Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ally M

34 lata...czas pogodzic sie z samotnoscia

Polecane posty

Gość gość
''2. Poznałam go przez neta w wieku 30 lat, jest do dziś i bardzo go kocham.'' Gratuluje Twoja historia brzmi bardzo pozytywnie. Dlatego co jakiś czas piszę o sobie na forum, bo też to przeżywałam co Ty i wiele innych forumowiczek. Też mi się wydawało, że zawsze będę sama. Też znajomi byli zdziwieni, że taka fajna jestem, a ciągle sama. Też myśleli, że mam wysokie wymagania, a to oczywiście nieprawda. I jeszcze jedno. Gdybym mojego obecnego faceta poznała 5 lat wcześniej, być może byśmy wogóle na siebie nie zwrócili uwagi. On lubił imprezować, ja raczej nie. A teraz właśnie wróciliśmy ze spaceru:) wcześniej zjedliśmy obiadek przeze mnie przygotowany. Cieszy mnie to, że mogę coś przygotować dla nas. Nie poddawaj się. Próbuj dalej.

Gość gośćuHeh
Ally, jak to ma być facet z pracy, to polecam Johnego Cage, fajny jest.

Gość lanser
ty umiesz wychowac. zrobilas z kota postrach wszystkich gosci :D dlaczego nie mozna u tych z tylu ? ja na zime obcinam tzn. wetery6narz i z tylu tez mu obcina, wiem ze trzeba umiec sa takie specjalne nozyczki. ja i tak czesto z nim chodze do veta wiec moze mu obcinac to nie problem ale musi miec pazury bo inaczej z drzew bedzie spadal a i czyms sie bronic musi. caly dzien siedzi na zew. tylko od jesieni do wiosny nie wychodzi.

Gość szyyyyyyyyyyyyy
nie zrobilam z niego postrachu:P on ma swoj rozum:D ja szczulam nim tylko brata:D ja bym w ogole mu nie obcinala pazurow gdyby korzystal z drapaka, bo to jest okaleczanie kota, no, ale musze mu koniuszki obcinac, zeby mu w opuszki nie wrastaly. to nie sa nozyczki tylko cazki:P kot wychodzacy wiadomo, ze musi miec pazury do obrony ostre ja zyleta no i ma gdzie je scierac, wiec mu nie wrastaja:P u tylnych lap pazury nie wrastaja i sa kotu bardzo potrzebne do skokow, naskokow, wyhamowan jak sie rozpedzi, wiec naprawde nie wolno tego robic. zmien weta, bo masz jakiegos niedouczonego:D

Gość lanser
brat sie powinien wziac za wychowanie najpierw ciebei a pozniej kota :D na dobry poczatek po dwa klapsy i obcinanie paznokci i pazorow. moj ma pazury a i tak nie moze nigdy zebrac zakretow i sie obija o wszystko. dobrze wiedziec to tym bardzije bede mu obcinal zima bo od kiedy ma w miare zdrowe poduszki to wskakuje na lodowke i chodzi po meblach u gory a to ofira losu i kwestia czasu jest az spadnie gdy zasnie.

Gość lanser
pazurów milo byc :O

Gość szyyyyyyyyyyyyy
a ty taki wychowany bez klapsow:D ja nie wiem jak mozna do weta jezdzic na obcinanie pazurow co 2 tyg.:Dno, chyba, ze sie boisz wlasnego kota:D ja nie mam czasu. raz mialam problem jak mnie dluzej nie bylo, bo on nikomu nie da sobie obciac poza mna. jeden pazur mu wrosl w opuszek :O byl spuchniety i ropien sie zrobil. obcielam posrodku, a ten wrosniety wyrwalam, darl sie jak opetany:D, ale sie nie rzucal:Ppotem oklady masc i po kilku dniach bylo ok.

Gość lanser
on mu tak obcina ze nie ma koniecznosci co dwa bo znacznie dluzej rosna. dziwne ze sobei tego pazura nie starł widać tak mysli logicznie jak włascicielka :P nie boje sie sama pisalas ze trzeba umiec nie mam cazek itd. moj kot mnie nie drapie nie warczy na mnie etc. jak go wkurzam to zlapie mnie lekko zebami ale to tylko w zabawie. jzu pisalem ze gdyby na mnie warczal drapal etc. to by spal na strychu., a przypomnialo mi sie ma taka paste na kamien nazebny denti cos tam tego bardoz nie lubi bo jest lepkie wtedy sie wyrywa i probuje drapac ale to juz ostatecznosc jak nie zdazy sie schowac za lozko. zreszta teraz daje mu na lape i sam sobie to jezykiem aplikuje. jak dostaje zastrzyki etc. nigdy nei drapie gryzie czy cos ogolnie to cichy i spokojny kot.

