Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KIedy dziecko chce spac a nie śpi

Polecane posty

Gość gość

doprowadza mnie do szału roczne dziecko, najedZone, przeiwterzne, przebrane, Bawilo sie ze mna ponad 2 godziny, trze oczka, ciagnie sie za ucho, ziewa. Senne ?? Chyba nie, skoro robi wszytsko zeby nie spac. Wyciagne z lozeczka bedzie marudziło, bo zmeczone i niechetne nowym rzeczom. Mam ochote udusic

daj dziecku jeszcze coś przekąsić, może mleka albo banana. U mnie czasem tak bywa, że jak się "dobije" to idzie zaraz spać :D

Nie duś, tylko utul ;) oczywiście, że senne. Zamiast się złościć, spróbuj mu pomóc się uspokoić i wyciszyć. Mój zasypiał sam ze smokiem, odkąd skończył 11 m-cy smoka nie chce wcale. Wieczorem dalej zasypia sam i bez problemu, w dzień ma jedną drzemkę i wtedy potrzebuje pomocy. Ostatnio zasypia, gdy mu czytam. A czytam swoją książkę a nie dla dzieci, więc mam przyjemne z pożytecznym. Trochę się kręci, wstaje, chodzi, siada, w końcu się kładzie, uspokaja i zasypia. Na pewno znajdziesz sposób, aby pomóc dziecku się wyciszyć.

Gość gość
no wlasnie nie mam sposobu jak biore w ramiona to bawi sie, wyrywa mi wlosy, klepie po buzi jak czytam to chce ksiazeczke do reki ogolnie nic mu juz nie pasuje , wyraznie chce spac.

To może jakaś łagodna muzyka? gdzieś tu na forum widziałam wątki o usypianiu dzieci. Jak poszperasz to pewnie znajdziesz jakieś rady, a nuż cos okaże się pomocne.