Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie porody. Takie chodzenie po terminie jest na pewno strasznie stresujące. Mój Dominik dziś dał czadu i nie mógł zasnąć 1,5h. Jeśli chodzi o karmienie to ja już porzuciłam metodę z kapturkami. Są dobre, ale z moim biustem, kapturkami i nerwowością mojego małego było ciężko. Teraz jedziemy na laktatorze, no i zobaczymy jak długo nam mleka starczy. Podobno laktacja zanika, jeśli dziecko nie ssie, ale z kolei moja sąsiadka odciągała 7 mies trzy razy w ciągu dnia i było ok. Zobaczymy.

Gość wera33
Aniolkowa a czemu normalnie nie karmisz przystawiajac do piersi? Chce Ci sie tak odciagac podgrzewac i podawac dziecku?

Gość AleksandraJL
Ja raz odciągam a raz przystawiam bo po prostu bol okropny i te moje brodawki jakies takie Malo wystające. Problem mam z tym karmieniem. Albo nie umiem mu podać cycka bo juz sama nie wiem co jest przyczyna...czasem plakac mi się chce jak mam karmić. Ale nie zrezygnuje bede walczyć z całych sil zeby bylo dobrze.

Gość gość
Przepraszam dziewczyny ze wam sie wcinam mam pytanie gdybym miala malo pokarmu i musiala dokarmiac to jakim mlekiem najlepiej

Gość Lv
Mania, właśnie ze jest malutka ale proporcjonalna dlatego na zdjęciach tak wyglada , skończyła w piatek 3tygodnie urodziła sie 50cm 2600waga. Gościu ja karmie enfamilem, ale nie znam sie na tym ktore lepsze. Ktos mi polecił i takie kupiłam.

Gość niki411
No i ja po KTG , dosyć długo mnie trzymali, zarejestrowąły się jakieś regularne skurcze ale nic poza tym , mała już waży 4 kg , jak nie urodzę to mam się zgłosić w piątek 26.06 na kolejne KTG i ze spakowaną torbą bo lekarz powiedział że mnie już pewnie wtedy zostawią na patologii... na weekend , fantastycznie ;/ . Aniusia a Ty w piątek masz się zgłosić na patologię czy odrazu na wywołanie ?

Gość rockowa mamunia
Ja kupiłam Bebiko i od niego zamierzam zacząć jeśli przypasuje to ok jeśli nie to mam już w kolejce Bebilon (dostałam dwie puszki od znajomej położnej). Karmić piersią nie chcę tzn. na początku pokarmię ale max. 3 tyg sobie daje. O 20 idę na wizytę i nie mogę się już doczekac taka jestem ciekawa co powie mi lekarz, ile waży Adaś i co dalej :D do kiedy mogę spokojnie czekać na poród, kiedy mnie wysle na KTG itd...

Gość tulipka32
Rockowa ale jak nie chcesz karmic piersia to po co Ci te 3 tyg.? Ja tego nie krytykuje, osobisty wybor kazdej matki ale rozwaz moze ten pomysl. Laktacja Ci sie rozchula, brodawki beda bolec etc i akurat jak sie podinno unormowac to Ty bedziesz konczyc karmjc. To po co sobie i dziecku fundowac takie akcje?

Gość aniusia2023
Niki411, na 26.06 Mam skierowanie i napisane Prosze o przyjecie do porodu,wiec mi sie wydaje ze beda wywolywac od razu. Ja skurcze,mam nadal ale nie sa regularne.moze sie w koncu cos rozkreci, moze w nocy. Pogoda fatalna,leje jak z cebra. Moja 3 letnia corka czeka na siostrzyczke,wyciaga z szafy ubranka, kosnetyki i oglada. A maz zestresowany juz. Ja dzisiaj zaliczylam juz kapiel, depilacje.wlosy umylam, dalam odzywke i ladnie ulozylam. Tak pada a moimi jedynymi butami w ktorych moge chodzic,sa,klapki. Dziewczyny spakowalyscie jakies jedzenie do torby? Ja mam jak narazie tylko,wode niegazowana. Ja chodze bardzo czesto siusiu,no i te skurcze takie nieprzyjemne.i ,chyba,wydzielina ktora mi wyplywa to czop ale w czesciach.

