Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czystaaa

Faceci nie szanują dziewic

Polecane posty

Gość czystaaa
gdzie ja Cie nazwałam głupią :O ? Czemu przypisujesz mi słowa innego użytkownika ? Skoro nie umiesz czytać nazw nicków to chyba faktycznie nie jesteś zbyt bystra :O

Gość gość
Leze sobie w łóżku i śmieje sie z Ciebie autorko :D jak chcesz to mozesz byc sobie dziewica, mozesz czekac z seksem do ślubu. Ale czemu sie wywyzszasz i chwalisz tym? Myślałaś, ze na tym forum ludzie bedą ci przyklaskiwac? "Jestes dziewica.. Boże święty! Dzięki Ci Boze, ze jeszcze ktos taki istnieje...". A dajze spokoj. Ja jestem dwa lata od ciebie starsza, miałam kilku facetow w lozku i nie żałuje, ze wcześnie zaczęłam. Seks jak seks. Z uczuciami jest piękny. Gdy mam ochote, kocham sie z chłopakiem. Gdy chłopaka nie mam, zaspokajam sie sama. Naprawdę duzo tracisz.. Ale skoro uważasz, ze jest to jedynie bezproduktywna kopulacja, to brawo dla ciebie. Sama nie jestes tolerancyjna dla osob, ktore wyznają zupełnie inne wartości nizeli ty. Przykładowo dla mnie seks po ślubie to jak kupowanie kota w worku. Ty masz takie wartości, ja mam takie ;) i wcale nie uważam sie za puszczalska osobę, bo szanuje swoj organizm. Jesli mam ochote na seks z dana osoba, słucham sie siebie samej. Oczywiście mowie tu o zwiazku, uczuciach a nie o osobie poznanej chwile wcześniej ;). I według mnie to jest szanowanie siebie samego. Błona lub jej brak nie ma tu nic wspólnego... Tez jestem katoliczka, ale nie praktykuje. Do kościoła po prostu chodzić nie lubie. Ale gdy trzeba to sie modlę i wierze, ze moi zmarli bliscy sa w niebie i gdzies koło mnie :). Według mnie troche zbytnio unosisz sie duma. Nie uważaj sie za lepsza, bo naprawę nie ma sie czym chwalić- jestem dziewica, jestem lepsza? Nie.. Szanowanie siebie to słuchanie swojego "ja" i nie robienie niczego wbrew sobie. Mam ochote na seks- uprawiam go z kimś kto zasługuje na moje ciało. Chce pozostawić seks dla męża- pozostawiam go dla męża. Proste jak budowa cepa. Według mnie nie ma co tu sie kłócić bo ludzie maja w każdej sferze życia rożne zdania. Nikt Cie nie przekona, ze seks przed ślubem to tracenie pięknych chwil, a ty nie przekonasz nikogo, ze seks przedslubny to puszczanie sie i trafienie do piekła... Trzeba byc wiernym swoim ideałom!!!

Gość prawanóżkalewa
ale jak widzisz ta dziewczyna wyżej jako katoliczka nawet Cie nie zrozumiała...nawet ludzie z Twojej wiary Cie nie rozumieją, Ci którzy wierzą i praktykują, więc coś chyba z Tobą nie tak ? a co do facetów...nie szmat nie lubią, mogą być z dziewczyną co miała jednego albo dwóch wiadomo człowiek w pewnym wieku w związki zaczyna wchodzić, jak będziesz dziewicą to też się może pozytywnie zaskoczy ale jeśli będziesz chciała trzymać je do ślubu to zwyczajnie odejdzie...ja straciłam dziewictwo z facetem który został moi mężem z własnej woli i chęci, więc można powiedzieć, że straciłam dziewictwo z mężem, ale tak mnie interesował, że nie zamierzałam na nic czekać...i rozumiem osoby które nie chcą się wiązać z kimś kto chce tylko seksu po ślubie, mogłabym być z prawiczkiem gdybym była wolna, ale jeśli chciałaby czekać do ślubu to bym mu podziękowała za znajomość. szanuje się człowieka swoją drogą za charakter i stosunek do innych ludzi a nie za noszenie błony między nogami :P. kiedy zrobiłaś coś dla innego człowieka, nie wiem starej kobiecie zakupy zaniosłaś do domu albo coś jak taka chrześcijanka z Ciebie? czy tylko religia u Ciebie polega na znoszeniu trudu nie uprawiania seksu?

