Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tez macie dosc tej maniaczki sulimiry?

Polecane posty

Gość gość
zwolenniczka jara pije tak samo jak jej konkubent . Cala ciąże paliła a teraz jej bękart jest ułomny .

Gość gość
"Jeśli ktoś decyduje się na bycie matką to trochę powinien sobie przestawić priorytety, po prostu. Dziecko karmione piersią wymaga od nas sporo- ale głównie przez pierwszy miesiąc. Potem wszystko sie normuje i powoli mamy coraz więcej czasu. Dojrzałość do bycia matką, oznacza, ze potrafimy, na krótki okres czasu zrezygnować z siebie- właśnie dla naszego dziecka" i to pisze MATKA która CALA CIAZE PALIŁA PAPIEROSY !! TO SIE NAZYWA HIPOKRYZJA . Tak pryz okazji nie kazdy ma tylko jedno dziecko ..rozumiem ze jakbyś miala drugie dziecko to leżałabym z nim cały miesiac przy cycku a drugie miałabyś w d***e ?

Gość gość
Sulimira pisała min że te, które nie karmią piersią z własnego wyboru nie powinny mieć dzieci:O W takim razie ja uważam, że taka Sulimira też ich mieć nie powinna. P.S. Karmiłam piersią 6msc. Według waszej światłej Sulimiry to i tak za mało, bo według niej karmić powinno się do 2 roku życia.

Gość gość
"zwolenniczka konkubinatu dziś nie tylko jarałam w ciąży, ale też chlałam- flachę dziennie usmiech.gif A jak karmiłam piersią to z petem w gębie. Że też się Wam chce takie p*****lety pisac..." no widzisz i dlatego twoje dziecko jest opóźnione w rozwoju:)

Gość Arielkaaaaaaaaaaaaa
Ja tez nie lubię Sulimiry .Bardzo czesto obraza mamy które karmia krótko albo mm . Ja karmilam piersia ale nie widzę nic złego w podaniu mm . Jakby miała jakies problemy z kp to bez żadnego ale podałabym butle :)

Gość gość
"zwolenniczka konkubinatu dziś a tak z ciekawości- skąd teoria, ze moje dziecko jest opóźnione w rozwoju? I, ze paliłam w ciąży?" Bo sama pisalas ze twoje dziecko jest opóźnione aaa dokładnie w temacie o zostawianiu dzieci chorych na downa w kąciku zabaw w jakimś tam markecie .

Gość gość
Ja Ciebie Sulimira nie mam dosc. Zawsze chetnie posmieje sie z Twoich wywodów na temat matek lepszych i gorszych ;)

Gość gość
zwolenniczka a ty duzo palisz i wasze dziecko spało z wami w łóżku ? czytałaś moze o uwalnianiu sie nikotyny przez skore ? . Nie dość ze ułomny to jeszcze śmierdzi fajkami hehe No to teraz idz ładnie zapal papieroska ...umrzesz na raka to bękart trafi do dd hehe

Uff przeczytałam. Dzięki dziewczyny za docenienie mojej wiedzy. A co do reszty to żal mi was. Musicie być bardzo sfrustrowane, skoro moja opinia tak was obraza. Wy wyzwałyście mnie dużo gorzej, a ja mam to po prostu gdzies. Ale być może to dlatego ze po wyżej wypowiedzi od razu widac ze jesteście prostymi ludzmi, z wybrakowanym wyksztalceniem podstawowym, i komentarze od ludzi bardziej wykształconych was bolą. Życzę więcej radości:)

Gość gość
Na bank osoba która obraża teraz Zwolenniczkę Konkubinatu to ta sama która obrażała Sulimire kilka godz wcześniej ;) Tez sypały się obraźliwe posty jeden pod drugim dot jej cesarki i wyimaginowanych obelg (których jak się okazało wcale nie było). Teraz ta sama osoba jedzie po Zwolenniczce ;)

Gość ja się nie zgadzam ze
zwolenniczką że najgorszy jest pierwszy miesiąc. Ja przez 3 przeżywałam koszmar do tego stopnia, że potem nic pozytywnego w karmieniu piersią nie widziałam. Moja siostra przez pół roku nie wyszła dalej jak do sklepu na przeciwko, bo dziecko jej wisiało ciągle na piersi. Ja zakończyłam karmienie po pół roku, bo tak sobie od początku założyłam, że pokarmię te 6msc. I tak jestem pod wielkim wrażeniem dla samej siebie, że nie przestałam po miesiącu tego koszmaru. Nie widzę nic fajnego w tym sposobie karmienia, prócz tego, że przez te pół roku mleko ma naprawde jakieś wartości odżywcze. Jesli miałabym drugie dziecko to bym karmiła tylko tydzień, w życiu już nie dam się tak zniewolić i zaniedbać. Niestety nie dla każdej dane jest karmienie piersią bez problemów.

