Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ally M

34 lata...czas pogodzic sie z samotnoscia

Polecane posty

Gość Ally M
Mi się wydaje, że macie kobiety zbyt wysokie wymagania. ''kobieta myśląca o poważnym związku, nie zwiąże się z facetem który nie dorobił się własnego lokum i który ma kiepską robotę na czarno, albo na śmieciowych umowach Jego osobowość, wszystkie zalety etc to zbyt mało. Ja dlatego nawet nie zabieram się za szukanie kobiety : ) Nie żebym uważał że wszystkie sa materialistkami, bo to byłoby dziecinne, po prostu Wy (ogólnie kobiety 30+) chcecie od razu przeskoczyć do tego etapu, w którym już wszystko jest i pozostaje tylko żeniaczka i rodzić dzieci heh : )'' To jest tylko moje osobiste zdanie ale jesli kobieta chce miec dzieci to na pewno wolalaby je miec przed 30stka a co za tym idzie jej partner powinien juz miec ustabilizowana sytuacje materialna. Kiedy kobieta ma rodzic dzieci, po 40tce kiedy juz sie dorobi mieszkania z mezem/partnerem? Nie sadze aby chodzilo tu o pojscie na latwizne, kobiety maja znacznie trudniejsze zadanie, szczegolnie w dzisiejszych czasach kiedy musimy pracowac rownie wydajnie jak mezczyzni aby utrzymac sie na rynku pracy. Ja bylam z facetem bez kasy (byl nawet na minusie, rodzice splacali jego kredyt na jakies instrumenty muzyczne, facet mial ponad 32 lata i to ten mnie zostawil dla cycastej) i to bylo okropne. Mimo to bylabym z nim gdyby mnie nie zostawil bo mial jakies tam zalety i wmowilam sobie ze kasa nie ma znaczenia. Teraz nie popelnie tego bledu, nigdy wiecej, nie ma co sie zalowac tych bez kasy. Jesli ja jestem w stanie zarobic to facet tym bardziej powinien i nie wierze w zadne wymowki. Ten nieudacznik mial ich mnostwo a jemu po prostu nie chcialo sie rano wstawac albo wieczorem wolal ogladac mecz niz pojsc do pracy. Ja harowalam w sobote rano a on mi wysylal sms o 11ej rano mowiac ze wlasnie wstal i chyba juz za pozno aby pojsc na silownie. Chyba mnie cos wtedy p*****lnelo za przeproszeniem w glowe, ze ja wogole z takim idiota sie spotykalam. Wstyd, wstyd...

Gość Ally M
''Ty, Autorko, tylko wmawiasz sobie, że te cycki są prawdziwym powodem, bo to łatwiej zaakceptować, a prawdziwe powody są zupełnie gdzie indziej.'' W tym przypadku akurat chodzilo w duzej mierze o wyglad, ja nie bylam w jego typie o czym on mi powiedzial. Ta cycasta byla jak najbardziej, nawet mi powiedzial, ze wpadla mu w oko od pierwszego momentu kiedy ja zobaczyl ale ona miala wtedy chlopaka a on mnie akurat poznal wiec tak sie ze mna spotykal. Ten drugi facet ktory wybral bogata byl nieco dziwny i podejrzewam, ze on szukal kogos kto pomoze mu osiagnac finansowy status znacznie szybciej niz by to sie stalo ze mna. Ja wciaz nie dorownuje finansowo jego obecnej dziewczynie ale przez te kilka lat ktore z nia jest kontaktowal sie ze mna i raz sie przyznal, ze zaluje....nie byl z nia wcale szczesliwy. Bylam w nim jednym bardzo zakochana, bardzo, nie potrafilam z nikim innym sie spotykac przez kilka lat, zlamal mi serce i tak naprawde guzik go to obeszlo. Teraz ciesze sie, ze to nie wyszlo, on by mnie jeszcze bardziej skrzywdzil gdyby ze mna zostal.

Gość gość
No to może chociaż bogatą się stań jeśli nie możesz być piękna! No wiesz do bogactwa tak samo trudno dojść jak do piękna. Za kasę to się po obstrzykujesz zoperujesz nochala i będziesz Doda czy tam Trzebiatowska. Dąż do fortuny i zrób sobie dziecko-o nic tak nie motywuje jak dziecko Przy dziecku nauczysz się wielu dobrych rzeczy! Głowa do góry jeszcze będzie dobrze!

