Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na skraju załamania

I co ja mam zrobić? usunąć ciążę?

Polecane posty

Gość gość
Tak w ciazy lezalam, spalam, chodzilam do kosmetyczki, wozilam sie autem z klima bo upal byl, na joge dla ciezarnych i jakos 20kg nie przytylam aha a drugim dzieckiem niania sie zajmowala. Ojej ale ze mnie paniusia! Smiac mi sie chce z nieudolnosci niektorych

Gość gość
ale czy ty się smiejesz z tych których nie stac na twój styl zycia? Bawi cie to, że ktos ma gorzej?

Gość gość
nazywasz nieudolnoscia ldzi iedniejszych, kobiety, które np zostawil facet? To nieudolnosc wedlug ciebie? A przed Tusiem sie dzis pomodlilas, kleknelas i odmowilas paciorek? Chyba nie, ale zanim to zrobisz to pamietaj, ze spoleczesntwo sklada sie z takich jak ty co leza do gory dupa i pana ktory twoje gowno zabiera ci sprzed wrazliwego noska. Nie gardz innymi bo gdyby nie ci co pracowac musza to swoja kupe fiolkami nie pachnaca bys sama sprzatac musiala jak i pieluchy po dziecku nie zapominajac o jezdzeniu na mopie w pracy. Ktos musi to robic, gardz dalej tymi ludzmi w koncu to takie miastowe i z klasa pani Dulska:O

Gość gość
mieszkam w mieście jeśli o to chodzi. a praca jest na zadupiu :P i nie, nie zazdroszczę samochodu (bo niby co w nim zazdrościć?) i manikiurzystki też nie-szkoda kasy na takie badziewie a paznokcie można sobie samemu pomalować. albo baba jest obrotna albo są takie dziunie które by najchętniej leżały tylko i pachniały. Biedni wasi mężowie...

Gość gość
gość 1:26 świetna wypowiedź:) Ludzie zapominają, że tkwia w tzw łańcuchu społecznościowym i gdyby każdy miałby być wielce wykształcony to szambo ta pani od paznokci sama by opróżniała, a paznokietki też by sama malować musiała, nie wspominajac o zainstalowaniu samej sobie klimy w tym autku, którego ktoś może zazdrościć. W końcu robol to robił, a nie powinien narzekać, a zostać prawnikiem/lekarzem etc. A klimatyzacje pani sama by sobie w autku zrobiło, gówienko sama wywiozła i jeszcze paznokietki przycięła:D

Gość gość
to tylko swiadczy o tym ze obronczynie plodow sa mentalnie na poziomie gimnzjum. zreszta nie zdziwlabym sie jakby ta od kosmetyczki wpadla w wieku 18 lat. widac co priorytetem bylo dla niej: kosmetyczka i auto z kilmatyzacja:O I oto poziom obronczyn zarodkow.

Gość gość
No tak, grunt to sobie wszystko dobrze wytlumaczyc zamiast miec ambicje zeby sie lepiej i wygodniej zylo. Grunt to tkwic w tej samej matni ale upierac za kazdym razem i przekonywac ze obrotna i taka zaradna jestem. Jestesmy panami wlasnego losu. Ale czy to oznacza ze mozemy decydowac o tym czy przerwac ciaze czy nie? Ale wracajac do tematu ja bym nie usunela, nie umialabym. Ale to tylko gdybanie i na szczescie nie musze sie nad tym zastanawiac bo to mnie nie dotyczy.

Gość gość
Wielkie obrończynie aborcji nie zastanawiałyście się, że niektóre kobiety w ciąży MUSZĄ leżeć do góry dupą bo mają zagrożoną ciąże? O czym wy piszecie? Nie wiecie jak już argumentować swoje poglądy to najeżdżacie na ciężarne. Oto cała filozofia. Od zawsze było wiadome, że kobiety to wredne istotki, no ale aż tak? Hmm... A to czy ktoś jeździ do pracy rowerem, ma zrobione paznokietki etc to w tym wątku raczej są mało istotne.

Gość gość
Po co prowadzi cie ta dyskusje autorka nie zmieni swojej decyzji. Usunie i tak to się skończy. Zastanawiam się tylko czego szuka autorka na tym forum . Rozgrzeszenia ? Usprawiedliwienia ? Chce by ktoś ją przekonał ze dobrze robi ? Nie rozumiem

Gość gość
Na pewno szuka dziewczyn, które ją poprą.Myśli, że w ten sposób wygra z sumieniem.

