Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NAJDZIWNIEJSZE Zasady w Domach jakie spotkaliście u znajomych top2

Polecane posty

Gość gość
ale jak sie nie myje cały tydzień to musi smierdzieć

Gość gość
moja mama też jak robi zupę i kroi warzywa stawia sobie pustą reklamówkę na blacie i do niej obierki wszystkie, jak skończy to zupa na ogień a reklamówka do kosza, też myje starą szczoteczką do zębów fugi - mam ich dużo bo wymieniam do 2 mc.

Gość gość
u mojej sąsiadki z góry codziennie zapachy z kuchni jak ze szkolnej stołówki za dawnych czasów, ta osoba co zna ten zapach to wie o czym mówię i tradycyjnie w piątek zawsze ryba niektórym te zapachy przeszkadzają a dla niektórych są miłe

Gość gość xyz
W domu mojego byłego nie istniał przydział ręczników "mamy", "taty" itd. Wisiały sobie jakieś trzy czy ileś ręczników, ale wszyscy używali ich zamiennie. Czyli tata wycierał sobie pupę, po czym mama nieświadoma brała ten ręcznik i wycierała nim twarz...

Gość gość
najbardziej irytujace: codzienne pytanie cozrobic na obiad od tesciowej, czlowiek ma tego dosc, a i tak zrobi cos po swojemu i spieprzy, bo za duzo soli, bo zaczela to robic, a czegos zabraklo, wiec dodala co innego... a bo miala kukurydze to dodala do dania, do ktorego nie pasuje, a jak w lecie miala szczypiorek to juz czy danie miesne, czy inne - musial byc szczypior wszedzie, polowy przypraw nie zna, a jak juz skads jema to sie czepi jednej i wszystko smakuje tak samo..

Gość gość
Moja mama też obiera ziemniaki i warzywa do pustej reklamówki, a potem ją wyrzuca, nie widzę w tym nic dziwnego. Oczywiście wyrzuca ja od razu po obieraniu, nigdy później ;)

Gość gość
Znajoma ma zmywarkę a zmywa ręcznie przy 4-os. rodzinie. Zmywarkę załącza tylko w czasie świąt.

Gość gość
ja przed chwilą tak zrobiłam, obierałam ziemniaki do pustej foliówki i później ja razem wyrzuciłam, nie wiem dlaczego to ma być dziwne

Gość gość
u mojej tesciowej co piatek ma byc dzien bez miesny czy post czy nie i oburza sie gdy chce cos zjesc miesnego xd a powtarzam jej, ze mimo wiary nie bede poscila cale zycie do piatek - skoro u niej to normalne, niech to robi i reakcja mojej szwagierki, ze u mnie w domu malo kiedy byl ser zolty: "to jak wy poscicie w piatek bez sera?"

Gość gość
Jak się od razu wyrzuci do śmieci to nie jest dziwne, gorzej jak te śmieci stoją na blacie w kuchni cały dzień, nie dość że straszą wyglądem to jeszcze śmierdzą... :O

Gość gość
1 co to takiego! Ja tez mam swoje miejsce na sofie i wszyscy o tym wiedzą. Nawet Sheldon ma.

Gość gość
gość dziś moi teściowie codziennie jedzą wczorajsze pieczywo, bo codzień kupują swieże,ale chowają je do szafki i wyjmują dopiero jutro, a dzisiaj jedzą to co wczoraj kupili i schowali do szafki. No i jak to pojąć jaki w tym sens?? X Dlatego ze niektórzy nie tolerują świeżego pieczywa , czerstwe jest zdrowsze.

Gość gość
Dziwne zwyczaje moich koleżanek. Odbieranie do obiadu ziemniaków rano , zalewanie woda i tak stoją sobie pol dnia. Albo kotlety sa juz rano zrobione , opanierowane , leżą sobie i czekają na usmażenie, dla mnie bez sensu. Albo gotowanie na kilka dni i jedzenie potem tego odgrzewanego , o fuj masakra . Ja robie zawsze na świeżo.

Gość gość
Tez obieram ale na jakiś papier gazetę i wrzucam od razu do ogrodowego pojemnika. Nie mieszkam w pl i tu sie segreguje odpadki , dla mnie normalne ...a niby co z tym robic ?????