Gość Ally M
Po drodze do pracy patrze na pary dookola siebie, wszyscy tacy zakochani, czasem starsi wiekiem ale wciaz trzymajacy sie za rece...I widze siebie za nastepne 10 lat...siedzaca przed kompem na kafe zakladajaca nowy topik '44 lata...' Patrzac na te pary dostrzegam glownie wyglad kobiet: smukle i niewysokie maja najwieksze branie w moim nieoficjalnym rankingu. Faceci rzadko sa atrakcyjni, to znaczy zwykle maja jakas tam nadwage, nie maja wlosow, czasem sa nizsi...ale babeczki sa zawsze zadbane i szczuple. Jutro poniedzialek..obserwacji ciag dalszy nastapi;-)

Gość Ally M
''No to może chociaż bogatą się stań jeśli nie możesz być piękna!'' ha ha ha, dokladnie do tego samego wniosku dochodze coraz czesciej. Jesli mi sie facet trafi to bedzie lecial na moja kase, oskubie mnie do ostatniej zlotowki i zostawi na lodzie. Nieeee, to juz wole byc bogata i samotna. Samotnosc w bogactwie znacznie latwiej sie znosi;-)

Gość gość
Jak na 34 lata to chyba jesteś słabo zdeklarowana na tego mężczyznę którego tak poszukujesz? Wnioskuję po Twoich wypowiedziach. Inaczej porzuciłabyś nieśmiałość i przede wszystkim wiedziałabyś kogo szukasz...

Gość gość
Przepraszam że nie czytałam wszystkich Twoich postów, ale czy kiedykolwiek zastanawiałaś się nad cechami charakteru jakie powinien posiadać przyszły wybranek, również w kontekście jego szczęścia z Tobą?

Gość gość
Napisz jeszcze że nie szukasz w internecie bo tutaj same zboczki i nienormalni oraz że nie wychodzisz nigdzie bo nie masz z kim. A ciekawe o czym rozmawiasz z facetem a randce. Obnażasz swoje wady zapewne.

Gość Ally M
''Inaczej porzuciłabyś nieśmiałość i przede wszystkim wiedziałabyś kogo szukasz...'' Szukam kogos kto bylby moim partnerem, kto mialby podobne cele, kogos kto tak jak ja jest uczciwy i lojalny. Tak malo a tak wiele.... Niesmialosci i niepewnosci siebie nie da sie tak po prostu porzucic, probuje kazdego dnia ale dopada mnie za kazdym razem i chce sie zapasc pod ziemie kiedy kolega w pracy mi mowi, ze ladnie wygladam albo inny jak ostatnio przyszedl sie przywitac bo wlasnie wrocil do kraju. On chyba mnie lubi, ale on totalnie mi nie odpowiada i zanim sie posypa gromy powiem, ze on nie ma poczucia humoru, zero, nada...no ja nie moge z kims z kim nie nadaje na tej samej fali:-(

Gość Ally M
''Przepraszam że nie czytałam wszystkich Twoich postów, ale czy kiedykolwiek zastanawiałaś się nad cechami charakteru jakie powinien posiadać przyszły wybranek, również w kontekście jego szczęścia z Tobą?'' Nie szkodzi, to nie jest dluga ani skomplikowana historia:-) Facet, ktorego potrzebuje to ktos kto z natury jest spokojny, uczciwy i lojalny ale nie kompletna ciapa bo ja nie jestem kompletna ciapa i taka osoba dzialalaby mi na nerwy. Poczucie humoru musi byc podobne bo inaczej nic z tego nie bedzie. Nie chce cwaniaka ani kombinatora, znalam takich i nie i juz.

Gość gość
TYlko czasem niech ci nie przyjdzie go głowy na pytanie faceta ,,kogo szukasz?" odpowiedzieć że szukasz kogoś uczciwego i lojalnego jak ty-bo na bank weźmie cie za desperatkę i wykorzysta!

