Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siedzę i ryczę BĘDZIE WOJNA

Polecane posty

Gość gość
Na ten czas czyli na jaki czas?!! Co na miesiąc na rok czy urlop biora na 5 czy 10 lat?! Bzdura i tyle

Gość gość
Rosja jak zaatakuje to Ukraine Gruzje oraz mołdawie a nie Polske, nie piszcie głupot

Gość gośćOdNorwegii
Moi rodzice moga wiąż pół roczny bezpłatny urlop, zaspokojona ciekawość?

Gość gość
akurat dzięki naszym super pseudo politykom, nie macie szans na wyjazd do Ameryki, tym bardziej Australii, Kanady z prostej przyczyny - uzyskanie wizy - nie chcą tam Polaczków i tak mają już ich dosyć. tak jesteśmy postrzegani na świecie, gdyby nie zapotrzebowanie na tanie woły robocze, do Unii też nie przyjętoby nas ! i tyle !

Gość gość
Ach pól roku, i twierdzisz że w tym czasie cos się zmieni? Od grudnia 2013 straszą wojną mamy sierpień czy Pl jest?-tak, wojne mamy-nie.

Gość mała kamilka
Przebierzmy się w czadory, nie pracujmy i udawajmy ciapatych to nam będą tyłki lizać i socjal płacić, bo przecież multi kulti i poprawność polityczna :D

Gość gość
ryczeć to my powinniśmy patrząc na to jak mordowani są chrześcijanie w iraku, i jak swiat udaje że problemu nie ma, watykan również

Gość gośćula
Bojana dziś Mam 29 lat jestem Bośniaczką z pochodzenia mieszkałam w Sarajewie i przeżyłam jego oblężenie nie macie pojęcia czym jest wojna. Stoję z mamą z baniaczkami po wodę i nagle huk znikąd pocisk moździerzowy leżę nic nie słyszę, pełno kurzu i ludzkie szczątki dokoła, a ci ludzie stali z nami w kolejce przed chwilą. Zimą ciągnęłam baniaki na saneczkach, a jak zabrakło dostaw, bo nas Serbowie odcięli to woziłam bryły lodu na sankach żeby było co pić wszystko byle nie chodzić do ujęcia wody przez aleję snajperów. Mycie to był luksus. Nieraz widziałam jak ludzie nagle padali na ulicy trafieni przez snajpera. Sama oberwałam raz w udo, miałam wtedy 8 lat. Widziałam też straszne rzeczy o których tutaj nie powiem. Nie wiecie co to wojna i obyście nie musieli się nigdy dowiedzieć. Tak lekko i sucho piszecie jak dziennikarze albo politycy na debacie. Piszecie o możliwościach, rzucacie nazwami, nazwiskami, a ja to przeszłam. Przeszłam to co wasi dziadkowie zupełnie jakbym się przeniosła w czasie. x x To była równie straszna wojna jak nasza II, pisałam o niej magisterke,więc wiem jakie inne rzeczy masz na mysli.

Gość gość
największą przysługę zrobiłby Putin swiatu, gdyby rakietki skierował na Watykan i rozpirzył tą mafię !

Gość gość
no tak kolejna sprawa irak/pakistan , ale to już wojna religijna

Gość gość
Napiszcie, jakie straszne rzeczy działy się w Bośni, co tu ukrywać ?

Gość gość
odnośnie iraku- na katolickim forum widziałam zdjecia dodane przez fundamentalistów, brak słów dzieci bez głów ludzie ukrzyzowani, gdzie zachód który tak sie tam wpierdalał tyle czasu, spierdolił bo bał sie scięcia?!

Gość gośćOdNorwegii
"Ach pól roku, i twierdzisz że w tym czasie cos się zmieni" zmieni albo nie zmieni,moich rodziców stac na urlop pół roczny nawet w tak drogiej Norwegii. I będą tutaj, bo ja się boję o nich. To moja najbliższa rodzina i jest dla mnie najważniejsza. Przeszkadza ci to?

Gość gość
Działo się to co na każdej wojnie, z ludzi wychodzi największe zło gwałty zbrodnie na oczach najbliższych.

