Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tez macie dosc tej maniaczki sulimiry?

Polecane posty

Gość gość
no i nie będę wam co chwila odpisywać bo w pracy jestem i pracuje usmiech.gif x x haha pracuje a na kafe nawija o karmieniu piersią jak p.o.y*********a nie będę wam co chwila odpisywać :D:D a ktoś cie o to prosi? zamilcz na wieki idiotko!

czasem właśnie jest tak, że nie przewidzi się pewnych sytuacji. Los bywa przewrotny i lepiej za dużo nie kłapać jadaczką, bo jak to się mówi: kto pod kim dołki kopie.... Ja nigdy przed ciążą nie skrytykowałam sposobu karmienia i porodu żadnej kobiety. Póki nie poczytałam na kafe i w necie w ogóle- to nawet nie wiedziałam, że trwa taka zajadła jatka.

Gość gość
Marta przeczytaj caly topik albo zamknij pyska, sukimira to specjalistka od narzucania innym jak maja karmic, jak ktos podaje mm to mimo ze dziecko zdrowe to ta parchata wyzywa, obraza , pisze bzdury bo nie karmi piersia

Gość gość
a teraz tępa dzido przeczytaj te dwa zdania: A wcale nie miałam parcia na poród sn, owszem chciałam, ale córka traciła tętno i wzięli mnie na cc wiec to nie z mojej winy x x a wcale nie miałam parcia na karmienie piersią, owszem chciałam, ale córka nie umiała ssać ( nie miałam mleka) i podałam mm zgodnie z zaleceniami pediatry-położnej ale to nie z mojej winy x x i przestań terroryzować innych swoimi prywatnymi poglądami bo namolna jesteś jak komar brzęczycz brzęczysz a i tak każdy ma cię w d***e

Gość gość
Martha widzę podobny poziom jak sulimira strasznie tępa jesteś , a wystarczy mieć troszkę wiecej inteligencji i w mig się chwyta kontekst wypowiedzi o cc :o

Na CC lekarze przewaznie decyduja sie w ostatecznosci ,to nie jest decyzja podjeta w ciagu 5 minut,jak przy naturalnym porodzie!;)

Gość gość
A tak z ciekawości czy ten wątek w ogóle ma uzasadnienie? Link do wypiwiedzi gdzie Sulimira wyzywa czy obraża? Cytat jakiś? cokolwiek? Kogoś personalnie obraziła?

Gość gość
Kurwa jak przekupy na targu.Zgłaszam temat do usunięcia!

ode mnie odwróciła się koleżanka nawiedzona i nakręcona na kp, jak tylko usłyszała, że jestem w ciąży to nagle sobie o mnie przypomniała i często mnie nagabywała nt. kp, gadała o nawałach, woreczkach do mrożenia, kryzysach itp. Jak ją poinformowałam,że z mojego kp nici to już się nie odzywa :D Swoją drogą- zanim urodziła, to była normalna :D Druga koleżanka natomiast- karmiąca mm z wyboru ostatnio wypaliła, że dzieci po cc gorzej się fizycznie rozwijają. O stronie intelektualnej nie wspomniała bo jej 3 latek nadal nie gada :D Takie mundrości te matki wymyślają byleby tylko poczuć się choć trochę lepsze od innych. Widocznie inne sfery życia w których mogłyby się wykazać mocno kuleją ;) Stąd takie pieprzenie o karmieniu i rodzeniu.

Powstał topik, na którym można powrzucać jakiejś lasce. Nie doczytałam się tutaj obelg pod adresem mam mm, ale pod adresem Sulimiry.... wow, jak łatwo zgnoić kogoś komu nie patrzy się w oczy. Ktoś napisał, że wystarczy powiedzieć "mleko matki jest najlepsze", a mamy butelkowe traktują to jaką osobistą obelgę - muszę się z tym zgodzić. Ze strony mam mm brakuje merytorycznych argumentów (tylko dns i TaWredna wdały się w normalną dyskusję) - stać was tylko na stek wyzwisk, ale tak to właśnie wygląda jak brakuje argumentów. Nie czuję misji, żeby namawiać kogoś na kp ale w wielu kwestiach zgadzam się z gościem, który tak szeroko opisuje kp - cieszę się, że zabrałaś głos w dyskusji, masz dużą wiedzę (może zostań konsultantką ;) ) Zawsze czytam na kafe o terrorze laktacyjnym i jakoś nigdy nie mogę na niego natrafić. Ale za to, również zawsze, spotykam się z wyzwiskami pod adresem naturalnego karmienia. Straszne rzeczy można tu przeczytać: karmisz? - masz doje, mąż cię zdradza, jesteś pedofilką i przy karmieniu masz jeden orgazm za drugim, jesteś tłusta, ograniczona, Polka - katolka, pewnie jesteś z patologii i nie masz siana na mm itd.

gość dziś K**wa jak przekupy na targu.Zgłaszam temat do usunięcia! xx W sumie to dobry pomysł, bo topik jest skierowany przeciwko konkretnej użytkowniczce.

Gość krótko i  na tematt
Zawsze powtzraam, przrstancie sie wpieprzac w nudze pieluchy i zycie. Tak , karmilam tylko MM dwoje maluchow i gdzies mam czy kogos to oburza

Gość gość
A ja nie ma jej dość, bo zwisa mi opinia anonimowej osoby z forum na temat tego jak karmiłam swoje dziecko.Ta dyskusja juz przybrała taki obrót,że aż żal tego czytać.

