Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zorjana czemu naklaniasz mlode niedoswiadczone mamy do spania z dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość
Zorjana dlaczego twoje dziecko nie przesypia całych nocy ? Ona ma juz 20 miesięcy i zadne mleko w nocy nie jest jej juz potrzebne .

Gość gość
Nikt nie napisał, że spanie z dzieckie jest zboczone! Chodziło tutaj o karmienie 2 latka piersią w nocy - to już nie jest zdrowe zachowanie.

tak próbuję się dowartościować zupełnie jak ty na pierwszej stronie kiedy pisałaś o tym jak postępowałaś ze swoją córką od małego...próbowałaś się dowartościować? rób co chcesz to Twoje dziecko ja kończę już ten temat bo to się mija z celem :o niech każdy żyje po swojemu i Sulimira daj żyć innym matkom tak jak chcą i wychowywać i karmić swoje dzieci tak jak chcą bez oceniania i krytyki :o żegnam

Gość gość
tak tak, jestesmy tzw tlukami, tylko mamusie fuzych dzieci sa mega inteligentne.

Oooo dzięki koleżanko! Tak wiem, żmudny cel sobie obralam, aby wnieść Rb na kafe :) Dzieki koleżance możecie przeczytać po polsku to co ja wkleiłam po angielsku. Dla leniwych wklejam cytat: "mechanizm ssania piersi powoduje, że praktycznie niemożliwe jest, żeby mleko zalegało w buzi dziecka, w przeciwieństwie do tego, co dzieje się przy karmieniu butelką („próchnica butelkowa”). Po odruchu ssania, powodującym wypłynięcie mleka z piersi, następuje odruch przełykania – dziecko musi przełknąć, aby móc kontynuować ssanie. Natomiast przy piciu z butelki, mleko może lecieć do buzi dziecka nawet, jeśli ono nie ssie. Jeśli dziecko go nie przełknie, będzie pozostawać z przodu jamy ustnej, a zęby będą w nim zanurzone"

Gość gość
"ssała cysia" Rzyg.

Gość gość
Zorjana ale wytłumacz mi po co 20 miesięczne dziecko pije mleko w nocy ?

Gość gość
ta zorjana to amelia dawna! ona miala corke, tylko nie pamietam, w jakim wieku. pisala, dawala linki, ze ejst taka super, bo karmi piersia duzego dzieciora. ups, przepraszam, corenke, dzidziusia, cycusia sratatatata.

Gość gość
rzygam tecza!!!!!!!!! zorjana wymiatasz1 nawiedzona mamusia, duzego dziecka, lubi jak jej cmoka cycusia :) padam!

Droga Zojrano. Wróciłam właśnie od stomatologa dziecięcego, z co półrocznej, standardowej wizyty. Pokazałam doktorowi Twój wpis i wiesz jaka była reakcja? Lekarz, z 27 letnim stażem pracy z dziećmi w Polsce i za granicą zaczął się po prostu śmiać, po czym stwierdził, że skoro matki są tak niedouczone to on się nie dziwi, że stan uzębienia dzieci jest fatalny. Kazał zadać pytanie czy jak jesz potrawę płynna to również omija zęby i wpada prosto do gardła?

Avinione, nie wiem jaki masz ze mną problem. Ale wiem jaki masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nie potrafisz. Nikogo tutaj nie pouczam jak ma wychowywać dziecko, pisze tylko jak ja wychowuje dziecko, bo ktoś ponownie zaczął temat, wiec chciałam wyjaśnić jak ja to widzę. A ty się znowu wcinasz i mówisz, że ja oskarżam, obrażam, i każe robic wszystkim tak jak ja. Wlazłaś tu napisałaś swoje 3 nic nie warte grosze, bo oczywiście nie zrozumiałaś tekstu czytanego, a potem jak już się zdarzyłaś ośmieszyłaś próbujesz wielce unieść się honorem i wyjść z klasą z tematu i jak zwykle ci nie wychodzi. :) Umówmy sie po prostu tak, ze skoro tak bardzo cię irytuje to nie pisz ze mną, ok? Ja tez nie będę. A jak jednak zamierzasz cos napisać, to niech to będzie coś rozsądnego, mądrego, takiego nie od czapy, ale w związku z tematem, ok? No i przeczytaj z 5 razy tekst zanim cos napiszesz, aby dobrze zrozumieć, dobra?

Zojrano to weź teraz strzykawke i wstrzyknij sobie jakikolwiek płyn prosto do gardła. I sprawdź czy się nie zakrztusisz.

Gość gość
zorjana, nasza amelko nawiedzona. karm dzieciaka nawet do liceum. nam to zwisa, tak jak twoje cyce z sutami.

Wredna, a pokazałaś mu badania? Lekarz który się nie dokształca to kiepski lekarz:) Ja podałam źródła badań, a zdanie lekarza, który uczył sie na temat karmienia piersią 27 lat temu na kilku godzinach wykładów... no cóż, mam w d***e bo jest nieaktualne.

