Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość AleksandraJL
Ratujcie. Jezeli to zęby to ja dziękuje. Od wczoraj Leon jest placzliwy, nie może zasnąć, przy piersi się denerwuje i to wszystko na przemian z usmiechaniem sie. W nocy budzi się tez co chwile drzemki w dzień max pól godziny... Brzuszek go na pewno nie boli kupy robi jak zwykle, ja jem wszystko jak zwykle. Mam nadzieje ze to zęby bo nie wiem co mogloby być przyczyna tego zachowania.nic zrobić nie mogę w domu.

Gość Justyna1989r
Aleksandra a może skok rozwojowy?

Gość AleksandraJL
Dziewczyny nie skok, a uszy chore. Dzis marudzil, pojechalam do pediatry a ta zeby zbadać uszy u laryngologa... Dostal antybiotyk :( wyczyscila mu. Na spacery na razie nie wychodzić... Od katarku to ma prawdopodobnie. A jak plakal boże biedulek.a i dziasla pediatra tez sprawdzal to górne jedynki obrzmiałe

Gość Justyna1989r
No to mam nadzieje Aleksandra ze szybko przejdzie. A to dlugo miał ten katar ze aż na uszy poszedł?

Gość Wera33
To dobrze ze do lekarza pojechałaś i mam nadzieje ze juz nie płacze. Mojej Sarze katar minął moze w końcu po antybiotyku do nosa atecortin. W przyszłym tyg szczepienia.

Gość aska179
Dzis bylam na szczepieniu i maly wazy 7,8 kg i wiecie co mi powiedziala pielegniarka jak jej powiedzialam ze zaczal sie budzic co dwie godz do cyca? Zebym na noc i rano tj. 2 razy dziennie dawala jemu mm po 120 bo mu moje mleko na noc nie wystarcza... A mi sie wydaje jak kp przybiera jak widac to po co dawac mm? Chyba dla mojej wygody.

Gość VERUSIAA
co za masakra nie mogę słuchać o takich lekarzach!! chyba jej płacą za doradzanie mm...

Gość AleksandraJL
A u nas byl chwile katarek raczej alergiczny ... I tez przez ta woskowine tam się pozapychało.. Tak czy siak juz wiem co mu dolega bo martwic sie, domyślać sie, a juz miał skierowanie tez na mocz i morfo. Ale jak zadzwoniłam do mojej doktor po wizycie u laryngologa to nie kazala skoro znamy przyczynę. Ale najgorzej mu podać ten antybiotyk, bo pluje, a dać kropelki do uszu jeszcze gorzej, moje dziecko jest bardzo *****iwe, tony sprężyna :) ciągle w ruchu wszyscy sie dziwią. Wazy 6900:) teraz juz spi wymeczony ciekawe ile pośpi i kiedy będą efekty leczenia. Moja pani doktor to znajoma rodziny, ufam jej w 100%. I każe karmić jak najdłużej piersia. Ci co radzą mm to chyba jakaś prowizje dostaja za polecenie . A dziewczyny ja biorę tabletki drożdżowe na wypadanie włosów, karmiące piersią moga:) co za dzień ciężki padam normalnie. I błagam odzywajcie sie, bo cos tu cicho.

Gość Justyna1989r
Masakra jakas jak mozna polecać mm w sytuacji kiedy matka karmi piersią, ma mleko i chce to robic?! Zwłaszcza ze dziecko ładnie przybiera. Ja tez w nocy karmie co 2 godziny a czasem nawet częściej ale generalnie mi to nie przeszkadza. Aleksandra jak nocka? Jak taki wymeczony po lekarzu to mam nadzieje ze się wyspaliście :) a swoja droga jak czyscicie dzieciom uszy? W szkole rodzenia babka pokazywala żeby wacikiem tylko przecierać malzowine, żadne patyczki itp. Mowila ze ucho samo sie tam głębiej oczyszcza. I tak robię caly czas ale właśnie ta woskowine widac i sie zastanawiałam czy tego jakos delikatnie nie sprobowac wyczyścić a jeszcze teraz jak Aleksandra mówi ze przez woskowine sie pozatykalo aż abtybiotyk trzeba to się przestraszyłam..