Gość zaczyna się od rana
wypowiedź godzina 13:36 pod nikiem czystaaa, nazwa użytkownika się zgadza, więc raczej to Ty nie wiesz co piszesz a nie ja co czytam. jak byk napisane : aleś Ty głupia...

Gość czystaaa
1)"ale jak widzisz ta dziewczyna wyżej jako katoliczka nawet Cie nie zrozumiała...nawet ludzie z Twojej wiary Cie nie rozumieją, Ci którzy wierzą i praktykują, więc coś chyba z Tobą nie tak ?" 2)"Leze sobie w łóżku i śmieje sie z Ciebie autorko" <><><><> 1)Ja wiem czy katoliczka....może tylko z nazwy. Ja bym ją nazwała "soft katoliczką". Jak można być katoliczką i nie uznawać nauki kościoła do której się należy. Ona pewnie kościół widziała ostatni raz na swojej komunii. W Polsce 90 % deklaruje się jako katolicy a może 25 chodzi do kościoła... 2)Nie rusza mnie opinia osoby, która jest hipokrytką. Nawet nie czytałam Twojej wypowiedzi jak kątem oka zobaczyłam "jestem katoliczką ale nie chodzę do kościoła". Jestem "kucharzem ale nie umiem gotować" to brzmi podobnie :) Pozdrawiam :)

Gość czystaaa
13:36....ja tam widzę nick "też czysty" (swoją drogą mało oryginalnie) ...ale co ja tam wiem :O

Gość gość
Ja hipokrytka? :D chyba jestes nia ty. Patrz, wyśmiewasz ludzi i nawet nie czytasz ich wypowiedzi. A moze ktos cos ciekawego pisze? Puknij sie w łeb, bo wyrasta z ciebie pusta gówniara. Taka prawda, ze nic prócz błony i tekstów o wierze nie masz do zaoferowania. Nie roznisz sie niczym od tych pustych laseczek, ktore naiwnie próbują udowodnić światu, ze nie sa głupie i naiwne :D Poza tym miałaś juz jakis czas temu opuścić konwersacje z nami, bo ludzie po tobie tylko jeżdżą (tak naprawdę jedynie wyrażają swoje zdanie) a ciagle sie klocisz :p wiesz co mnie śmieszy? Ze wszystkim próbujesz udowodnić powód swoich wartości. A nikomu nic do tego :p najpierw przestań byc taka wyniosła, bo nawet ślubu nie bedziesz miała :D

Gość gość
Jak najbardziej szanuje twoj wybor z czekaniem do slubu ale uwazam,ze na temat seksu wypowiadac sie nie powinnas skoro nie masz o tym bladego pojecia. Twoje wypowiedzi w tym temacie sa bardzo infantyle ale najwyrazniej wynika to z braku doswiadczenia. Dowodem na to jest twoje porownanie kopulowania zwierzat do wspanialego przezycia jakim moze byc uprawianie milosci z ukochana osoba. I mimo, ze nie jest to 'zadna filozofia' niestety nie kazdy potrafi sie ze soba zgrac w lozku.

Gość tagośćzdziwiona
jak dla mnie zaczyna się od rana jest bardziej katoliczką niż Ty :P. bo dla niej to z tego co widzę wiara w Boga, nie wywyższanie się i pomaganie bliźnim. i szanuje ona różnych ludzi pod warunkiem, że dbają o innych a nie przez wiarę i napomina Cie autorko, że nie powinnaś się uważać za lepszą niż inni. i ktoś Ci zadał tu dobre pytanie na które się boisz odpowiedzieć czy dla Ciebie bycie katoliczką to tylko ta błona i podtrzymywanie się od seksu czy pomagasz innym np. starszym ludziom albo głodnym ludziom? bo ja np. za jakąś wielce praktykującą się nie uważam, ale dałam wczoraj zupy panu bez nogi :P. i normalnie bym się nie chwaliła tym, ale jak czytam jak dla kogoś katolicyzm to trzymanie błony dla męża a nie miłowanie bliźnich i Boga to czegoś tu nie rozumiem. Bóg wybaczał złoczyńcom a Ty ludziom inaczej myślącym nie możesz dać szacunku?

