim oto przedziale. To jest osobny przedzial na samym przodzie konduktor go otwiera jak pokazesz ze masz male dziecko. I siedzisz sobie tam sama. Chyba ze to byl bez prrzedzialow.tak czy siak czasem warto odpuscic.

Gość gość
wkurza mnie takie podejscie miejsca w tlk nie sa bezplatne w ogole nic nie jest bezplatne wszyscy pasazerowie zrzucaja sie na ten bilet dziecko nie ma biletu jedzie za DARMO wiem ze prawo mowi ze ma miejsce ale koszty tych miesc ponosi cale spoleczenstwo a nie kazdy ma dzieci wiec nie rozumiem dlaczego wszyscy sie na to zrzucamy a matki jeszcze sie czepiaja ze male dziecko jechalo na kolanach zamiast docenic to ze poniosly polowe kosztow jak chcesz jezdzic bez dzieci na kolanach to proste-nie miej dzieci

Gość gość
23,53. Z takim mysleniem jak twoje, to idąc za ciosem, zrób eutanazje twoim rodzicom lub dziadkom, bo cale spoleczenstwo zrzuca sie na ich emerytury, np ja i maz - z naszych skladek idzie na emeryture dla twojej matki, a nie na nasze emerytury, mnie sie to nie podoba, wiec ja zlikwiduj eutanazją. A i jeszcze, jesli ktokolwiek z twojego otoczenia byl bezrobotny i korzystal z zasilku, to tez spoleczenstwo dawalo na to kase ze swoich podatkow, to znaczy ze zamiast brac zasilek i zerowac na innych powinien albo od razu isc do drugiej roboty albo rzucic sie z mostu,no bo jak to, zdzierac kase ze spoleczenstwa! Wstyd!

Gość gość
Dobrze zrobił, jebać matki z dziećmi na 100%