Gość niki411
To u mnie upał cały dzień słoneczko i ciepło . Ja na szczęście nie mam problemu z puchnięciem więc mogę założyć każde buty. Też mam skurcze takie wieczorami ale krótkie i nieregularne, ale wydzieliny nie zauważyłam żadnej . Wybieram się zaraz na jakiś dłuższy spacer, może ruch coś pomoże na tego leniuszka w środku . A co do jedzenia, nie mam nic spakowane , ale położna mi kiedyś mówiła żeby własnie mieć wodę i w czasie porodu jakąś czekoladę , ew.herbatniki czy biszkopty .

Gość Wera33
Ja nauczona doświadczeniem spakowałam krążki ryżowe i biszkopty jednym z głównych powodów było to ze fatalnie karmią w szpitalach zwyczajnie jeść sue tego nie dało Śniadanie typu 3 kromki chleba nie świeże jeden plasterek szynki:) Tulipka powodzenia na pato jak jutro masz oxy to moze urodzisz .... Ja mimo małego rozmiaru piersi jakos karmie tylko cycem, boli tylko jak mała chwyta potem jest juz ok, nawet to polubiłam. Na początku np dodatkowo b bolał mnie brzuch ( pewnie przez skurczenie macicy) ale juz to nie dolega.

Gość Anett304
Weranda ja tak samo, karmie tylko piersią, pomimo małego rozmiaru, tylko z kapturkami inaczej bardzo mnie bolało. Jutro jedziemy z malutką na sesje, nie mogę się doczekać jak to wyjdzie :)

Gość Anett304
Wera miało być, słownik w telefonie poprawki robi

Ja mam właśnie problem, że mam duże piersi, bardzo duże. Mam problem z przystawianiem, bo jedną ręką muszę trzymać dziecko, a drugą pilnować, żeby czasem go nie udusić... No i jeszcze kapturki muszę pilnować. Mnie przy odciąganiu nie bolą sutki, więc jest ok. Kilka razy w ciągu dnia odciągne i to bardzo szybko, więc dla mnie to lepiej.

Gość rockowa mamunia
Ja juz po wizycie, wagi dziecka mi nie podal, wód plodowych mam nie za wiele ale ogólnie wszystko ok, szyjka miękka i skrócona rozwarcie na palec i jeśli do piątku nie urodze to mam pojechać do szpitala w piątek i albo juz zostanę albo nie. Mam nadzieje jednak ze do piątku Adaś będzie z nami :-)

Gość AleksandraJL
Dziewczyny błagam powiedzcie jak wygląda Wasze karmienie? Moja dzisiejsza noc to koszmar... Obudził sie dalam mu cycka... Pol godzinki possal sam sie od niego oderwal i ślicznie zasnal. Ale to byloby zbyt piękne. Pospal 40min i znowu akcja i tak cala noc. A po butelce z odciagnietym mleczkiem ślicznie spi z 2,5-3 godziny .

Gość Anett304
Aleksandra u nas czasami tak Samo tO wygląda, ale karmie tak jak ona chce. wczoraj od 19do 22 taka akcja. To wiec chyba to normalne. Wczoraj np obudziła się tylko raz w nocy a dziś juz 3 raz przy cycu siedzi.

Gość Wera33
Ja mam tak samo chociaz w szpitalu uczyli 15 min jedna pierś 15 min druga i odstawiamy i tak co co 3-4 godz. Jak dziecko spi to budzić. Np moj dzien wczoraj karmienie od 19-21:30 z przerwami na leżenie z otwartymi oczami. Potem sen do 2 w nocy następnie karmienie do 3 w nocy znowu sen i pobudka przed chwila ok 6 rano i znowu karmienie. W sumie to mi sie raz zdarzyło ze chciała cześciej jeść w nocy a tak to dziękować Bogu większość przesypia. Jak tak miałam z 1 synem to potem brałam go do siebie do łóżka i bokiem spałam a jak chciał jeść to od razu mu dawałam. Pewnie to był błąd ale tak robiłam.