Gość czystaaa
hipokrytka, hipokrytka. Katoliczka nieuznająca religii swojego kościoła. Jak cie dziewczyno zakwalifikować ? Powiem ci coś co jeszcze bardziej Cie zasmuci, był taki felieton autorstwa chyba samego JP2 gdzie pisało, że ateiści uprawiający seks przedmałżeński nie będą tak potępieni jak robiący to katolicy. W piśmie jest napisane "tym, którym mało się dostało o mojej nauce od tych będę mało wymagać, tych którzy byli ze mną a sami się odwracali zostaną ukarani".

Gość czystaaa
to co najwyżej może być chrześcijanką ale nie katoliczką... choć w sumie chrześcijaństwo, czyli (inne religie na nie się składające) też nie uznają seksu przed ślubem. Więc nie wiem kim ona jest.

Gość czystaaa
Bóg wybaczał złoczyńcom a Ty ludziom inaczej myślącym nie możesz dać szacunku? <><><> Dlatego spalił Sodome i Gomore a Jezus wpadł szał jak zobaczył targujących się w niedzielę :)

Gość gość
swoją drogą wypowiadasz się na temat o których bladego pojęcia nie masz - seks, ja jak się na czymś nie znam np. o fizyce to się o niej nie wypowiadam. a co do tego seksu jaki on prosty, zdarzyło mi się kiedyś w pewnej pozycji tak ruszyć, że go penis zabolał, a jemu podrażnić mi tak sutek że miałam strupek :P

Gość czystaaa
"I mimo, ze nie jest to 'zadna filozofia' niestety nie kazdy potrafi sie ze soba zgrac w lozku." <><><> Szczególnie jeżeli ludziom na sobie nie zależy i chcą sobie tylko ulżyć. Jeżeli ktoś kogoś NAPRAWDĘ kocha nie będzie dla niego problemem nauczenie się sprawianie partnerowi przyjemności. To nie fizyka kwantowa. Ale nie każdy trafia na osobę, która ją naprawdę kocha stad te wasze przekonanie.

Gość czystaaa
mi się kiedyś w pewnej pozycji tak ruszyć, że go penis zabolał, a jemu podrażnić mi tak sutek że miałam strupek <><><> Normalnie tragedia :) Nie skończyło to się interwencją na oddziale intensywnej terapii ? :)

Gość tagośćzdziwiona
nadal nie odpowiedziałaś na pytanie czy dla Ciebie religia to błona i powstrzymywanie się od seksu czy robisz coś dla ludzi...jakiś wolontariat, karmienie głodnych, wspieranie kogoś, pomaganie starszym? jeśli taka jesteś bardziej wierząca niż my wszyscy inni i malutcy to powinny iść za tym czyny a nie gadanie o dziewictwie...

Gość gość
nie na terapii się nie skończyło, seks generalnie mamy boski :P ale wątpię czy jakbyś swojemu mężowi sprawiła ból wtedy gdy dawaliście sobie rozkosz i bliskość to nie byłabyś tak speszona i zmartwiona jak ja wtedy ze swoim :P.

czyli te wyższe wartości to realizacja własnych przyjemności cielesnych tylko w małżeństwie? Trochę słabe, już pomijając fakt, że seks to nie tylko własna przyjemność ale również sprawianie przyjemności ukochanej osobie... Ja tam miałam paru chłopaków i z każdym seks, wcześniej, czy później był fajny. Tu więc zgodzę się z autorką, że już nie przesadzajmy z tym niedopasowaniem. jeśli ludzie się kochają i zależy im na przyjemności drugiej osoby, prędzej, czy później w tym seksie sie zgrają. Natomiast bardzo mnie dziwi to, ze jeśli się kochają, a skoro planują ślub to chyba tak jest, to najzwyczajniej w świecie nie chcą okazać sobie tego fizycznie... Bo co? Bo kościół zabrania? Jak dla mnie KK gdzieś po drodze pogubił te PODSTAWOWE, najważniejsze zasady naszej wiary, a skupił się na grzebaniu ludziom w majtkach. I jeszcze jedno- faceci wcale nie chcą dziewic. Chcą mądre, coś sobą reprezentujące dziewczyny. A to, czy dziewica czy nie to sprawa drugorzędna.

