Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość tulipka32
wera33, ja tak troche nie rozumiem Twoich dywagacji. masz db ginekolog, jest sprawdzona i polecana. ma takie zasady jakie ma (w koncu, jak sama napisalas, nie musisz byc na L4 bo ciaza przebiega prawidlowo). dala Ci wybor, chcesz to plac, nie chcesz zrezygnuj - musisz sie dostosowac do tych zasad. kazdy by chcial miec profity a strat jak najmniej. ja za swoje ostatnie prenatalne usg zaplacilam 280zl u super specjalistki. u mojej zwyklej gin koszt wizyty waha sie pomiedzy 150 a 200zl (takie ceny we Wro), bez zadnych dodatkow typu cytologia czy cos. wiem, ze nie kazdy moze tyle placic no ale cos za cos. ja osobiscie nie widze w tym nic zlego. chcesz od niej ulgowe traktowanie (L4 bez wskazan) to musisz spodziewac sie wydatku. proste. a jak Ci to nie odpowiada to dala Ci wybor, idz do innego lekarza.

Gość rockowa mamunia
Cześć dziewczynki :) Wróciłam właśnie z badania :) Będe miała synka!! Jestem przeszczęśliwa bo w głębi duszy marzyłam o chłopcu :D Badania wyszły prawidłowe, wszystko rozwija się ok, dostałam tylko receptę na jakieś żelazo bo hemoglobinę mam za niską i mam za miesiac zrobic morfologię. Poza tym wszystko super! :) Termin z usg o tydzień różni sie od terminu z obliczeń ale nie wpływa to na datę porodu. Już mogę wyruszyć na zakupy :D Wreszcie humor mi się poprawił i jest mega! :D

Gość wera 33
Tulipka, tak chcialam sie po prostu wygadac i tyle. To niemalo placisz ta moja chociaz mi dala skier na prenatalne ze nic nie placilam. A normalnie u nas koszt samego usg prenatalnego 200zl.

Gość Aliszonn
Mój lekarz daj l4 od wizyty do wizyty czyli na 4 tygodnie. Koleżanka chodzi do innej lekarki i ma tak samo. Pamiętam że jak moja siostra miała zagrożoną ciąże ( łóżysko jej się odklejało ) dostała l4 leżące do samego rozwiązania a wizyty miała co chyba dwa tyg właśnie z tym że ona chodziła do lekarza na nfz. Może ta lekarka ma taką politykę że co mniej roztropną w takim przypadku trzepie na kasę. Rockowa gratulacje synka. Same chłopaki w tym roku się rodzą przynajmniej tutaj u nas. Ja mam wizytę o 17.00. Trzymajcie kciuki dziewczynki:)

Gość kathana
Rockowa gratuluję! Imię już wybrane? Wera u mnie jest podobnie z lekarzem. Chodzę prywatnie, płacę 90 zł za wizytę, zawsze tyle kasuje, niezależnie od tego, co jest robione. Facet ma jedną stawkę. Ja chciałam l4 od razu, ze względu na pracę( o tym już kiedyś pisałam). Nie robił żadnych problemów, ale do końca 1 trym. wizyty co dwa tygodnie. On się boi kontroli z ZUSu. Teraz mam wizyty co 3 tygodnie i naprawdę mam do niego 3 min, więc nie myślałam nawet nad zmianą. Zresztą przez wymioty nawet te 3 min. to było daleko:) Pierwsze prenatalne robiłam u niego- 90 zł( dodam, że pracuje w szpital u nas) i myślałam, że były super dokładne. Połówkowe robiłam na Łubinowej i zmieniłam zdanie :) widać sprzęt robi swoje... Puenta- zostanę u niego, bo tanio, blisko i facet jest dobry, ale prenatalne robię w profesjonalnej klinice:) Każda Ci coś podpowie, a Ty zdecyduj, pozdrawiam :)

Ja tez dostałam skierowanie do kliniki na prenatalne i mam free. Lila1976 od odejścia wód to ok godz. Od bóli partych 20 min. A co do "skrępowania" mojego męża to raczej chodziło mi o to, że chyba myśli, że facet nie może się rozczulać nad USG i to jeszcze w obecności innego faceta (lekarz). Za to jak przyniosę zdj z USG to się wpatruje pół godz. Taki powiedziałabym samiec alfa, który mus zawsze być silny, zero wzruszeń. Ale spokojnie to tylko na pokaz. W rzeczywistości jest milusi. A małego już się nie może doczekać.

Gość rockowa mamunia
Z imieniem będzie u nas wielki problem, w tabelce na początku wpisałam Adam ale juz nam się inne podobają bardziej :D Ja bym chciała Igora albo Wiktora ale mąż średnio..

