Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inwalida

Wady fizyczne

Polecane posty

Gość gość
Lepiej mieć wstawiony ząb niż dziurę,....nie popadajmy w paranoję...

Gość gość
gość dziś do gosc 18:30 - ile macie lat, skoro znacie sie juz chyab dlugo a nie jestescie para? >>>oboje juz blisko 30-tki, ale widujemy sie zadko, wiec nie ma tego jak rozwinac. bo nie tylko, ze mieszkamy prawie 200km od siebie, to jeszcze ja z reguly pracuje w weekendy, kiedy moglibysmy sie widywac. on jest bardzo niesmialy, a ja jeszcze nie wiem do konca, czy jestem pewna, ze to jest to. wydaje mi sie, ze on bierze leki antydepresyjne i ze ma jakies wady calkiem ukryte, bo wyglada zdrowo, chodzi na silownie, przystojny jest, ale przy blizszym poznaniu widac, ze cos z nim nie tak.

Gość gość
Co do Pana z nickiem inwalida....Według mnie za bardzo się dobijasz tą ręką...dla mnie nie sprawiałoby problemu umówic się z kimś kto ma ten sam problem...Za bardzo bierzesz sobie do serca to, a wg mnie to żadna ujma...O tej dziewczynie zle swiadczy bo powinna jakos obrocic w zart ta cala sytuacje z piwem...

Gość gość
gosc 18:18 i 18:30 - skad jestes, bo ta historia brzmi prawie jak moja (jestem facetem, ktorego moznaby opisac w podobny sposob).

Gość gość
gość dziś gosc 18:18 i 18:30 - skad jestes, bo ta historia brzmi prawie jak moja (jestem facetem, ktorego moznaby opisac w podobny sposob). >>> okolice olsztyna, a ty? mam nadzieje, ze to nie ,,ty"...

Gość the olka
Tak na powaznie, to mysle, ze czesto jest tak, ze to nam najbardziej przeszkadzaja nasze "wady", skupiamy sie na nich i wpedzamy sie w kompleksy probujac za wszelka cene je ukryc i kolko sie zamyka

Gość inwalida
"Co do Pana z nickiem inwalida....Według mnie za bardzo się dobijasz tą ręką...dla mnie nie sprawiałoby problemu umówic się z kimś kto ma ten sam problem...Za bardzo bierzesz sobie do serca to, a wg mnie to żadna ujma...O tej dziewczynie zle swiadczy bo powinna jakos obrocic w zart ta cala sytuacje z piwem... " Ciężko mi o tym mówić po prostu. Niestety wpływa to na moje poczucie wartości

Gość gość
Ja słabo widzę od urodzenia i nie da się tego ot tak naprawić okularami. Często ludzie pokazują mi różne rzeczy, wiece w stylu "zobacz jakie śmieszne/dziwne to czy tamto" i coś pokazują. A ja wtedy odpowiadam: "A, no tak, fajne", pomimo że nic takiego nie wiedzę. Czasem też odpowiadam od razu, że nie widzę, bo słabo widzę, ale większość ludzi wtedy nie jest w stanie uwierzyć, bo chodzę po świecie normalnie, gdyż ludzie, samochody czy krawężniki to duże i spodziewane obiekty, napisy na opakowaniach i inne mogę czytać normalnie bo trzymam je tuż przed oczami, ale za to w większości drobnych knajp nie widzę ani nazw ani cen w wielkim menu na ścianie. Dlatego prawie nigdy nie kupuję mięsa, bo ono często jest w tych lodówkach i nie wiem co jest czym, a głupio pytać czy coś jest, skoro np. leży wielki kawał i jest podpisany swoją nazwą, tyle że dla mnie litery są za małe.

Gość gość
gosc 19:26 ❤️

Gość słonecznie z Poznania
Mój facet przed spotkaniem powiedział mi, że nie wymawia litery "r", uważał to za dużą wadę, ja taka zdenerwowana myślałam, że będzie mówił "lowel" albo "jowej" :D a tu się okazało, że wymawia "r" tak po amerykańsku, gardłowo, na pierwszym spotkaniu nawet tego nie zauważyłam. Dzisiaj się z tego śmiejemy :)

Gość gość
Mam wadę wymowy. Kompleks ogromny i nie do ukrycia.

