Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Gość lilll
cmanocna ja mam te skurcze bezbolesne,nie regularne,dzisiaj jakos pod wieczór mnie wzieło juz pare razy.wziełam no spe magnez i melise wypiłam.w środe mam wizyte kontrolna na szyjke ,zapytam o te napinania. ah ta ciąża wykończy mnie psychicznie:(może to do tego że dziś taki nerwowy dzień mam,najpierw do lekarza się nie dostałam,potem pare innych stresów miałam i moze to od tego.

Gość lilll
cmanocna,mam te napinania bezbolesne,dzisiaj tak jakby wiecej.nerwowy dzień miałam bo najpierw do lekarza się nie dostałam,potem pare innych rzeczy mnie zdenerwowało dzisiaj. naliczyłam tak 8 w ciagu całego dnia dzisiaj,wziełam no spe magnez i melise wypiłam. ah wykończy mnie ta ciaża psychicznie:( do lekarza na kontrolno wizyte w środe dopiero,mam nadzieje ze to norma a nie jakiś zły objaw.póki co odpoczywam właśnie na lewym boku.mała też jakoś mało kopie dzisiaj. taki głupi dzień mam dzisiaj

Gość lilll
te skurcze mam bezbolesne i nie regularne,dzis tak 8 razy naliczyłam,nerwowy dzień miałam dziś ,do lekarza się nie dostałam i wogóle . ah wykończy mnie psychicznie ta ciąża:(

Gość lilll
mysłałam że nie wysyła mi coś a to 3 razy poszło,sorki,a mówiłam ze głupi ten dzień jakiś

Gość cmanocna
hm, no to rzeczywiście trochę ich jest ale nie denerwuj się bo sobie nasilisz nerwy tylko. Odpoczywaj. Jeśli chodzi o nerwy to bardzo prawdopodobne, że to od tego bo ja ostatnio mam nerwowy czas, dużo się dzieje w moim życiu i tez widzisz mam te napinania więc bardzo możliwe ze na tle nerwowym się nasilają. Chociaż nie wiem nie jestem lekarzem, obserwuj i w razie co lepiej się przejechać na IP i zobaczyć czy wszystko jest w porządku. A co do ruchów to spokojnie ja tez mam takie dni ze jest spokojniejszy a w inne bardziej aktywny. Ważne żebyś się nie denerwowała bo dzidzia już czuje nasze nerwy. Słuchaj a może nasze macice się tak teraz "wyćwiczą", że poród nam pójdzie w 15 minut ;) Żartuje oczywiście - będzie dobrze. Ważne, że nic nie boli - ja tak sobie wmawiam :)

Gość lilll
mam nadzieje że bedzie dobrze,tylko spokój potrzebny:) właśnie jak jest pierwsza ciąża to człowiek taki niedoświadczony i nie wie co i jak i panikuje(tzn.moja druga ale tamta trwała krótko)i jestem zupełnie zielona ;) bedzie dobrze,musi byc pozdr:)

Gość Pangaz
Ja czesto rano mam twardy brzuszek. Przed wysikaniem sie. Czasem jest twardy tylko z jednej strony. Nie boli mnie to,mam tk od 14-15tugodnia. Moj lekarz mowi,ze to normalne. Klade sie na boku i momentalnie mija. Zlapla mnie dzis kolka nerkowa. Bol nie do wytrzymania. Wprawdzie mam kamice nerkowa,ale lekarz na usg nic nie zaobserwowal. Z mala wszystko ok. Nic mie mogli poradzic,bo w ciazy nic przeciwbolowego nie dadza. Mam lezec i brac nospe. Teraz mniej boli,ale madal czuje taki twpy bol. Podobno w ciazy takie rzeczy sie zdarzaja. Uciski moczowodow ,zastoje moczu itp... Masakra...