Gość Lila1976
Aniołkowa Mam to i tak szybko, czyli cały poród trwał 1h20minut dobrze rozumiem? Ja mam wpisane 15minut przy pierwszym porodzie a przy drugim już tylko 8minut :) Rockowa mama gratuluję syneczka, u nas też najprawdopodobniej będzie synek choć jeszcze liczę na córcię :) a jak będzie naprawdę synio to będę miała 3 synów aw sumie 4 facetów w domu :)

Wera33 ja chodzę prywatnie i jak chodziłam w 1 ciąży prywatnie i byłam na L4 to wizyty miałam co 4 tygodnie, chyba, że coś się działo to szybciej. W kolejnych ciążach już nie pracowałam/nie pracuję zawodowo więc nie mam już L4 :) i cieszę się, że nie musze być na L4 bo jak musiałam na kontrolę z ZUS to trafiłam na stara babę co mnie ponaciskała na podbrzusze, że mnie bolało jak cholera, a jak jej zwróciłam uwagę to powiedziała, że ona musi bo nie ma tutaj nawet usg by sprawdzić czy ja w ciązy, a przecież miała moją kartę ciąży i usg i dokumentację od ginka. wrrrrrrrrrrrrrr

No dokładnie tak. To był szybki poród, ale tak jak pisałam z pomocą położnej. Nie wiem czy to miało jakiś wpływ na jego szybkość... Teraz pewnie będzie trudniej, ale czego się nie robi dla małego skarbu :)

Gość Aliszonn
Ja już po wizycie. Syneczek mój zdrowiutki i coraz to piękniejszy się robi:) Pięknie sobie fikał w brzuszku na usg. Dostałam dziś l4 na miesiąc, do następnej wizyty czyli do 7 marca. Lekarz przepisał mi też no-spe forte na te moje "szarpania" brzuszka. Na usg dokładnie przyglądał się łożysku żeby sprawdzić czy te bóle nie są z nim związane ale powiedział że wszystko jest pięknie i te bóle spowodowane są na pewno rozciąganiem się macicy. Dostałam też skierowanie na morfo i mocz na następną wizytę i niestety krzywą cukrową. Mój lekarz stwierdził że czy tak czy tak to badanie musiałabym wykonać.

Gość Mamuska Ktosia
siemanko dziewczyny;)) kobietki ;) mamuski;)leze klockiem bo jakies chorobsko i mnie dopadlo ;( badania prenatalne mialam miec juz ale nie wyszlo bo skierowanir zle wypisane i UWAGA!!!! IDE NA PRENATALNE 13-TEGO W PIATEK!!!!! mam nadzieje ze bedzie to dzien szczesliwyyyy!!! musi byc, moj chlop;) byl ze mna na prenatalnych tylko pierwszych, chcialabym jednak zeby czesciej uczestniczyl w badaniach, to takie milunie patrzec jak dzidzia rosnie w oczach, a On przez to ze nie uczestniczy mam wrazenie ze do konca jesszcze nie wierzy ze ojcem zostanie;/ rockowa witaj w klubie rodzacych jajeczka;)))) pozdrowki dziewczyny

Gość Aliszonn
Mamusia Ktosia z racji tej ze to Twoje pierwsze dzieciątko uświadomie Ci że facet tak na prawdę zaczyna czuć że jest ojcem jak dostanie swoje dziecko na ręce:). Nie ma na to siły, taka ich psychika. sama ciąża to w ogóle dla nich jakaś abstrakcja. Kobieta matką staje się od dwóch kreseczek na teście, facet musi do tego "dojrzeć":)

Mamuśko Ktosia ja też mam prenatalne w piątek trzynastego, ale przesądna nie jestem za bardzo. No i też będę mieć chłopczyka. :)

Gość Aliszonn
Kobiety napiszcie mi czy planujecie dać swoim dzieciom drugie imiona? Ja dziś usłyszałam że to już nie modne żeby dawać dwa, i teraz wszyscy dają tylko jedno i szczerze się zdziwiłam

Gość kathana
Dzień dobry wszystkim w zimę :) u mnie śniegu nasypało, że aż biało. Co do drugich imion to mój Nikoś będzie miał po tacie i mało mnie obchodzi, czy ktoś to uważa za modne :) gdyby była córcia to miałaby drugie po mojej mamie. Pozdrawiam

U mnie też biało chociaż już powoli zaczyna topnieć. My chyba nie będziemy dawać drugiego imienia chociaż kto wie :) jeszcze dużo czasu to nie wiadomo co nam do głowy przyjdzie. wczoraj robiliśmy małą przymiarkę - sprawdzaliśmy czy i jakie nam się łóżeczko zmieści :) a co am u Was dziewczyny? Jaka samopoczucie?