Gość AleksandraJL
Justyna- tak mi powiedzieli ze woskowina i katarek sie na to złożyło...:( a jak mu wczoraj laryngolog czyscila uszy to tyle tego miodu tam bylo ze szok. I pytala czy czyszczę jakimś sprayem a ja ze nie. U nas tez mówili, zeby nie ruszać i tez tylko czyscilam zewnątrz to co wyleciało z dziurki . A nocka od razu inna. Jedna pobudka o 4. Ale najgorzej jak musze mu wpuścić kropelki do ucha. Nie dość ze się wierci to po tym okropnie placze. I nagle przechodzi i dzidziuś pogodny. Jakie szczęście, ze z nim pojechalam do lekarza. A tez sobie tlumaczylam albo skok, albo zęby, albo gorszy dzień... Jak Wam dluzej marudzą i gorzej sypiają to nie ma na co czekać nie zaszkodzi zbadać. A gorączki nie miał.

Gość AleksandraJL
I tez na pewno przyczyniły się do tego wychodzenia, wsiadanie do samochodu, wyciągnie dziecka, jakies przeciągi tego sie nie uniknie choc czapkę zawsze ma i to wiazana zeby uszka byly przykryte. No i mysle tez ze go ostatnio cienko ubieralam. Tyle sie trabi zeby nie przegrzewać to może powinnam mu zakładać cos grubszego a ja spodnie skarpetki, body na dl rękaw i cienka bluza i czapa plus kocyk do przykrycia. Tak wiec może i moja wina w tym jest:(

Gość AleksandraJL
I karmieniem sie nie nie przejmujcie mojego męża kuzynka wstale w nocy 4 razy choc jej synek 21 października skończy rok:) takie dzieci i tyle, co zrobić? A może wcale nie chca jeść tylko się napić, przytulic i dalej pójść spać. Nigdy karmiąc piersią, wiedząc ze moje dziecko rewelacyjnie przybiera nie podałabym mm. Aśka a Twój Adaś to na pewno nie ma problemów z przybieraniem:D

Gość aska179
Aleksandra -chyba az za duzo przybiera ;) i to na cycu a co dopiero jak bym dawala. Spotkalam kolezanke eczoraj na szczepieniu i mowi jej Mikolaj co 2h w nocy do cyca wstaje a ma 8 miesiecy wiec to zalezy od dziecka.

Aleksandra trzymam kciuki żeby synuś jak najszybciej wyzdrowial! Kurcze tez sie trochę zmartwiłam bo Hania ma mega gluty.. wyciągam aspiratorem i mam nadzieje że na uszka nie pójdzie. Teraz prawie ciągle na brzuszku jest to jej jeszcze wylatuja. Ja uszka czyszczenie po kapaniu codziennie praktycznie tymi patyczkami dla dzieci i tez to żółte wyciągam . Sama mam dużo woskowiny wiec czyszcze małej równie często;)

Aska: mm na pewno lekarze polecają głównie dla wygody mamy. Ja nie miałam za dużo pokarmu (do końca 3 mies. był cyc i dokarmianie, teraz tylko mm) wiec nie miałam wyboru, ale co racja to racja wygoda to dla mamy na pewno jest:) Wera: a jak Tobie i Sarze idzie z dokarmianiem? Dajecie rade to godzić czy coraz więcej butelki? Z ciekawości pytam.

Aleksandra a z ta bliskością to tez racja:) czasem nawet nie tyle o jedzenie chodzi tylko o przytulnie od mamusi- ale słodziaka takiego swojego to aż chce się brać:) ja jak Hania coś dłużej marudzi to tez do lekarza dzwonie albo idę bo wiadomo ze trzeba sprawdzić:) Moja córeczka zaczyna mi się rozkopywac w nocy...zawsze ładnie spala nie przemieszczala się zbytnio a teraz się właśnie w nocy budzi bo rozkopana i jej chłodno... wiec przytulam, przykrywam dokładnie i dalej ślicznie spi. Jak na razie 2 pobudki w nocy zostają standardem:)

