Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NAJDZIWNIEJSZE Zasady w Domach jakie spotkaliście u znajomych top2

Polecane posty

Gość gośćia
A u mnie w domu nie tylko piątek był bezmięsny ale i środa bo moja babcia była prawosławna. Gdy wracałam do domu po coś bo czegoś zapomniałam a miałam jechać do szkoły to kazał;a mi usiąść na chwilę na krześle bo tak nie wolno się wracać na chwilę przed podróżą. Gdy któreś z nas było zdenerwowane i wynikła jakaś sprzeczka, babcia nam dawał wody z Grabarki do picia (święcona cudowna woda), Na sylwestra mnie budziła w nocy żeby przywitać nowy rok i kazała mi zakładać buty ,mimo, że byłam w koszuli nocnej:) Bo mówiła, że nie wolno boso witać nowego roku. Każdy też miał swoje miejsce swój fotel lubiłam się przytulać do babci a ona mnie drapała nawet kiedy byłam juz duża, albo głaskała mi włosy. Co niedziela i święta przynosiła do dom prasforkę ( taka komunia w cerkwi w postaci bułeczki) I dzieliła się tym z cała rodziną. Raz do roku, był jakiś obrzęd przypalania włosów na głowie wszystkim domownikom po czym na suficie najstarszy mężczyzna domu wypalał świeczka kształt krzyża. U mojej drugiej babci był zwyczaj taki, że każdy sobie przychodził czy to koledzy brata czy mojego taty, czy inni znajomi to sobie otwierali lodówkę i brali co chcieli i jedli :) Wszyscy zawsze siedzieli w kuchni przez jeden dzień przewijało się mnóstwo ludzi, praktycznie cały dzień w kuchni przy herbacie albo kawie:) I każdy do mojej babci mówił babciu a do dziadka dziadek. Dziadek jeszcze żyje i powiedział, że teraz od wszystkich którzy do niego mówią dziadek będzie sobie zasądzał alimenty :)

Gość gość
do 15.29: nerwica natręctw.

Gość gość
Najdziwniejsze zwyczaje to spotkałam u moich tesciow: biorą prysznic to zamiast do brodzika wchodzą do miski w brodziku, pozniej tą wodą spłukują w kiblu, zlewaja tak wode z naczyn, nawet w umywalce stoi malutka miseczka i spłukuja moze 4 razy dziennie a tak smierdzą te siuchy ze az woda w kiblu brazowa ohyda a drugi ich zwyczaj to mają opłate stała za gaz i nigdy nie odkreca na zime grzejnikow tylko właczaja wszystkie palniki w kuchence gazowej zeby im sie chociaz kuchnia nagrzała.... i dodam,że nie są biedni

Gość gość
u mojej koleżanki w mieszkaniu jej mama kładła w ubikacji i w łazience ozdoby plastikowe kwiaty, wisiały sznury plastikowych kwiatów na ścianie i kręgi z tych kwiatków , np poręcze plastikowych kwiatów nad lustrem

Gość gość
do 15.49: Osoby z zaburzeniami natury psychicznej zwykle się do nich nie przyznają-czasami nawet przed samymi sobą.

Gość gość
do gośćia dziś Gdy wracałam do domu po coś bo czegoś zapomniałam a miałam jechać do szkoły to kazał;a mi usiąść na chwilę na krześle bo tak nie wolno się wracać na chwilę przed podróżą u mnie w domu tez tak jest, mysle ze to nic dziwnego i nikt nie jest wychowany w wierze prawoslawnej

Gość gość
sztuczne kwiaty w mieszkaniach to faktycznie wiocha....

Gość gość
najdziwniejsze to spotkałam u tesciów Wciskają wszystkim zwłaszcza dzieciom torty, ciasta... pełno cukru i najlepiej do popicia Colą.... I ciągle ta gadka przy stole "jedz, jedz, wez sobie jeszcze" i tak w kółko

Gość gość
mysle ze sztuczne kwiaty to forma ozdoby/dekoracji w wielu domach moza je spotkac, nie jest to dziwna zasada

Gość gość
moja teściowa nie je ciast we Wigilię Bożego NArodzenia, rok temu byłam u niej na święta pierwszy raz i zadowolona przytargałam dwa ciasta na co się dowiedziałąm że nic z tego, dopiero jutro można jeść ;/ dobrze że na drugą połowę Wigili BN pojechaliśmy do mojej cioci - tam była pełna rozpusta :D

Gość gość
gość dziś no i co w tym dziwnego? sa goscinni i tyle ;) to dobrze o nich swiadczy

Gość gość
za to we wigilie biskupi i najwyższa hierarchia kościelna mają najlepsze kateringi , najdroższe z najwyższej polki, wiem bo kolega ma katering, szynki, balerony, ciasta,chleby specjalnie pieczone z zakwasu, najlepsze mięsa - bo od niedawna wigilia nie musi byc postna a ludzie w zwykłych domach bidują , żenada :O

Gość gość
od tych świąt mnie wzieło na piernik kętrzyński - chyba jutro zmajstruje

Gość gość
16:59 rozumiem powiedzieć raz żeby sie poczęstować ale w kółko sie słyszy "jedz jeszcze" "mało zjadłaś" "licho wyglądasZ"

Gość gośćia
Do gościa 16:50 To to akurat zabobon jest z tym wracaniem z sylwestrem też, a o religii wspomniałam gdy pisałam o tej środzie i innych rzeczach.

