Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Listopadowe mamusie 2014

Polecane posty

Gość gość Emila
Zimowa u nas wszystkie szczepienia poza rota są bezpłatne, a za rota wychodzi 3 razy po 10 euro

U nas nie są obowiązkowe mimo to zaznaczylam wszystkie te podstawowe. No i 13 za miesiąc mamy 3 dawkę pneumo plus 6w1 i rota. U nas jak u Emilii wszystko za darmo. Nawet za rota kasa zwraca... Xxx My nie śpimy od 6. Mia od wczoraj się męczyła żeby zrobić kupkę a dziś jak walnela to ochrzcila całe body na plecach i bluzkę założona 1 raz... szkoda by było bo same firmoweczki miała akurat na sobie :-/ mamusce się prasowania nie chciało zrobić to maaa. mam nadzieje ze się dopralo. Zobaczymy jak wyschnie. Odplamiacz z frosh czy jakoś tak w spray do tej pory dawał rade ale nią miał jeszcze do pokonania plamy średnicy 15cm :-D xxx Moja właśnie ma drzemkę i mam nadzieje ze dziś w końcu będzie normalny dzień po ostatnich 3... myślenie to jednak skok.

U nas nie są obowiązkowe mimo to zaznaczylam wszystkie te podstawowe. No i 13 za miesiąc mamy 3 dawkę pneumo plus 6w1 i rota. U nas jak u Emilii wszystko za darmo. Nawet za rota kasa zwraca... Xxx My nie śpimy od 6. Mia od wczoraj się męczyła żeby zrobić kupkę a dziś jak walnela to ochrzcila całe body na plecach i bluzkę założona 1 raz... szkoda by było bo same firmoweczki miała akurat na sobie :-/ mamusce się prasowania nie chciało zrobić to maaa. mam nadzieje ze się dopralo. Zobaczymy jak wyschnie. Odplamiacz z frosh czy jakoś tak w spray do tej pory dawał rade ale nią miał jeszcze do pokonania plamy średnicy 15cm :-D xxx Moja właśnie ma drzemkę i mam nadzieje ze dziś w końcu będzie normalny dzień po ostatnich 3... myślenie to jednak skok.

Gość gość Anja
Hej, Byłam w takim szoku ze zapomniałam ja zapytac skad wie ze to po szczepieniach, przy najblizeszj okazji to zrobie. xx Agagula, Malwi Wasze dzieciaki sa najabrdziej zblizone wiekiem do Hanki, powiedzcie jak u Was z lezeniem na plechach? na u nas nie ma teraz takiej opci, co ja poloze to 3 sekundy i juz zadowolona na brzuchu. Ostatnio mi sie w lozeczku zaklinowala bo polozylam ja na pleckach i poszlam cos robic po 3 min slysze okrzyki zlosci, zagladam do lozeczka amoje dziecko w POPRZEK i na brzuchu zaklinowane i wsiekle ze nie moze sie dalej krecic :-)

Gość Agagula
Emi - ja to ogólnie niecierpliwy nerwus i płaczek jestem ;) xx Madzia - dobrze że tak to się skończyło...współczuję przeżyć... xx Nfocat - wracaj szybko do zdrowia - zuch kobitka z Ciebie! xx Anja - Mieszko też przemierza całe łóżeczko wzdłuż i wszerz....na plecach lubi jeszcze leżeć - na macie, ale jak tylko sobie przypomni że potrafi albo się znudzi, albo przejdzie obok niego kot - to od razu na bok i na brzuch ;) tylko ręki nie potrafi spod siebie wyjąć;) xx więcej grzechów nie pamiętam - mam dziś migrenę i jestem nie do gadki...

Gość gość Anja
Agagula Ty i zły homor czy depresja? nie wierze :-) kochana, cyc do przodu i jest moc, jak chcesz to zadzwonie do Ciebie na kota :-p xxx Magda dobrze ze wszystko skonczylo sie ok, ale wspolczuje przezycia.

