Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie jakies fajne wspomnienia z czasow prl?

Polecane posty

Gość gość

Ja pamietam zboeranie makulatury w szkole,fartuszek z bialym kolnierzykiem i tarcza i malowanie golabkow na pochod pierwszomajowy

Gość gość
woda sodowa z sokiem z saturatora jak był upał latem :)

Gość gość
yhym u nas w Krakowie na rynku tez taki byl i szklanki nie byly jednorazowe i nikt sie nie ptzejmowal bakteriami ;) a ja pamietam oranzade w woreczkach z rurka i mleko w butelkach

Gość gość
ja pamieętam tv marki rubin ze stabilizatorem i odtwarzacz video na kasety vhs, filmy z Brucem Lee lookałem

Gość gość
video to już później raczej...prl to magnetofony Grundig i Kasprzak...dobry był ten, kto miał dwukasetowy z radiem :D

Gość gość
Ja ja ja mialam jamnika ;) i kasety depeche mode hehe

Gość gość
Ja miałam wilgę i mnóstwo kaset :)

Gość gość
A ja Kasprzaka na 1 kasete bez mozliwosci nagrywania,a na komunie dostalam skladaka pomaranczowego wigry3 to byl czad ;)

Gość gość
pamiętam jak zmarła aktorka młoda Joanna Jedlewska

Gość gość
Pamietam napój Kaskada. Ciepłe lody , mambinka, banany cukrowe , lizaki kogutki, Szampon zielone jabłuszko, Papierosy camel Spodnie dekaty, buty sofixy, kurtki-kamizelki z jeansu tureckie swetry Dyskoteki Modern talking ,Madonna ,Bad Boys Blue

Gość gość
religia w salce kolo kosciola,nie w szkole

Gość gość
Chroniczny brak sraj tasmy

Gość gość
I wata cukrowa i kartki i kolejki,rodzynki i pomarańcze na święta.

Gość gość
Ja mam w ksiazeczce zdrowia dziecka wbite 1 kg pomaranczy i pol kilo masla,pokwitowanoe odbioru ;-)

Gość gość
To że religia w szkole to akurat lepiej.Nie trzeba specjalnie po szkole chodzić .My musielismy isc specjalnie

Gość gość
I to ze papier toaletowy jest i kablowka tez fajnie heheh i neta mamy. Ale z nostalgia wspominam kolejki i kartki ;)

Gość gość
mnóstwo !!! czego nie mogę powiedzieć o czasach po 2005 roku ! od 2005 to tylko smuty dno i problemy oraz poczucie utraconego życia ,dni ,miesięcy i lat ! tak się wszystko i wszyscy dookoła zmienili ,że nic tylko się porzygać aby ciut choć ulżyło oddałbym 10 lat mojego życia aby na 10 wrócić w lata 80te i 90te ! najwspanialsze czasy !!!

Gość gość
Inne czasy były,ludzie inni,lepsi bardziej zżyci z sobą a teraz tylko pogoń za pieniądzem.

Gość gość
kartki na wszystko, kolejki, blok czekoladopodobny, napoj w woreczku, ptys do picia, oranzada w butelkach z takim gumowym korkiem, zeszyty w szarych okladkach, mieso w gazetach, szary papier do pakowania zapisany rachunkami w sklepie, guma donald, dobranocka o 19, kawalki gazet w kibelku zamiast papieru, zule pijacy wode kolonska, chleb okragly, cukier w kostkach.

Gość gość
Ja sie urodzilam w 1983 r.i jako dziecko pamietam puste polki w sklepach ale nigdy nie chodzilam glodna,a potem to coraz czesciej sie zdarzalo,w sklepach pelne polki a kieszenie i brzuchy puste

Gość gość
no i zabawy na dworze do poznej nocy...i nie bylo komorek, matki nie panikowaly ze dziecka nie ma o 19. a teraz? strach dzieciaka na ulice wypuscic.

Gość gość
nauczyciele bili linijka po lapach i szarpali za wlosy i uszy.

Gość gość
jesli chodzi o zabawy na podworku to guma klasy,a najwieksza kara to byla szlaban na podworko

Gość gość
najpiękniejsze lata 80 i 90 :) SUPER ! wspomnienia nie to co teraz :O do 2006 max można było jeszcze żyć w Polsce ,potem to już z roku na rok coraz gorzej i na świecie coraz gorszy syf

Gość gość
Ah... granie w gume I skakanke do oporu, w sklepach nic, szynka tylko na swieta, tak samo pomarancze I bansny, jesli w ogole. Solone maslo I cytrusy z " darow" rozdawane w szkole. Slodycze: blok, wyroby czekoladopodobne razod wielkiego dzwonu, mnostwo rzeczy na kartki. Z tymi kartkami tez smiesznie bylo pamietacie, sprzedawczynie przyklejaly je do takich ogromnych arkuszy papieru. Ciekawe czy ktos je w ogole liczyl?

Gość gość
Ja pamietam cukier na wagę mozna było kupic. Mama zawsze mnie po 10dkg wysyłała do kawy bo cukier jej łyżkami wyjadalam. Gumy donald i lody mamba ( nie wiem czy to nie pozniej było). W szkole nosiło sie fartuszku granatowe, przekładane jak u pan ze sklepu z białym kołnierzykiem.

Gość gość
A ja pmietam wielki pysznie waniliowy serek homo z krowka na wieczku teraz zaden juz tak noe smakuje.i mama kupowala pol swiniaka na swieta od chlopa

Gość gość
Na podwórku do 11-ej w wakacje sie latalo i matki zawsze sie darły z okien ze czas do domu hehe a my wszyscy zgodnie "mamo jeszcze trochę". Albo zakopywanie sie piaskiem w piaskownicy. I żadna matka nie wrzeszczala ze dziecko piachem odsypane chodzi.

Gość gość
a jak sie czekalo na dziennik,pogode i wieczorynke ;) a najlepszy przysmak:pajda chleba z woda i cukrem