Gość gość
Tu nie chodzi o to co lepsze - kp czy mm. Ale o to, zeby dotrzec do tej nawiedzonej uzytkowniczki, ze nie ma prawa decydowac za kogos i go obrazac.

gość dziś Tu nie chodzi o to co lepsze - kp czy mm. Ale o to, zeby dotrzec do tej nawiedzonej uzytkowniczki, ze nie ma prawa decydowac za kogos i go obrazac. xx A możesz zacytować obraźliwą wypowiedź Sulimiry? Chyba coś przeoczyłam.

Gość gość
Sepcjalnie przejzalam jej profil. Wypisywala, ze matka karmiaca mm to morderca zabijajacy dla przyjemnosci. Dziewczynie po amputacji wypisywala, ze byli mezczyzni umiejacy pobudzic laktacje - sugestia, ze jej facet ma karmic :D oczywiscie matka krmiaca mm, poniewaz nie moze to tez morderca, ale ona jakby zabijala w obronie wlasnej, no to mniejsze zlo 🖐️

O matko, koszmar. Mi chodziło o ten topik. Tu się rozpętała ta dyskusja i właśnie tu nic podobnego nie przeczytałam. Absolutnie nie popieram takich wypowiedzi, nikogo to nie zachęci do starań o kp. Straszne. Dzięki za odp. i pozdrawiam!

Gość gość
Powiedzcie mi jaka normalna kobieta pozwoliłaby aby facet karmił piersią dziecko(o ile to w ogóle możliwe) to jakieś chore:O

Gość gość
Jest to niezły kosmos :D

Gość gość
Tu na topiku nic nie napisala, chodzilo ogolnie o jej posty na temat kp, caloksztalt jej "tworczosci". Bylo wiecej chamskich uwag, a jak ktos nie karmi, bo taki ma kaprys, to zaraz osądy co to za matka itp. Brak szacunku dla poglądów innych.

Gość gość
Jakis czas temu jedna kafeterianka napisała,że jej mąż żałuje,ze nie może karmić piersią:O gdyby mój mi coś takiego powiedział to poczułabym jakiś niesmak w stosunku do niego.No nie wiem,jakos tak to mi nie pasuje do faceta...

no ja tam wolę Sulmirę niż te szczekaczki karmiące modyfikowanym... To chyba kwestia kultury osobistej. A topik, kiedy Sulmira napisała o karmieniu przez faceta pamiętam i odnoszę wrazenie, ze większość tutaj to wtórne analfabetki. Niby czytają ale nie do końca rozumieją.

Gość gość
a o tym, że jak 3 miesięczne dziecko nie dostanie w nocy "mleczka" to do rana umrze z głodu? to dopiero kabaret :D bo autorka tamtego topiku pisała o 3 miesięcznym dziecku nie o noworodku a Sulimira oczywiście z tym swoim obsesyjnym pisaniem karmić, wybudzać, umrze z głodu :D

Gość gość
Mnie się też nie podoba, w jaki sposób ta Sulimira (?) się wypowiada. Narzuca innym swój pogląd. Ktoś nie chce karmić - jego sprawa, po co zaraz te teksty, ze kp jest najlepsze? Te nachalne namowy? Nie podoba mi się to. Po prostu.

no pistoletu do głowy ( a raczej do piersi) Wam nie przystawia? :) Odnoszę wrażenie, że większość mam karmiących mm ma z tym problem- stad te ataki. Bo nie znajduję innego wytłumaczenia dla takich podłych słów, jakie tu napisałeś do Sulmiry. I tak szczerze mówiąc, trochę sie z nia zgadzam- ponieważ mało która matka ma rzeczywisty problem z karmieniem piersią. I w zależności od otoczenia albo podaje modyfikowane, albo walczy o karmienie.

Gość gość
i wy jestescie matkami? a raczej to chyba jedna ososba pisze i tak sie wyzywa.,nie znam tej sulimiry i nic do niej nie mam ale widze ze jest kulturalną sosbą w przeciwienstwie do autorki topiku lub osoby ktora tu tak szczeka. i ty jestes matką? co przekazujesz swojemu dziecku nastepna patologię? moze i sulimira troche marzuca ale ma swoje zdanie a jak nie pasuje to kazdy ma prawo do swoich decyzji. ja nie wyzywam innych ze komus nie pasuje to co ja lubie. a niech krytykuje. ale nigdy nie znize się do poziomu rynsztoku. specjalnie przekreca jej nick aby brzmiało obrazliwie. gdzie ta kobieta kogos wyzywa obraza? gdzie się pytam? wiesz co takimi załosnymi tekstami swiadczysz tylko o sobie. ten topik trzeba zgłosic do usuniecia a ciebie na przymusowe leczenie. co za poziom wogole?? na smietniku mieszkasz z żurami? czy w melinie wychowana? zwisy? moze sama masz ipróbujesz tu leczyc swoje kompleksy wytykajac innym swoje wlasne cechy. sorry alew nigdzie nie zauwazyłąm zeby ta kobieta kogos obrazala. a ze ktos czuje się gorszy skoro karmi z lenistwa mm to juz jego sprawa. ja swoje dziecko karmilam tylko 2 miesiace bo mi pseudozyczliwe osoby nawciskały kitu ze dziecko głodne ze nie mam mleka zae się nie najada itd... i przez nie st6raciłam pokarm. teraz z nastepnym dzieckiem nie bede słuchala frajerek i wrednych bab tylko bede słuchala się siebie i napewno bede karmic piersią. i wcale widzisz jakos nie mma pretensji i nei wyzywam Sulimiry bo nie karmilam piersią tak jak by to była jej wina. naprawde nie ktorzy wymagają chocby 1 wizyty w poradni zdrowia psychicznego.