Gość gość
do gość wczoraj Moja mama miała 3 małych dzieci . Zostawił ja mój ojciec. Po czasie spotkali się no i wyszłam ja . 4 dziecko. .. ojciec nalegał i jego matka CZYLI mojababcia by mam usunęła ciążę. Mama nie chciała. Ojciec odszedł na dobre . Mama została z 4 DZIECI. dobra ta twoja matka, ojciec nieodpowiedzialny a ona narodziła z nim aż tyle dzieci, co niektórym babom to jaja chłopa zasłaniała mózg

Gość gość
No tak .mnie mama nie usunęła i jestem. Cieszy mnie to bardzo ze podjęła taka a nie inną decyzję. A autorka cóż. ...niech zrobić co ze chce. My możemy radzić ale to ona musi podjąć decyzję. Ona będzie musiała z tym żyć to jej wybory i jej sumienie.

Gość gość
Autorka czy usunęła s ?

Gość iksinska
Litosci... rozne mozna miec priorytety, mozna nie byc gotowym na dziecko, ale zeby dla sylwetki... pytasz o rade to Ci powiem, ze jestem mama 8 miesiecznego łobuza, nie bylam gotowa, nie chcialam, chlopak sie bronil jak mogl, ale teraz wiem ze inaczej byc nie moglo. Mialam 22 lata jak urodzilam. No i nie jestem sama, to duzo zmienia, chociaz bylo ryzyko ze z maluchem zostaniemy sami. Ale przede wszystkim chcialam powiedziec, ze nie musi byc tak jak ktos w pierwszych postach krzyczal o rozstepach i wiszacych cyckach... Ja z czasu ciazy mam ZERO rozstepow, dwa powstaly na piersiach kiedy maly nagle zaczal przesypiac noce, ale juz ich prawie nie widac. Nie uzywalam ekstra kosmetykow, oliwka, balsam ziai, kosztuje to tyle co zwykly balsam. Pewnie mam dobre geny, ale widzisz - nie kazdej musi popekac wszedzie skora. A jesli chodzi o cala sylwetke - gdybym miala czas na cwiczenia (haha wymowki) to nie byloby juz pewnie roznicy, a tak to mam troche sadelka na brzuchu, nieduzo no i jest mniej jedrny niz wczesniej. Wiec nie musi byc tak ze na wieki wiekow bedziesz miala cialo matki polki, flakowate i poorane rozstpeami. Chociaz oczywiscie nie obiecam ci ze bedziesz miala tyle szczescia. Podejmij decyzje w zgodzie ze soba i pamietaj ze ta fasolka ma juz wszystko zeby stac sie Czlowiekiem, potrzebuje tylko czasu. Wiele osob czeka na adopcje niemowlecia...

Gość Pomoc fachowca
Jesteśmy zespołem ginekologów wspierającym kobiety w naturalnym przywracaniu cyklu miesiączkowego, za pomocą tabletek (Misoprostolu i Mifepristonu), które są powszechnie stosowane w krajach, gdzie takie zabiegi są legalne. Nasze zestawy pochodzą z dużej Holenderskiej hurtowni. MediZorg. Zabieg taki można z powodzeniem zastosować do 12 tygodnia ciąży. Leki są oryginalnie zablistrowane, mają długą datę ważności (2017 r.). Zawierają maksymalną dawkę substancji czynnej i nie zawierają domieszek innych substancji. Udane zabiegi tymi lekami szacuje się w Holandii na 97-98%. Dla wielu kobiet decyzja o przerwaniu ciąży nie należy do łatwych. Jeśli nie znasz zaufanych osób, z którymi mogłabyś przedyskutować opisywany tu sposób postępowania lub inne stosowane metody przerywania ciąży, możesz skontaktować się z nami, a odpowiemy dyskretnie na wszystkie Twoje pytania i udzielimy szczerych porad. Szczególnie młodym kobietom doradzamy rozmowę z rodzicami lub z inną dorosłą osobą, której mogą zaufać i z którą mogą porozmawiać o zaistniałej sytuacji. W celu dyskretnego szybkiego kontaktu napisz maila. Nasz ginekolog pomoże podjąć Ci właściwą decyzję. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące tej metody lub doświadczenia, którymi chciałabyś się podzielić po przeczytaniu poniżej zamieszczonych informacji, skontaktuj się z nami dyskretnie przez email: ginekologia@myway.com

Gość gość
koleżanko i co postanowaiłaś?

Gość gość na skraju załamania
ciążę już usunęłam. Nie żałuję

Gość gość
W ktorym tyg dokladnie to robilas?

Gość Werka 123
zabilas niewinna mala istotke

Gość gość
jak byś sie czuła gdybyś przypadkiem dowiedziała sie, ze twoja matka chciała ciebie usunąc? zbierała kase na "zabieg" pozyczała, kombinowała jak mogła ale lekarz stwierdził, że za pózno płod za duzy i jest ryzyko powikłan.prawda, że nie fajnie!!!!! sama powołałaś dzieciątko do życia, już jesteś matką ogarnij sie zobaczysz, ze sie ułoży

Gość gość
skonczcie gadac glupoty ja mam cialo jak przed ciaza a syn wazyl 4 kilo zero rozstepow nic trzeba dbac w czasie ciazy !!!