Gość Andzik87
Anja moj Leon tylko na plecach brzuszka jeszcze nie akceptuje. troche polezy i krzyk. xxx Agagula kiedys i najwiekszego smieszka dopada handra wiec spoczko. cyc do przodu ;P xxx Magda współczuje ja w tamtym tyg miałam to samo. Leon spał w najllepsze i tak zaczał plakac ze az sie zaniósł. stracha miałam jak cholera

Gość Agagula
dzięki Kochane - poszłam sobie z Mieszkiem na spacer żeby humor sobie poprawić - oczywiście zachciało mi się siusiu...poszłam zadowolona z siebie na stację Lotosu - toalety mają na zewnątrz - więc bez łachy i głupich spojrzeń... byłoby cudownie gdyby nie jakiś CWEL który tak zaparkował że nie mogłam wyjechać z wózkiem!!!!! no rzesz kurde! a tak przy okazji to ostatnio na spacerze - w okolicy 13.00 w miejscu publicznym - przy głównej ulicy, przy przystanku autobusowym i stacji benzynowej koleś w wieku ok. 17 lat zdjął spodnie, wypiął dup..e i zrobił kupę na trawniku!!!!!!!!!!!!!! myślałam że padnę!!! dobra - uciekam bo oddałam syna na 5 minut do mamy - dłużej się nie dało ;)

Hej. Byłam z bartkiem na spacerze i du.pa jak zwykle po spał 0.5h a potem biegiem do domu bo krzyk zaczyna mnie to irytować bo nawet na spacer nie można spokojnie wyjść a wcześniej spacerowalismy nawet do 3h . Trochę w domu marudzil i nie mógł zasnąć, sytuacja jak wczoraj i ze strachu ze znowu będzie taki przemeczony Wyciagnelam huste i cudem zasnął i śpi juz prawie godzinę ale ciągle dreptam z nim po pokoju nie moge z nim nic wykonywać nawet jak siadłam to poczuł i się przebudzal, zupę wylaczylam i stoi nie skończona ....hmm trudno XX Półtora tygodnia temu złożyłam wniosek o becikowe i idę jutro w końcu odebrać 2 x po tysiąc + 77 zł rodzinnego.

No dziewczyny widok okropny jak mąż dmuchnal mu te pierwsze dwa razy bez skutku to już Myslelismy oboje o najgorszym bo już czerwony się robił ale trzeci raz podzialal dzięki Bogu. Jak juz się udało to płacz był bo emocje musiały ze mnie zejść A tak co do tego zanoszenia to do kiedy niemowlakom może się takie coś zdazac? ???

Madzia naprawdę to musiało być straszne. Nie mam pojęcia do kiedy takie coś może być. .

Gość nfocat
hej ja juz w domu :) ogolem bywalo lepiej z samopoczuciem, do tego brzuch mam poharatny jak po wojnie:( blizna po cc i 4 po laparoskopii :/ nad pepekiem (nie wiem jak oni to zrobili) mam jakies podluzne wklesniecie, jakby szwami od spodu skore chwycili i wciagneli do srodka:/ mam nadzieje ze mi sie to rozprostuje:) poza tym jedna z dziur mam akurat na wysokosci takiej jak stanik i kurde nie moge nosic stanika:) maly niby chwycil piers ale jakis zdenerwowany, zobaczymy pozniej :/ pokarmu mam duuuzo mniej, ale to ewnetualnie mozna rozkrecic, tylko problem z przystawieniem bo w kazdej pozycji zachacza o jedna z 4 dziur. p.s jak mi wyjeli dren to myslalm ze padne ja myslalam ze to krotkie a to ze 30 cm mialo!!!! xxx agagula nie smutaj - mi tez nie pasujesz do depresji , to pewnie przesilenie wiosenne:) xxxx magda Jeremek tez kilka razy tak sie zwieszal, robil sie czerwony ale zawsze po ilkunastu sekundach sam sie odwieszal:) nie wiem jak dlugo to moze sie przydazac :/ xxx ktorej to tam dzidzia zabkowala bo ja nietomna bylam i nie pamietam ?? Gratulacje pierwszego zabka!!! xxx zimowa nie mozesz zmienic skojarzonych na nieskojarzone i odwrotnie bo to zupelnie inny kalendarz szczepien xxx safari ehehhe vanishem ptraktuj to moze zejda plamy ? xxx Agagula Ty to masz ciekawe przezycia !! na pewno byl to cudowny widok!:) xxx andzik przyjdzie czas i na Leonka :) xxx Jeremi juz praktycznie siada :) tak go ciagnie ze szok:)

O właśnie Madzia przypomniało mi się ze położna moja mówiła kiedyś o tym ze tak może być i żeby nie potrzasac wtedy dzieckiem ze samo właśnie powinno się odwiesic a potrzasanie może jakieś szkody w mózgu spowodować. Wiadomo w strachu sama nie wiem czy.bym tak czekała też.

