Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izulek88

przyjazne odchudzanie cz.2

Polecane posty

Efcyk, powinnas zrobic test krwi 2 h, najpier biora Ci krew na czco, potem pijesz glukoze I badanie jest powtarzane co 1 h, 2 razy. Do tego badanei moczu, tylko taki test jest miarodajny. Nie zawsze z nocy jest wysoki cukier, a to niestety nie oznacza w 100%, ze nie masz tego dziadostwa :( U mnie na poczatku z tych 3 probek krwi tylko jedna miala zle wyniki a potem tak mi sie cukrzyca rozszalala, ze ciagle musialam zwiekszac dawki insulin :(

u mnie jak podejrzewali cukrzyce mialam test insulinowy jak czesto lezalam na diabetologii-endokrynologii to duzo dzieci trafialo z cukrzyca i wlasnie mialy takie objawy jak goraczka,opuchlizna,i mega pragnienie moze masz podobne objawy ale lepiej porob wszystkie badania 3mam kciuki za to ze wszystko bedzie oki :-)

Gość Kleo85
Iza nie popadajmy w paranoje. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Skończyło się na dwóch kostkach a niedawno zjadłabyś całą i jeszcze by Ci było mało. Także bravo tylko za zjedzenie dwóch kawałków :) Efcyk jak się masz? odezwij się

kleo jak czytam Twoją powyższą wypowiedź to aż mi lepiej, bo też mam podejście, że jak raz na jakiś czas (nie codziennie!) podjem coś w małych ilościach na co kiedyś rzuciłabym się bez opamiętania to nic strasznego się nie stało! Po prostu przez sekundę "było miło", zapominamy i dalej ładnie dietkujemy;)

Cukrzyca to nie wyrok i nie musisz jej miec !!! tzrymam kciuki za Ciebie Ja mam astme mialam takie duszczosci,ze ladowalam w szpitalu pod tlenem,nie moglam chodzic,spac,oddychac,mowic,smiac sie po prostu sie dusilam.Mega zakwasy na klatce piersiowej przez ciagly kaszel to byla meka ,ale musialam dac rade brac leki po lekach utylam poand 20 kg ,ale chcialam zyc.Teraz jest juz lepiej nie biore sterydowego inhalatora tylko taki na dusznosci.Zawsze gdy chodze na silownie przez treningiem czy bieganiem uzywam inhalator ,bo inaczej mam dusznosi.Nie moge tak jak kazdy po prostu pobiec nie moge wyjsc z domu bez inhalatora.Nawet jak go nie uzyje musze miec przy sobie ,bo inaczej mam dusznosci,to tak na psychike dziala.trzymaj sie i nie martw.Ja nie bylam dzis na silce nadal mam zakwasy po gorze ,ale jutro juz z pelna torpeda WRACAM do cwiczen ,bo juz mi brakuje pozdrawiam

hej dziewczynki jak dzis samopoczucie? ja juz po sniadanku,cos zaczyna mnie rozbierac :-/ maly mi tak w nocy dal popalic ze ledwo patrze na slipka

dzisiaj spadek aż 0,5kg (wczoraj był wzrost o 0,2). Poprawiłam stopkę w swoim profilu i właśnie zdałam sobie sprawę, że 5kg już za mną (kolejny mały sukcesik - pierwszy to było zdecydować się na dietę i ją utrzymywać;) ). Ten, kto czyta moje wypowiedzi to wie, że święta nie byłam;) Robiłam więcej dni PW niż samych P (jestem na dukanie), podjadałam trochę owoce, czasami i też mały słodycz się trafił, ale nigdy po grzeszku nie rzucałam się na niedozwolone jedzenie, tylko mówiłam sobie, że ok: podjadłam, było miło i nadal dietkowałam. Oczywiście było też dużo dni bezgrzesznych, małe, drobne odstępstwa tylko się zdarzały, nie były codziennością. miłego dnia

