Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego wszyscy mi mówią, żebym szła do technikum

Polecane posty

Gość gość

Jak ja myślę o zawodówce. Po liceum nie masz zawodu ale to nie jest prawda, że trzeba zdawać maturę. Po liceum można iść do szkoły policealnej i zdobyć zawód. Drudzy mówią że do technikum, ale technikum jest gorsza niż zawodówka. Zawodówka daje szanse na przyszłość, na wielkie pieniądze, jednak moja stary i mój stary twierdzą inaczej. Dwa stare grzyby nie mające pojęcia o życiu a życie idzie do przodu, nie do tyłu.

Gość gość
Po pierwsze nie stary i stara tylko mama i tata. Szacunku trochę. Po drugie zawodówka dziś a kiedyś to niebo a ziemia. Niektóre oferują staże nawet zagraniczne. Więc wyjaśnij rodzicom.

Gość gość
Idź w pizdu trollu zobacz czy ,,starzy'' się nie grzmocą z listonoszem w trójkę za ścianą. Zamknij oczy i wyobraź sobie swojego tatusia z listonoszem. Frajda co?

Gość gość
Byłam w Twoim wieku myślałam podobnie, też nie miałam szacunku do rodziców, młoda i głupia byłam. Nie posłuchałam i głupia byłam. Poszłam do zawodówki i żałowałam. Teraz mam 23 lata, więc nie tak dawno temu. Nie pracowałam wcale w zawodzie, nie znalazłam praktyk, które by mnie czegoś nauczyły oprócz zamiatania (fryzjer). Straciłam 3 lata, żeby zrobić liceum, zrobiłam zaocznie, teraz zdaje poprawkę z matmy (matura). Teraz kolejne 2 lata na technika. Znajdź swój wymarzony zawód, ale w technikum-połączysz dwa w jednym.

Gość gość
Znajdź coś w zawodówce np. kucharz, fryzjer, cukiernik, coś co się pasjonuje i miej fach w ręku. Lepiej wyjdziesz na tym niż te pasożyty z technikum i liceum, lub te pasożyty z tych szkół policealnych i studiów, które by tylko żyły na koszt rodziców.