Nfocat bidulko ty się też wycierpisz. Dobrze ze juz w domu a laktacji na pewno się rozkręci. Zdrówka i siły dla ciebie. Ja u ginka niestety ta zmiana jest większa i krwawi. Taki guz lelawy bordowy :-/

Nfocat-wg mojej poloznej ipediatray to mozna zmienic z refundowanych na skojarzone-ale nie mozna zrobic tego odwrotnie. Xxx Magdalenkamz-dziecko moze sie zanosic nawet do pierwszych urodzin, chociaz czasem nasz tymek nadal sir zanosi, chociaz nie trzeba mu juz dmuchać. Trzeba dmuchać blisko i mocno

Gość repetytorium
Hej Dziewczyny ja tak szybko,czasu kurde brak:( Nfocat duuuzo zdrowka!!!mam ndz,ze uda Ci sie rozkręcić laktacje!!!:)trzymam kciuki!no i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:) xxx Magda o masakra,wspolczuje. Czasami dzieci tak moga sie zanieść,moja starsza jak chorowala czasami ax sie tak zapowietrzala,ale to byly spiradyczne na szczęście przypadki!teraz brzydka pogoda,to dzieci tez moga byc bardziej marudne!moja jest...

Gość repetytorium
Claudina wspolczuje Ci jest jak z moja starsza Luska...mozesz pochodzić po lekarzach,ja chodzilam ale nic sie nie dowiedzialam...pociesze Cię -inteligent Ci rośnie:)mnie to pocieszalo,czasami;P Asia tez spi Malo,choc lepiej niż starsza,ale jak kolezanki opowiadają,ze ich dzieci maja drzemki po 2-3-4godz.SZOK jak dla mnie!!!!i wkur...;)syn kol.spi20-6bez żadnej pobudki,kosmos jak dla mnie. Trzeba przetrwać...moja starsza zaczela zasypiać i spac normalnie po 2r.z.do roku horror,po roku bylo lepiej,ale potrafila wstać Np.o2 wypić mleko i nie spala do 6-7byla wyspana i chciala sie bawić,czytac itd.:/pozniej drzemka pól godz lub godz i do południa nic,pozniej 3 godz spacer i spala ech.... Tracilo rozwodem haha ze zmęczenia ciągle sie o wszystko czepialam;)będzie dobrze wytrwacie!!!!!!!!popatrz mimo wszystko,chcialam kolejne dziecko:)

Gość repetytorium
My mamy chrzciny 12.04., Asia motorycznie super,juz sie przekreca na boczki,z pleców na brzuszek tez!!!bo z brzuszka na plecki juz dawno sie przekrecala. Co do siadania tez wyrywa,ze aż strach glowe ciagnie i trzyma,ręce do przodu i ciagnie tułów. Trzymana za ręce usiądzie. Lubi leżeć na brzuszku i na plecach tez,choc teraz boczki preferuje. W pon (3m i tydz.)wazyla 6kg,czyli przybiera mimo wszystko ok. haha moja siorka wpadka to wykorzystalam ja do zabawiania dzieci i skrobnelam:) xxxx Ps.Magda usg bioder to nie tylko formalność. U nas starsza po badaniu ręcznym miala wszystko ok,nóżki faldki równe,odwodzila pieknie dwie nogi,usg tego samego dnia,u nad robia od razu,stwierdzilo dysplazje obu bioder:(

Repetytorium ja też juz później byłam pewna że jest to nie tak jak powinno. Najpierw zmiana nie była wielka taki kawałek czegoś bordowego. Niestety później zaczęła rosnąć i było ich więcej. W tym tygodniu zaczęłam juz lekko krwawic. Co ja się dziś odenerwowalam. Okazało się ze miałam chyba 4 polipy. Lekarz powiedział ze tak czasem się robi i żebym się nie martwila bo nie moja wina ani nie stwierdził że to po porodzie wiec nie wiem. Usunal je jakimis cazkami bezbolesnie. Powiedział ze juz nie powinno się to pojawić. Zobaczymy. Ulzylo mi na max.

