Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

mam dosc wedlin faszerowanych chemia prosze o pomysly na domowe wyroby

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

"Na chlebek"

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Schab i karczek juz mi sie przejadly ;) moze piers z indyka? Ale jak upiec zeby nie byla sucha

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
mozesz przyprawic piers z kurczaka zio艂ami i czym lubisz zawinac szczelnie w folie spozywcza i ugotowac-wedlinka jak sie patrzy

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Przyprawi膰 przypraw膮 do indyka,zio艂ami prowansalskimi i upiec we foli -pycha soczysta

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
kup se 艣winie i j膮 chowaj a potem ukr臋膰 jej 艂eb :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Dzieki.a robilyscie kiedys pasztet?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Niestety mieszkam w Poznaniu na11 pietrze swinka odpada ;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
paszytetu nie robilam,ale czesto pieke klops,z mielonego mieska z jajkiem na twardo w srodku

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Masz mn贸stwo przepis贸w w necie na pasztet od bardzo 艂atwych do nieco trudniejszych. A kup sobie p贸艂 kilo s艂oniny, p贸艂 kilo jakiej艣 dobrej kie艂basy, drobno pokr贸j albo zmiel w maszynce do mi臋sa, wytop w garnku, potem sporo cebulki w tym zeszklij, na ko艅cu wetrzyj du偶e jab艂ko, dodaj majeranek, s贸l i odstaw do zastygni臋cia. Przepyszna swojski smaluszek. Oczywi艣cie nie codziennie ale co drugi dzie艅 jesienia i zim膮 mo偶esz je艣膰 posmarowane nim kanapki

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Mniam, a do tego og贸ras kiszony, ale mam smaka!

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Jako dziecko pamietam : pajda chleba ze smalcem i pomidora do reki ;) i na podworko

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Yhym najlepiej,malosolny;) jutro robie smalczyk,chlopak sie ucieszy,pasibrzuch jeden haha

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
albo jak dbasz o linie mase艂ka smakowe,zio艂owe,czosnkowe,bad藕 paste jajeczn膮

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie wszystko przepuszczaj przez maszynk臋. Kawa艂ek s艂oniny zostaw na skwarki, osobno je wytop na patelni tak, 偶eby by艂y chrupi膮ce, a na ko艅cu po艂膮cz z jeszcze nie st臋偶a艂ym smalcem

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Kupuj膮c indyka w sklepie to r贸wnie dobrze mo偶esz dalej kupowa膰 produkty z chemi膮.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
dok艂adnie,czy to musi by膰 mi臋so? Na kanapeczki maselko,smalczyk,sezonowe warzywa i nabia艂

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
kup min. kilogram 艂adnego schabu bez ko艣ci, natrzyj go sol膮, majerankiem i naszpikuj kawa艂kami czosnku, tego ostatniego nie 偶a艂uj. W艂贸偶 na 2 godziny do lod贸wki, by troch mi臋so przesz艂o przyprawami. Potem mo偶esz w zwyk艂ym troch臋 g艂臋bszym garnku rozpu艣ci膰 pewn膮 ilo艣膰 smalcu (nie oliwy, t艂uszcze nasycone stosuj z nasyconymi) i opiecz schab z ka偶dej strony na rumiany kolor, a potem pod przykryciem na bardzo ma艂ym ogniu du艣 ponad godzin臋, a nawet d艂u偶ej sprawdzaj膮c mi臋kko艣膰. Niebo w g臋bie

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Gosc 20:20 a cebulke zeszklona moge dodac? Nie popsuje sie za szybko?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
20:25 zawsze schab pieklam w piekarniku,nie probowalam dusic,fajny pomysl

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
''Kupuj膮c indyka w sklepie to r贸wnie dobrze mo偶esz dalej kupowa膰 produkty z chemi膮'' - ale zawsze mniej tej chemii kiedy sama przyrz膮dzisz, ni偶 kiedy kupisz gotow膮 ''szynk臋'' z indyka

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Podlac woda ten schab?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
cebulke mozna doda膰 na dwa sposoby bezpo艣rednio do topionej s艂oniny z kie艂bas膮 lub zeszlki膰 osobno i po艂膮czy膰 po odstawieniu z ognia z gor膮cym smalcem

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nie jedz kanapek bo chleb tuczy.i jest sama chemia w nim

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
tak trzeba podlewa膰 schab, ale niewielk膮 ilo艣ci膮 wody i koniecznie mi臋so odwraca膰 co jaki艣 czas, by udusi艂o si臋 r贸wno

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
To moze dodam na koncu to nie opadnie cala na dno tylko bedzie zaropiona po srodku ;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Jestem nim :D Mniej chemii? Specyfiki na szybki przyrost masy drobiu, wieprzu po ubiciu nie wyparowuj膮 ;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
to jakas fobia antyglutenowa jest,ja nie umiem 偶yc bez 艣wie偶ego chlebka cho膰by ze smalcem

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
dzi艣 mo偶na znale藕膰 dobrego producenta chleba, np. chleba pieczonego na zakwasie, mo偶na piec samemu, ale to do艣膰 drogi interes. Jest taka zasada: najzdrowsza dieta to dieta urozmaicona. Tak samo z pieczywem, wybierz kilka dobrych gatunk贸w i dostawc贸w je偶eli masz tak膮 mozliwo艣膰. Od czasu do czasu jedz pieczywochrupkie, ry偶owe, na zmian臋 z 偶ytnim czy bardzo zdrowym orkiszowym

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
To juttro robie smalczyk i udusze schabik,bedzie spokoj do konca tygodnia ;) tylko jeszcze pytanko mozna do schabu wrzucic cebulke lub inne warzywka do duszenia?nie zjara sie?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
''Mniej chemii? Specyfiki na szybki przyrost masy drobiu, wieprzu po ubiciu nie wyparowuj膮 '' - ale w toku dalszej obr贸bki przemys艂owej dodaj膮 jeszcze ca艂e mn贸stwo innych ulepszaczo-wype艂niaczy, a jak mi臋so sama przyrz膮dzisz, o tyle eliminujesz dodatkow膮 chemi臋.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×