Gość szyyyyyyyyyyyyy
no nie mogl zetrzec, bo nie drapie:P pisalam przeciez:D no to ciekawe jak ten wet mu obcina te pazury, pewnie az do tego rozowego :O a to niebezpieczne.chyba, ze skoro jest wychodzacy to sobie sciera i nie ma potrzeby tak czesto obcinac. btw. a co z tym twoim pierwszym madrym psem, ktorego juz jie masz?

Gość lanser
no wiem ze p[isalas dlatego napisalem ze jak mu sie wrastal to mogl sobie zetrzec.tez pisalem ze ma obcinane na zime jak nie wychodzi. zima go nie wypuszczam bo raz ze nie lubi zimna a dwa ze nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego :D no pokazywal dokad sie obcina jak raz bylem i gdzie nacisnac aby sie wysynely na wypadek gdybym sam chcial ale on dlugo chorowal wiec czesto veta odwiedza wiec nie bylo potrzby abym mu sam obcinal. raz mu obcialem jeden taki boczny bo jakos dziwnei mu rosnei zawsze nie wrasta sie w opuszki ale tak dziwnie zawija i go boli chyba przynajmniej nie daje sie tam dotykac wiec zdarzalo mi sie mu o obcinac. wet mowil cos aby mu moczyc ale powiem szczerze ze mi sie nie chce i wole go obciac :P uspilem go tzn. vet go uspil. byl nie do wyleczenia a byl naprawde super madry i posluszny mimo ze przyszedl do mnie jak jzu byl dorosly.

Gość lanser
dobranoc 🖐️

Gość gość
dobranoc

Gość gość
dlaczego zaśmiecanie czyjś wątek gadaniem o kotach?! Brak wychowania!

Gość gość
misio1 x x x misio1: " A czy to przypadkiem nie ten bóg spalił żywcem wszystkich mieszkańców Sodomy ?" x x x Bóg zniszczył miasta Sodomy i Gomory. Również zesłał potop na całą ziemię ocalając jedynie dobrych ludzi, którzy Go słuchali czyli - Noego z rodziną/ Dlaczego? Dlatego, że jest Bogiem, który za dobro wynagradza a za zło każe. Uniwersalna zasada dla każdego z nas. Za zło każe śmiercią bo jest Stwórcą każdego stworzenia na ziemi i to jest prawo Boga -daje życie i odbiera. x x x misio1: "Oryginalne przykazania są jedynie "wskazaniem kierunku", a nie jednoznacznie narzuconym prawem." x x x Są niezmienne wg naszych ludzkich zmiennych i pokręconych umysłów. X przykazań jest niezmienne od 2 tys lat. I tych wartości mamy się trzymać aby mieć życie wieczne. x x x misio1: "Dlatego twórca tych przykazań, przewidział możliwość pokuty i zmazania grzechów." x x x Owszem, zgadzam się - ale o ile dostaniemy taką możliwość - od Boga. x x x misio1: "Niedoskonałość jest cechą naturalną człowieka i życia na ziemi." x x x Owszem. Dlatego też idąc w kierunku życia wiecznego już tu na ziemi mamy wg X przykazań właśnie doskonalić swoją duszę byśmy mogli wejść do raju - aby była piękna - na wieczność :) x x x misio1: "Stosowanie "doskonałego" prawa do niedoskonałej rzeczywistości, przynosi więcej szkody niż pożytku." x x x Ehm... że jak? Gdyby nie doskonałe prawo od Boga chroniące naszą godność i innych ludzi rozpełźlibyśmy moralnie jak dżdżownice - każdy wg innym kierunku. Oczywiście przede wszystkim na szkodę innych. Bo na egoizm nie lubimy odmawiać przyjemności. x x x misio1 "Twórca przewidział dla nas prawo do niedoskonałości, a fanatycy religijni, usiłują nas go pozbawić." x x x Jakie to Stwórca przewidział "prawo do niedoskonałości" ? x x x misio1: "Aborcja nie jest dobra i jej stosowanie powinno być mocno ograniczone, jednak w naszym ułomnym świecie "wolę" "wyskrobać" dziesięcioletnią ofiarę gwałtu ojczyma, niż kazać jej żyć z tym obciążeniem do końca dni jej pisanych smutas.gif ." x x x 10 latka nie jest kobietą bo nie ma okresu - misio1 - wybaczam bo nie jesteś kobietą :) Prawo nie zabijaj obowiązuje w każdym przypadku. Nie ma w 10 przykazaniach wyjątku do zabijania poczętego człowieka z gwałtu - wyjściem jest oddanie do adopcji. Nawet chore. Wówczas życie człowieka jest chronione prawem "nie zabijaj" x x x misio1: "Modlić się za mnie nie musisz smiech.gif . Podobno kilka osób robi to codziennie usmiech.gif . Widocznie uważają, że moje życie jest coś warte usmiech.gif . " x x x Owszem Twoje życie jak i każdego innego człowieka jest wartością tu na ziemi a dla Boga jest bezcenne bo tym życiem tutaj dostajesz przepustkę do życia wiecznego - do Raju Boga.