Gość gość
z tym pieczywem sie zgadza - szczegółnie strasi ludzie często tak robią. Ja mam zmywarkę i w zasadzie przestałąm myć cklwiek w zlewie - nawet łyżeczki do herbaty ni eumyje tylko do zmywarki - tak się rozpaskudziłam. Ale naczynia z ciemnego duralexu do kosza - zmywarka je zjadła ;/ ale dzięki temu czas na nowiutkie :)

Gość gość
nienawidzę naczyń z ciemnego duraleksu , nie zjem dania nawet z takiego talerza, są okropne

Gość gość
mi się zawsze podobały - moja mam zawsze miała takie białe naczynia z falowanym brzegiem - chyba wszyscy wie m o co chodzi :)natomiast ciocia miała ciemny duraleks mmm zawsze mi się podobały - ale teraz sobie kupie jakiś nowoczesny zestaw może prostokątny czarny z jakim wzorem.

Gość gość
u mojej znajomej zawsze w niedzielę na śniadanie muszą być grzane frankfuterki. U innych znajomych - dość zamożnych ludzi, nie ważne czy jesteśmy u nich tylko na kawę czy przez kilka godzin stoją na stole jedynie chipsy z biedronki. :/

Gość gość
ciemny duralex to największa wiocha, chyba na melinach podają na tym przygryzkę do wódki za 8 zeta ja bym sie brzydziła z tego jesć ewentualnie brzydkie też są naczynia w ciemnych kolorach, czarne, brązowe, kiedyś to było modne chyba na początku lat 90 siątych teraz mają różne talerze, kwadratowe ale muszą być w jasnym kolorze , oprócz białego, kremowego maja np czerwone, zielone ale w sklepach niema ciemnych kolorów raczej bo nikt tego nie chce :O

Gość gośćpomaranc
-Trzymanie butów za drzwiami tj. na klatce schodowej. -Mycie podług wodą, która wypływa z rury podczas odwirowania. -Nalewanie wody do wanny, ledwo na dnie tylko.(już lepiej wziąć prysznic!) -Palenie papierosów w kuchni lub łazience. Mając balkon. -Robienie z pokoju, kuchni warsztatu np. elektronicznego. -Układnie rzeczy, nie potrzebnych na szafach. -Zamiatanie w jeden kąt przez cały tydzień.

Gość gość
ja mam 24l i podobają mi się ciemne naczynia - całe życie jadłam z jasnych. A w sklepach pełno jest ciemnych naczyć od zwykłej ale zawsze pięknej kamionki po ceramikę czarną,brązową itp

Gość gośćpomaranc
podłóg* sorry!

Gość gość
a i lubię też ręcznie malowaną zastawę - ale na taką mnie nie stać pewnie kupie jakiś tani wynalazek za 200zł z ikei na 6 os.

Gość gość
ten zwyczaj mycia podłogi jakąs zużytą wodą tez zauważyłam w wielu domach, okropność, przeciez na tej podłodze jest jakis brud który sie rozłożył w tej wodzie

Gość gość
gość dziś moi teściowie codziennie jedzą wczorajsze pieczywo, bo codzień kupują swieże,ale chowają je do szafki i wyjmują dopiero jutro, a dzisiaj jedzą to co wczoraj kupili i schowali do szafki. No i jak to pojąć jaki w tym sens?? xx może chodzi o to że pieczywo'wczorajsze' ,bardziej czerstwe jest po prostu zdrowsze? bo tak jest nic w tym dziwnego:)

Gość gość
a ostatnio spotkałam w sklepie ciemny duralex, moja teściowa tez takie ma i są okropne....

Gość gość
może sie przyzwyczaili do jedzenia starszego pieczywa że im to smakuje, u mnie w pracy jest starsza babka która specjalnie chodzi do cukierni po bułki słodkie , pączki z poprzedniego dnia a w niektórych sklepach pyta o jakieś bułki wczorajsze to ludzie sie na nia dziwnie patrzą

Gość gość
1. Moja babcia i mama nigdy nie załatwiają grubszych spraw w Poniedziałki "bo jak się zacznie zacznie chodzić w Poniedziałek, to cały tydzień taki będzie". 2. Każdy Piątek jest bez mięsny. 3. Skład ubrań które tylko zakładają tylko do kościoła i nigdzie indziej. 4. Sukienki odłożone na własny pogrzeb (a że wiszą w szafie od lat...) Ja się jeszcze nie zaraziłam :-)

Gość gość
moja teściowa tez miała ciemny duralex i ja nie chciałam z tego jeść i wymieniła ale nieraz jak gdzieś zobaczę talerz to aż mnie odrzuca , to jest dobre dla pasa albo kota żeby cos takiego na stół kłaść dla ludzi, fe

Gość gość
no nie wiem, my się np. przytulamy, wszyscy ze wszystkimi w najbliższej rodzinie, np. oglądając film leżymy sobie oparci o siebie z bratem, bardzo często przytulam się z mamą i z tatą (a jesteśmy z bratem dorośli). Tata za to tuli się ze swoją babcią :D. Dla mojego chłopaka np. to było na początku duże zaskoczenie ;)