Gość gość
16:47 Osoby zdrowe psychicznie zwykle nie wmawiaja sobie chorob i zaburzen psychicznych. Ciekawe co dziwnego jest w myciu rak po korzystaniu z komunikacji miejskiej i urzedow? Chyba nie wiesz co to kompulsyjne mycie rak do zdarcia naskorka. Mozna powiedziec takze ze zaburzenia psychiczne maja dziesiatki % ludzi, tych co brzydza sie jesc watrobke, flaki, ci co nie pija alkoholu sa chorzy dla tych co pija i vice versa. Pojecie normy jest szerokie, kogos bedzie brzydzila osoba ktora robi zakupy w hipermarkecie, placi gotowka w tym drobniakami a nastepnie idzie do publicznej toalety, dotyka klamek, wchodzi do kabiny i podciera sie - o ile w ogole - tymi brudnymi z calego dnia lapskami. Szczerze - znam takie osoby bo widuje multum, takze panienek ktore wychodza z publicznego wc bez mycia rak, ale za to w full makijazach. W publicznej wc nalezaloby myc rece i przed i po korzystaniu a nie ktos dotyka tych brudow a potem wciera sobie to w srom lub dotyka penisa. Kilkadziesiat procent ludzi na bank tak robi, w ogole nie myje rak albo raz dziennie wieczorem po przyjsciu z pracy. Ale ta wiekszosc nie stanowi a zadnym wzgledzie normy . Z brudnych rak mozna zalapac mnostwo chorob

Gość gość
szkoda że nie ma nic o JAPĄKACH :D

Gość gość
matka mojej kolezanki miala rozne fazy: np raz oszczedzala i przez miesiac jedli tylko to co mieli z gospodarstwa, np ser, nalesniki, pomidory; zero kupowanych wedlin itd. Po tym miesiacu wpadala w faze rozpusty finansowej i z kolei przez miesiac jedli tylko najdrozsze wedliny, nawet kota nimi karmila. Na swieta BN potrafila pokupowac dzieciom bardzo drogie, niekoniecznie potrzebne im prezenty, zeby w styczniu synowi powiedziec ze nie ma kasy na nowa kurtke i ma chodzic w starej, w ktorej zepsul sie zamek bo do wiosny juz niedlugo.

Gość gość
Autorko wrocilas z wakacji,jak tam firanki,zazdroski w oknach,ludzie co maja pralki w kuchni itp:P

Gość gość
u mojego chłopaka rodzina sobie leży na kanapie np. mama tata i dzieci i się drapią, głównie po nogach dłubią sobie nawzajem między palcami u stóp i co wydłubią z nóg to zjadają :(

Gość gość
u mojej sasiadki oszczedzaja wode, dziewczyny myja wlosy tylko w soboty

Gość gość
moi znajomi chodzą po domu nago... mieszkają sami - pan i pani

Gość gość
Ja mam pralkę w kuchni a niby gdzie mam ja postawić?? W pokoju???? :D

Gość gość
a łazienka od czego jest?

Gość gość
Łazienka to jest od kąpieli , relaxu a nie od roboty , w życiu bym nie wstawiła pralki do łazienki. Zreszta ja mam łazienkę na gorze a kuchnie na dole i tam mam pralkę zabudowana w ciagu kuchennym . Od razu po praniu wynosze do ogrodu powiesić na suszarce.

Gość gość
wow łazienka do kompieli do relaxu hahah a kuchnia do czego do prania ? z kuchni pralnie se zrobiła i kozaczy.

Gość gość
a jak na zewnatrz minus 20 to gdize wynoscisz ? w salonie wieszasz. bo przeciez w łazience sie relaksujesz.

Gość gość
to jakas masakra pralka w kuchni?? nie wyobrazam sobie tego zwłaszcza że mam kuchnie w której gotuję obiad i dźwięk wirującej pralki by mnie chyba zabił. Kto to w ogóle wymyślił? Przeciez to jest sprzęt do łazienki!!!!

Gość gość
we wszystkich normalnych krajach Europy pralka jest w kuchni, w mieszkaniach bo wiadomo że jak ktoś ma dom czy duże to jest pralnia,tylko w Polsce i nie wiem czy nie u ruskich, białorusi pralka jest w łazience , taki zwyczaj z komuny i wsi