Dzień Dobry mamusie ! Ja juz od piatej nie spie to juz chyba chroniczna bezsenność ;-) Lili ja ostatnio tez zauwazylam napinanie brzuszka i czasem tez mnie pobolewa brzuszek jak na miesiączkę lekarz uspokaja mowi ze z szyjka ok a brzuszek stawia sie bo powoli macica cwiczy skurcze wazne aby nie byly regularne.Bardziej mnie niepokoi ten ból ale niby macica sie rozciaga bo mala rosnie oczywiście mnie to denerwuje i stresuje.Najlepiej jak pogadasz o tym z lekarzem to Cie sprawdzi i wytlumaczy :-)

Gość ulubiona123
Hej dziewczynki, widzę, że temat skurczów maglujecie... Też wiem coś o tym, właśnie przez ten twardy brzuch jak wypisywali mnie ze szpitala kazali leżeć. Tylko ja mam wrażenie, że mój brzuch ciągle jest napięty, wczoraj miałam taki zły dzień, ale to chyba przez to, że porządków mi się zachciało :/ Wstyd się przyznać, ale chyba za dużo sobie pozwoliłam... Ja np. nie potrafię powiedzieć kiedy mam dokładnie skurcz...jak Wy to rozpoznajecie? Czasem faktycznie czuję takie ciągnięcie, mega napięcie jak mi się mały ułoży i to chyba to, najczęściej wieczorkiem. Momentami pobolewa mnie delikatnie jak na @, a to dopiero 22 tc się zaczyna...Aj tam bądźmy wszystkie dobrej myśli, oszczędzajmy się, a na pewno będzie ok :)

Gość Asia8181
Pewnie ze tak czasem malenstwo sie tak ułoży ze skura jest bardziej napieta.Wiecie ja wlasnie siedze w izbie przyjęć bo przywiazlam moja ciocie sprawy alergiczne i wparowala babka z facetem ze jej wody odeszly trxy tyg przed terminem mega sie rozczulilam hi hi

Gość lilll
czesc,a ja zauważyłam że po wczorajszej akcji "wywaliło" mi brzuszek :)może to faktycznie macica ćwiczy i się rozciąga. a tam,damy rade i urodzimy zdrowe dzidziolki:)

Pewnie ze tak prze c iez nie mozemy soe dac zwariować a stres szlodzi dziecia.Mnie dzis malutka tak uciska w wyjscie od srodka ze mam dosc ;-) masakra

Kam do czytania:-) Mnie słabi przez tą fatalną pogode. Pada deszcz i ja wtedy źle się czuje. Ja też mam te skórcze ale to bezbolesne i przechodzi gdy zmieni pozycje albo po jakimś czasie i nie powtarza się długo. Moja mała dziś delikatnie daje o sobie znać. Ja dziś kupiłam sobie jabłka i mandarynki:-) nic słodkiego nie brałam chociaż miałam mega ochote na snikersa:-) Cały dzień spędziłam u mamy i dopiero teraz wróciłam:-) jeszcze jutro i wreszcie wizyta. Samochód mi szwankuje. Tata mówi,że to pewnie akumulator bo nie jeżdżendużo. Dostałam dziś od bratowej prawie nowiutki kocyk. Teraz mam jużndwa. Od siostry dostałam taki ocieplany komplecik. Spodnie i kurteczke mega:-) :-)

Gość Marlenka2206
Hej dziewczyny ja wczoraj znów miałam kiepski wieczór. Gdy myłam głowe to podnosiłam ręce do góry to mała robiła fikołki. Odczuwałam to tak intensywnie,że wreszcie się wystraszyłam ,ze coś może jest nie tak i wszybko wyszłam spod prysznica. Nałożyłam oliwke i poszłam kolacje robić. Po kolacji położyłam się na lewym boku ale miednica mnie bolała więc przekręciałam się na plecy. Nagle czuje taki ścisk w podbrzuszu i ból jak na @. Przestraszyłam się i szybko przekręciałam na lwy bok. Migiem przeszło. To jak jakiś skurcz. Potem się nie powturzyło ale strasznie się bałam i boje tej jutrzejszej wizyty. Potem o20 już taka padnięta byłam i chciało mi się strasznie spać ale moja corka tryskała energią i miała inne plany przez co nie mogłam zasnąć. Kopała, znów czkawke miała. Trwało to bardzo długo aż wreszcie zasnełam z wyczerpania. Te ruch Y odczuwałam jak jeszcze nigdy. Zawsze to było takie dleikatne a wczoraj szok! Dziś musiałam wstać aby tabletke na tarczyce wypić bo o 7 zawsze jestem mega głodna a musze odczekać 30 min po jej wypiciu. Leże jeszcze i czuje jak mała delikatnie kopie. Pewnie głodna już jest. Dziś planuje dzień totalnego lenia:-) Jutro wizyte mam bardzo wcześnie bo o 9.20wiec nie bede sie caałymi dniami zamartwiać A co tam u Was słychać? Jak minela wam noc? Jak się dziś czujecie?