Gość gość Emila
Agagula hehe ale miałaś widoki, jak to mówią śmierć i sra.nie nie wiadomo kiedy zastanie hehe X U mnie Ada jeszcze tak nie płakała żeby się zanosic , mam nadzieje, że nam się to nie przytrafi nigdy... A z tym potrząsaniem też slyszalam, że nie można, ale wydaje mi się, że w takiej sytuacji panika bierze górę i taki odruch jest po prostu :/ X Repetytorium my też chrzcimy 12 kwietnia :) X

Gość gość Emila
Co do biodorek, skoro tutaj się nie robi prześwietlenia to tak sobie myślę, że może jak będę w pl to pójdę żeby zrobili, tylko cos mi się obiło o uszy, że to jakoś w 1 czy 2 m-cu się robi.. Ale pewnie sprawdzić nie zaszkodzi X Safari dobrze, że bylas u gina i że tak szybko załatwił sprawę ;) X

repetytorium kurcze to ja czekam na usg. i co u was dalej z tymi bioderkami xx pisalam wam jakis czas temu ze maz chory i od wczoraj podejrzewalam ze bartrus sie arazil i dzis po nocy juz wiem ze tak od wczoraj duzo wiecej kicha a w nocy co jakis czas sie budzil bo nosek ma zapchany i takie odglosy wydawal jakby sie krztusil. na 14.30 mamy do pani doktor. najgorsze jest to ze slysze ze on jkest zapchany a jak mu odciagam z noska to nic nie idzie. gdzies gleboko mu to siedzi . duzo z was juz przechodzilo przeziebienia mozecie cos polecic

Gość nfocat
safari- kurde ale Ci sie porobilo :/ mam nadzieje ze to zniknie i nic wiecej nie bedzie sie dzialo :/ xxx ja musze malego jednak odstawic od piersi :/ mam mocne przykurcze drog zolciowych i musze brac duzo lekow przeciwbolowych i rozkurczowych i takiego pokarmu juz nie podam malemu :/ :( :(

Gość Agagula
Nfocat - trzymaj się Kochana! mam nadzieję że szybko staniesz na nogi! może dasz radę odciągać pokarm póki co żeby tylko utrzymać laktację? chciałabym Ci jakoś móc pomóc ale chyba się nie da :/ w każdym bądź razie jestem z Tobą!!! xx miłego dnia Kochane! dziś śmigam do sądu jako świadek (prawie koronny ;) )

Gość nfocat
dola mam jak cholera :(

Gość Agagula
nfocat - wierzę Ci na słowo...ja też przez antybiotyki musiałam odstawić Młodego...ale szukajmy plusów - wiesz jakie fajne są butelki ;) kolorowe, różne pojemności, dzieci dłużej wytrzymują bez jedzenia, możesz szybciej wciskać im pokarmy stałe (bo karmieniem tego na początku nazwać nie można ;) ), możesz sobie w ramach poprawy humoru kupić seksi bieliznę bo cycuszki na wierzchu już nie będą Ci potrzebne, możesz nosić golf ;) wiem wiem - piszę same głupoty - ale Kochana - Twoje zdrowie teraz jest najważniejsze! pamiętaj że smutna mama to smutne dziecko - więc głowa do góry! najważniejsze że możesz być przy Jeremku :) będzie dobrze - zobaczysz - daj sobie trochę czasu...

Gość Agagula
ja dziś muszę wyjść - więc ustawiłam dziadka żeby poszedł z Młodym na spacer, bo on się boi z nim zostać w domu żeby Młody nie płakał :P...potem przychodzi babcia i mu pomoże...no ale..mój synu akurat dziś postanowił pospać dłużej - rano o 40 minut dłużej niż zawsze i teraz też śpi w najlepsze - ależ on jest złośliwy ;) mój tato to dopiero się zestresuje ;) hehe

Gość Andzik87
Nfocat wdocznie tak musialo byc. najwaznejsze zebys szybko doszla do siebie i miala duzo sily dla synka. ja tez mialam zalamke jak maly cyca odzucil. ale widocznie tak musialo byc. i podpisuje sie pod Agagula ze szczeslwa mama to szczesliwe dziecko. xxx my dzis sami w domu bo tesciowaa na cmentarz do babci pojechala. musze se pieca pilnowac zeby nie zgaslo. wyszlismy na dwor na schody aby bo pada. maly spi a ja szybko opalu nanioslam. xxx obiad mam dzisiaj z glowy bo wczoraj bretonke zrobilam;) xxx no i dzisiaj zumbaa;)

Gość zimowaMama2014
Repetytorium-tak, karmilam. Wtedy mlody mial 9mcy. Oznak ciazy długo nie mialam. To byl drugi cykl i po 33dc zrobilam test w sumie bez żadnych nadziei bo pierwszy cykl trwał chyba 45dni. Objawy zaczelam miec chyba jak bylam w 2/3mcu-sennosc i mdlosci. Xxx Nfocat - oj mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie!!! Xxx Moi synowie w koncu spia:)codziennie rano czekam na ta chwile:) a pozniej czekam juz na wieczor;)