Gość gość
Gosc wyzej wow ale okrycie. Sulimira zal to moze byc, ale Twojego dziecka wychowanego w zascianku 🖐️

Gość gość
kolejna już kp-schizola potwierdza regułę, że jednak coś pod kopułką niezagrało :D Sulimira ma wyrzuty, że nie rodziła naturalnie więc próbuje zrekompensować ten fakt własnym mlekiem a konkubina też zapalając peta od peta czuje ze robi krzywdę bękarciemu karakanowi :D x x także im bardziej wściekłość macicy na karmienie piersią tym bardziej poryta psycha :D

Gość gość
nie smiejcie sie z syna konkubiny. Ciekawe czy wy byscie byly prawidlowo rozwiniete gdybyscie 5 lat spaly z tatusiem i mamusia w lozku:O

Gość gość
haha bidul pewnie w środku wciśnięty między dwoma popielniczkami :D

Gość gość
gość dziś i gość dziś sprawia Ci przyjemność konwersacja z samą sobą? :D

Gość gość
Sulimira Tobie daleko do zaścianka? A poczytaj swoje własne posty, na tym i innych tematach. Zobacz wreszcie jaka jesteś nachalna z tym karmieniem, jak łatwo przychodzi Ci krytyka innych, jak łatwo oceniasz, kto lepszy, a kto gorszy. I Ty piszesz o wykształceniu? Proszę Cię... Ty myślisz, że Amerykę odkryłaś z tym karmieniem piersią? To każdy wie. Ale są ludzie, którzy mimo to muszą lub chcą wybrać inaczej. Zrozum wreszcie: MAJĄ DO TEGO PRAWO!!! a Ty jak tylko widzisz temat o karmieniu mm zaraz jak ta natrętna mucha się zachowujesz. Człowiek ignoruje, ale po chwili ma ochotę pogonić raz na zawsze.

Gość gość
Sulmira ty nie dajesz konstruktywnych rad. Ty tylko oceniasz i komentujesz. Od ciebie nie ma pomocy. Przez takie jak ty inne kobiety mogą popaść w depresję

Kurcze kobiety opanujcie się. Po co to wzajemne obrażanie? Ja podchodzę tak - ktoś daje rady ale nie musze z nich korzystać i to nie jest powód żeby kogoś wyzywać. Ja, matka karmiąca mm nie czuje się dotknieta wypowiedziami matek kp ponieważ mam do tego dystans, dokonałam takiego wyboru ( moje zdrowie ważniejsze od kp bo co byłoby dziecku po matce, która nie może wstać z łóżka i laduje ciągle na pogotowiu) i nie mam wyrzutów sumienia. I powiem szczerze, że podziwiam kobiety które dlugo karmią piersią za ich determinację i chęci, których mi zabrakło przy pierwszym dziecku jednak nie wyrzuca tego sobie.

Gość gość
hm,kobiety karmiące mm naprawde mi was zal. choc pewnie pisze tu moze 1 lub 2 osoby mm.tego się nie sprawdzi. no ale... tak-czujecie sie gorsze. a dlaczego? bo nie chcialo się siedziec i karmic piersią,czasami po nocach, i w dzien. lepiej dac butle z tuczącym i usypiającym narkotykiem i spokoj. bo jeszcze trzeba mezem saię zajac i dom ogarnac na błysk a dzieciak sam się wychowa na narkotyku,wrzuci mu się tysiac zabawek i niech sam się sobą zajmuje. maz i cycki wazniejsze (choc niewiem czy puste cycki sa cos warte). i taka macie mentalnosc. a jak sie cokolwiek napisze o plusach karmieniu piersią to automatycznie zapala się u was czerwona lampka-wyrzuty sumienia ale zeby to jakos stłamsić trzeba poobrazac te,ktorym się udało bo wytrwały bo dziecko jest dla nich wazne. no to sypia się teksty o zwisach,krowach,bekartach itd co tam kto nie wymysli,im bardziej absurdalne tym lepiej, tym bardziej może zagłuszą poczucie żalu i bycia gorszym. tak...najlepiej budowac sztuczną ideologię ze ktos narzuca,ze obraza albo zupełnie cos wyssanego z palca,aby tylko choc na chwilę odwrócic uwage,mimo ze w całym wszechświecie próżno szukać dowodów.