a ja mam pytanie czy nie znacie kogos kto nie chciałby kupic wózka głębokiego firmy micrus? stan bardzo dobry, kosztował 1000 zł ja sprzedam za 500. popytajcie, zamierzam wystawic na allegro, w kwestii cukrzycy zielonego pojecia nie mam , zadnej wiedzy ani nikt w moim otoczeniu nie chorowal na cukrzyce takze sie nie wypowiem, mysle tylko ze objawy mogły sie uwydatnic pod wpływem diety dukanowej, ale ekspertem nie jestem,,,,trzebaby poczytac lub zapytac lekarza czy mozna to łączyc. asik z tymi dietetycznymi daniami dla siebie i okraszaniem dla meza sosem lub serem dobry pomysł - wykorzystam, bo tez czasem nie mam czasu robic kazdemu osobno.

Gość slońce16
Dzień dobry kobitki ;) ja właśnie po małym śniadaniu...dzisiaj na zakupy...musze sobie kupić chyba coś bardzo ładnego i zmalego żeby się bardziej zmotywować ;) jeszcze 2 dni i ważenie jestem dobrej myśli ale zobaczymy co to będzie ;)

Gość gość
haha ja tez po sniadaniu, wpierniczylam ponad 20 cukierkow, . ;(

hejka evka ja tez jak robie sobie obiad to mojemu daje ,,dodatki" jak sobie smaze bez tluszvzu jemu na itd dopiero co dywan upralam leje sie ze mnie jak bym spod prysznica wyszla

Gość Kleo85
Hej gdzie jesteście? a co z Efcykiem? Mi jakoś idzie, nie narzekam... Iza, Słońce jak fajnie, że postanowiłyście się w końcu ogarnąć ;) Jutro ważenie i trochę się obawiam jak to będzie :P Asik a bo ileż można się ''spowiadać'' najważniejsze, że człowiek wie kiedy przestać tak by samemu sobie nie zrobić krzywdy. Ja np uwielbiam petitki i paluszki, najlepiej deserowe mają słodki posmak. Jak zjem z 30 gram to zaraz się nie utytam i kcal też mało więc można sobie pozwolić

kleo jakos samo przyszlo ogarniecie hehe tez sie obawiam jutrzejszego wazenia bo jestem przed @ i waga poszla w gore :-/

Gość slońce16
Kleo no kiedyś trzeba ;) dziś wieczorem czeka mnie bieganie bo nie miałam kiedy z rana ;)

Hej kobietki :) Ja wlasnie popijam kawusie. jak wiecie bylam na imprezie. Skubnelam tylko troszke miesa, bez pieczywa, sosow, ziemniakow I niestety bez salatke ( byly mocno majonezowate ) ) 0 slodyczy. Udalo sie ;) Duza zasluga bylo to, ze byl szewdzki stol I poprostu nie podchodzilam do niego ;) Efcyk chyba mocno zajeta, pakuje sie na wakacje. Pamietacie, bedzie bawic sie w Hiszpani. Mam nadzieje, ze sie jednak odezwie I napisze co u niej. Kurcze, chyba jednak za malo jem, bo waga cos mi ostatnio glupieje, a nie powinna, bo naprawde nic nie podjadam. Ale zobaczymy jutro.

Iza, nie panikujemy, zobaczymy co bedzie jutro :) Grunt, ze czuje, ze jest mnie jednak mniej ;) Kurcze, dziewczyny jak dobrze jest gubic te okropne walki :), czlowiek lzejszy, w lepszym nastroju itp

Gość Kleo85
Czarnula gratulacje ;) dziewczyny nie przejmujcie się wagą. Mówiłam, że ważenie codzienne nic dobrego nie daje. Ja jak miałam mniej na wadze to się cieszyłam i sobie podjadałam no bo myślałam, że zrobie sobie nagrodę jak waga była wyższa okropnie byłam przybita, czasem milion razy myślałam co zjeść by waga znów nie urosła. Proponuję Wam ważenie w czwartek i piątek abyście miały się do czego odnieść, porównać a nie codziennie się ważyć i popadać w dziwne stany :D

Kleo, ja juz nie panikuje, jak cos sie dzieje z waga ;) Mam nauczke, ze czasami cos sie dzieje, a potem wraca do dnormy. Organizm kobiety to nie maszyna, ktora mozna dokladnie zaprogramowac. Jezli trzymam diete, nie podjadam to nie ma opcji, zebym przytyla. Wiem, ze jutro bedzie ok ;) Na pewno, nie bedzie +.

