Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćKasia

Ile dajecie dziecku kieszonkowego?

Polecane posty

Gość gość
200 zł miesięcznie .

Gość gość
15 zł tydz

Gość gość
50 zł da dwa tyg

Gość gość
nie mamy stałej kwoty,jak dziecko chce jakąs sumę to pytamy na co i dajemy albo nie

Gość gość
ok stówy miesięcznie,syn 9 lat

Gość gość
1oo zł mies

Gość gość
500 zl.a potem sie rodzice dziwia skad dziecko ma na papierosy lub narkotyki

Gość gość
gośćKasia dziś 500 zł,to dużo, a ile ma lat? I to wszystko ma na swoje zachcianki? Czy jakieś rzeczy niezbędne musi opłacać sama? Z drozszych rzeczy kupujemy jak np kurtka czy buty na zime , jakies sweterki topiki balerinki kosmetyki , pizza ze znajomymi doladowanie telefonu i tym podobne p*****ly kupuje sobie sama . Corka ma 17 lat , od zeszlego roku czyli jak miala 16 to zaczela latem troche dorabiac , psa znajiomej popilnuje , plot sasiadowi wymalowala takie drobnostki.

Gość gość
Moja córka tez nie dostaje póki co i raczej dostawać nie będzie. Gdy na urodziny czy święta. dostanie jakiś pieniądz to sobie go wrzuca do skarbonki i po jakimś czasie kupujemy razem coś o czym marzyla. Ostatnio kupiła sobie za pieniądze ze skarbonki hulajnoge taka lepszą. Ja nie dostawałam kieszonkowego a jakoś umiem rozporzadzac budżetem domowym i zawsze starcza nam pieniędzy do końca msc.

Gość gość
jak kogoś stać to daje 500 jak nie to daje 50, jaki w tym problem?

Gość gość
500 zl kieszonkowego,to bym musiała oddać dziecku 1/3 mojej pensji

Gość Tasmanska
Nie ma sprecyzowanej kwoty, dostaje kasiorke z roznych okazji .Oczywiście od nas jak jest grzeczna nie raz to kilkadziesiąt złotych a nie raz znacznie więcej Jak jest niegrzeczna to nie ma nic i jeszcze z skarbonki zabieram pewną kwote np. pokrycie strat, zniszczen jakiejś rzeczy, bo ona jak się wścieknie to potrafi cos zniszczyć

Gość gość
500 zl kieszonkowego,to bym musiała oddać dziecku 1/3 mojej pensji ale nie kazdy zarabia 1500 :)

Gość Arabikaxx
Nieważne ile się zarabia, ale 500 zł to lekka przesada i dziwie się takim rodzicom. No ale cóż ich sprawa, tylko niech na starość nie narzekają i obwiniają świat za zepsucie i zdegenerowanie dziecka :-) Mojemu jak coś chce to kupię, ale widzę na co idą te pieniądze, zresztą wystarczy mu tylko doładowanie na tel za 30 zł. Teraz kupiłam mu w prezencie pod choinkę Mac Book Air na http://mbazaar.pl/webshop/macbookair/ w promocji. I to jeden taki kosztowny prezent na rok- jaki od nas dostaje.

Gość gość
10-15 zł tygodniowo. Najważniejsze jednak jest nauczyć dziecko oszczędzania tych środków. Dlatego u nas na przykład obieramy konkretny cel i oszczędzamy na niego pieniądze,pomaga nam w tym na przykład aplikacja Moja Kaska.

Gość paak
Nie wielkość, a jakość może się liczyć. To znaczy najważniejsze jest chyba nauczyć dziecko oszczędności. Bardzo fajnym narzędziem do edukacji finansowej może być darmowa aplikacja Moja Kaska, którą polecam. Pomaga ona w nauce oszczędzania i zarządzania pieniędzmi (kieszonkowymi). Jest ona skierowana zarówno do dzieci, jak i rodziców.

Gość gość
Hej mamuśki ja odkryłam ostatnio nowy sposób, nakierowała mnie na niego przyjaciółka daje dziecku kieszonkowe ale nie do ręki tylko założyłam mu konto i dostał swoją kartę młodzieżową gdzie mógł wybrać sobie obrazek wydrukowany na karcie i 12latek dostaje 150 zł na konto i.......... nie wydaje bo mu szkoda... prawie wieksza część kasy zostaje...czyli oszczedza to działa :-) :-) i mamy sukces :-) może u was też się to sprawdzi??mam fajny link do konta młodzieżowego za 0zł .