Gość gość
Szanowne Panie, trochę ogłady! Jestem jak najbardziej za kp. Sama karmię piersią. Jak narazie mały ma 11 tygodni i nie zna smaku mm. Chciałabym karmić dwa lata. Wiem, ze w Pl jest to niepopularne ale to najlepsze co mogę dać mojemu dziecku. Nie oceniam mam karmiacych mm. To wasza decyzja. Jedyne co mogę zaproponować to byście najpierw trochę poczytaly, poszukaly informacji zanim odetniecie dzieci od tego, czego naprawdę potrzebują. Rozumiem, ze są kobiety które nie mają pokarmu. Tyle ze jest to naprawdę mały odsetek a cała reszta podejmuje decyzję ze nie będzie nawet próbować walczyć o laktację lub po prostu ją ignoruje. Poczytajcie trochę o skutkach ubocznych mm i zaletach kp. Sama jestem przykładem jak mm wpływa na młody organizm. Moje siostry były karmione piersią bardzo dlugo, ze mną mama miała problemy. Byłam karmiana tylko mm. Mam paskdna alergie, astmę, nadwagę i cukrzycę. Moje siostry nigdy nie mały takich problemów.

Gościu Ja NIE Mogłam karmić ze względu na przyjmowane leki. Oczywiście gdybym się umarła to bym karmiła i nie brała leków. A wiesz jaki byłby efekt? Miałabym problemy z chodzeniem, wstawaniem, a na dokładkę codzienne ataki potwornego bólu. I dziecko miałoby matkę zamiast w domu to na pogotowiu codziennie lub nie wstając z łóżka. I nie czuje się gorsza, nie mam wyrzutów sumienia. Ciąża była dla mnie horrorem ponieważ musiałam odstawić leki i były momenty, że przez tydzień z ledwoscia ( mąż musiał mi pomagac) wstawac do toalety, dretwialy mi nogi, pośladki, nie mogłam bez pomocy zmienić pozycji. A po ciąży dodatkowo, jakbym miała za mało bólu, okazało się ze mam zaawansowana kamice żółciowa i doszły potworne kolki ( uprzedzam nie pomagała nospa ani inne leki, które są dozwolone przy kp)

Gość gość
TaWredna przeciez nikt nie pisze ze trzeba kp za wszelką cenę nawet życia. niezrozumiałe niegodne pochwały jest tylko,gdzy ktos pochopnie rezygnuje z kp,kierując się radami pseudożyczliwych i powszechnie utartymi stereotypami rodem z ciemnogrodu i własnym lenistwem.

Gość gość
Tawredna, nie chciałam Cię urazić. Przeczytaj sobie jeszcze raz mojego posta. Ty nie miałaś wyboru a pomysl o tych, które biorą leki na zatrzymanie laktacji. Swoją droga znam dziewczynę która walczyła o laktacje po operacji. Udało jej się. Kosztowało ja to dużo pracy ale udało się.

Gość gość
Polska to jednak wiocha po całości. Na zachodzie nie ma takiego terroru z tym kp. Tam jest standardem, ze jak ktos karmi piersią do dokarmia mm. Dlaczego? Bo tam ludzie wiedzą, ze w mm są wszystkie niezbędne skladniki odzywcze, ktorych wiekszosci matkom brakuje. Wiekszosc ma anemie itp. Nie dbaja o diete, a kobieta karmiaca powinna na to zwracac wyjatkowa uwage. A tu? Matki karmiace piersia i palace fajki... Prawda jest taka, ze wiekszosc kobiet jakie znam karmila, bo nie bylo ich stac na mleko modyfikowane! Takze wmawiajcie sobie dalej mamuski z ogromnej betonowej wsi...

Gość gość
Hipokryzja i duszeniem poczucia winy jest obsesyjna myśl ze jest się od kogoś lepszym bo sie karmi piersią chociaz mialo się cc( sulimira nie postarala się o najlepszy poród dla dziecka czyli naturalny) i pali się fajki nalogowo ( konkubina). Nikt normalny nie ma takiej obsesji na punkcie tego jak ktoś karmi tylko osoby zaburzone z poczuciem winy