Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwus13

Mamusie dzieci urodzonych w czerwcu 2014r

Polecane posty

Moze poprostu potrzebuje więcej czasu, zreszta z dziećmi jest tak ze potrafią z dnia na dzień nabyć jakąś umiejętność

Nowe Mamy witajcie! Aktywność wzrasta co mnie bardzo cieszy, ale ciężko jest mi ogarnąć przeczytanie, potem napisanie lub odpisanie komuś. Dzisiaj jest dzień sprzątania po złotej rączce. Anonimowość w sieci ma swoje plusy, ale chyba więcej minusów, bo każdy może zacząć niepotrzebnie mącić. Mam nadzieję, że my się nie damy! A tak poza tym u nas dzień jak co dzień. Chciałabym dzisiaj pojechać na zakupy do tesco - liczę na babcię, która zostanie z małym. Ostatnio wyjazd do marketu to moja jedyna rozrywka, heh. Nakładanie czapki u nas to też koszmar. Synek od razu robi się cały czerwony. Z pielęgnacją to samo. Chciałam nawet zacząć go masować po kąpieli ale się nie da. Często zadaję mu pytanie "no jak można nie lubić smarowania oliwką czy balsamem??" ale pytanie pozostaje bez odpowiedzi hihihi Karolina - ja bym się nie przejmowała, że maluszek ma trudności z chwytaniem zabawek. Nigdy nie ma tak, że dziecko rozwija się równomiernie na wszystkich poziomach.

Gość Karolina17511
Koala no wsumie tak moze zaczekam jeszcze torche i zobacze jak to sie rozwinie. Ja juz taka przewrazliwiona Mamuska jestem :D

przeskoczyłam kilka stron wstecz i wszystko od nowa przeczytałam :) ja nie mam prawa narzekać na synka, bo jest naprawdę bezproblemowy, tzn. nie ma alergii, kolek, śpi ładnie w nocy; dlatego podziwiam mamy maluszków z brzuszkowymi problemami, ile trzeba mieć cierpliwości, uczucia, empatii do takiego maleństwa, zaraz będę ryczeć...

Karolina, poczekaj. Mój mały ledwo się przewraca na boki, słabo główkę podnosi leżąc na brzuszku, ale jest w czymś innym dobry i na pewno jest tak samo z Twoim.

Gość Karolina17511
Koala bardzo duzo empati i nieskonczonej milosci do Malucha. Jak placze i wije sie z bolu po 3 godziny. Przechodzilam to na szczescie nie dlugo, ale jednak. Plakalam razem z Malym bo juz nie moglam patrzec w jego blagalne spojrzenie zeby mu pomoc. U nas kolka byla codziennie od 18 do 21-21.30 przez ok miesiac. To cos strasznego i wspolczuje kazdej Mamie ktora musi to przechodzic.

Karolina nie stresuj się, złapie zabawkę w końcu :) To jest niesamowite, że dziecko pewnego dnia się budzi i zaczyna robić coś nowego, takie małe rzeczy jak łączenie rączek a tak cieszy :)

Gość Karolina17511
Koala no moj glowe podnosi pod katem 90 stopni i swobodnie sobie ja trzyma dluzszy czas, unosi tez klatke piersiowa i przewraca sie z brzucha na plecy bez problemu. No i jak go nosze plecami do siebie to trzyma glowe sztywno sam, nie opiera sie o mnie. Wiec chyba racja, ze kazde dziecko ma swoj czas.

Gość Karolina17511
Alice no raczki laczy ze soba bardzo ladnie nie ma zadnego problemu i jeszcze sie im przyglada :)

moj artut urodzil sie z waga 3900 i mial 59 cm. teraz ma 3 miesiace i 11 dni i wazy 7 kg... to nie za malo? Wasze dzieciaczki maja wieksze przyrosty?

Mamowa, mój urodził się z wagą 3700 i na równe 3 msce ważył też 7 kg. No co ty! To jest w sam raz - takie jest moje zdanie.

To moja jakaś grubaska :D na 90 centylu :) a jaki rozmiar noszą Wasze maluchy? Karolina a moja za to sporadycznie się przewraca z brzuszka na plecki. Główkę trzyma ładnie stabilnie na brzuszku i jak ją noszę. Ja uwielbiam Pawła Zawitkowskiego, on zawsze to podkreśla, że nie ma 2 takich samych dzieci i nie można mówić, że w danym okresie dziecko coś powinno. Jak przyjdzie jego czas to to zrobi :)

o kurcze, to mój ma 4 m-ce i waży ciut ponad 7 kg, jest na 50 centylu. za to jest dłuższy bo ma 67 cm i to jest centyl 75. Rozmairy ciuszków to są różnorakie: od kurteczki 56 cm po bodziaki 6-9 m-cy. i wszystko pasuje :) Karolina-- nie przejmuj sie, mój łapie wszystko co mu w pazury wpadnie a turlać się nie chce . ja sie juz nie nakręcam i nie sprawdzam, bo tylko sama wyszukuje sobie problemy :) Kolki nam też dały popalić, co prawda krótko bo miesiąc, ale nie było miło.