Gość gość
Do wszystkich- Każdy z nas ma jakieś wady, niektóre bardziej lub mniej widoczne...Nie warto na siłę starać się być idealnym...Zwłaszcza do Pana z nickiem Inwalida- każde potknięcie ze swojej strony obróć w żart...:) W końcu i tak każdy z nas znajdzie osobę, która zaakceptuje nas takimi jakimi jesteśmy...

Gość gość
Ja też mam wadę wymowy...mogę się z kimś zamienić,...:(

Gość gość
Zamieniać można tylko na gorsze :) więc nie chciałabyś.

Gość gość
No nie wydaje mi się...ale nie będę się kłócić... Zależy czy ludzie w przypadku osoby, która napisała post wyżej śmieją się, dziwnie patrzą...ale to już temat jak rzeka i nie za bardzo chcę o tym pisać

Gość gość
Miałam na myśli, że nikt zdrowy się z nami nie zamieni, za to niewidomy chętnie zostanie jąkałą w zamian za dobry wzrok.

Gość inwalida
Heh... Wasze wady przy mojej to nic...

Gość gość
Ale co masz z tą ręką? Trzęsie się i masz słaby uchwyt czy jak?

Gość gość
Moim zdaniem nie musisz zaczytać rozmowy od opowieści o wypadku, ale możesz poprosić z humorem "hej, chodź ze mną, pomóż mi przynieść kufle, bo ja z onieśmielenia rozlewam" i uśmiech do tego.

Gość gość
Hm...cytuję...ma słaby uchwyt czy jak...może bardziej delikatniej przedmówca by się zapytał...

Gość gość
Niewidzące sztuczne oko. Podobno nie widać na pierwszy rzut oka :p ale ciężko się do tego przyznać

Gość gość
Nie wiem co o tym myślicie ale uważam, że i tak faceci z jakimiś wadami mają lepiej niż dziewczyny...Faceci szukają ideałów...

Gość gość
Mój wujek też nie ma oka a mimo wszystko poznał fajną babkę i w tym roku biorą ślub

Gość gość
"Hm...cytuję...ma słaby uchwyt czy jak...może bardziej delikatniej przedmówca by się zapytał..." To jak niby to ubrać w delikatniejsze słowa? przychodzą mi do głowy same słowa dotyczące narzęd*******ońcu ręka jest do chwytania i uciskania jak jakieś kombinery :/

Gość gośćWW
Inwalida, jakoś nie do końca sprawna ręka nie wydaje mi się czymś takim strasznym, powodem do wielkich kompleksów. Często chyba nasze wady w naszych oczach są większe niż w rzeczywistości i w oczach innych. Wspominana przeze mnie wcześniej moja wada wymowy jest moim małym koszmarem. Zawstydza w nowym towarzystwie. Obniża moje poczucie wartości i to znacznie. Najgorzej jak ktoś zapyta, skąd, dlaczego itp. Jak można nie umieć czegoś tak banalnego jak poprawnie wymawiać słowa mimo braku jakichkolwiek stwierdzonych przeszkód? Na moim przykładzie widać, że można. Walka z nią oczywiście trwa i jest coraz lepiej, ale ile to już lat i ciężkiej pracy wiem tylko ja.

Gość gość
Podpisuję się pod wcześniejszy wpis...Co innego napisac komuś kogo się poznało na necie, że ma się wadę wymowy, a co innego, że niesprawną rękę...

Gość inwalida
Spazmy, trzęsąca dłoń,słabszy uchwyt - generalnie tak wygląda moja dolegliwość choć nie przeszkadza mi to w żaden sposób w normalnym życiu (no chyba ,że niosę kawę itd.) to jednak jest to poważna wada...

Gość inwalida
"Co innego napisac komuś kogo się poznało na necie, że ma się wadę wymowy, a co innego, że niesprawną rękę... " Pełna racja