Gość gość
ten jakiś zylinowski powiedział, że będzie 3 wojna światowa i Polska i inne kraje nabałtyckie znikną z powierzchni ziemi. Śniło mi się, jak leciały nagle samoloty i rzucały bomby, to była chwila a ja myślałam jak to będzie bolało i jak długo będzie trwało zanim umrę. i jak już miały spadać to się obudziłam. Wiem, że to jest zwierzchun tego co naprawdę nastąpi.... Szkoda mi tylko moich dzieci, że tak młodo umrą

Gość Bojana
Nie chcesz wiedzieć, po co ci to? taki smaczek, taki dreszczyk emocji tania sensacja i niezdrowa ciekawość tobą kierują, a ja mam te obrazy codziennie przed oczami. Codziennie widzę te okropieństwa to jest jak jakaś klątwa.

Gość gość
a ja k... wykupiłam biletu do pl na 29 sierpnia bo wracamy z Holandii do polski bo mężowi się upierdzieliło wracać i za nic w świecie nie da się przegadac do zostania w nl, na słowo wojna tylko się śmieje pustak jeden. a mamy malutką córeczkę...

Gość gośćOdNorwegii
Bojana nic tu nie pisz, bo nie ma sensu. Dla tych ludzi w większości to wojna istnieje tylko na obrazkach dlatego tak to bagatelizują. Bardzo współczuję przeżyć tobie i nie wyobrażam sobie nawet jakie straszne chwile przeżyłaś.

Gość gość
22.21 pusta debilko przecież napisała o rozerwanych ludziach i oberwaniu w nogę gdzie specjalnie jakiś skur/wysyn do niej celował, do ośmiolatki!!! resztę sobie wyobraź jara cię to psycholko?

Gość bojawiem wszystko
wydaje Wam się, że będzie wojna jaką znamy z historii? nie..będzie "wojna" gospodarcza..co brali od nas wezmą z chin i nie ucierpią

Gość gość
Ja nie mieszkam w Polsce wiec sie nie boje. Polska mnie nie obchodzi, nawet by mi zal nie bylo glupkow. Niech sobie Putin bierze i Ukraine i Polske. Mam to gdzies.

Gość gość
Kocham kiedy to kobiety wypowiadają się na tematy wojny. Bo jej się samoloty śniły... Ludzie, jaka wojna? Media robią sensację i wyciągają zdania z kontekstu. Na Ukrainie NIE MA, K**WA NIE MA wojny Rosyjsko-Ukraińskiej. Jest wojna domowa w której jedną stronę wspiera zasobami Rosja. Putin nie chce się narażać zachodowi wkraczając bezpośrednio. Działania te mają na celu utrzymanie Krymu w łapach Rosji. Dzieci wychowywać a wojnę zostawcie mężczyzną.

Gość gość
Przejeżdżałam przez Bosnie jadąc na wakacje. Do dziś w elewacjach są dziury po pociskach gruzy. KOSZMAR jak człowiek człowiekowi może zrobić cos takiego!

Gość gośćOdNorwegii
wojna ospodarcza taka straszna nie będzie, bo pierwsze trzeba by było Europie gaz odciąc. A kto zapłaci tyle Rosji za gaz? Chiny? no może, ale rurociągi Rosja musi zbudować, a to też kosztuje:P Nam, czyli Europie wojna gospodarcza z Rosją byłaby właśnie na rękę. Ale Rosja o tym wie i będzie dążyła do wywołania normalnej wojny.

Gość gość
Poza tym są takie organizacje jak NATO- które notabene powstało po to żeby móc przeciwstawić się agresji innych mocarstw i Unia Europejska- która powstała żeby przeciwstawić się agresji gospodarczej innych mocarstw. Porwanie się na strategicznego członka Nato- Polskę byłoby idiotycznym posunięciem. A Putin idiotą nie jest.

Gość Bojana
jak jesteście takie ciekawe to wpiszcie sobie sarajewo oblężenie itp na you tube są różne urywki

Gość gość
O właśnie- pseudo faceci, to zakała świata, agresja mordy to w facetach zazwyczaj ma [początek, chore aspiracje i rozbujałe ego, majac broń w łapie czuja jakby im z 20cm urosło w gaciach :o

Gość gość
Rosja dostała siermiężny wp***ol od Afgańczyków a miałaby zaatakować zachód? Znudziła im się niepodległość?