Gość gość
Mamowa i pszczółka 13 jakie badania i testy alergiczne robicie dla dzieci? My jesteśmy na Nutramigenie i się zastanawiam czy mogę zrobić takie testy małemu ale nie wiem co mówić lekarzowi bo u nas również śluz i krew w stolcu była ale żadnych badań nie mieliśmy nawet morfologi. Czy jeszcze jakieś objawy miały Wasze dzieci oprócz kupek że to Wam stwierdzili?

Często czytam czerwcowe mamy i czasami piszę. Witam nowe mamy. Lolunia moja urodziła się 3100teraz waży 6kg w porównaniu do waszych dzieciaczków moa strasznie mało przybrała;( Limfa jeden raz w nocy podaję mm.Ściągam i podaję z butelki bo mała traktowała cyca jak smoczek ,nawet jak zasnęła z cycem w buzi nigdzie nie mogłam się ruszyć bo zaraz był płacz.A u Ciebie jak to wynikło że ściągasz i podajesz z butli? Karolina moja łapie zabawki ale zauważyłam że woli łapać rzeczy miękkie niż plastikowe.A no i oczywiście wszystko co złapie w rączki musi być posmakowane ;)Ale myślę że każde dziecko inaczej się rozwija i nie powinnaś się tym martwić.Widzisz moja z kolei ani myśli przewrócić się z brzucha na plecy czy odwrotnie kilka razy jej się udało ale myślę że przez przypadek. Mamowa używam olilantum. Alice my nosimy rozmiar62 i 68 zależy z jakiej firmy.Crocodillo np.ma zaniżoną rozmiarówkę i nosimy 68.

Gosza - u nas byl ten problem, ze maly sie urodzil bez odruchu ssania i dopiero w szpitalu sie go uczyl. Tam go karmili smoczkiem, takim specjalnym dla wczesniakow. Jak przyszedl do domu to probowalam go przystawiac ale marnie szlo. Maly ssal minute i zaczynal plakac, bo slabo lecialo. Wiec postanowilam pozostac na odciaganiu i podawaniu z butelki. Teraz jednak je glownie mm, a moje mleko tylko jako dodatek, bo zaczal strasznie nim ulewac :(

Gość gosza84
Limfa a próbowałaś może zagęścić ?nie znam się ale tu coś dziewczyny pisały o kleiku ryżowym...hym dziwna sprawa że tylko twoim ulewa.A rodziłaś śn czy cc?podobno często dzieci po cc nie mają odruchu ssania.

Ale jedna osoba narobila popłochu na forum, masakra. Koala u mnie tak samo, z małym nie mam większych problemów, no czasem jest marudny ale to wiadomo, wiec tez podziwiam mamy które radzą sobie z tymi cierpiącymi maluszkami. No Koralina nie masz sie czym martwic, mój nie umie sie jeszcze przewracać świadomie, tylko na plecach na boki, glowke tez trzyma juz sztywno, każde dziecko ma swój czas:)

Są takie specjalne preparaty do zagęszczania, wiem ze moja siostra kiedys dodawala do mleka. Ale możesz spróbować z kleikiem.

Czytam pierwsze str naszego forum i śmiać mi się chce, jak można pisac z samym sobą:D haha

Gość gość
nela daj już odpocząć po tym hujowym dniu to nie komisariat bo zaczniemy ciebie podejrzewac bo wszystko możliwe hehe goscie byli są i będą to jest jednak internet na całą skalę wszyscy mogą pisać co chcą s a plusy i minusy na forach właśnie a ty niepotrzebnie nie odnawiaj sensacji bawi cie to? bo mnie nie

Rodzilam Sn, ale brak odruchu ssania nie wynikal z rodzaju porodu. Po prostu ten odruch wyksztalca sie okolo 34 Tc, wiec mój synek nie mogl go posiadac zaraz po urodzeniu. Tez juz myślałam o tym zageszczaniu, ale boje się to zrobić bez zgody lekarza. A niestety pediatra nie chce mi nic doradzić w żadnej sprawie tylko wrecza skierowania do specjalistów. No a na wizyte u specjalisty trzeba czekać :(

Ja do kąpieli używam płynu bobini i mydła bambino, a rozmiar to od 56 do 74. Właśnie małego usypiałam, bo marudził niesamowicie, no i oczywiście padł od razu. Tylko żeby w nocy chciał spać.

Limfa, no ja też bym nie zagęszczała bez konsultacji. Kurcze, co to za lekarz - powinien ci udzielić info od razu, powinien to wiedzieć. A może spróbuj u innego pediatry, czy macie tylko jednego w przychodni?

Dziewczyny, pytanie za milion dolarów, co to znaczy sok przecierowy, zupa przecierowa?? Czy to jest zblendowany owoc/warzywo z dodatkiem wody? Boje się tego rozszerzania diety jak ognia ;) Help, pliss..