Gość gośćmi
Nie nazywaj ludzi "tym czymś". Teraz ci nerwy puściły bo wszyscy wytykają ci prawdę? No tak, prawda boli :D mnie i tamta dziewczynę mozna na spokojnie zakwalifikować do katolików. Czemu? Bo same sie tak czujemy. Ja sie czuje katoliczka, byłam w Medjugorie (jak to sie tam pisze) i pochodzę z rodziny wierzącej. Wiara kochanie to nie jest siedzenie w kościele co niedziele i słuchanie Kazań mężczyzny, ktory jest niby sługa bozym. Jesli tak czuje, fajnie. Moze i jest. Ja uważam ze takim sługa jest kazdy wierzący- wiec i ja :D ale nie ma to nic wspólnego z tym, ze zyje szczęśliwie. Boże, ale ty musisz miec problemy ze soba :/ wydaje mi sie, ze ludzi i facetow odstrasza od ciebie twoja duma i pyskowanie. Dopiero wkraczasz w zycie kochanie. Ono jeszcze kopnie Cie w dupę nie raz. Ale żyj w nadziei, ze spotkasz keolewicza przed którym rozłożysz nogi i będziecie ze soba do końca życia i bedzie to twoje love az po grób. Moze sie oczywiście tak zdarzyć, ale watpie byś na to zasługiwała :p najpierw bądź lepsza dla innych. Wiary w koncu zabrac nie mozna :D Co do słów JP2... No cóż. Wierzyc w nie czy nie... Człowieka szanować zawsze bede, ale watpie bym trafiła do piekła z powodu uprawiania seksu przed ślubem :D zabijać nie zabijam, osoba jestem z dobrym serduchem. Także myśle, ze miejsce w niebie znajdzie sie jakies dla mnie. Nawet w kacie :p

Gość szczera az do bolu
Autorko - przeczytalam pare opini ( nie wszystkie bo dosc tego duzo) i podziwiam Twoja wytrwalosc. Powiem Ci tak, masz racje za nim sie slub wezmie to ludzie powinni sie spotkac i fakt mozesz pozniej powiedziec widzialy galy co braly, ale jestes dziewica i nie rozumiesz jednej rzeczy. Mozecie nie dopasowac sie seksualnie on moze miec inne wyobrazenia na temat seksu, inne zachcianki i pozycje a Ty inne. Moze byc tak,ze nie bedzie Ciebie zadawalam bo bedzie mial malego albo grubego. Ty jemu tez mozesz okazac sie beznadziejna bo np. nie zrobisz mu loda. A wtedy zaczna sie zdrady... Ja tez jestem katoliczka i fakt powinnam trzymac do slubu. Nie raz z mezem mowimy,ze zalujemy ale z drugiej strony cieszymy sie,ze poznalismy sie przed stosunkowo bo wiemy co lubimy w lozku i dzieki Bogu to samo. Niestety z moim poprzednim chlopakiem trzymalam dosc dlugo a jak tylko zaczelismy uprawiac seks to nam sie nie podobal- ani on mnie nie pociagal ani ja jego i wyobraz sobie,ze wzielas slub z takim czlowiekiem ?

Gość czystaaa
Nie jestem w wolontariacie. Ale z pewnością Ty tak i zaraz się okaże, że wszyscy uprawiający seks przed ślubem są wolontariuszami i założycielami fundacji wspomagających biedne dzieci w Afryce ... Tylko katolicy są bezdusznymi bestiami nie będącymi w stanie pomóc innym. Tak, masz racje. Pomagam, pomagam. Ale nie tego temat dotyczy.

Gość gość
Kościół potępia seks przedmałżeński, ale GWAŁTÓW DUCHOWNYCH NA DZIECIACH już nie :o:o:o P********a banda hipokrytów i pedofili. x x Dowiedz sie autorko czym jest dokument Crimen Sollicitationis i jak KK ukrywał cierpienie dzieci dla swojego dobra 🖐️

Gość czystaaa
Duchowni to też ludzie i też popełniają grzechy, wiadomo. Ale nie jest to tematem topicu.