Gość slońce16
Ja juz po bieganiu dziś tylko 3 km ale nie mam za bardzo czasu na dłużej...zobaczymy co to jutro będzie na wadze...dziś mam jakiś humor popsuty. ..wiec idę juz spać do jutra kobitki ;)

Gość Kleo85
Słońce jak Twój humor? Dziewczyny jak znajdziecie tabelkę i wpiszecie swój ubytek to proszę mi wpisać -0,7 kg. Dziękuję :) Miłego dnia, i proszę się pilnować...

Dostałam rano od męża gorzką czekoladę taką 100 gramową. Cała tabliczka ma ponad 520 kcal ale jak co któryś dzień zjem 3 kawałki to mi wyjdzie 52 kcal za 10 gram więc nie będzie źle. Wczoraj pod wieczór zjadłam 15 gram cipsów :P ogólnie to wyluzowałam, ale nie szaleje, nadal chcę by waga spadała. A wiecie co robie? taki trik (mądry) jak np podjem sobie paluszki, cipsy, czy coś słonego to w czasie posiłku. Zjem np paluszki a potem normalny posiłek. Jestem zasycona i nie mam parcia na słodkie dzięki temu.

Gość slońce16
Hej kobitki...w****ic się idzie...mam kg więcej na wadze...eh...nie podjadlam...biegam, dużo wody a tu coś takiego niby to mięśnie ale jednak mnie to wkurza...

Gość evka30
Efcyk 27.05.2014........83.4kg.......-0kg............70,0kg.. ... .......58kg Izulek 01.08.2014.........75kg.........+0,3kg............70,9kg. .. .........69kg Ja90 11.08.2014..........89kg..........0,0kg..........86,8kg. .. ........70kg SŁOŃCE16 04.08.2014..........87,9kg.........-0,0kg.......83,3kg... .82,2.....Cel 60 kg czarnula75 03.08.2014 ........67,6 kg .... - 0,5 kg.......63.1kg .............60kg Agula 28.06.2014.........76kg........-0,0kg...........64,0kg... .. ......63kg Evka30 03.05.2014..........87kg.......-0,2kg...........73,0kg... ......... .70kg Zaszyfrowana87 20.07.2014.......95,4kg.......-0,0g..........86,2kg..... ...70kg Ula 19.08.2014....70 kg.............-0,0kg... .........68kg...............65 kg HANKA 12.08.2014 ....69kg........-0,6kg......... 63,2kg ......50kg Zacna Kobitka 29.07.2014.....78kg.........-0.5kg.........71,7kg........ ..62kg u mnie na minusie 0.2 , nie dopisywałam kleo ani słonca, wpisałam tylko siebie, mam nadzieje ze dobra tabelke wkleiłam.

Efcyk 27.05.2014........83.4kg.......-0kg............70,0kg.. ... .......58kg Izulek 01.08.2014.........75kg.........-1,5kg............69,4. .. .........69kg Ja90 11.08.2014..........89kg..........0,0kg..........86,8kg. .. ........70kg SŁOŃCE16 04.08.2014..........87,9kg.........-0,0kg.......83,3kg... .82,2.....Cel 60 kg czarnula75 03.08.2014 ........67,6 kg .... - 0,5 kg.......63.1kg .............60kg Agula 28.06.2014.........76kg........-0,0kg...........64,0kg... .. ......63kg Evka30 03.05.2014..........87kg.......-0,2kg...........73,0kg... ......... .70kg Zaszyfrowana87 20.07.2014.......95,4kg.......-0,0g..........86,2kg..... ...70kg Ula 19.08.2014....70 kg.............-0,0kg... .........68kg...............65 kg HANKA 12.08.2014 ....69kg........-0,6kg......... 63,2kg ......50kg Zacna Kobitka 29.07.2014.....78kg.........-0.5kg.........71,7kg........ ..62kg

Gość slońce16
Iza gratulacje