Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie jakies fajne wspomnienia z czasow prl?

Polecane posty

Gość gość
Ja tez lubiałam chleb z masłem i ketchupem ktory moj wujek z Niemiec wtedy jeszcze przywoził. Kurczę ale to rarytas był :P

Gość gość
Moze bylo biednie ale kazdy mial prace. A pamietacie perfumy "byc moze" i brutala?

Gość gość
21:26 ja ketchupu nie mialam ;) ale mama w kiosku pracowala ruchu i zawsze papier toaletowy i sniadaniowy byl

Gość gość
Kozaki relax. To dopiero byl cud! Lody bambino czasami. Z dostepnych slodyczy-zolte groszki I pastylki mietowe, lizaki I cieple lody (bez podtekstow;-) lub murzynki albo rozki, roznie sie to nazywalo. Mleko zageszczane z tubki. Nievopychslismy die slodyczami bo nie bylo czym w sumie nie zaluje. Rodzivom bylo ciezko sle dla mnie to cudowne lata I tyle. Wszystko nas cieszylo

Gość gość
a ja robilam sobie czekoladowy kogel mogel z kakao. podkradalam mamie bo miala je schowane na swieta. kawa inka na sniadanie albo zbozowa.

Gość 1979 rocznik jestem
PKS-y w tragicznym stanie,ktorymi jezdzilismy do babci na wies:)smietana w butelkach,rosyjskie filmy w tv,milicja,fryzura na szwedke(tragedia:P),plecaki ze stelazem na kolonie do Czechoslowacji,Pewexy,wodka czysta zytnia,szklanki musztardowki,mokasyny i biale skarpetki...

Gość gość
Matko ja ja tęsknię za tamtymi czasami..nie mieliśmy nic a jednak mieliśmy wszystko.

Gość gość
Kogel mogel pycha i kluski mama sama robila do rosolu a babcia piekla chleb,najlepszy byl ze smalcem i pomidora do reki i na ppdworko!

Gość gość
Jaka to fryzura na szwedke? Z tylu dluzsze wlosy do karku a z przodu zupelnie krotkie? U nas to die jakos inaczej nazywalo. Okropne ciuchy, zadnych kosmetykow do wlosow tylko szampon ewentualnie odzywka gloria. Uroda stylizacja eyglad to wsrod nastolatek nie byla takavreligia jak dzis. Zadnego makijazu do szkoly. Pamietam ze wszytkie smarowalysmy usta kremem dla niemowlat takim bialym zeby troche eygladalo jak szminka lub blyzczyk raczej. Blyszczykow w ogole nie bylo. Mama miala palete cieni celia pamietam zielony . Ach, plastiki! Pamietacie plastikowe pantofelki I sandaly? Pantofle stukaly jak sie szlo do tablicy bo mialy taki prawie "dorosly" obcasik . Nie mislsm takich :-( tobyly czasy.... mlodosc. Ja jestem z 1975

Gość gość
Swetry na drutach pamietam i czapke kominiarke mialem i papucie z wloczki i nikt sie nie wstydzil ze obciach a moja siostra miala futerko z krolika,a ze smakow najbardziej pamieyam mortadele w jajku i bulce

Gość gość
Ja jestem 1977 pamietam krem nivea i rajstopy na talony za makulature,platki kukurydziane to byl rarytas i gumy donald

Gość gość
Wlasnie kominy! To byl szyk. I getry. Teraz zaczelo sie "getry" mowic na legginsy ale getry to takie jakby podkolanowki bez stop. Nosilo sie jako docieplenie do przykrotkich ciuchow. Ja mialam wszystkie ciuchy po starszym bracie I nie mialsm problemu. I nikt sie bie smial to w sumie nie bylo wazne jak sie wygladalo.

Gość gość
A moj tata jechal do turcji na wycieczke imialam spodnie panterki takie jakby z pluszu i rakstopy we wzorki biale i lale ruska mialam od babci wieksza ode mnie mowila mama i papa

Gość 1979 rocznik jestem
21:48,fryzura na szwedke to byla hmm,niektorzy mowili na papuzke,czyli przy czubku krotkie wlosy,a reszta troche za kark.gore trzeba bylo oczywiscie nakrecic na walki,reszta wlosow pozotawala prosta,niektorzy mowili na to grzybek:)

Gość gość
Plastiki pamietam mialam sliczne noebieskie a'la sandalki i pamietam,ze sie zawsze chodzilo do kina na poranki w niedziele a na dirthy dancing mnie nie wpuscili bo mialam 10 lat ;(

Gość gość
Relaksy pamietam i gumiaki i plakaty zboeralam i opakowania po czekoladach i po kawie i plakietki z zespolami przypinane

Gość gość
ja mleko w butelkach i smietane i landrynki slodzilo sie nimi herbate jak cukru braklo

Gość gość
A wlasnie, co sie wtedy zbieralo! Historyjki z gum donald na przyklad. A czy w gumie Bolek I Lolek tez byly historyjki? Bo nie pamietam. Opakowania po cukierkach I folie aluminiowa po czekoladach jesli soe trafily. Potem to sie na zabawki na choinke wykorzystywalo.

Gość babuszka1957
ksiazeczki dla mlodych malzenstw,cinkciarzy pewex

Gość gość
Mleko to pamietam oczywiscie! Jeszcze zanim butelki to sie z banka chodzilo I sprzedawczyni nalewala litrowa miarka. Jejku... rozmazylam sie. Dziecinstwo mlodosc... a teraz juz 40... tak nagle!

Gość 1979 rocznik jestem
gosciu 22:08,a jaka to guma bolek i lolek?bo nie pamietam.

Gość gość
O wlasnie robienie ozdob na choinke. Te sklejane calymi dniami lancuchy z kolorowego papieru i bibulki.gwiazda ze sreberka z czekolady.

Gość a ja 1977rok
Gumy bolek i lolek tez nie pamietam,kojarze turbo,donalda i niesmiertelne gumy kulki

Gość gość
pamietam tornister,fartuszek z kolniezykiem i tarcza na ramoeniu,podkreslane tematy,samemu trzeba bylo rysowac marginesy i pani bila linijka.

Gość 1979 rocznik jestem
czasopisma Mis I Swierszczyk:)wyrabialy w dziecku wrazliwosc...a teraz jakies durne bajki o robotach i pelno w nich agresji,no i oczywiscie gierki komputerowe,czyli totalne odmozdzenie.Boze ratuj ten swiat:(

Gość a ja 1977rok
I jeszcze swiat mlodzierzy z plakatem w srodku

Gość gość
Guma Bolek I Lolek polska cieniutka pakowana tak jsk teraz te mietowe cienkie prostokatne plasterki...owocowa. kupowalo sie w kiosku na sztuki wtedy dobaldy byly drogie I w pewexach Ja nie mialsm Ale moze nie pamietacie bo to poczatek lat 80. Pozniej donaldy byly dostepne podobnie jak kulki.

Gość 1979 rocznik jestem
pepsi i mirinda w duzych szklanych butelkach,budki telefoniczne na zetony(polowa z nich nie dzialala oczywiscie),pralka Frania,reklama mydelka Fa,kosmetyki mojej mamy Pani Walewska...

Gość a ja 1977rok
Mydelko fa hahah a ja pamietam reklame anteny satelitarnej,co ten aktor co gral bednarskiego udawal wrozke a potem oczywiscie podpaski always...' z taka pewna niesmialoscia'

Gość gość
2 kanaly w tv,pasta do zebow pollena ktora sie w szkole malowalo zime na niebieskich okladkach od zeszytow