Gość Prawdziwy Boski Katolik
Nie martw się autorko, masz tak podły i antypatyczny charakter, że seks w żadnym razie Ci nie grozi. Twoje dylematy moralne są zbędne, bo po prostu z babą tego pokroju żaden facet nie będzie chciał być ani uprawiać seksu. No więc możesz sobie odpuścić swoje wymysły że chcesz być dziewicą. Ty po prostu zostaniesz nią, bo nie będzie innej opcji :)

Gość gość
Marne prowo. Kafeteria podupada i chwytają się wszystkiego żeby zainteresowanie forum wzrosło :o

Gość wypowiedzi z gornej polki
Wiesz co autorko przeczytaalm Twoje ostatnie wypowiedzi i sie zalamalam. Ty Katoliczka !? chyba tylko pod wzgledem trzymania dziewictwa do slubu. Jako katolik nie powinnas, wyzywac,ublizac, oceniac innych ludzi, pomagac, milowac. Niestety zaliczasz sie do tych 90% ludzi, ktorszy sa pseldo katolikami. Jak juz mowimu tutaj o chodzeniu do kosciola to powiedz mi czy na kazdej mszy jestes skupiona ? zmawiasz Koronke do Milosierdzia Bozego codziennie o 15 ? watpie. Znam takie dziewczyny jak Ty i niestety ale jestes hipokrytka a do prawdziwej katoliczki jest Ci bardzo daleko. Rowniez na temat seksu radze sie nie wypowiadac, bo nie masz zielonego pojecia. Nigdy nie uprawialas i nie wiesz na czym to polega. Ja jak sie na czyms nie znam to sie nie wypowiadam ani o to nie kloce aby nie zrobic z siebie posmiewiska.

Gość czystaaa
inne zachcianki i pozycje a Ty inne. Moze byc tak,ze nie bedzie Ciebie zadawalam bo bedzie mial malego albo grubego. Ty jemu tez mozesz okazac sie beznadziejna bo np. nie zrobisz mu loda. <><><> Heh, naprawdę uważasz, że jestem tak samolubna, że zostawiłabym faceta, którego kocham bo okazało by się, że ma za grubego lub za chudego członka :O ? Ludzie, którzy oceniają się przez pryzmat rozmiarów narządów płciowych lub piersi, tyłka są wybrakowani emocjonalnie... A ciekawe pozycje ani lodzik to nie jest dla mnie problem. Wciąż nie rozumiem dlaczego z łopatologicznego seksu robicie wyższą filozofię. Człowiek od zarania dziejów uprawia sex. Jaskiniowcy uprawiali sex i byli happy.

Gość tagośćzdziwiona
nie okaże się, ale próbujesz udowodnić wszystkim że jesteś od nich lepsza. każdy był lub jest dziewicą, naturalne, tak to urządziła przyroda i tyle, ale dziewice albo nie dziewice nie są gorsze bądź lepsze ze względu na kawałek błony. jeśli jesteś wierna zasadom i chcesz je wyznawać to pokaż się jaka jesteś dobra bo np. karmisz bezdomnych ludzi i zwierzęta, wtedy wszyscy napisaliby jaka to wspaniała osoba ;). i musisz zrozumieć że bycie dobrym człowiekiem nie zależy od tego czy ktoś uprawiał seks przed ślubem czy nie czy wierzy w Boga czy nie tylko czy pomógł by drugiemu człowiekowi w potrzebie, jak traktuje słabszych od siebie, czy stara się być dla innych dobrym, miłym... a Ty popełniasz tu grzech pychy bo uważasz się za lepszą bo trzymasz dziewictwo do ślubu :P

Gość wypowiedzi z gornej poki
mialo bys powinnas pomagac, milowac - i KTORZY sorki.

Gość czystaaa
Odmawiam różaniec codziennie (cały) o 15 czasami się nie uda, a Bóg sam kazał wytykać i nawracać innych na prawą drogę, między innymi po to też miał ze sobą apostołów by pomagali mu nawracać ludzi więc twierdzenie, że katolik ma ze swoimi poglądami siedzieć zamknięty w 4 ścianach i się nie odzywać są przejawem ignorancji z Twojej strony.