Gość gośćmg
Zapraszam na niedzielny relaks na blog: www.MartynaG.pl świat mamy i dziecka

U mnie mały kopie od rana jak szalony :) A śniegu nasypało, że hoho. Co do drugiego imienia to my zostajemy przy jednym. Nie chodzi o modę, ale raczej o wygodę. Ja mam dwa i przed maturą musiałam sprawdzić w wyciągu urodzenia czy na pewno tam widnieją dwa, czy może tylko w kościele zostałam ochrzczona dwoma. Jakoś tak to drugie imię nie jest mi potrzebne i dziecku też nie dajemy.

Moi synowie mają po 1 imieniu, nie dlatego, że taka moda, oboje z mężem zdecydowaliśmy się na 1 imię (choć ja na początku chciałam by 1 syn miał imię po swoim tatusiu, ale nie uważam by mu to było do czegoś potrzebne) sama mam 4 imiona i ani mi z tym dobrze ani źle :) Moje dziecię w ostatnim czasie jest jakby spokojniejsze niż wcześniej, dodam, że ruchy czuję już od 14tygodnia. No i chyba nie będę miała połówkowego, bo wizytę kolejną mam w skończonym 23tc a ostatnia była w 18tc, nie wiem więc jak to będzie.

Ja już pozamawiałam staniki, koszule do karmienia, piękne z Alles Mama Shake Milk i Tara Donna hehe chciałam też Sawanna ale niestety rozmiarówka już się wykończyła są tylko 40-42-44 a ja mam 36 ze względu na sylwetkę 38/40 ze względu na piersi więc klops, zamówione 40 i 42 muszę zwrócić i wymienić na mniejsze :) tylko czy mi się cyce zmieszczą. A i moje dziecię już tyle nie cycka, zęby mu ida 5 już i niestety przytkany nos powoduje, że nie może swobodnie oddychać podczas ssania, a do tego zauważyłam, że pojawiła mi się siara w piersiach, może to też mu nie smakuje dlatego ograniczył ilość karmień :) nie ukrywam, że dobrze mi z tym, bo synek lepiej przesypia nocki, a im mniej ssie tym mniej sutki bolą, jeszcze niedawno na cycka budził się po 10-12 razy w nocy a teraz maks 2-3 razy albo na dobranoc i dopiero nad ranem :) A no i nadal walczę z przeziębieniem, zatokami i katarem a bardziej zatkanym nosem. Inhalacje, witaminy i leki, moje chłopaki też nadal na lekach i męża też złapało, zapodał sobie Theraflu i już lepiej się poczuł, szkoda, że my w ciązy niewiele możemy zdziałać, by szybciej się podkurować.

Gość Wera33
Lila w jakim wieku masz synka?

Wera33 mam 2 synów starszy ma prawie 3,5 roku a młodszy ma 13,5mca :) dlaczego pytasz?

Gość wera33
Lila, pytalam gdyz pisalas o karmieniu piersia i sie zastanawialam w jakim wieku masz synka/synow. Te koszule z donny bardzo ladne i wygladaja seksi;). Lila to miedzy najmlodszym a tym co urodzi bedzie ponad rok roznicy, beda sie super razem bawic:)

Gość Mamuska Ktosia
Aliszon no to musze poczekac zeby chlop mpoj ,,dojrzal,,;))) mysle ze bedzie ciezko nawet jak dostanie Tomaszka na rece;))) Aniołkowa mam;)))) no to idziemy glowa w glowe;)))) to juz sie nie przejmuje bo jestesmy dwie;))) bedzie napewno dla Nas szczesliwy;)) co do imienia to my damy dwa;)) Tomaszek Lech;))) po moim tatusku;) nie mial synow;) ciaglosci rodu nie bedzie wiec chociaz niech tam w niebie bedzie dumny ze jego wnuk nosi jego imie;)))

Wera33 między młodszym synkiem a nowo narodzonym będzie dokładnie 1,5 roku różnicy :)

Gość gocha89
Nie wiedziałam że oprócz mnie jest tu ktoś z taką małą różnicą między pociechami☺

gocha89 a jaką Ty masz różnicę między dziećmi? Mój młodszy synek urodził się 21 grudnia 2013, a termin porodu mam na 22-23 czerwca 2015, tak więc wychodzi 1,5roku :)

Gość Wera33
Lila przypomnij mi jeszcze jakiej płci sie spodziewasz? To raczej za wyprawka sie nie nalatasz;) tak planowaliscie z mężem ( jesli nie taktowne pytanie to przepraszam) ?

Gość Wera33
Ach piszesz ze prawdopod znowu chłopak :) miedzy moim mężem a jego bratem jest 13 mies i b sa podobni do siebie szczeg z zachow z charakteru identiko sie smieja :) bliźniaki.