Gość Asia8181
Hej kobietki !!! Marlenka ja wczoraj to juz myslalam zeby jechać do pogotowia tak mnie cislo jak jakies parcie w podbrzuszu byla zle odwrócona moja iskiereczka na szczęście w nocy sie przekrecila i rano juz oki.Dzis moj luby wyjezdza po obiedzie znow zostane sama na 7 tygodni te rozłąki są takie trudne dla mnie.Mam nadzieje ze ten czas szybko minie.I dokulam sie do swiat :-) bez wyskokow zdrowotnych.Marlenka ja tez odczuwam ruchy mojej gwiazdki coraz intensywniej mysle ze to dlatego ze maluszki sa juz bardzo silne i coraz to wieksze przeciez moja ksiezniczka w zeszlym tygodniu miala 550 g wiec to juz maly silacz ;-) milego dzionka :)

Gość lilll
Czesc,chyba wszystkie mamy podobnie na tym etapie ciązy,mnie coś tak wczoraj wieczorem pobolewało podbrzusze,chyba ten etap ciaży tak ma:) ja dzisiaj dzień na spokojnie,obiad i lenistwo.chetnie bym gdzieś połaziła ale jak mus to mus pozdrowionka:)

Hej kobietki moj luby wyjechał corcia tez pojechala w odwiedziny do znajomych i nagle zostalam samiutka włączyłam powtórki Rancza ;-) A wy mamusie co porabiacie? Corcia tez w miare grzeczna mało sie kręci :-(Tatusiowi dalam foto D4 naszej kruszynki zeby o nas myslal ;-)

Gość Asia8181
Hej mamusie ale cisza :-(Chyba same spotkania rodzinne ja juz po kąpieli i w łóżeczku ;-) Wlaczylam sobie filmek na kompie komedie :-) A co u was ?

Witam kobietki !!! Ja siadam dzis dopiero do sniadanka! Odezwijcie sie co u was ? Marlenka odezwij sie po wizycie

Gość lilll
Czesc Asia,jakoś leci,mecza mnie co wieczór te napinania i czekam do środy jak na szpilkach,brzuch mi szybko rosnie ,Wam tez na tym etapie tak szybko sie brzuszek powieksza? pozatym mysle już nad prezentami na świeta ,żeby kasy tak jednorazowo nie wydawać w grudniu,zreszta w grudniu to ja wyprawke będe kompletować:)

Hej. Ale jestem zła. Te super gadżety zaczynają się psuć.wcześniejntelma teraz tablet. Ja już po wizycie. Było mi troche słabo gdy siedziałam u lelarza . Wszystko przez tą pogode. Jest ciepło i dla mnie to fatalna sprawa. Mi lekarz wyjaśnił,że te skurcze są normlane. Musze pić więcej magnezu . Mała jest zdrowa waży 600g. Szyjka jest dłuższa niż ostatnio i zamknieta . Ma3,5cm. Mała jest ułożona glowka w dół i nogi ma pod żebrami z lewej str. Rece teapż dlatego czuje jkak mnie tam rusza. Czuje tylko gdy rusza rekami a gdy kopie nogami nic nie czuje. Ja waże 65,5kg i lekarz pwoedział,że dużo. Musze slodkie ograniczyć i ziemniaki i inne takie rzeczy. Ja przez3 dni nic slodkiego nie jadłam a dziś zaraz po wizycie poleciałam do lidla po czekolade i zjadłam calą. Od jutra znow musze sie pilnować.

