Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontakty Waszych dzieci z rodzicami chrzestnymi

Polecane posty

Gość gość

Alina, matka chrzestna Mam chrześniaczkę, córkę koleżanki z którą kiedyś chodziłam do podstawówki. Dziewczynka ma 7 lat, od urodzenia mieszka z rodzicami i starszą siostrą za granicą. W czasie wakacji przyjechała ze swoją babcią na jednodniowe odwiedziny do mnie. Obdarzona zostałam niezliczoną ilością prezentów - pomysłowo wykonane zakładki do książek, własnoręcznie wykonany album ze zdjęciami , cudacznie pomalowane kamyki itp. Dziecko produkowało te upominki przez kilka miesięcy, aby dać je mnie, swojej matce chrzestnej. Wzruszyłam się bardzo, dziecka nie widziałam 4 lata i nie spodziewałam się, że zostanę obdarowana tymi skarbami. Na szczęście ja też miałam coś przygotowane dla dziecka - książki z polskimi bajkami i legendami, kolczyki i torbę łakoci. A teraz co kilka dni dostaję maile, w których moja chrzestna córcia opisuje mi nie tylko wrażenia z przeczytanych książek, opisuje mi swoje codzienne życie szkolne i domowe, robiąc przy tym kupę błędów:D Cieszę się z tych kontaktów, wiem, że do tych kontaktów zachęcają ją ich rodzice i robią to bezinteresownie - oni o wiele lepiej sytuowani, ja ta biedniejsza koleżanka. A jak jest u Was? Uczycie dzieci kochać rodziców chrzestnych?

Gość gość
Chyba jednak każdy tu tylko wymaga od rodzica chrzestnego, daj, daj, daj, co tak mało? autorko, ludzie to jak hieny, ino kasa się liczy

Gość gość
super, aż się wzruszyłam, dbaj o ten kontakt, ja mam nastoletniego chrześniaka, który jest moją bliską rodziną, ale nie rozmawialiśmy wieki, bo on żyje w swoim własnym świecie, mam też dwie chrześnice- jedna też nastolatka, mamy dobry kontakt, druga jeszcze mała, więc średnio da się z nią pogadac, ale chrześnice kocham natomiast chłopaka nawet nie za bardzo lubię, ale oczywiście pamietam o wszystkich okazjach

Gość gość
Moja corka ma kontakt tylko z chrzestnym to moj brat.zyje z nim jak z ojcem ktorego nigdy nie miala. Chrzestna moze nie istniec. Ja natomiast mam 2 chrzesniakow 1 moj kuzyn relacja znakomita 2 to bratanek mojego ex nie mamy zadnego kontaktu odkad sie rozstalismy. Przez pewien czas od rozstania przekazywalam przez corke prezenty ale za to ze ani razu nie uslyszalam dziekuje prezenty sie skonczyly. Wystarczylo zadzwonic lub chociaz smsa wyslac.