Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę jechać komunikacją miejską z ulgowymi jeśli mam dowód przyj na studia

Polecane posty

Gość gość

legitymacji nie mam ważnej, bo mialam rok przerwy po maturze legitymację studencką dostanę 1 października mogę jechać z dowodem przyjęcia na studia?

Gość gość
ale inteligencja będzie skoro się kompromituje takimi pytaniami. bezmyslnosc. zostan lepiej striptizerka i wstydu oszczedz tepa dzido

Gość gość
boże, a ja mam czasami kompleksy dotyczące wlasnej inteligencji :O nic dziwnego, ze przy takich osobnikach zawalając lo z lenistwa dostałam się na oblegany kierunek ...

Gość gość
no ale jeśli jest przyjęta na studia to jest już studentką czyż nie? swoją drogą u nas rozdawali w tamtym roku legitymacje przed 1 paźdz.

Gość gość
to ciekawie że wg prawa pracy ststus studenta masz od dnia przyjęcia na studia i już od wtedy pracodawca nie musi za ciebie płacić podatków, nieważne czy masz legitymację, a w komunikacji miejskiej to się już nie liczy :D

Gość gość
bo wg prawa nie ma wypisu dokumentów poświadczających uprawnienia do zniżki, to ustala przewoźnik samodzielnie. a przewoźnik ustala w 99% wyłącznie legitymacje studencką, jeśli nie masz to daje ci 7 dni na doniesienie. A Ty do października legitymacji miec nie będziesz także mądruj się dalej. W koncu z nas nikt nigdy na studiach nie był tylko Ciebie zaszczyt kopnal

Gość gość
Dobrze, tak jest i tyle, tylko nie bardzo rozumiem wyzywania mnie od debili, można przecież zapytać.. Bilet normalny kosztuje dużo, a teraz mam dość intensywny okres jeżdżenia, i myslałam żebyć może da się to jakoś "obejść". A jak widać nie w każdym przypadku legitymacja jest jedyna i niezbędna.

Gość gość
nie mozesz..