Gość Ally M
Poznalam wielu panow przez internet, niektorzy byli dziwni i zboczki z cala pewnoscia;) Byli tez normalni ale albo ja im sie nie podobalam albo byli dla mnie za niscy albo nie nadawalismy na tej samej fali. Wolalabym nie uzywac netu do spotkania kogos. Wychodzenie odpada bo naprawde nie mam z kim. Licze na cud.... O czym rozmawiam na randkach? O wszystkim, ale na pewno nie o moich wadach! Orientuje sie dosc dobrze wtym co sie dzieje na swiecie i dlaczego, jest o czym ze mna rozmawiac;-)

Gość Ally M
''TYlko czasem niech ci nie przyjdzie go głowy na pytanie faceta ,,kogo szukasz?" odpowiedzieć że szukasz kogoś uczciwego i lojalnego jak ty-bo na bank weźmie cie za desperatkę i wykorzysta!'' To jest bardzo dobra rada, nie zapomne i dziekuje:-)

Gość Ally M
Zmykam spac bo jutro wstaje wczesnie do pracy:-( Odezwe sie znowu wkrotce. Dobranoc:-)

Gość gość
Czyli powinien być operatywny mieć silną aczkolwiek spokojną osobowość mieć podobne do Twojego poczucie humoru i powinien wiedzieć po co i na jakim świecie żyje. Powinnaś być sprytniejsza i nie przekreślać internetu!

Gość gość
Ok dobranoc Ja też zmykam . Idę się trochę wzbogacić;)

Gość gość
34 lata żyjesz i nie wiesz że 100 % owa uczciwość i lojalność nie istnieją?

Gość 37 latka
Istnieje 100% - owa uczciwość i lojalność u najbliższych i przyjaciół :)

Gość gość
nikomu nie mozna wierzyc

Gość 37 latka
gość z wczoraj Własnej matce też nie wierzysz ? Czy sam sobie nie wierzysz ? Smutne jest takie życie kiedy nie mamy komu w 100% zaufać... Takie czasy... wirtualne :( Każdy udaje kogoś innego.

Gość gość1980
Nie jestem sama, ale cholernie samotna. Źle mi z tym :(

Gość gość
nie jesteś sama ale jesteś samotna? tzn?

Gość gość1980
Nie jestem sama- mam wielu znajomych. Ale samotna - po prostu.

Gość gość
Na moim przykładzie mogę stwierdzić, że wszystkie blokady w kontaktach z facetami wynikały z mojej przesadnej ostrożności i własnych kompleksów. Przełamałam się, tzn doszłam do wniosku, że w ten sposób napewno nigdy nikogo nie poznam. Dzięki temu od paru lat jestem szczęśliwa, a myślałam, że przed 30ką będzie ciężko kogoś spotkać ą trzeba szukać tego diamentu wśród sterty szkiełek :-)

Kurde, ale to, co o nas mówią - przesadne wymagania, materializm itp. - to jednak prawda. Sorry, ale nie zainteresuję się facetem, który mi się fizycznie nie podoba (a jestem estetką, więc...) albo który jest na niższym poziomie materialnym i życiowym ode mnie, bo zwyczajnie mnie to odrzuca. I nawet nie jest to kalkulacja na poziomie "opłaca się - nie opłaca" ale na totalnie pierwotnym, zupełnie nie zwrócę na takiego faceta uwagi. Bo jeśli ja mogłam, nie mając żadnego dobrego startu (osiągnąć pozycję zawodową o której marzyłam, kupić mieszkanie itp.) to on też może - a w końcu to facet, podobno kobiety mniej chętnie są przyjmowane do pracy, mniej zarabiają... A jednak ja mogłam - dlaczego mam mieć kogoś, kto nie potrafi? Ale druga strona medalu jest taka, że faktycznie zgadzam się z tematem - jeśli tak podchodzimy do rzeczy, to pora pogodzić się z samotnością. Albo mamy swoje wymagania i bierzemy pod uwagę, że nikt im nie sprosta, a więc się z tym godzimy (mój przykład) albo nie i szukamy poniżej swojego poziomu (czego nigdy nie zrobię). Zaczynam doceniać fakt, że w sumie nigdy w życiu nie czułam potrzeby związku... Kobietkom potrzebującym partnera musi być o wiele trudniej :(

Gość gość
Nie odczuwasz takiej potrzeby... A przytulanie? Jakieś pozytywne uczucia... Nie chcesz tego wszystkiego dostać?

Gość gość1980
Ja gdzieś w głębi chcę... Na zewnątrz tego nie okazuję. Może to źle? Może to właśnie tutaj jest mój błąd?

Gość gość
Chodzi o to, żeby siebie nie oszukiwać, bo co to da? Ja też musiałam sobie uświadomić, co czuję i czego naprawdę chcę. A potem wszystko się ułożyło :-)

Gość gość
Tylko kiedy nastąpi to potem....