Gość AleksandraJL
Dzięki ulzylo mi. Myslalam ze moj jest taki lobuziak. A czy Wasze dzieci tez tak maja , ze pomimo nakarmienia i przewiniecia godzinę czuwają? Oczy jak 5 zl i ani mysli o spaniu. I jeszcze o ulewanie chcialam zapytać bo wlasnie w nocy i rano byly takie niespodzianki. Ulewal zaraz po odstawieniu od piersi.

Gość wera33
Aleksandra moja tez ulewa, dlatego zawsze klade ja bokiem, nie odbijam podobno przy piersi nie trzeba. Wg mnie to normalne ciekawe jak my bysmy sie czuli jak po obiedzie kazali by nam sie od razu klasc.Oczywiscie boki trzeba zmianiac raz na prawym raz na lewym to jest b wazne.

Mój wczoraj pierwszy raz ulał i dziś już dwa razy, no ale my z butli jemy i właśnie mam zamiar kupić tą przeciw kolkową. Dominik też czuwa z godzinę niekiedy, a niekiedy idzie od razu spać. Praktycznie to przy jedzeniu zaśnie. Co to spania na dwóch bokach to też tego strasznie pilnuję, a już zauważyłam, że uwielbił sobie tylko jedną stronę i się przekręca. Muszę go pilnować, żeby potem mu się główka nie skrzywiła. A czy wasze maluchy też są takie mocne. Mój to się już przekręca z boku na bok, głowę podnosi. A jak go mam w beciku bardziej na piona to tak się podnosi, że prawie siada. Pilnować go muszę strasznie :) Miłego dnia, mimo, że u mnie brzydko.

Gość martusiaa23
Hej dziewczyny bylam dzisiaj na wizycie dzis mam termin dowiedzialam sie od lekarza ze brzuch juz nisko i moge urodzic nawet tej nocy to sie okaze czy nasza Julka zrobi tacie prezent na dzien ojca.Polozna sie wystraszyla jak zobaczyla moje opuchniete nogi chciala dac skierowanie do szpitala ale pani doktor stwierdzila ze moge juz i tak urodzic to poczekamy

Gość rockowa mamunia
Ehh teraz to juz tak bardzo chciałabym urodzić żeby nie musieć leżeć w szpitalu.. Dzisiaj jak mąż wróci z pracy to będzie seks :D może coś się ruszy, jestem dzisiaj pełna energii i zamierzam ostatecznie przygotować dom do przybycia Adasia ale najpierw biorę się za robienie sernika z truskawkami :) Miłego dnia dziewczyny w tą okropną deszczową pogodę (przynajmniej u mnie)

Gość AleksandraJL
No ja tez bardzo na to uważam, zeby zmieniać boczek. Moj jest silny, czuć moc . Aniolkowa ja tez mam mega wielke piersi chyba miseczka E lub F. Te staniki co mialam do karmienia to nawet ich nie zaloze duzo za Male. Ale to z głupoty bo kupilam tylko o 1 rozmiar większe zamiast o 2 co najmniej. Juz lepiej z tym karmieniem mi idzie. Dzis wizyta poloznej.

Dziewczyny my juz po :) Martynka ma 53 cm i wazy 2900. Teraz odpoczywamy i próbujemy się karmić. Pozdrawiam.

Gość AleksandraJL
Mania gratulacje! Prezent dla tatusia:)

Gratulacje Mania :) U nas też dziś była położna i Dominik waży już 3600, także ja jestem happy :) Przy porodzie 6 czerwca miał 3150, więc ładnie przybiera :) Już mu się fałdki na nogach robią fajne :)

Gość Wera33
Gratulacje:) jeszcze tylko Tulipka i Rockowa mamusia i robie kolaż prezentujący nasze dzieci :) czy kogoś pominęłam? O wlasnie tulipka napisz jak po oksy?

Gość gość
Dziewczyny jesli jesteście niedospane i zmeczone wieczorem to spada poziom prolaktyny i przez to dziecko tak wisi przy piersi bo mu trudniej sie najeść. Polozna mi powiedziała ibfaktycznie jak zaczelam po południowe drzemki stosować jak mala śpi i jestem bardziej wypoczęta to karmienie jest w normie a nie takie dwie godziny wyjęte ze nawet kanapki nie ma jak zrobic. Dbajcie o siebie.