Gość gość
Tawredna ale teraz dałaś popis:D:D chyba się posikam.Ty nawet u dentysty siedzisz na kafe?:D radzę zmienić pana stomatologa,który nie widzi różnicy między jedzeniem łyżką zupy(najczęściej w zupie jest coś do gryzienia ale to szczegół) a piciem z piersi lub z butelki:D:D

Wredna pisalas do mnie abym przestudiowala mechanizm ssania. Ale chyba jednak ty powinnaś.

Gość gość
Wszak dentyścina nie musi się znać na karmieniu piersią więc wybaczmy mu:O

Gość gość
ta wredna ale po co ty z nią dyskutujesz?ona mądrzejsza od lekarzy przecież jest!! nieważne że lekarz ma prawie 30 lat pracy w zawodzie, właśnie jego wiedza została obalona przez jakąś niunie z forum najmądrzejszą na świecie, nie ma z kim dyskutować nie widzicie tego? ona mówi na nas że jesteśmy ignorantkami a sama co sobą reprezentuje?wielkie G...

Polecam czytanie ze zrozumieniem, bo nie pisałam o zupie. Zojrano jeśli dla Ciebie zdanie lekarza z wieloletnim stażem jest nic nie warte to wybacz, ale jak widać jesteś naprawdę głupia.

Gość gość
Tak, jak kiedys jedna z "mamusiek" zalozyla temat, ze nienawidzi swojego dziecka bo ciągle się drze, ze go nigdy nie pokocha i żałuję że go urodzila, to większość jej wspolczula i pisaly ze ma depresje, pocieszaly i tlumaczyly. A tu jak matka dba, kocha i robi wszystko zeby dziecku bylo jak najlepiej to zla i niedobra. Ja kiedys założyłam topic o budzeniu na karmienie i właściwie tylko Sulimira wypowiedziała się konkretnie i poparla to wyjaśnieniem, reszta rzucala lakoniczne- " nie budz!".

Gość gość
Śmiałyście sie z niej odnośnie tego ,ze mleko z piersi inaczej wyplywa niż mleko z butelki i nie powoduje próchnicy i chciałyście na to dowód.Dostałyście go a mimo wszystko nadal szczekacie po swojemu.Takich ignorantek nie ma nigdzie,tylko na kafe:O

A przepraszam bardzo co sobą reprezentuje dentysta który twierdzi że karmienie piersią wywołuje,próchnicę kiedy jest udowodnione ze nie? Tylko to ze jest kiepskim lekarzem który ma przestarzałą wiedzę. To samo pediatrzy którzy zalecają po tygodniu podawanie mm. Lekarze nie mają pojecia o karmieniu piersią, bo czego mogą się dowiedziec na kilku godzinach wykładów na studiach? I tak to wy jesteście ignorantki bo wierzycie lekarzowi na slowo, bo przeciez to lekarz, pomimo tego że pod nosem macie udowodnione, ze jest inaczej.

Gość gość
Tak, tak, kazdy kto angielskiego nie zna biegle, to tluk. Trzeba byc uposledzonym, zeby tak twierdzic. Ja skonczylam studia inzynierskie + magister na uj i tlukiem nie jestem, mimo to biegle nie mowie po angielsku, znam a tyle, zeby sie dogadac, ale nie na tyle, zeby moc czytac "naukowe" artykuly (jezeli mozna tak nazwac to co jest w necie, bo wielokrotnie czytalam tam bzdury, kiedy przykladowo szukalam czegos na studiach). Takze tlukiem jestem nie z tej ziemi. Za to biegle mowie po hiszpansku. No ale nie po angielsku, takze tuman ze mnie, co za zalosni ludzie tu pisza.

Gość gość
Halloooo czy ktos moze mi wytłumaczyć po co 20 miesięczne dziecko pije mleko w nocy ? Dlaczego tak duze dziecko nie przesypia calych nocy ?

No dziewczyny, chyba w to nie wierzycie że mlekoz cyca omija zęby. Litości :-o Poza tym dlaczego tak duże dziecko je w nocy? Mój maluch zjada kolacje, myje ząbki i idzie spać.

Tak tak lepiej wiedzę i autorytet czerpać z internetu niż od lekarza. Dziewczyno proszę Cię nie kompromituj się już bardziej.

Gość gość
Tawredna nieważne czy to zupa czy nie zupa,ale chyba płynnego dania w tym wieku nie zamierzasz pić z butelki tylko jeśc łyżką,więc jest różnica:OAle ten twój dentysta mundry ho ho:O

Gość gość
Sulimira to jakim sposobem moja siostra, ktorej nasza matka myla zeby przed snem, ale w nocy dawala jej piers miala popsyte zeby? Lekarz jednoznacznie stwierdzil : od picia mleka w nocy! Bakterie osadzaly sie na zebach i je niszczyly. To przyklad z zycia wziety, mam Ci ja przedstawic zebys uwierzyla???