Gość AleksandraJL
Bawarka- a czym przykrywasz Hanie? Ja się boje koldra, ze sobie naciagnie na buzie i spi w spiworkach w nocy a w dzień pod kolderka bo zaglądam często. Synek jest bardzo *****iwy. Jak wszystko ok z nim i sie budzi wczesniej np o 1 to wiem, ze nie chodzi o karmienie a zmianę boczku, inne ułożenie

Ja kołderka właśnie od niedawna. Wcześniej były upały to tylko kocyk lub pieluszka, ale myślę o spiworku powoli. Hania tez jest *****iwa ogólnie ale jak spi to nie:) przynajmniej do tej pory hehe :) Zaraz wyruszamy do fotografa robić zdjęcie do paszportu:) ciekawe co z tego wyjdzie ;)

Gość aska179
Ja rowniez malego w spiworek wkladam bo tez sie rozkopuje z pod kolderki...

Gość AleksandraJL
Kochane mamy, jest tu ktoras? Moj mężuś w pracy i sobie siedzimy z Leosiem. Leb mi pęka :( chyba jakas migrena . Synuś juz spokojny uśmiechnięty. Moja przyjaciółka dzis sie dowiedziała, ze jest w ciąży :) a ja rok temu jutro będzie jak zrobiłam test.

Gość aska179
Ja z synuskami siedze w domu, bylismy na spacerku a teraz czekam az maz wroci z polowania( mysliwy- sezon sie zaczal) i bedziemy jechac na 40 do brata a szczerze nie chce mi sie ale trzeba ;) a ja w pon sie dowiedzialam ze meza kuzynka z ktora dobrze sie dogadujemy jest w ciazy termin na koniec maja a wiec narazie nie sprzedaje ciuszkow bo jak chlopczyk to jej oddamy ;) gdy mi powiedziala to sie ucieszylam bo kolejny bobasek bedzie :)

Gość AleksandraJL
Aska- Twój mąż jest myśliwym? Super! Ja jestem po szkole leśnej kocham las! I chciałam zostać mysliwa ale jakos odpuściłam to... Może kiedys kto wie:) mam okropny problem! Moj Leos nie chce pic z butelki:/ a musze mu podawać osłonę przy antybiotyku i jak w przepisie odciągnąć swoje mleko i wymieszać z tym. A on nie chce pic z butelki, próbowałam z lyzeczki masakra. Dzis kupiłam inne smoczki do butelek i butelki dwie... A wiecie co? Kupiłam jeszcze smoczek chicco chyba małemu podpasował bardziej niż lovi:) dziwny jest gumowy ale rzadziej wypluwa kupiłam od 4+

Gość Justyna1989r
Aleksandra nie pomogę bo moja tez butelki nie tyka. Jeszcze z półtora miesiąca temu jak odciagnelam to wypila z butli a teraz nie weźmie i juz! Tak ze nie wiem jak Ci pomoc

Gość aska179
Aleksandra - tak moj maz podtrzymuje tradycje rodzinna ;) przynajmiej ma zajecie jakies swoje zainteresowanie ;) Moj ladnie pije z butli od poczatku nie mial z tym problemu a co do smoka nasz ma od 6msc i troszke lepiej niz ten 0+ ale rewelacji nie ma

Gość Wera33
Aleksandra ja prebiotyk podawałam Strzykawka bezpośrednio do buzi. Ile wypiła to wypiła duzo tez wypluwała.

Gość AleksandraJL
Właśnie mój tez pil z butelki na poczatku bez problemu, bo odciagalam a teraz nie ma opcji:/ Wera- sprobuje z ta strzykawką A w ogóle zeby odciągnąć ten pokarm to też nie lepiej 30ml z wielkim bólem wleci. Kurde a pamiętam jak Wyszłam ze szpitala, laktator mój najlepszy gadżet

Gość aska179
Co tam slychac? Taka cisza... Aleksandra jak tam postepy w cwiczeniach?

Gość AleksandraJL
Aska- a raz tylko nie ćwiczyłam, jak padlam wieczorem Ze zmęczenia a tak to juz cisnę po 50 brzuszków i 50 przysiadów. Czekam na efekty:) jednak znalazłam butelkę ze smoczkiem idealna kosztowała 7,99 canpol rozmiar chyba 2... Od razu zalapal i ciągnie bez problemu. Okropnie chce mi się spać a co u Was?