Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwus13

Mamusie dzieci urodzonych w czerwcu 2014r

Polecane posty

Nela jak miałaś mnie na myśli to przepraszam. Nika kurcze nie wiem co doradzić;(może to już taka uroda Zuzi.

r******** i w y :) kafe cenzuruje nie to co powinno ;) jest eż metoda podawania dziecku mleka na łyżeczce, ale to chyba na mniejszych ilościach sie sprawdza bo przy dużym dziecku to sie zmachacie

Gość Alice2014
Hej mamusie, ale się wątek rozwija ładnie :) my się lenimy dzisiaj, nie wiemy czy pójdziemy na spacer czy nie. I w co tu się dzisiaj ubrać? Moja tez na początku nie trzymała temp jako wcześniak i też ubieralam dużo grubiej niż rówieśnicy byli ubrani. Na katar u nas pani dr doradzila Nasivin soft 0.01% raz dziennie przez 3-5dni max i jeśli nie można nic odciągnąć to nie ciągnąć na siłę bo podraznimy tylko blone sluzowa. Do tego woda morska i nawilzenie powietrza w mieszkaniu. Obcinanie paznokci to koszmar robię to na spiocha a tak szybko rosna,że nie nadążam i Ala ciągle podrapana. Czapka to kolejne wyzwanie, czasami spacer się kończy zanim się zacznie. Uspokoic ją może tylko pierś bo smoczka nie używamym. Czy są tu bezsmoczkowe mamy karmiace piersią? Jak uspokajacie maluszki? Teraz zimno, nie dam cyca w parku bo mnie przewieje :(

Gość Uważajcie
ktoś chyba chciał sobie zaplusować ze załozył forum i jakiś fałszywy nick założył,dziewczyny teraz prawie na wszystkich forach robią takie wygłupy!nie ma co za dużo informacji na swój temat tu pisać albo z innego forum ktoś tu sprawdza i wchodzi w niepotrzebną dyskusję ja to już chyba sie nawet domyślam z którego akurat z tym pszczólka nie kłamała,nie dwno to sprawdziłam i dokładnie któraś tutaj napisala o kregu znajomosci czy coś takiego i dokładnie to samo zostało napisane na jednym z forum na którym byłam,same sopradzcie

Gość gość
nela,nie sylwus13 załozyła a pszczólka 13 sie podstawiła

Przez te wojny forumowe to odechciewa się pisać tutaj na kafe. Ja z innego wątku przenioslam się na zamknięta i tajną grupę na fb i jest super i spokojnie, ale chciałam teraz popisać z mamami rówieśników Alicji ale naprawdę odechciewa się

Gość gość
gosza84,kruszynka i samasobie chyba też, piszą na czerwcowych mamach, nelka żle zrozumiałas, założycielem forum jest sylwus13 a przywłaszczyć sobie chciała i nakrecić pszczółka13 nie piszmy głupot bo przez przypadek kogoś skrzywdzimy

Gość gość
a i bywała też jolka wogóle to już i tak jest namieszane że hej

nieeee, ja pisze tutaj i jak sie czasem trafi jakiś temat-pytanie na głównej i mam coś do powiedzenia.

Gość gość
Kruszynka,Przczołka i Sylwuś13 to jedna i ta sama osoba i co najlepsze pisze sama ze soba. chyba lubi chodzić po wątkach i siac zament...

Gość gość
to udowodnij nam to ze to ona

Witaj Nika:) może rzeczywiście Zuzia ma taki urok:) mój skończył 4msce i wypija 130ml co 3h a powinien więcej a nie chce, Wiec wszystko zalezy od dziecka:) Ale zescie wpisow natrzaskaly;) ciezko so odniesc do wszystkiego, jeszcze z telefonu pisze;)

ale po co to komu? nie można po prostu popisac sobie o tych dzieciach? opowiedzieć o zupkach-kupkach i innych bardzo ważnych sprawach, które dla bezdzieciatych są cokolwiek śmieszne? no juz nie róbmy tu komisji śledczej. nikt swoich danych osobistych nie podaje.

Ja myslalam ze to kruszynka po tutaj pisala jako pszczolka ze jej maly wymiotuje po debridacie a na czerwcowych jako kruszynka pisala to samo... Hmmm

Gość Lolunia
Hej dziewczyny jeśli mogłabym dołączyć do was to jestem mamą urodzonego 27 czerwca Gustawa. Mam też córkę Emilię ,która ma 5 lat.Jestem ciekawa jak duże dzieciaczki wam się urodziły i ile teraz ważą ? Ciekawi mnie też czy któraś próbowała podawać już jakieś słoiczki bo słyszałam różne opinie :) aaaa zapomniałam dodać mam 25 lat i mieszkam na śląsku.Pozdrawiam

Ja czytam czerwcowe mamy I dużo przydatnych rzeczy sie tam dowiedziałam. Matka matce największym wrogiem i tu sie to sprawdza Bo ktos ewidentnie chce wojne rozpocząć

My sie zbieramy na spacer, bo nie pada. Chodzimy prawie zawsze, chyba ze leje albo jest bardzo silny wiatr. Maly na razie nie mial nawet kataru (odpukac!). Gosza - moj tez ulewa, ale tylko po moim mleku. Po mm nie, a to pewnie dlatego ze jest gestsze. A Ty karmisz tylko swoim odciagnietym? Czy dokarmiasz mm? I jesli mozesz to napisz czemu odciagasz a nie podajesz piersi?

Lolunia - czyli nasze dzieci urodzily sie w ten sam dzien :) Moj wazyl 1880g, no ale urodzil sie przed czasem. Teraz wazy 5,5 kg (wazony 27.09) i nosi 68 (62 ma takie na styk, ale woli luzniejsze). A jak u Ciebie?

Lolunia witaj:) mój Arturek urodził sie z waga 3205g i miał 52 cm, teraz wazy ok 6700:) ja juz podawalam ze sloiczka marchewkę, a tak to gotuje sama:)

Mój tez ulewa ale zauwazylam ze tylko wtedy jak ktos go nosi albo sie bawi i sie go przekłada raz tak raz tak i ulewa. W nocy zjada i śpi od razu i go klade i ani razu nie ulal.

nika a może to refluks jakiś? poczytaj o tym. może zagęszczaj mleko kleikiem ryżowym.

Gość Karolina17511
Witam Lolunia:) Moj Maly urodzil sie 3 tygodnie przed czasem z waga 3580g a teraz ma 3 miesiace i tydzien i wazy 7700g ma 66cm. Dzisiaj znowu marudzi i nawet nie mam czasu cos do was napisac. Maz ma w piatek wolne to moze troche sie odstresuje i cos wkoncu ze soba zrobie, bo moje wlosy, paznokcie i cera wolaja o pomste do nieba. Dziewczyny czy wasze Maluchy lapia juz same zabawki i trzymaja w raczce?

Karolina tak, nawet potrafi we dwóch trzymać razem i chce obydwie do buźki włożyć;)

Gość Karolina17511
Nela no bo moj Maly sie cos nie pali do lapania zabawek i nie wiem czy nie powinnam pojsc do lekarza po skierowanie do neurologa.

Gość Karolina17511
Tez tak dziwnie bo raczki ladnie laczy razem i wklada do buzi, a zabawek za cholerke nie chce lapac. Przyglada sie im wodzi wzrokiem, piszczy na widok ulubionej zabawki, ale zeby ja zlapac to nie. Dotknie raczka tylko i to wszystko.