Gość Ally M
Callanetics jeszcze nie probowalam (w ten weekend sobie obiecuje!) ale schudlam jednak, juz nie waze 72kg, sprawdzilam dzisiaj i jest juz prawie 3kg mniej, huuuuura! W sumie jem wszystko ale z umiarem i nie jem wieczorami, niestety w weekendy sie nie udaje, podjadam nawet o 20ej:( Ale waga jakos sie trzyma, jeszcze tak kilka kilogramkow;-) Przynajmniej moge teraz ładnie sie ubrac, w jasniejsze kolory. Zauwazylam, ze faceci sie na mnie gapia czasem ale ja wciaz nie mam odwagi odwzajemnic usmiechu czy dluzszego spojrzenia, wciaz spuszczam wzrok i to natychmiast. Zaczynam chyba wszedzie widziec potencjalnych psychopatow, ha ha ha;-)

Gość Ally M
''Myślisz, że to przez wygląd? Przyszedł dzisiaj do mnie do firmy pasztet, lat 20, obrączka na palcu.'' Ha ha ha ha, szczesciara! Nie mam ogromnych tych bioder, na pewno mniejsze niz 100cm:-) Tylko tak patrze na niektore aktorki czy piosenkarki i mysle sobie: wow! jak pieknie ta suknia wyglada przy tych waskich biodrach. Moze jesli uda mi sie schudnac nastepne 5kg moj wyglad mnie bardziej usatysfakcjonuje. Wiem, ze nie wygladam najgorzej, po prostu jestem przecietna - makijaz i farby do wlosow zostaly stworzone dla takich kobiet jak ja;-)

Gość Ally M
''I jeszcze jedno. Gdybym mojego obecnego faceta poznała 5 lat wcześniej, być może byśmy wogóle na siebie nie zwrócili uwagi. On lubił imprezować, ja raczej nie'' Ten kawalek daje mi nadzieje, moze ten na ktorego czekam wlasnie skonczyl szalec i ma ochote sie ustatkowac;) Tylko jak ja go poznam...ktos zalozyl temat z pytaniem czy po 30tce pozostaje juz tylko internet do poznawania przyszlego partnera. Tez sie zastanawiam bo po drodze do pracy nie mam odwagi odwzajemniac usmiechy czy spojrzenia.

Gość gośćHeeh
Facet z internetu? Jeśli facet ma internet to zna portale randkowe i babskie fora jak to. Gwarantuje, że po poczytaniu piszących tu kobiet i randkowiczek facet dostanie na Was alergię. Wiem to po sobie heh.

Gość Też mam 34 lata
To jak pogodzić się z samotnością? Dopiero teraz zaczyna mi doskwierać:( wcześniej tego nie zauważałam.

Gość gośćHeeh
Nie musisz się z nią godzić, walcz z nią. Robisz coś w tym kierunku żeby kogoś poznać?

Gość Też mam 34 lata
W sumie to nie:( Nawet nie wiem co powinnam robić... Niezbyt łatwo nawiązuję znajomości, niestety:(

Gość Też mam 34 lata
Zaczyna mi być źle samej:(

Gość gośćHeeh
Możesz się zapisać na jakiś kurs, w którym są też faceci. Na fitness gdzie jest też siłownia dla facetów. Albo chodź na spacery i siadaj samotnie na ławce, może ktoś się dosiądzie i zaczepi? A najlepiej to weź kobieto ugotuj coś dobrego, żeby zapach był na pół miasta. : )

Gość Też mam 34 lata
Z tym nawiązywaniem znajomości to jest tak, że nie podejdę, nie zagadam do kogoś obcego... Chyba mam doła wakacyjno przed urlopowego.

Gość Też mam 34 lata
Gotuję tak często... Nie działa:P Chyba jednak nie sprawdza się, że przez żoładek do serca.

Gość gośćHeeh
Doły najlepiej ukrywać, bo smutna kobieta nie jest atrakcyjna (facet też). Twarda bądź.

Gość Też mam 34 lata
Myślisz, że samotne siadanie na ławce w parku to dobry pomysł? :P

Gość gośćHeeh
Uwierz mi, że przez żołądek do serca sprawdza się doskonale : ) Ja coraz częściej przyłapuje się na tym, że przed snem ciągle rozmyślam o jedzeniu. Nawet śni mi się ono Faceci w pewnym wieku już tak mają : )

Gość Też mam 34 lata
Jesteś facetem? W jakim wieku? Ciekawe o jakim jedzeniu tak rozmyślasz?

Gość gośćHeeh
Nie wiem czy siadanie w parku samotnie to dobry pomysł, ale na pewno lepszy niż nie robienie nic : )