Hej Lili ! Sroda pojutrze wiec sie nie martw napewno jest oki;-) Marlenka super wiadomosci ze wszystko oki widzisz moja gwiazdeczka odwrotnie jest ulozona wiec czuje wszystko odwrotnie niz Ty.Ja wlasnie zjadlam obiadek moje ulubione brokuly:-) Teraz odpoczne

Hej zaglądam tu ale widze,że nic się nie dzieje. Pewnie świętjecie. Długi wekend :-) Sama bym chetnie wyjechała. Gdy by tylko S był w domu. Przyjedzie dopiero po15 grudnia. Jeszcze tyle czasu. Kurcze prawie pol roku. Okropnie za nim tesknie. Ja pol h temu zjadłam kolacjie i do tegondość duża. Wziełam pól makreli w sosie pomidorowym wymieszałam z tartym żółtym serem i cebulą. Do tego pokroiłam pól pomidora. To taka załatka którą zjadłam z bułką wieloziarnistą z ziarnami i masełkiem. Wszystko popiłam herbatą z sokiem malinowym i teraz nie dość,że mam delikatną zgage chyba po cebuli to jeszcze leże i myśle,że zjadła bym coś. Mała w dzień troche pokopała a teraz chyba śpi bo cisza. Ani jeden kopinaczek. Ostatnio przez cały tydzień buszowała w tych godz.

Marlenka ja zagladam ale sama ze sobą nie będę rozmawiała. Moze faktycznie dziewczyny świętują. Nawet dzis nie jestem glodna sama nie wiem co bym zjadla mam kiwi i jablka moze sie skusze zamiast kolacji.

Gość cmanocna
Hej dziewczyny ☺ dopiero wrocilam od tesciow. Nie moge tam jezdzic bo normalnie mam 2 kg na plusie. Dwa ze tesciowa gotuje smacznie ale mocno przyprawia i pozniej mi bebechy puchna. Marlenka fajnie ze mala jest glowka w dol, szansa na porod naturalny. Ja sie zastanawiam kiedy maly sie obroci bo corka to do konca pisladkowo byla ulozona. Jesli chodzi o apetyt to mam wrazenie ze im wiecej jem tym jestem bardziej glodna to jakis horror. Od jutra znow jestem u siebie i zdrowe sniadanka i kolacje ☺

Gość Pangaz
Hej dziewczyny! Ale sie napisalyscie! :) Widzialam,ze pisalyscie o skurczach. Ja zadnych boli jak na @ jeszcze nie mam, brzuch nie twardnieje (no,moze rano czasem przed siusiu). Za to caly czas pobolewa mnie nerka po tym ataku kolki. Podbrzusze mnie troche ciagnie,ale brzuch mam juz taki wielki i okragly,ze dziwne,zebym nic nie czula :) Moja Mala tez czesto lezy glowka w dol. Zawsze sie zastanawiam po badaniu czy jej tak wygodnie hihi. Kopie coraz czesciej,ale jeszcze nie tak mocno. Musi nabrac masy :) Do tego to moje lozysko na przedniej scianie pewnie amortyzuje kopniaki. Zazdroszcze Wam,ze mozecie palaszowac slodycze :( Wczoraj ogladalam Masterchefa i myslalam,ze dostane slinotoku jak prezentowali torty :)

Czesc dziewczyny dobrze ze juz jestescie moja nastoletnia córcia tez byla do konca ułożona posladkowo i ta mala pszczółka tez tak sie układa ;-)

Gość Pangaz
Narazie nasze dzieci maja tyle miejsca w brzuchu,ze pewnie przekreca sie jeszcze ze sto razy :)

Gość cmanocna
dziewczyny a powiedzcie czy czujecie pod ręką dzieciaczki jak się kręcą? jak od paru dni czuję. tak mocno się chwilami kręci. i z jednej strony widziałam taką gule aż się przestraszylam co to jest... Ale dzisiaj jestem zmęczona po tych wyjazdach... niby śpię na stojąco a po niej w nocy spać nie mogę.

Gość Pangaz
Cmanocna> ja taka gule widzialam juz w 15.tc :) Smiesznie to wygladalo. Z jednej strony plasko,a z drugiej wielka twarda kulka :) Ginekolog powiedzial mi,ze tak moze byc. Dziewczyny powiedzcie Ci czy ktoras z Was przyjmowala lub przyjmuje nadal duphaston albo luteine? Ja wlasnie jutro mam odstawic i strasznie sie boje :(